- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szebe
addikt
válasz Cs1csó #85400 üzenetére
Azok a kis gcik bejutnak ahogy tudnak. Vagy te magad hurcolod be a lakásba, vagy körbemászik a szúnyoghálón.
Egyik évben rengeteg volt, azóta szerencsére talán mérséklődött a számuk.
Nekem az állólámpámat szeretik, mert fényes meg meleg, aztán jól megsül/elszárad benne"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
válasz Cs1csó #85402 üzenetére
Anyám nyomja, hogy szárítsam a ruhákat az erkélyen. Valóban, nyáron és tavasszal OK, de ősszel minden adagból kiütögetek pár polost, ami kint szárad (így akkor már bent szokott).
Különben ezeknek elég, ha kimész az erkélyre, az ajtónyitás ideje alatt is bejutMutogatni való hater díszpinty
-
Chaser
legenda
válasz Cs1csó #85400 üzenetére
ha van redőnyöd bemászik a tokba és onnan a görgőn át a lakásba ( :
nálunk lehúzható szúnyogháló van az ablakokon, poloska ellen sz@rt se ér, a legkisebb résen befér
hadd ne mondjam mennyi bejött idén, ma is dobtam ki egyet - erősen zöldövezeti lakás nagy fákkal körülvéve -
fix szúnyogháló a megoldás, már tudom ( : teljesen hézag mentesen_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Chaser
legenda
jaj, idén a végén már vettem mert nagyon untam
csak az meg szellőztetéskor visszaszivárog, de volt hogy 10-20 poloska esett ki a tokból utána
ősz elején volt hogy 50-et ütöttem le egy nap alatt az erkélyen..és nem egész nap voltam kinn ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
válasz quailstorm #85407 üzenetére
Az nem baj, inkább ez, mint a lakásban.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
BiP
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
Írtam az embernek hogy majd akkor értékelek ha nyélbe ütjük az üzletet, erre vissza írt hogy téves volt. Egy eladott termék vevőjének írta, csak nálam landolt. Úgyhogy az eset csak egy félresikerült üzenet volt.
Give them hell Ukraine!
-
-
fatpingvin
addikt
én csak simán óvatosan felveszem és kidobom. ha nem kezded el nyomogatni nem fog védekezni ergo nem lesz büdös.
azt viszont egy életre megtanultam hogy a húsevő növényeket NEM etetjük poloskával... ugyanis a Nepenthes emésztőenzimei ezeket az aldehideket nem képesek lebontani, csarébe viszont a növény felszívja aztán kipárologtatja. vagy három hétig poloskaszag volt utánaA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
BiP
nagyúr
válasz fatpingvin #85414 üzenetére
Minden más állatot (pók, katica, légy, darázs, cincér,stb.) kidobok/elengedek az udvaron, a poloskát viszont kinyírom. irtó szapora, és rohadtul nem hiányzik.
-
válasz fatpingvin #85414 üzenetére
Invazív faj, nem volt (eddig) ellensége, nem jó élni hagyni.
A pókok megeszik (a kaszás is), meg a mostanában betelepített szamurájdarázs is kinyírja (ez egy 2mm körüli darázs, ami a poloskák petéibe fészkel ), de különben semmi nem irtja.Húsevő novény LOL
-
"Laptopok és Nokia nortbook kettőn van program."
Ez a cím, a szöveg meg annyi, hogy egyben alkatrésznek.Mutogatni való hater díszpinty
-
Gyuri27
félisten
Helyi.
Int procis lap + 2*8 ddr3 1600 55k.
Boltba kb 47k. Ha aprón veszem a ramot olcsóbb.
Valamiért nekem az a téveszmém, hogy a használt, aprós holmi olcsóbb mint a kiskereskedelemben.
Úgy látom szakemberhez kell forduljak.Amd - Radeon - Ryzen
-
koby11h
őstag
-
szebe
addikt
Még a nyári/kora őszi jobb időben/melegben egy szép nagy sáska(?) látogatott meg minket a hetediken, balszerencséjére a kutya "üdvözölte". Meg nem ette, csak vitte a helyére, hogy "hehe, játék" Kiraktam aztán a betolakodót, nem tudom túlélte-e végül.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
válasz fatpingvin #85424 üzenetére
Címeres pajzsospoloska
De a zöld is az, csak az nem a lakásodat fingja tele, hanem a gyümölcsösöket károsítja.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
A legjobb, amikor a váladékát rányomja a gyümölcsökre. Az íze valami isteni, órákig emlegeted és lemoshatatlan. Olyan pálinka is van, amin érezni, hogy beszennyezték. Egyetlen ilyen gyümölcs másik 5 kilót beszennyez, és nem látható. A szagát sem érzed ha régen történt, csak a főzetben köszön vissza. Csodás kis lény az biztos.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Gyuri27
félisten
Aszongya az ember a 8 gigás cl 11 kingston value ram 16k-ért az a valami. Ebből 16 giga ugye 32k.
Én meg mutatom neki 23-24k-ért az 1600 cl9 1899 cl 11 ramokat. De hát az noném keletném.
Mushkin, patriot, gskill mind mind szarcsi foscsi.
Párszor bekapcsolt cucc 55k. Vatta új 22+24. De hát ő nem fogja fillérekért felrakni. (igy felrakja drágábban (mesélő)).
Meg nem így kell alkudni.
Mondom jóbarát. ha 10k-val drágább vagy mint a bolt hogy alkudjak?
Mert ha bolti áron adja már akkor is alkudtam 10 ezret.
Lidércek. Kibebaccott lidércek mindenhol.Amd - Radeon - Ryzen
-
-
Astroboy
őstag
válasz koko52 #85426 üzenetére
Az lópikula.
Valamelyik őszi estén csörög a havercsajszi, hogy segítsek mert véletlenül benzint tankolt a dízel Corsájába. Kantáros-melós garázsban gyorsan felvesz, majd padlógáz a kútra.
Kb. negyed órája cupákoltam a tank tartalmát lopóval kannába mikor a kocsi körül terjengő 99%-os benzingőzben egyszer csak megszólal a gádzsi:
- "te nem érzed ezt a büdös poloska-szagot?"
- "nem, momentán csak ezt a qrva benzint"
Végeztem, könnyes búcsút vettünk egymástól, majd miközben hazafelé autóztam és lassan kezdtem más szagokat is érezni a benzinen kívül, hirtelen megcsapja az orromat a jellegzetes poloska-szag.
Félreállok, átnézem a verdát de semmi...
Visszaülök, majd pár km után megint érzem.
Otthon ahogy veszem le a kantárost, kipottyant egy szétnyomott dög. -
-
válasz Astroboy #85431 üzenetére
Ilyenkor elég amúgy a tankból kicopókázni a naftát? Azt hittem, nem árt konkrétan leszerelni és kimosni a tankot, mert az a pici, ami benne marad se tesz jót neki.
Vagy ezt én tudom rosszul, és ha legalább annyi sikerült, hogy nem próbálta meg beindítani, akkor elég leszívni és kész?"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
fatpingvin
addikt
ha nem indította el (azaz a motorig tisztán már nem ment el a cucc) akkor az a kevés ami benne maradt nem para, már persze abban az esetben ha utána teletankolod azzal a löttyel ami kell bele. már csak az alapján is ha belegondolsz, hígítás... nem olyan brutálisan különbözőek ám ezek kémiailag egymástól.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Astroboy
őstag
Ha dízelbe tankolnak benyát és nem indítanak rá mert időben észreveszik (mint a mi esetünkben is) akkor elég leszívni és rátankolni minimum fél/háromnegyed tank sima(!) D-t, hogy felhíguljon és go.
Azért emeltem ki, hogy simát, mert a prémium dízel üzemanyagok már eleve tartalmaznak némi benzint a könnyebb indítás és a hideg okozta kocsonyásodás elkerülése érdekében.
Egyszóval ha prémiumot tankolnál rá ilyen esetben, lehet a tank faláról lemosott benyával már túl nagy lenne az arány - azt meg egyik dízel se szereti.Fordítva sokkal mókásabb, magyarul ha benzinesre tankolsz dízelt, bár azt csak kannából tankolásnál tudod benézni mivel a kutakon más a D pisztolya, hogy hülye biztos legyen.
Ráindíthatsz, úgyse történik semmi, de ez az igazi copás: a komplett tankot + AC-t + üzemanyagrendszert + injektorokat mosni kell, mivel a dízel szeret mindent bevonni olajjal.Csajócás akció után pl. nem az volt a legnagyobb gondom, hogy lett 3x10 liter gázolajos benzinem - kétütemű kerti gépek a további hozzáadott olajjal remekül mentek vele - hanem az, hogy ott állt kétezer valahány forinttal mivel benzinre költött.
