Új hozzászólás Aktív témák
-
nemlehet
őstag
A pofátlanság csúcsa amikor kisebb is lesz a termék és drágább is. Rühellem az ilyet.
Mondjuk nem tudom ti mennyi csokit esztek, de szerintem ha a tibi 200 egy jobb Lidl/Aldi csoki meg 400 akkor szerintem fölösleges ezen spórolni. Ha minden héten vesz az ember 2 táblával akkor 3200 Ft... Na bumm... Egy szenvedélyre ennyit áldozni nem nagy dolog. Pedig én se havi 1 millióból élek sőt, a tizedélből sem. Mondjuk ha az embernek az Anthon Berg vagy a Merci a szenvedélye az más de azért a középkategóriás táblás csokik nem annyira drágák.
Amúgy én régen sem szerettem a tibit, a Lidl-s egész mogyorós csokit (a "zöld dobozos") imádom. Illetve Lindt magas kakaótartalmú csokikat szoktam venni (75%-os a kedvencem).
Amúgy én őszintén szólva nem tudom a gyártókat hibáztatni, mert egy tök normális piaci magatartás a profitmaximalizálás. Az államot és a fogyasztókat annál inkább. Egyrészt ugye minden országban van élelmiszerkönyv ami meghatározza, hogy mit lehet pl étcsokinak hívni. Itthon ez egy kalap fos... Másrészt az állami szervek sem szakadnak meg a szabályok betartatásában és egyszerűen a retorziók sem elrettentőek. Másrészt a fogyasztók sem elég tudatosak, a picsogás megy folyton, de se feljelentés, se elpártolás nincs, se nem bírunk túljutni azon az 1-2 bejáratott márkán amit ismerünk, pedig néha érdemes nézelődni, mert minimálisan drágábban sokkal többet kaphatunk.
Azt külön szeretem amikor valaki kijelenti, hogy ő 250 Ft-nál többet nem hajlandó erre vagy arra költeni, míg lehet 280 Ft-ért már sokkal többet kaphatna. Pl a sajt egy remek példa, a nagyon olcsó sajtok elég íztelenek ezért 2-3 szeletet is kell rakni a szendóba vagy sokat kell reszelni egy tésztához, míg egy jobból meg 1 szelet is elég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. SSD. Digital Edition & Sony PlayStation VR2. Virtuális szemüveg.
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest