Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Termigáßor

aktív tag

válasz Teszla_ #34 üzenetére

A legnagyobb gond szerintem, ami a pc-s játékipart ellaposítja, hogy nincsenek már korszakalkotó ötletek. Mindenből 2.-3.-4. ... n.-edik részek jelennek meg futószalagon. Vagy átdolgozások. A 90'-es években (amikor tizenéves voltam) még jelentek meg kategóriateremtő játékok. Sokkal több kiadó, és még több fejlesztőstúdió volt. (szándékosan nem fejlesztőt írtam, mert abból most van több, csak nagyüzemben nyomják a szalagmunkát az EA-nél és hasonló kaliberű mamut cégeknél.) Persze akkor is volt sok átirat Amigáról, C64-ről, de legalább jó átiratok voltak. Most meg a konzol portokkal szúrják ki a szemünket. Méghogy a warez öli meg pc-s játékipart. Egy fenét. Megöli az saját magát. Hol van az már hogy 2-3 havonta olyan játék jelenik meg amihez hasonlóról még csak nem is hallottál? És ha mégis megjelenne játszanál vele? És meg is vennéd? Na ez a gond másik fele...

• Termigáßor

aktív tag

válasz Angel1981 #3 üzenetére

Nem, már nincs. Hivatalosan is feloszlott a 3D Realms. Ez a projekt jó ideje döglött volt, csak ők sem akarták beismerni. Cliff Burton meg akarta ismételni azt az átütő sikert, amit az első rész '96-ban elért, mind játékmenetben, mind grafikailag. Ezért aztán mindig licenszelte az éppen aktuális legjobb grafikus motort (vagyonokért). Úgy kb 2 évente tették át az egész fejlesztést új motorra, ami nem ritkán totális újrakezdést jelentett. Másik probléma szervezés volt: leragadt a 90-es évek kis fejlesztőgárdás felépítésénél és összesen 28 ember dolgozott nemcsak a projekten, hanem összességében a 3D Realmsnál, a takarítónőt is beleértve. Ennek tetejébe nem volt rendes projektvezetés, a fejlesztők sokszor a maguk feje után mentek, így ami megvolt a játékból az sem volt összefüggő. Így az a lehetőség is ugrott, hogy kiadják úgy ahogy van aztán inkább rágyúrnak a következő részre. Az egyik fejlesztő szerint már 2001-ben ki kellett volna adni a játékot, mert olyan szinten volt. Csak hát Cliff Burton akkor jött vissza egy aktuális rendezvényről ahol megint látott egy újabb grafikus motort...

Naszóval vége van. Ennyi. Tényleg. Tessék elhinni végre, hogy ebből nem lesz már játék. Vagy ha mégis, akkor évek múlva, egy másik csapattal, másik játék...

Új hozzászólás Aktív témák