Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya84
őstag
válasz
cskamacska #17 üzenetére
Ezt azért merem kijelenteni, mert édesapámmal ugyanattól a tanártól tanultuk a számítástechnikát, csak míg én általános iskola kereteiben /C= Plus4/, IBM PC (AT!) - értelemszerűen még egér nélkül -, majd 286-on DOS/Win 3.11-től kezdve korai Office-szal (W95-t 8. utolsó hetében láttam először, amikor mi üzemeltük be az akkor kapott új, P1 133-as gépeket...), addig ő felnőttképzés kerein belül, már W95-t és O97-et tanult. Minket még a gépet tanították meg használni - épp ezért nem féltünk soha más oprendszer elé odaülni, mert csak ki kellett ismerni -, őket meg a windowst. Épp ezért mi még bele voltunk kényszerülve, hogy használjuk a billentyűkombókat, és emiatt gyorsan tudtuk használni a gépet egér nélkül is. Nekik viszont már - mivel nem mindenki volt mérnökember, mint ő, hogy megjegyezze - mindent úgy tanítottak, hogy idekattint, odakattint. Anno azzal szívattam kicsit, hogy elvettem az egerét a géptől, és használja úgy. Azóta már - ha nem úgy mi mitt - azért elboldul, és nem esik kétségbe, ha beszarik az egere.
És az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy ez nagyon is igaz kijelentés. És sajnos a mai számítástechnika-oktatás is csak ennyit nyújt. Pedig ez így nem számítástechnika, csak windows kezelés. És akiket így tanítanak, egy jó, grafikus Linux elé már oda se merném ültetni, hogy netezzen, pedig mondjuk ugyanaz a böngésző van mindkettőn. De már nagyon eltértem a tárgytól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest