- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Témákat hoz a Google a Pixelekre
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
addikt
Using the DataHand System is Good for You
A belepesi pont a
main()
fuggveny lesz.
A belseje ennek igencsak egyszeru, lenyegeben ez csak a peldaprogram egy kicsit strukturaltabban es a timer nelkul:int
main(void)
{
CLKPR = 0x80, CLKPR = 0;
init_ports();
usb_init();
while (!usb_configured()) {
const double freq_ms = 111;
set_led(NAP_LED, true);
_delay_ms(freq_ms);
set_led(NAP_LED, false);
_delay_ms(freq_ms);
}
greet_user();
run();
}Az orajelet erdemes a legelejen lerendezni. Ezt a prescaler allitasaval tudjuk megtenni. 16MHz-et kerunk.
Utana a port-okat erdemes egybol inicializalni. Bar ezt is csak egyszer kell megtenni, a kod konnyebben lesz ertheto ha azt egy kulon fuggvenybe szervezzuk ki.
Utana az USB kapcsolatot lehet kiepiteni. Itt mi tul sokat nem rakunk az egeszhez, a peldaprogramhoz kapott konyvtarbol hivogatunk 2 fuggvenyt, amig a kapcsolat ki nem epul. Annyi extra van csak az egeszben, hogy en szeretem latni, hogy eppen a folyamat melyik statuszban van, es mivel elegg kezenfekvonek talaltam erre a feladatra a billentyuzet egyik LED-jet villogtatni, igy amig az USB-re varunk, addig a NAP LED fog villogni ~4.5Hz-en. A kedvenc frekvenciamon.
Utana udvozoljuk a juzert a billentyuzet kepessegeinek megfeleloen. Ez a fuggveny egyebkent arra is jo lesz, hogy meg egy napi kontentet adjon a blognak, ha a csomagjaim tovabb kesnek.
Legvegul pedig belepunk arun()
fuggvenybe, ami az egesz logikat fogja keretezni. Ez a fuggveny nem ter vissza, addig fut, amig az eszkozt ki nem huzzuk, vagy a Reset gombot meg nem nyomjuk. Ez lesz felelos a tovabbi feladatokert.
Egyszeru.Extra info a tovabbiakhoz:
Bar a kod lenyegi resze az ide mind be lesz masolva, a boilerplate es trivialis dolgokat nem fogom mind kiirni. Ha valakinek megis kell, akkor azokat kulon kerdesre be tudom masolni, de szeretnem ha a blognak ez a resze is konnyen ertheto tudna maradni.
Szoval a kodnak nem feltetlen celja lesz az, hogy "jo" legyen. Elsodlegesen csupan annyi, hogy feltamassza a billencset es hogy jo alapja legyen ha kesobb tovabb szeretnem majd fejleszteni.
A sebesseg, meret, fogyasztas kibalanszolasa az olvaso feladata marad.Ellenben a kerdesekre a meglevo kodhoz nyitott vagyok!
Esetleg ha van "feature-request", akkor azokat is megfontolom a meg meg nem irt reszekhez, de ha nem lesznek az sem baj. A blog vegere egy 6KRO firmware azert el fog keszulni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1 humoros
- Futás, futópályák
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Milyen légkondit a lakásba?
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- OLED TV topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- World of Tanks - MMO
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Xiaomi 11T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest