- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter13
senior tag
Akkor én kivétel vagyok...
Én speciel egyszerűen áttettem a ventit 5 voltra (duplamagas gyári Sapphire hűtőn), azóta kuss van. Állítólag a legújabb Cata gyárilag is támogatja a fordulatszámszabályozást, szóval lehet hogy majd visszateszem, de egyelőre ezzel sincs gond, és a műtét idején erre még nem volt mód.
Lehet hogy ha ezt a duplaventis rémet egy kicsit visszavennék, akkor nem lenne ilyen embertelen hangja, de még elfogadhatóan hűtene (mint ahogyan nálam a szimpla mezei egy GPUs 4850) -
Peter13
senior tag
értem én
Ezért is írtam, hogy igazad van, de szerintem még mindig ezzel jártál jobban (látod én is ezt vettem)...ez nem azt jelenti hogy a 9800GTX rossz, csak azt hogy nekem a 4850 jobban bejött, és ÉN (egó a maximumon) úgy gondolom hogy jövőállóbb megoldás mint a 9800GTX...árban meg kb ugyanott van a kettő.
-
Peter13
senior tag
válasz
strike-force #25 üzenetére
Gondolom GDDR3 akart lenni (bár a cikkben is DDR3 van, amin azért eléggé elcsodálkoznék
)....egyébként jó kérdés, de gondolom szimplán gazdasági okai lehetnek: a GDDR3 olcsóbb, és lehet hogy a memóriasávszélesség nem volt szűk keresztmetszet a kártya tervezése során...
-
Peter13
senior tag
Öööö, nem értem hogy jutottál erre a következtésre: még a Techpowerup tesztben is többször van a 280-as kártya előtt mint mögött (nem a 260-ról beszélünk, hanem a nagytesóról), az Abu által emlegetett crossfire eredményeket nézve is kb ide lukadunk ki, és bár nem vagyok a 3dmark-matyi (konkrétan eléggé utálom őket), azért az csak elgondolkodtató hogy az összes mark összes tesztjében az első 2 hely a 4870/4850 X2-é.
Teljesítményben szerintem hozta az elvárásokat, de nem értem hogy tudtak egy 4870 X2-nél hangosabb hűtést rárakni...ha már ott volt az, miért nem tették rá erre is? Az sem egy álom, de ennél azért lényeges (mondhatni sokkal) halkabb...tényleg nem értem
-
Peter13
senior tag
Teljesen igazad van, egyelőre szó sincs alázásról. A driverek (mindkét oldalról) természetesen beleszólhatnak a dologba, de ez a jelen helyzeten nem sokat változtat.
DE.
Errefelé a 9800 GTX+ nem kicsit drágább, mint a 4850 (40-50%). Azért ez nekem fontos. Mint ahogyan az is, hogy a nyers erő (driver optimalizáció ide, megkent játékgyártók oda) jócskán a 4850 felé billentik a mérleget. Mikor lesz ez kihasználval, ki lesz-e valaha, hmmm, ki tudja, de a 4850 olcsóbb volt a 9800GTX-nél, sokkal olcsóbb a 9800GTX+ megoldásnál, szóval még mindig ez érte meg nekem a legjobban (pedig nagyon tetszett a 9800GTX+, biztos még a 8800GTX-es időkből)
Ha bejön a várakozás és végre elkezdik kihasználni a 800 számolóban egyelőre még javarészt szunnyadó brutális erőt, jó, ha nem, akkor sem jártunk rosszul. Szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest