- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Meg olyan is volt, aki megpróbálra az elküldött hubátlan cucc helyett visszaadni egy ugyanolyan típusú, de hibás darabot.
A posta jellemzően semmiért se vállal felelősséget.
A múltkori elázott doboz esetén se, pedig postán vettem át, konkrétan full vizes volt a doboz, cafatokban esett szét, plusz a verődés.
Ott a postán vetettem fel velük jegyzőkönyvet, aztán jött a válasz, hogy nincs kárpótlás. -
envagyok
veterán
Jött egy kérdés a hirdetésemre:
Hali! Csak a hirdetés szövegéhez komment. Többször láttam már ezt, hogy a "vásárló felelőssége a posta" Miért? Szóval egyrészt, mivel Te adod fel, a Te felelősséged, hogy jól be legyen csomagolva, ne sérüljön stb. És amelyik cég ezt megoldja, pl. Posta ad rá értéknyilvánítást vagy Foxpost, ott gondolom csomagmérettől függően van egy értékbiztosítás, ha elvesződne. Szóval nem igazán értem ebben a fogadó fél felelőssége mi lenne?
És a válaszom:
Eladóként amíg a termék rajtam keresztül jut közvetlenül a vevőhöz (személyes átadás) addig nálam közösen kipróbálva tudom átadni.
Ha küldeni kell, akkor a termék feletti kontroll már nem az én kezemben van, minden esetben tesztelem fotózom csomagolás előtt, de idegen emberek szállítják, tárolják, idegen ember veszi át, általam nem ismert hardverekkel rakja össze.
Nagyon sok rossz tapasztalatom van postával, vevőkkel. Pár példa:
- teljesen elázott egy nekem feladott doboz, ráadásul le is ejtették, mert a videókártya sarkán volt egy centis törés
-Egyik vevő megkért, vigyem el neki a videókártyát, miután odaadtam neki, bekapcsolt számítógépbe rakta volna be, szerencsére ott voltam, még időben ráordítottam, hogy nehogy betedd!
Ha nem vagyok ott, és emiatt tönkremegy a kártya, nem örülnék, ha vitatkozás lenne, és követelné a vevő az árat.
Én rendszegazda, rendszertechnikus vagyok, ez a szakmám. Hardvert csak más garantáltan hibátlan hardverekkel használok, betartom az előírásokat, pl. sztatikus feltöltődés elleni védelem.
Erről a vevők 90%-nem is hallott, és 99%-a mindenféle képzettség nélkül szerelgeti otthon a számítógépét. Láttam embert, aki addig szuszakolta a ddr3 ramot ddr2 foglalatba, amig nem reccsent, de a szervizes kollégákhoz bevitt hibás alaplapok szinte mind azért haltak meg, mert vagy szar táppal használták, vagy úgy raktak bele videókártyát, hogy berakás közben a hátlapi takarólemezzel lesodortak pár alkatrészt az alaplapról. Persze utána nem működik.
Akár az alaplapot akár videókártyát adok el, emiatt nem szeretném hallgatni, hogy szar lapot adtam, vagy a videókártyám tönkretette az alaplapját.
Intelnél gyakori hogy zsonglőrködés, pasztázás közben belenyúlnak a foglalatba, vagy paszta csöppen bele, utána ha nagyjából helyre is igazítják , de nem fog működni, mert nem úgy áll, ahogy kell. De volt ember, akit ez nem is érdekelt, benyomta a procit, és persze elromlott minden, mert épp ahhoz a proci pinhez hajolt a lap tápfesz pinje, ahova nem kellett volna. Ugyanez AMD-nél a processzor lábakkal. Gyakori még, hogy túlhúzzák a csavarokat a hűtés felrakásnál, emiatt szétroppanik a processzor foglalat alatti kb 0.5mm-es bga forrasztás, vagy a házba csavarozták be jó erősen, hogy az alaplap 6-8 rétegű nyákjában megszakad a vékony vezetőszál, aztán megy a vádaskodás, hogy átvertem, mert nem megy az alaplap.
Nem véletlen, hogy a boltokban, ahol olyan termékeket árulnak, amik beszereléséhez szakember szükséges, pl gázkazán, főzőlap, a garanciát csak úgy vállalják ha szakember szerelte be. Itt életvédelmi okok is közrejátszanak, míg hardvernél "csak" tönkreteszi egy hozzá nem eléggé értő.
A csomagfeladásról még annyit, hogy a legtöbb vevő egy fillért sem szeretne áldozni a postaköltségen felül. Egy normális doboz normális csomagolóanyaggal kb 1000ft-ra jön ki, a törékeny címke kb duplázza a költséget, a postaköltség így kb 6000ft lenne.
Automatába is kicsit rizikós küldeni, mert a gyári tárolási hőmérsékleti specifikációkat nem tudja biztosítani nyáron a tűző napon, vagy télen éjjel -20 fokban a csomagautomata.
Szinte az összes vevő automatába kéri, mert az csak 1400-1600Ft, kevesen címre, ahol kb 2200ft-tól indul az ár, de senki se kérte hogy törékenyként legyen inkább 5000ft a feladás, és senki se ajánlotta fel, hogy ad még egy ezrest jó minőségű dobozra, csomagolóanyagra.
Szóval van okom bőven arra, amit írok a hirdetésemben.
A személyes átvételt azért is preferálom, mert ott látom, hogy a vevő mekkora szakértelemmel rendelkezik, és ha úgy látom, nem eléggel, tartok neki egy gyorstalpaló tanfolyamot.Vannak nektek is hasonló élményeitek?
-
envagyok
veterán
Megvan a privát üzenetes mizéria oka. [link]
Külön lesz mostantól minden hirdetésre a privát, szóval lehet olyan, hogy valakivel az üzeneteid 10 helyen lesznek széttagolva.
Szép új világ -
envagyok
veterán
válasz
gyulaszu #111171 üzenetére
Nem tudom...
Asszony szülinapját is étteremben ünnepeltük nemrég.
Ettünk ittunk fizettünk rlmentünk, nálunk folytattuk, tortáztunk, stb.
Persze ha valaki 5 órán keresztül ott akar lenni teltháznál, az se gond, de akkor folyamatosan fogyasszon.
Egy étteremben nem helyet bérel az ember, hanem eszik.
Ha beszélgetni akar azon felül, persze nem 10-20 percről van szó, jogos szerintem azért pénzt kérni.
Persze teljesen más a szituáció az üresen kongó és a teljesen teli étterem esetében, ahol utcán áll a nép, hogy bejuthasson. -
envagyok
veterán
Én ha étteremben vsgyok, és elfogyasztom, amit rendelek, fizetek, távozok.
Ha van sor, ha nincs odakint.
Alap gesztus lenne a többi ember felé, ha sorbanállás esetén hagyja a többit is fogyasztani.
Viszont amikor odakint várok, hogy felszabaduljon egy hely, idegesítő nézni, hogy egy kortynyi vízzel a poharával órákig dumálnak még egyesek.
Van embertípus, akiben ez kódolva van, ha látja hogy várnak a helyére, direkt nem adja meg.
Benzinkúton, parkolóhelyen sok ilyen idegesítő ember van.
Megtankol, aztán ott hagyja a kocsit, shoppingol, kávézik, mikor kijön 20p múlva, beül a kocsiba, matat még negyed órát.
Én ha látom hogy sor van mögöttem, tankolás után elállok a kút előtti parkolóba, aztán fizetek, kávézok.
Vagy mikor nincs parkolóhely és jön az ember a kocsijához, beül fészkrlőfik, mocorog, sminkel, mint egy lassított felvételen, aztán cammogva elhajt. Mindezt negyed óra alatt. -
envagyok
veterán
Nálatok nem hülyült meg a privát üzenet rész itt?
-
envagyok
veterán
válasz
blp85 #110953 üzenetére
Én nem tudom azonnal kipróbálni.
Egy ssd/hdd csakcsak, az nem macera, de lapot videókártyát nehezebb.
Gyűjteménybe van hogy 5 cucc jön egy nap alatt, naponta a család gyerek stb mellett néha semmi időm sincs.
2db vizes hd5870-et kb 2 hete vettem, át kellene szerelnem rá a normál hűtést, padozni, tesztelni, stb, minimum 4 óra lenne, eddig nem volt annyi időm rá.
Sehol sincs leírva, hogy neked azonnal próbálni kell, viszont illik szólni, ha valamiért pár napon belül nem megy. -
envagyok
veterán
Üzleti vita topikot nézitek?
-
envagyok
veterán
válasz
Trailblazer #110877 üzenetére
Monopolhelyzet hátrányai.
Tegnapi HA élmény:
Tag keres xy hardvert, de jó, pont most akartam feladni pont azt, ráadásul tesztelve, fotózva, újszerű állapotban dobozában.
Kb 30K körül simán ér, mások felette hirdetik 35-40 körüli áron.
Írtam embernek, itt van, vihető, 30k. Visszaír, hogy áá, dehogy, ez mac 20k, idén már több is volt annyiért eladó, de elvitték őket előle.
Gyűjtök régi hardvereket, ezért gyakran nézem aprót, igaz csak 4-5 éves cuccról van szó, de láttam volna, ha 20k-ért lett volna.
Feladtam xy hardvert 30k-ért, 1 órán belül elvitték.
Gondoltam megosztom a kereső emberrel az infót.
Válasz: Szerencséd volt, nekrm nem sürgős.
Aha, értem -
envagyok
veterán
válasz
koby11h #110126 üzenetére
Így van
, nem jó ha azon kívűl mást is kérdez, hogy mikor mehet érte, vagy hogy hova utalhat
Volt egy tag, kb 2 hétig napi rendszereséggel írt, kérdezett, konfigot variált, még ilyenolyan képeket kért, aztán köszönte, de mégse kérte.
Arra már nem válaszolt, hogy 10k-t kérnék fotózásért, szakmai tanácsadásért. Pedig nem is sok, múltkor ügyvéd fél óráért kért 30-at. -
envagyok
veterán
válasz
Alusky #109306 üzenetére
"Ez már régi szabály, hogy mindent be kell árazni"
Kérlek mutass rá az ÁSZF hirdetési szabályzatában, mert én nem találtam.
Az ügyvéd cimbi ma ebédnél azt mondta, amit konkrétan nem tiltanak az ÁSZF-ben, azt szabad.
Licitáltatni tilos.
Olyan meg nincs, hogy csak ez, csak az.
Vagy kelljen mindent, de akkor mindent, vagy nem.
De ha igen, legyen leírva.
Csak egy példa:
Hirdetsz egy retró hangkártyát rendesen beárazva árral.
De beírod a hirdetésbe, hogy nagy retró gyűjteményed van, sok mindened van, helyhiány miatt nagyságrendileg írsz kb listát, például 3dfx voodoo 1,2,3,5 videókártyák, amiket elsődotba cserélnél, de ga nincs csere, eladható, írok árat. Csak voodoo 2-ből van kb 30db-om szebbek megviseltebbrk, oem dobozos.
Összesen minimum 3000 termék. De mint gyűjtemény egy gyűjteményrész, amit elsődorban cserélnék, de ha úgy van el is adnám.Csomóan árulnak konfigot x ft-ért, és benn a hirdetésben, hogy igény esetén bontható is, de sehol se látni tételes listát.
-
envagyok
veterán
Nincs törvényi háttér, hisz nem tudtak linket adni srmmilyen törvényről, szabályról, de ha tennének, kb. első dolgom lenne, hogy én is jelentenék boldog-boldogtalant jogkövető felelős állampolgárként, ha valaki egy pc hirdetésénél, ha írja hogy bontja is igény esetén, skkir nem árazza be, vsgy beárazza, de csak a vga-t, lapot, procit, tápot alaplapot, hisz megfeledkezett a Sata kábelről, a dvd olvasóról, a molex osztóról, hisz ott figyeg, stb.
Az a gondjuk, hogy valaki jelentett, hónapokig semmi gond nem volt a hirdetéssel.
-
envagyok
veterán
Nem akarok nagyon semmit se megosztani, mert az is baj lesz, aztán kapok újabb warn-t.
De kb olyasmire kell gondolni, hogy ha hirdetsz pl egy terméket bizonyos kategóriában x ft-ért, és beírod még, hogy van hasonló több ezer, akkor szerintük úgy helyes, hogy az elérhető pár ezer karakterbe mindet beírod egyesével, és beárazod, ami fizikai képtelenség, a következő tipp az volt, hogy csinàljak google sheetet mind a 3000 termékre.
Vagy kb mintha elvárnák, hogy komplett pc-t árulsz és be mered írni, hogy bontod is, akkor kb elvárnák hogy mindent árazz be, kb. még a sata kábelt és az előlapi memóriakártya olvasót is
Ami ha üzlet lennék, és haszonszerzésről szólna, meg is érne kb 3 havi melót, de nem.
Ráadásul slig van rá mozgás, 2-3 hetente megy el egy cucc, ismétlem, árában. -
envagyok
veterán
válasz
Reggie0 #109188 üzenetére
Bingó
Kértem a tisztelt ha staffot, mivel azért figyelmeztettek, hogy megsértettem hirdetésemmel a prohardver szabályzatát, legyenek szívesek linkeljék azt a részt belőle, ahol tiltva van az általuk kifogásolt tartalom..
Hát nincs olyan pont.
Mert úgy gondolják, hogy az egyértelmű. -
envagyok
veterán
válasz
kelly416 #109244 üzenetére
DOS játékoknál videókártyák között csak képminőségben volt kis különbség, de teljesítményben nem sok, azaz ilyen fps, stb nem voltak, max 1987, a vga előtt volt ega, mda, cga, hercules
Viszont a hangnál voltak komoly fokozatok.
Volt covox (mono), soundblaster (mono) soundblaster pro (sztereo) soundblaster16 (sztereó 26 bit 44khz) awe32 sb16+ midi, gravis ultrasound ,stb.
Plusz a midi boxok.
Ja meg a speaker.
Itt van pl a monkey island
Legjobban a Roland MT-32-vel szól.
Itt egy másik link is [link]A descent is így szól adlib kompatibilis kártyával : [link]
Roland sc-55 midivel: [link]
Awe32 hangkártyával: [link]
Yamaha mifivrl [link] -
envagyok
veterán
válasz
Trailblazer #109221 üzenetére
Én örültem hogy a c64 egyáltalán megkaptam szüleimtől.
Amiga álom maradt mostanáig.
Ismerősöknél tátottam a számat. -
envagyok
veterán
Én 98 körül első gépem a már nem is tudom bazár, vagy expressz nevű apróhirdetős újságban találtam.
Emlékszem nepperek akkor prémium elsőségi felárral a nyomda kapujában kapták meg megjelenés előtti napon este.
Szó szerint aranyat ért az infó, de néha őket is megelőzték a szedők vagy a szerkesztők -
envagyok
veterán
válasz
koby11h #109208 üzenetére
Van modern monitor, de ez korhű retro dos sarok lesz.
Ssd már 2006-7 körüli van, azokba a gépekbe azt teszem vista-tól.
XP-nek meg bőven jók a raidbe kötött velociraptorok, az 2004-től van.
Korábbi xp gépek szintén raid.
Win 98-ra meg bőven jó kora gyorsabb hdd-je.
Ugyanolyan gyorsan betölt egy 98-as gyors gép, mint most egy win11.
Perze pár mp késés lehet, de nem releváns.
A rossz emlékeid lehetnek azért, mert eleve nem a kor csúcsát vásároltad évente, 2-3 ev múlva szívás volt, akkor nagyon fejlődtek a hw-ek, nem úgy, mint most.
Meg akkor sok mindent indítottál bootnál, messenger, tortent, antivírus, én csak pire driverezett gépeket használok.
Ram is drága volt régen, soknak az volt a gondja, hogy swapelt a gép, csak nem tudott róla.
Ezekbe most max van.2004 4GB, 2006 után 8GB 2008 12GB
De a pentiumban is 64 mega van, dosra overkill.
Lényeg: Adott kor csúcshardvere zökkenésmentes élményeket nyújtott mindig, csak sokunknak nem volt rá, vagy sajnáltuk rá.Szerk:
Amúgy az a monitor kb 200hz-et és hatalmas felbontást tud, keress rá . -
envagyok
veterán
válasz
Csupingo #109200 üzenetére
Ha szerelmes nem is, de a fenti fotón a p233mmx pc az ASUS TX97 lappal, Diamond 2000 s3 virge kártyával, Diamond voodoo1-el, gravis ultrasound/creative awe32 ct3900/Soundblaster pro2 hangkártyával, meg roland sc-55 és yamaha mu-50 midi modullal legvérmesebb késő DOS igényeket kielégíti, és öröm vele játszani, használni.
Eredetileg cf kártya volt benne, de az túl szeril, ezért korabeli 97-es Quantum 4gb hdd lett bele téve, alig hallani.
Ez most fix gép, mindig elöl van napi használatban.
A vesa vlb 486dx2 most készül, az korai DOS játékokhoz, szintén baba lesz. -
envagyok
veterán
@all
Nekem c64 volt 83-tól, azon tanultam meg programozni főleg gépi kódban, az halk volt.
Középsulibsn XT, és a végén pár 286 volt, illetve akkor 92-ig nem volt sok jó játék, csak tetris és társai, és utána maradt ki nekem kb 98-ig minden.
Most utánaépítettem pár gépet, 286,386,486,pentium 66, pentium 233, pentium 2, stb, nem tudom miért panaszkodtok.
Most egy hátékos pc-ben minimum 5 venti van, a régi gépekben max 2-3.
Teljesen halk mindegyik. -
envagyok
veterán
válasz
NvidiaRTX #109181 üzenetére
Mondjuk a Facebook se jobb.
Onnan már kitiltással fenyegetnek.
Gondolom mert mikor felteszek egy hirdetést, és írják, hogy nem felel meg a szabályzatuknak, próbálom újra feltenni modosítva, persze az se jó.
Ott egyébként az asszony megunt, alig hordott màrkás csizmáit árulom. Devergo, bk, converse, stb.
Lehet az fáj a facebooknak, hogy beleírom a márkáját ??
Pedig eredeti, nem hamisítvány.
Jófogáson gond nélkül fent van. -
envagyok
veterán
Fura ez a hardverapró
Azt az eladót, akivel megegyeztem, utaltam neki, hetekig kevert, nem küldte a terméket, hazudott nekem és a staffnak, hogy utslt, közben addig nem is, az megússza minden retorzió nélkül.
Nekem meg egy hirdetésemre jött ma reggel egy figyelmeztetés, de a vicc az, hogy nagyítóval átnézve a hirdetést, gőzöm sincs, mi lehet vele a problémájuk, amit a figyelmeztetésben írtak, az nem áll fenn, hónapok óta megy az a hirdetés. -
envagyok
veterán
válasz
Trailblazer #108825 üzenetére
Visszaírtak a jelentésemre hogy írtak az eladónak, rendezze, majd hogy a kedves eladó visszautalt.
Nekem is 2 napja küldött képernyőfotót otp utalásról a nevemre, de furcsa mód pénz nem jött
Megválaszoltam, elküldtem a számlakivonatot, az én utalásomtól, hogy lássák, tényleg nem utalt vissza, de tájékoztattam őket, hogy visszavásárlási jogról nem rendelkeztünk, és betettem a ptk erre vonatkozó rendelkezését, amit az ügyvéd cimbi is mondott.
Remélem ezek után kivágjàk innen.
Sorozatbsn hazudozik ráadásul ez már kb. csalás kategória, szerintem duplán is. -
envagyok
veterán
válasz
Trailblazer #108931 üzenetére
De azért ez durva.
Múltkor csaj ismerős belendült, 500k mínusz -
envagyok
veterán
Ledöbbentem.
Ma is feladtam 2 hirdetést marketplacen, és csak email lopós üzik jönnek, de azok tonnaszámra.
Élő ember nem is ír már.
Jópár ember ráállt erre az mi-vel úgy látom.
Élő valódi ember már nem is jelentkezik.
Múltkor asszony csizmáit tettem fel, arra is. -
envagyok
veterán
válasz
Trailblazer #108844 üzenetére
Semmi extra, agp hd4650 videókártya dobozával.
Ebből nem hiszem hogy személyiségjogi problémát csinálna.
Itt nem a nagy értéken, hanem az elveken vsn a hangsúly.
Hirdeti, megegyezünk, kifizetem, ígeri, hogy küldi folyamat után a terméket szeretném a kezemben látni, nem pedig az eiadó képembehazudozását.
Ja most kitalálta, higy "visszautalt"
De nem látom az utalások között, pedig még screenshotolt is nevemmel egy utalást.
Írtsm is neki, hogy ezzel fuplán nem ért el semmit.
A pénz sincs itt, de ha itt is lenne a téves utalása, szóljon, visszakapja.
Péntekig nem rendezi, indul a buli.
Nem fogja megköszönni. -
envagyok
veterán
Annyira nem értékes, semmi 3dfx varázslat, semmi asus/abit.
Csak ritkán kerül fel belőle.@Bip:
A ptk szerint egyezség/megegyezés után az eladó KÖTELEZETTSÉGET vállal a termék átadására, a vevő a vételár megfizetésére.
Itt volt egyezség, volt vételár megfizetés.
Az eladó egyetlen kötelezettsége a termék átadása.
Ez az egyetlen dolog marad hátra.
Nincs itt semmiféle egyoldalú visszafizetési lehetőség, maximum akkor ha abban mindketten beleegyezünk, vagy eleve az egyezség része volt az esetleges elállás lehetősége.
De ilyesmiről szó se volt. -
envagyok
veterán
Igazából sok mindennel nem jár.
Ügyvéd mindent megcsinál, de szerencsére a végszámlát a vesztes fizeti.
Remélem még jobb belátásra tudom bírni az eladót.
Ha nem, végigviszem az ügyet, és blogot írok róla logouton, hogy hogy is lehet járni ilyen sunnyogással.
Utána elég lesz elküldeni a linket.Mondjuk egy tömegtermékből én se csinálnék ügyet.
Pl 240gb ssd 5000-ért lemondva nem gond, utaljon vissza, veszek mástól.
Csak ez egy ritka régi hardver, ráadásul dobozában.
Kb 3 évente egy jön itt szembe, de arra is 5 percen belül jön a vevő. -
envagyok
veterán
válasz
Astroboy #108829 üzenetére
És @all
Beszéltem az egyik ügyvéd barátommal.
Az ő elmondása alapján írtam, amit írtam.
A ptk-ban is le van írva, amit idézett.@Astroboy
Múltkor volt olyan esete, hogy egy papírfecnire volt pár szó felfirkálva. Se tanú, se dátum, a bíróság elfogadta.
Még nem utalta vissza, de AZT A PÉNZT nem is utalhatja vissza, ha csak bele bele nem egyezek.
Ez nonszensz is lenne, hogy két fél egyuttes megegyezése helyett az egyik önszántából utalgatna.
Ennyi erővel, ha megtetszik a szomszéd új elektromos biciklije, és utalok neki egy összeget csak úgy, én is elvehetném tőle, hisz kifizettem? Persze hogy nem.
Ez egyik irányba sem müködik önkéntesen.
Szóval utalgathat bármit, azzal semmit se ér el.
Én alapból minden utalás közleményébe szintén sz ügyvéd barátaim tanácsára mindig beleíron a termék nevét, és a vételár szót.
Ezt kinyomtatva, mellékelve a hardveraprós beszélgetést, teljesen megáll a bíróság előtt.Ha nem utalok, mert jelentkezek a cuccra, aztán egyezkedés közben ír, hogy bocs közbrn elvitték, előtted írtsk, stb, azt én is elengedem.
Csak idén már egy csomó ilyen sztori volt, hogy megegyezés-számlaszám adás-fizetés-ígéret a másnapi postára, aztán egy hét sunnyogás után valami mesét kitalálva visszakozás.
Betelt a pohár. -
envagyok
veterán
válasz
Trailblazer #108825 üzenetére
@hcl
15k-ért én is lehajolok, de a haverok mikor meghallják, hogy ennyit ér, rosszul lesznek, aztán úgy gondolják, hogy akkor nekik adok előre 15-öt, én meg ingyen, barátságból takarítsam ki, teszteljem, telepítsem, hirdessem, vállaljak felelősséget, stb.@Trailblazer
A ptk. nem tesz különbséget kis és nagy érték között, azt csak a btk. tartalmazza, mint büntetési tétel meghatározó érték.
Adásvétel létrejön két fél írásban vagy szóban (ha bizonyítani tudod) történt egyezségével. Az egyezségben szerepelnie kell, hogy mit és mennyiért. Ezzel a vevő kötelezettséget vállal, hogy a dolog vételárát megfizeti eladónak (én megtettem, ráadásul az eladó ezután ígérte a postára adást is 2 napon belül, ez volt 1 hete, most kezdett kavarni, hogy mégse) , és az eladó kötelezettsége a dolog átadása a vevő részére. Na ez nem történt meg. Az egyezség után attól eltérni egyoldalúan nem lehet, csak mind2 fél beleegyezése esetén, vagy ha az egyezségben szerepel, hogy bármelyik fél elállhat
A kötelezettségszegés ugyanúgy megáll egy 5 milliós autó, mint egy 10ft-os gyufa esetében.
Az eladónak kell nagyon elgondolkodnia, mivel jog szerint ő követ el kötelezettségszegést, hogy megéri-e neki akár az érték többszörösét kitevő kártérítést megfizetni, illetve a fel- és alperesi ügyvédi költségeket, és a bíróság költségeit. -
envagyok
veterán
Kinek adjak el 30db amd procihűtőt, persze a leggagyibb kis alura gondolok, meg 30db intel alu hűtőt ?
A kiürült jó dobozért kocsival járok, messze van, és a ragasztószalag is felment 400-ról 1200ft-ra.
Itt a boltban nincs normális doboz.
Meg pukifólia se terem a fűben errefelé, újságot nem járatunk, szórólap már alig jön, az Aldis újság is 20 oldal helyett már csak egy összehajtott lap.Nekem ha az asszony menne boltba, kb havi 50000ft menne a levesbe, mert minden hülyeséget megvesz, tipikus impulzusvásárló. Szóval jobb ha én megyek.
Múltkor kirúgtunk a hámból, busszal bementünk a városba bulizni, taxit hívtunk, onnsn kb ahol az automaták vannak, 10000ft volt a hazaút. Elvileg ennyit kellene érnie annak, hogy valaki csomagját elvigyem automatába.
Persze ezt sose kapnám meg, ezért is van, hogy 1-2000ft-os dolgokat nem éri meg postáznom.
Persze városban lakva, ahol a ház aljában ott egy posta, meg a létező összes automata, és a földszinti néni ráér egész nap, segítene csomagolni, tesztelni ingyen, és a postán is sorbanáll, meg a lenti boltból felhozná az eladó a megfelelő méretű felesleges dobozokat, egye fene, megérné invesztálni ragszalagba, és fotózni, meghirdetni olcsóbb cuccokat is.Ezt különben a vevők is jól tudják, az idő pénz, lusták kocsiba szállni, 10km-re se mennek el a cuccért, postázd automatába, vagy vidd el neki, persze max az 1200ft adják csomagautomatára, sztán oldd meg, szerezz dobozt, kitöltőanyagot, menj postára, stb.
-
envagyok
veterán
válasz
koby11h #108724 üzenetére
Azért kevés ilyen "szerencsés" ember van, mint te.
Én ingyen eddig semmit se kaptam.Az a baj hogy a 20-at érő cuccot olcsóbban eladok, hogy hamarabb elmenjem mentalitás eladói szemmel nézve nem jó, mert ha sokan gondolkodnak így, egymás alá licitál ajánlatával mindenki.
Persze ez a hülyétkapokazapróktól topik, itt üdvözölve van ez a mentalitás.
Viszont ez a vevőknek se jó, mert a minőség rovására megy előbb utóbb, hisz annyira kis érték lesz a végén, hogy nem lesz teljes körűen tesztelve = olcsó húsnak híg a leve.
Vettem én is hibátlannak mondott alaplapot a retró gyűjteménybe olcsón, aztán mikor kiderült, hogy persze, bekapcsol, bios bejön, csak épp déli hidas, nem látja a hdd-ket, nem megy az usb, azzal takarózott az eladó, hogy mit várok ennyi pénzért.
Negatív értékelés után, ő is dobott egy negatívot, mert csak.
Nagy nehezen elintéztem, hogy töröljék az értékelést, de ilyenkor a másik félét is törlik, így maradt nálam egy hibás, igaz olcsó lap, a pénzem meg az eladónál.Persze az utca másik fele, mikor a bolti áron, vagy felette árulják a cuccukat a népek.
A múltkor is írtam a procihűtőket.
De ezt tudni kell elengedni.
Nálam kb a gyűjteményem beszerzése folyán összegyűlt vagy kb 100 procihűtő. 500ft-ért nem érdemes vele veszkődni, mivel senki se jön el érte személyesen.
Így meg se hirdetem.
Majd ha jó ára lesz az alunak, eladom ömlesztve egyben.Azt vettem még észre, hogy itthon a kis vásárlóerőnek nagy piactorzító hatása van, főleg használtcikkeknél.
Külföldi oldalakon lehet nézni eladott hirdetéseket, és ott a tényleges eladási ár.
Kb 30-40%-al jobbak a világpiaci árak, de van termék, ahol 2-3*-os a szorzó.
Szóval Magyarországon vásárolni jó buli, nem eladni. -
envagyok
veterán
válasz
koby11h #108722 üzenetére
Értem az érvelésed, de nem teljesen értek egyet vele.
Természetesen az élethelyzet is más.
A szembeszomszéd szokott rendelni házhoz a Tesco-ból cuccokat. Ha akkor rendelnék én is mint ő, megkérhetem a futárt, hogy úgyis erre járt, ne számítson fel semmit a kiszállításért?"Amikor a lányommal elmentem a plázába és vettünk az árából neki egy farmert ő is mosolygott."
Ez szép, de egy farmer a plázában ha márkás kb 20-30k, de minimum 10k. Ezt így kis szerelgetésből megoldani jó dolog, hisz 10k-t ért 1-2 óra munka.
Ezzel nincs is bajom. De amikor a 10k-t érő cuccot 5k-ért tudnàm eladni, aztán még ingyen teszteljem, csomagoljam, vigyem postára ezekkel eltöltve kb 2-3 óra melót, és a csomagolóanyag ára is felment nagyon, az viszont már nem ilyen sikersztori.
A fenti esetben a 2 óra munkád ért 10k-t, ha azt a munkát csomagolásra tesztelésre is ugyanígy számolnád, akkor a 20k-t érő 10k-ért eladható cuccot 30-ért kellene eladnod, hogy ott is meglegyen az ődzinte modoly, és jó érzés, ami persze lehetetlen. 10k-ért meg kb ingyen adtad, csak a melód vele lett megfizetve. -
envagyok
veterán
válasz
koby11h #108720 üzenetére
Én ha filmet nézek, azt akkor "rendesen" nézem, besötétített szobában normális kép és hangtechnikával.
Max wc, vagy popcorn, amiért megszakítom.
Kizárt, hogy úgy nézzek filmet, hogy közben bebootolok mind a 10 sata portról, hogy mind megy-e, végigrakjak egy pcie hálókártyát, hogy mind az 5 foglalat megy-e, stb.
Kisfiammal ha foglalkozok, akkor társasjáték, közös legózás, udvari móka, biciklizés, kirándulás, modellrepülőzés, motorozás, stb van, nem tudom,,és nem is akarom elképzelni, hogy eközben hogyan csomagoljak.Ha a fiammal vagyok, akkor vele foglalkozom, nem mással, ezt szóvá is tenné, jogosan.
Vásárolni egyedül járok, hogy tehermentesítsem az asszonyt, próbálom a lehető legkevesebbre redukálni, ideális a heti egy, de ott nincs se posta, se automata, és útba se esik. Falun élek, otthon dolgozok, szomszéd utca ovi, 3 utcával odébb bolt.
Hiába próbálod megmagyarázni, ez munka, érték.
Még nálad is.
Vagy ha egy buszsofőr hallgatja a rádiót, miközben vezet, szerinted rádiót hallgat, és emiatt semmit se ér a munkája?
Ingyen meg nem szívesen dolgozok idegen embereknek, akkor már inkább magamra, a családomra, és a barátaimra fordítom az időt. Az az egyetlen, ami folyamatosan fogy, és egyre kevesebb marad. Ezt sokan nem veszik figyelembe.
Mikor 80 éves leszel, és visszatekintesz az életedre,az boldogít majd, hogy ingyen teszteltél, csomagoltál, vagy az, hogy a gyermeked arcán mosolyt láttál nap mint nap, amiért igazán vele foglalkoztál?Ha eljönnének érte, és tesztelni se kellene, eladnék én 100-500ft-ért is cuccokat, mert nem megy el rá idő.
Csomó cuccom van, amire nincs szükségem, inkább összegyűjtve leadom x ft-ért egyben évente, mint hogy x+10000ft-ért 15 helyre postázzam, csomagoljam, és 3 napig teszteljem. -
envagyok
veterán
válasz
koby11h #108718 üzenetére
Ha 3k-ért adod a 20k-t érő darabot, igen.
Pc vonalon is az van, hogy a 20k érő cucc 20k-ért lassan megy el, akármennyire pucorászod, teszteled, vállalsz garanciàt.
De ha 3-ért teszed fel mocskosan, teszteletlenül, összeverekednek érte, mert hátha jó, viszont olcsó.
Most totálisan behasalt a pc piac, meg más is.
Használt ruhát, gyerekruhát akár párszáz forintért adni is esélytelen, ritkán ha van kapás is, vidd ide, oda, postázd utánvétellel, stb. Nem éri meg foglalkozni vele.
Én 10k alatt nem szívesen vállalok postát, kb 2 óra csomagolni, postára menni, ott sorban állni, drága a csomagolóanyag, a benzin.
Az ingyen facebook csoportokban meg összevesznek a kutyaszaros csizmán is.Fura világ van most.
Én is ha meghirdetek egy alaplapot, letakarítom, tesztelem az összes integrált hardvert, összes portot, foglalatot, telepített windows-al stabilitás tesztelem, fotózom. Szakértelem kell hozzá, órák mennek el rá. De inkább megveszik attól, aki 10k helyett 5k-ért hirdeti mocskosan, grátis döglött pókkal tesztképek nélkül, egy rövid velős "működik" leírással.
Na ilyenkor megy el a kedvem a takarítástól, teszteléstől, postázástól, hiszen többet kereshetsz ennyi idő alatt más munkával, ergó ingyen adod a terméket, de mégse a tied kell, hanem a szarosat viszik, mert olcsóbb.Aztán ha végre örülnél, hogy a 20k érő cucc tesztelésére, hirdetésére, postázására ráfordított 3-4 óra munka után kapsz nagy nehezen 10k-t, majd elmész a boltba dőzsölni, kijön belőle egy kenyér, kis kolbászvég, egy sajtdarabka, de hogy ebéd is legyen, ne csak reggeli meg vacsora, talán belefér még egy farhát, meg egy répa a leveshez.
-
envagyok
veterán
válasz
Pikari #108716 üzenetére
Valamennyire érthető.
Ha már egy buszsofőr is kb 5000Ft-ot keres egy óra alatt, egy ács, burkoló, tetőfedő, vízvezetékszerelő, kőműves, autószerelő meg a dupláját, villanyszerelő négyszeresét, és egy gázkazánszerelő meg kb hatszorosát, érthető, hogy felrakni felrakja, de csak hogy ne kelljen elvinnie a hulladékudvarba, mert az is idő.
Win-win, mindenki jól jár. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Aprón intel rézmagos hűtők 115x-re 1500ft alatt nincsenek.
Közben emagon 1588Ft az ID-Cooling DK-01T 95w TDP-ig
Ja és az lga1200-ra, és az összes AMD-re is jó -
envagyok
veterán
válasz
Pikari #108578 üzenetére
EU-s dolog?
Németországban, ahol 1000+km távolságok is előfordulnak házhoz 4€-tól (1520Ft) lehet csomagot küldeni, ami ott a legalja órabér max harmada
Nálunk 2060ft a házhozposta, ami ....
De a nemzetközi posta is.
Németből 10.49€-ból jön hozzám csomag 2kg-ig, egyszer vissza kellett küldenem, mert szar volt: 7500ft.
Az meg hogy kínából ide párszáz fotintból idejön minden, visszafele meg se merem kérdezni, mennyi
Pár éve itthon, mikor még verseny volt, nem kartell, emlékszem, 500ft volt az MPL csomagautomata. -
envagyok
veterán
válasz
koby11h #108459 üzenetére
Én 3200ft-os valamit csak nagyon indokolt esetben adok akár csak postára is.
Ajtón kiadom szívesen bármikor, de ismerve a Bp-i közlekedést 500 méternél nagyobb kerülőt nem éri meg beletenni.
Kieső munka miatti óradíjak 2-4k, benzin 600ft/L.
Szóval kb ha elmegy egy óra és 1-2dl benzin, már ingyen adtam a cuccot -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Procikat simán be szoktam tenni retro pc-be, nagy bajuk nem lehet.
Alapfeszes, vagy max tizedfeszes emeléssel tuning is mehet, de csak jól behűtve, nem szétgyilkolva.
Döglésre hajlamos videókártyákat (pl. Fx5950 ultra, 6800 ultra, 7950gx2, 8800 ultra, gtx480, stb), lapokat (pl. Asus Crosshair AM2 Nforce 590i sli) már óvatosabban használok, agyonhűtve, pasztázva. -
envagyok
veterán
válasz
Alusky #108202 üzenetére
Nálam van a gyűjteményben lga775-be
Pentium 4 570
Pentium 4 670
Pentium 4 3.4GHz Extreme Edition 2M L3 cache
Pentium 4 3.46GHz Extreme Edition 2M L3 cache
Pentium D 840EE Extreme Edition 2 mag 4 szál
Pentium D955 Extreme Edition 2 mag 4 szál
Pentium D965 Extreme Edition 2 mag 4 szál
Azért úgy, hogy ezeket több mint 5 év alatt kapartam össze, próbálva jó/jobb áron, így is kisebb kocsi ára, vagy menőbb gamer konfig ára van benne.
Ezeknek, és a dobozos QX9770-nek az árát még magamnak se merem bevallani pontosan.A socket 478-as Pentium 4 extreme, amit még nem bírtam beszerezni, és lga 775-ből a 3.73GHz-es Preslert.
Horror áron mennek.De aki nem gyűjteményként gondolkodik, simán vesz egy Pentium D945-öst, meg egy jobb lapot (ASUS Intel 975 vsgy Abit AW9D ) egyelőre olcsón, aztán simán fel lehet cibálni 3.7-4GHz-re alapfeszen, szóval tuningnak se igazán mondható, de Bacsisnak tuningolva ment 5GHz fölé is.
Eleve 2006-ig a 2 magot se nagyon támogatták a játékok.
A 775-ös P4-ekhez jobb lapok csak ddr2-esek voltak, a leglassabb 533-as ramokkal 266mhz fsb-nél se volt gond, mert az fsb limitálja a 775-ös rendszereket, 333-as fsb-re elég a 666-os ram. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Na megjött nekem is egy bosszúnegatív, mert átvertek, és jött egy hibás lap, amit hibátlanként hirdettek.
[link]
Szóval átbasznak, mersz reklamálni, adsz negatívot, és kapsz te is bosszúból, pedig előre rendezted a fizetést.
30 éve rendszertechnikus végzettségem van, ha valamire azt mondom, hogy rossz, az biztos rossz, de én kapok rossz értékelést -
envagyok
veterán
Már beugrott ki lehet.
Pár éve Vaterán hirdettem hibás hardvert licitre 1ft-tól.
Világosan leírtam, hogy hibásként árulom.
Elfutott a licit a működő árának kb 1/4-ére, elküldtem neki, aztán pár nap múlva hívott, hogy hát hibás a cucc, visszaadná.
Gondolom nem bírta megjavítani.
Természetesen nem vettem vissza, hisz a leírásban ott volt, hogy hibás, nincs garancia semmire, nincs visszavétel.
Aztán bosszúból nyomott egy negatív értékelést vaterán, és úgy látszik, máig nem heverte ezt ki.
Persze ha megjavította volna, és keresett volna vele 4* pénzt, azt nem osztotta volna meg velem. -
envagyok
veterán
Furcsa eladó itt HA-n
:
A fura az, hogy semmi előzménye nem volt, a taggal fórumba se volt beszélgetésem, 2 hirdetésére jelentkeztem a múltban, mindkettőről lecsúsztam, ezen kívül semmilyen más kommunikációnk nem volt
Ha nem adja, hát ne adja -
envagyok
veterán
válasz
salaud #106934 üzenetére
A BMW 3000-es Common Railes motorja is sokat bír, pedig az már erős is.
Hidd el, minimálisan nehezebb motorból ki tudnák hozni a jelenlegiek élettartalmának a többszörösét, de direkt nem csinálják, egy-egy nehezebben utángyártható alkatrészt is direkt 100-150k km-re terveznek, hogy vedd már meg csilliókért, mert mincs más választásod, különben az út szélén marad a verda -
envagyok
veterán
válasz
salaud #106901 üzenetére
Nem Ladákra, és Wartburgokra gondolok.
A 90-es években hoztam be kintről autókat.
Én "becsületesnepper" voltam, nagyrészt "csak" 300-500000 km-es postás 1.6D VW Golfokat és benzines Polo-kat, Opel Omega kombi autópályarendőr kocsikat hoztam be, de volt pár bátrabb ismerős, aki simán behozott 800000-1000000km-es VW Passatokat, Mercedeseket, Audikat, és annyira össze voltak rakva, hogy pofátlanul vissza voltak tekerve 100000km környékére, ha autópályáztak vele, meg nem mondtad volna 20km város=1000km autópálya. Nincs kormánytekergetés, ki-beszállás, hidegindítgatás, stb.
Nem egy ilyen kocsinak láttam a komplett szerviz előéletét, számlákkal, amíg a nepperek el nem "vesztették", ritka volt s nagygenerálos, csak olaj, vezérlés, kopó cuccok, fék, futómű, ilyesmi, láttam olyan Opel-t, ami naponta ingázott egy ország Bécsi, és Berlini nagykövetsége között, 2 évesen 700000km volt benne, azt 40000-re tekerte vissza a nepper.
Faternak kb 73-82-ig zsigulija volt, soha nem volt baja, pedig évi 20k belement, kb 82-ben Lada 2107-e lett használt pár éves, az kb 91-ben lett lecserélve, 200000km fölött volt benne, hozzá se kellett nyúlni. -
envagyok
veterán
"Hogy valaminek élettartama van, az azért nem olyan meglepő."
Nem az élettartam a probléma, hanem az, hogy régen (40 éve) már csináltak olyan motorokat, amik simán tudták a millió kilométert bontás nélkül, most pedig olyan technológiai fejlődés lenne, hogy 10 milliót is tudnának, csak szándékosan tervezik szarra őket.
A garanciális 100k km után szarjon ve ez-az, költs rá 1-2 millát, pár 10k-s kacat cseréjével. -
envagyok
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #106872 üzenetére
Itt nem ez a fő gond.
Hanem pl. hogy a VW csoport versenyezteti a beszállítókat, hogy kb 20000Ft-ból megkaphassa a szándékosan úgy készített, hogy 100k km-t bírjon 4db nagynyomású befecskendezőt, amit te tőlük kb 600000Ft-ból vehetsz meg.
Ez buta lenyúlás, ha te csinálnád, börtönbd dugnának.Kérj árajánlatot egy autó összes alkatrészére, és milyen fura, hogy kb. 10x ár jön ki, mint szalonban egyben megvásárolva, ráadásul összerakva.
Olyan, mintha egy komplett pc-t összerakva 100k-ért megvennél, és ha a hdd meghal benne, 80-ért akarnák rád sózni.
Mondjuk voltak erre törekvések pár brand márkánál, meg a laptopoknál jellemző. -
envagyok
veterán
válasz
Viktor1919 #106843 üzenetére
Ugye ez valami vicc...
Gázszerelőként Tescóba
Kb mintha senior programfejlesztő éjjeliőrnek menne.
Ha nem vagy még biztos a tudásodban, menj el segédnek valaki mellé (kb nettó 400k), majd 1-2'év múlva csináld egyedül (kb. 1-2 milla nettó)
Múltkor nálam pepecselt valaki a kazánon kb 40 percet, kicserélt egy 2000ft-os alkatrészt, közben kétszer is hívták, hogy menjen további helyekre, 40000ft-ot kért. -
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #106494 üzenetére
Ha egyre gondolunk, ő amolyan kukabúvár, aztán olcsón meghirdeti, fogd és vidd.
De ne kérdezz
Vettem tőle múltkor Raspberry pi-ket, így utólag nem is tudom miért
Nagyon gyász állapotban jöttek, szóval sok jóra ne számíts.
Van még egy hirdető, aki hozzá hasonlóan szeméttelepeken szedi össze a feltámadásra váró cuccok közül az esélyesen eladhatóakat tipikusan olyan dumával, hogy működő gépből, stb., de persze garancia az semmi nincs, öreg cuccok, minden a te felelősséged.
Sose értettem ezt.
Ha már egyszer összetúrja ingyen vagy apróért a cuccokat, akkor már tesztelje. Ha erre is lusta, akkor írja le, és adjon rá x idő próbagarit, ne még neki álljon feljebb -
envagyok
veterán
válasz
Trailblazer #106389 üzenetére
Én sokszor jártam úgy, hogy amit itt ha-n eladtam, pár nap múlva ebayen láttam 2x-3x áron hirdetve, sokszor még fotót tesztet se csináltak újat, ment fel az én képeimmel.
Azóta nem adok olcsón semmit, és mindenki lenepperez -
envagyok
veterán
válasz
Trailblazer #105762 üzenetére
Végülis igaz, sok furcsa perverziót láttam már.
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Veletek nem fordult még elő, hogy több terméket tartalmazó hirdetésre olyan embertől jön értékelési kérés, akivel nem is váltottál üzenetet?
Már nem az első eset, ami ma történt. -
envagyok
veterán
"Összehangolt felvásárlás eredményeként az ingatlan.com Zrt. és az Extreme Digital korábbi alapítói megvásárolták a norvég anyacégtől a Használtautó.hu és a Jófogás oldalakat, amelyek magyar tulajdonba kerültek – adta hírül az ingatlan.com, vagyis a vevő."
Remélem gatyába rázzák majd a jófogást, mert màr szinte senki se hirdet ott, mondjuk érthető okokból -
envagyok
veterán
válasz
Alusky #105067 üzenetére
Hát nem tudom.
Nekem halálom, amikor sok retardált ontja a röhögős, stb smiley-t.
Fb adásvételire is felrakok egy eladó processzort, jön 30 nevetős, meg ámulós vigyor, max 1 ember meg beböfögi, hogy mit akarsz eladni 1000 éves szart.
Miközben egyik se komoly érdeklődő, ők nem keresik az adott cuccot, csak okoskodnak bele mindenki hirdetésébe.
És hogy soknak tartják?
Kit érdekel, linkeljen pár valós hirdetést megbízható embertől olcsóbban, akkor van hitele a böfögésének.
De azt nem tud, meg furamód a sok röhögős smiley ellenére elmegy a cucc a hirdetett áron.
De ha drága is valami, én például lapozok, nem kell önkéntes felkent megmondóemberként kommentelni smiley-izni más hirdetését, miközben eszem ágában sincs olyan terméket venni.
De ha olyat keresek, akkor se.