És mivel ilyenkor nincs mese, sok dízelt kell tankolni, hogy híguljon, így másnap jöhetett be melóhelyemre, hogy megadja azt a 13k-t amit előző este a kocsijába löktem...Szerk: Ahogy a férfiasan telt pingvin mondja.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Astroboy #85435 üzenetére
Na várj, tehát ez egy olyan meló volt, amivel nemhogy kerestél volna, még végül konkrétan Te adtál kölcsön gázolajravalót?
Köszönöm az infót, nem tudtam, hogy így van a mivan, minden nap tanul valamit az ember. Mondjuk félretankolni még sose sikerült, de tisztában vagyok vele, hogy van az úgy, hogy brainfart, aztán olyankor bárki képes bármekkora faszságot csinálni, utána meg már lehet magyarázni, hogy csak hagytad, hogy vigyen előre a létezés.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
fatpingvin
addikt
válasz Astroboy #85435 üzenetére
ja igen, a benzinesbe dízelt verziót nem írtam, ott a para inkább az hogy a naftában kenőanyag is van, ami mondjuk egy benzines motor esetében ugyebár nem feltétlenül jó dolog ha nagy mennyiségben belekerül. majdnem ugyanaz mintha a tankba beleöntenél a benzinre még egy fél kanna motorolajat (a porcukorral való g*ciskedést már le se írom, az már tényleg a szándékos károkozás)
mindenesetre ha én véletlenül dízelt nyomnék a benzinesbe, érzés alapján lehet megcsinálnám azt hogy oké akkor dízel szopóka kifele, benzinnel negyedig tölt, vár egy órát (addig üresben kitolom a parkolóig és kiröhögtetem magam a kutasokkal) dzsuvás benzin szopóka kifele, benzinnel tele aztán fejben a devlával egyezkedve elindít. ettől valszeg bármelyik autószerelő sikítófrászt kapna de én vegyiparin kezdtem.
a kiszívott dízeles benzinnel meg majd elmegy a fűnyíró
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Astroboy
őstag
Egyik legjobb barátom hiába csaj, 30+ éve ismerem, tudom, hogy én is számíthatok rá bármikor, bármiben.
Vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy Ő se kért egy vasat se amikor anno tini korunkban kölcsönadta a p.náját...
Naugye.fatpingvin: az úgy tuti biztosabb megoldás, de ha nincs ilyesmi bohóckodásra ideje az embernek akkor csak leszí', tankol és indulhatsz, pár deci benyától semmi baja nem lesz,
[ Szerkesztve ]
-
Astroboy
őstag
válasz fatpingvin #85440 üzenetére
Csak egyszer, az is véletlen volt.
Egy kis további adalék a leszíváshoz (amit természetesen nem a tankoló-nyíláson keresztül végzünk): a kocsik tankja általában alul van az úthoz közel, szóval hiába fér hozzá valaki a hátsó ülések alatt az úszónál, ha a verda mellett a földön van a ~10 literes kanna amibe küldenénk a löttyöt, túl kicsi a magasság-különbség, hogy működjön a fizika.
Ilyenkor emelő kivesz, hátul alul a kereszt-lengőkarok / híd közepénél megemel és viola, mehet a blugy-blugy-blugy. -
-
-
-
sh4d0w
félisten
válasz fatpingvin #85438 üzenetére
14:37 < leto> Tegnap tanultam egy-ket uj karomkodast.
14:37 < leto> A benzinkuton mellettem egy kamionosnak sikerult 200 liter 95-ost tankolnia
bash.huhttps://www.coreinfinity.tech
-
envagyok
veterán
válasz Gyuri27 #85429 üzenetére
Jahh
Ramot most venni kell, nem eladni
Fura különben, hogy minden ára az egekben, a ram meg olyan olcsó, mint még soha.
Emlékszem 2008 körül 2x2GB DDR2-800 corsair volt 30-40k
Most meg 500ft/GB áron szeretne mindenki vásárolni ddr2, ddr3-at.Meg hát tudhatnád már, hogy a szeretettség miatti extra ár fölé még számolni kell a tesztelés óradíját, ami 5000ft.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Gyuri27 #85449 üzenetére
Tudom,
Corsair Platinum 4x4 ddr3-2133-at vettem 1 hete postával 18k-ért ha-n, retrózni későbbre, nem bírtam otthagyni, meg tegnap alzáról 2x8 ddr4-3200 corsair vengeance rgb-t 24500-ért újan szintén postával
De ezeket cagy nem szerette a tulaj eléggé, vagy nem tesztelte a bolt
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kupon kunyeráló
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest