Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• InterWave

csendes tag

válasz pdave #82 üzenetére

Nos, szerintem vágj bele de mindenképp nézz szét, hogy milyen G3 17 3779 konfigok vannak forgalomban, vagyis:

Érdemes egy olyan konfigot választani, amiben egy Core i7 van, 6 magos, mert ez nem upgrade-elhető, viszont jobb, időtállóbb befektetés.
    VGA terén sem árt ha jobbat választassz, 1050Ti vagy 1060 Max-Q ami érdemes. Most sokan majd hápognak hogy a kutyafüle tudja melyik játék nem fog 4K-ban 120Hz-en futni, kit érdekel.
    Ha van lehetőség, legyen rajta Thunderbolt 3, mert akkor akár eGPU-t is köthetsz rá, és akkor lehet akát RTX 2080-asod is...mondjuk az jelenleg annyiba kerül mint a gép, de 5 év múlva nem...
    Ne vegyél gyári sok RAM-ot és SSD-t. Elég 8 Gb és kis SSD akár SATA egy HDD-vel. Miért? Mert a RAM-ot lassan ingyen osztják, 3 perc alatt belerakod. NVMe SSDk is lassan féláron vannak, tehetsz bele sokkal olcsóbban majd később sokkal nagyobbat mint a bolti konfig. Szóval a RAM és SSD ne legyen nagy sok mert csak feleslegesen drágítja.
    OS: Linuxosat vegyél, úgy olcsóbb, majd lehet szerezni jóáron Win 10 Pro-t, amit ezekkel adnak az Home, az a pistikéknek való.
    Ja és a szerelés. Ennél egyszerűbb, mint ennél a gépnél a világon nincs. Egy darab alja van, amit csavarok tartanak. Dell lerajzolja mit hol kell csinálni. Ha nem megy beviszed a kismillió CIS központba, Dell-t mindenhol zervizelnek. Itt Nagyváradon pl. "csak" 2 hivatalos szerviz van, ami országos szintű hálózat része. Nem béla garázsa jellegű...
    Apple ehhez képest kezdő lúzer...
    Ha nem ez lesz akkor egy jó HP vagy Lenovo, horribile dictu ASUS vagy Acer. MSI inkább gaming....

• InterWave

csendes tag

válasz pdave #57 üzenetére

Alapjáraton alig hallani, közepes terhelésen hallani azért de nem zavaró. Terhelés alatt jó kis turbina süvítés hallatszik.
    Mivel erös a CPU és 2 heatpipe van 2 ventivel, dolgozik rendesen.
    Mivel gamingre szánták nem lett csendes ott úgysem szempont.
    Lehet vele csendben dolgozni, egy youtube 4k vagy 10 böngészölap még lazán csendben elvan.
    Adobe dolgok, föleg video az gondolom rendesen odatesz, ott azért lesz kis zaj.
    Nézd meg mit írnak a notebookcheck reviewban. Ott van db teszt.
    Melegedés: nálam eddig langyos sem volt félgázon, inkább max terhelésen lehetnek gondok ha órákig fennáll.
    Napi átlag használatban nem.lehet melegedésröl beszélni.

• InterWave

csendes tag

válasz Shin Chen #55 üzenetére

Szia.

Eddig még nem mértem így, ritka hogy egy órát játszak.:D
    Észrevettem, hogy Fallout alatt azért felpörögnek a ventik, de nem vészes.

Unigine/Heaven és Unigine 2/Superposition benchmarkokban a GPU eléri a 69 fokot, 70 nem volt még.
    A CPU-t nem néztem de gyanús hogy jól melegszik.

Ezt a gépet nem arra tervezték hogy 100%-on told 3 órát, ez a hűtőrácsok elhelyezésén is látszik. Sajnos.

Érdekesség: van egy olyan hibrid üzemmódja állítólag, mikor nem elég a 130W táp, az akkut is kezdi használni.
    Ott valószínű meggyullad :) Az 1060-as VGA-s model 180W-os tápot kapott.

• InterWave

csendes tag

Sziasztok!

Nos, én Erdélyből írok, és egy Dell G3 3779 büszke tulaja vagyok tavaly! Augusztus eleje óta. Ez a modell tavaly Április elején jelent meg és nekem sikerült egy adott konfig első 5 importált példányából az elsőt megszereznem az egyik legnagyobb online hardware szaküzlet segítségével (5 darab jött, Július közepén, az importőr a szállítólevelet az enyémen hagyta, onnan ez a sok pontos infó).

Szóval Dell G3 3779. Ez a típus jópár konfigban létezik, nekem szerencsém volt, kevesebb mint 1.000 EUR-ért sikerült kedvezményesen (indító ár) lecsapni rá.

A konfig valamivel erősebb / jobb mint ez a cikkben, vagyis: CPU 8th gen Core i7 (6 core+HT) 8750H típus, 8 Gb Hynix RAM csak single channel, Geforce GTX 1050Ti 4 Gb, 128 GB SanDisk SSD csak SATA, 1 Tb Seagate SATA HDD de megy bele NVMe SSD is, valamint van Thunderbolt 3 kontroller is USB-C csatolóval, DisplayPort 1.4, USB 3.1 Type 2 és PCIe 3.0 4x támogatással is! A 17-es panel AU Optronics, csak full HD, aki ilyen méretben a 4K után sír az bocs de hülye. Kollágám vett egy 14-es lepkefing méretű 4K-s Asus-t, 1 hétig kánonban röhögtünk, hogy az Excel csak OS zoom-al megy de amúgy a large icon-ok se látszanak.

Ebben az árban természtesen Linuxal jött, repült is az Ubuntu mint a pinty, ahogy megjött a "jóárasított" Win 10 Pro, ami 100 EUR se volt teljesen törvényesen.

Régi motoros vagyok, a 90-es évek elején kezdtem ZX Spectrummal, majd jött a PC és a Doom...szóval gamer vagyok/voltam én is de az a régi fajta, aki néha tol egy StarCraft Remastered-et vagy egy Fallout 4-et. Ha van ideje... Mivel már nem vagyok óvodás, nem játszok Fornite-al meg a hasonló marhaságokkal. De az új DooM is elég gáz már...

Nálam szempont volt az is ha az irodába beviszem ne legyen feltűnő (kész röhej hogy néznek ki a mai játékgépek...) de azért legyen benne kakaó, jó beruházás kellett legyen, nem pár évre vettem. Legyen mivel alázni a kollégák business vasait no meg a MacBook-osokat :)))) Értitek :)

Azt az RGB hiányolást nem értem a cikkben, szerintem pont az a vagány ha egy "sleeper" cuccod van.
    Ez lett HP Omen X 17 helyett, a többi brand sem jött szóba pont az űrhajó kinézet miatt. Nem mellesleg harmadából megúsztam...

Szerintem nem volt drága, a Windows sem :)

Tervezem bővíteni, ami a cikkben leírtakkal ellentétben pofon egyszerű, még leírás is van a Dell weboldalán mit és hogy...ábrákkal!
    Kap majd még egy 8 Gb DDR4 2666Mhz modult hogy dual-channel legyen és lesz NVMe SSD is a SATA helyett, idovel repül majd a mechanikus HDD külső házba és lesz helyére SATA SSD.

Érdemes szétnézni a piacon, és kifogni egy jobb konfigot, maga a gép nem rossz...

Új hozzászólás Aktív témák