Aztán ha rájuk szólok, hogy mi olyan vicces, akkor jön a hőbörgés, hogy hát szólásszabadság van. Én meg azt mondom üzletrontás.
Van hogy az Aldiban mondjuk 800ft a kiló paprika, a Tescoban meg 500ft.
Akkor kezdjek el kiabálni az Aldiban, hogy drágák vagytok, tescóban majd fele az ára meg ragasszak röhögős smiley-kat a bolt ajtajára, meg a paprikás árcimkére?
Mert ez ugyanaz az online térben is, mint a valóságban.
Csak ahhoz már lusták, mert fel kell kelni a fotelből, meg attól már fosnak, mert ott fel kell vállalni tetteik következményét.Azon viszont én szoktam röhögni nagyokat, mikor ezek a csicskák megvesznek valamit az általuk áhított áron, aztán megy az eladó savazása, meg az egymásra köpködés marketplace-en, hogy hát átvágtál mert ez rossz, az rossz.
Olcsó húsnak híg a leve, ez van.
Jóbaráttól van esély olcsón jó cuccot venni, online térben ezek mind átverések, nagyon ritkán előfordul, hogy valaki nem tudja mit ér a motyója, és aláárazza, de ott most az a divat, hogy az éhező tömeg, akik felbőszülnek hogy lemaradtak, ontják a kommenteket, hogy nehogymá' odaadd annyiért, sokkal többet ér, pofátlanabbja rá is ígér.
Újabban már hardveraprón is előfordul már ez, nem egyszer volt velem olyan, hogy hirdetésre jelentkezés, egyezség megkötése, utalás után egyszer csak visszajött a pénz, hogy bocsi, más többet ígért.
És az ilyen erős gerincű eladókat még értékelni se lehet, hisz anyagi kàr nem ért -
envagyok
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #105011 üzenetére
Sok türelmet igényel azért
-
envagyok
veterán
KV és Hi-Fi topikból én is gyorsan elhúztam
Egy használt 40000Ft-os jura automata nekem tökéletes a gyári tejhabosítójával, és ioncserélt vízzel.
Ahányszor jön ismerős, mindenki kapucsínóért könyörög.
Az ilyen rituálékra nekem nincs idő, biztos lehet még finomabbat főzni, de nekem a +időt, pénzt nem éri meg a nüansznyi különbség, még a nagyobb se.
Hifinél is biztos számít valamit a hangszórókábel minősége, de az gyakorlatilag nem hallgató, a valós sorrend kb: szoba akusztika-hangszóró-erősítő-füled, aztán utána jönnek a kábelek, stb. Magyarul az emberek 99.99%-ának a füle meg se hallja. Innentől egy fillért nem érdemes érte kiadni. -
envagyok
veterán
válasz
Alusky #104358 üzenetére
Azért egy rendszergazda tizedmásodperc alatt le tud futtatni egy keresést bozonyos dátum után regisztrált usereknél egy bizonyos bankszámlaszámra hivatkozva.
Vagy a hirdetésbe feltöltött fotók exif infói is sok esetben azonosítani tudják az embert.
Persze van legális megoldás, például simán jogosan regisztrálhat a kitiltott családtagja, barátnője, és hirdethet ő. -
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #104349 üzenetére
Pontosan.
Szó szerint ezt írtam volna.
De a Win10-nek x (7 vagy 30? Már nem is tudom) naponta kellene tiltani a frissítést, mert automatikusan frissít.
Laptopokkal nagyon el tud bánni, asztalinál szerencsére annyira nem jellemző, bár most nálam is eldobta magát a fő asztali gépem (i7 8.g) valami frissítés után.
Alig talált magára. -
envagyok
veterán
válasz
koko52 #104321 üzenetére
Az első eladó is lehetett.
Ezért én nem is szívesen csereberélek érzékeny cuccokat (teló, laptop, vga)
1. szcenárió:
Első tulaj beleburít valamit, gyorsan kicsöpögteti, ismerős vagy ő szétszedi, kiszárítja, emiatt ugye pasztázza, majd hogy ne legyen laptop nélkül egy napot se, elcseréli, hogy úgy érezze a másik, megéri neki a csere, aztán ez csapódott le a 3.nál.
2. szcenárió
Vevő borít bele valamit (én mondjuk még a magyar szervizből is kinézem, mert bebizonyíthatatlan), aztán megy a mese és a terelés a Bios frissítésről.De még ezek kombinációja is megeshet:
1. tulaj beleönt valamit, de még működik kitakarítva, 3. tulaj elbassza a bios frissítést (nem ritka esemény, szervizekbe a laptopok nagy része emiatt kerül, a másik gyakori eset a folyadék), és így esett a dolog.
Ha már 300k magasságában vennék laptopot, én is újat vennék.
-
envagyok
veterán
Régen szerettem a TP-Link routereket, a jó ár-érték és az aránylag jó feature-ok miatt elnézve emiatt kisebb gikszereket, pl időnkénti lefagyás.
Aztán váltottam ASUS-ra, ami mostanában már nem sokkal drágább, viszont megbízhatóságban, feature listában fényévekkel a TP-Linkek felett van. -
envagyok
veterán
"1. jön itt a vevő, hogy fele a posta, meg próbagarit kér, hogy vegyem vissza. Aztán elcseszi itt nekem a kártyát. Hát persze."
Azért 700+ pozitívval, 0 negatívval, ami nekem van, szerintem ez nem veszélyforrás (a 30 éves számtech szakirányú végzettségről, ami nincs odaírva a nevemhez, meg főleg). A posta meg tényleg annyi, amennyit írtam.
Egyébként így írta: "A postára utalj 2500ft-ot, ha kevesebb lesz, iszok belőle egy kávét" Azért na... Abból már fél kiló kávét lehet venni"3. jön itt, hogy itt meg ott mennyi. Hát vegye meg ott. Nekem nem sürgős, majd elviszi más."
Épp azt írtam, hogy kb 1 éve hirdeti folyamatosan.
Szóval nem viszi el más.
Mellesleg az eladó egy kapzsi lomis, vastelepeken kurkászik, kb gombokba van neki. Tényleg reális árat írtsm neki. -
envagyok
veterán
válasz
Akula #104016 üzenetére
Azért az élet sok teeületén jól jártak a drágulással:
Autöszerelő, maszek orvos, ügyvéd, kereskedők, villany- és egyéb ház építéssel foglalkozók, gázszerelők..
Annyit kérnek, amennyit akarnak, muszáj fizetned.
Szomszéddal telekalakítást végeztünk, nem volt jó helyen a kerítés, de pénz nem cserélt gazdát, kb 300000Ft ment a levesbe a kötelező földmérő és ügyvéd 1-1 órás munkájáért.
2 éve a másik szomszéd erre pont a felét fizette.Közben akinek eladó hardvere van, az most a felér-harmadát éri, mint egy éve, Közben az élet meg kétszer háromszor annyi, mint volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- LENOVO IDEAPAD Gaming 3 - Ryzen 5 5600H, 15.6FULL HD, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 3050Ti
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest