- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
barisj
aktív tag
hali! egy Cooler Master Hyper TX3 jobb mint egy Zalman Fatal1ty FS-C77 ? egy s939 Amd Athlon 64 4000+-ra kell.
melyik a jobb hűtő? jelenleg egy Zalman Fatal1ty FS-C77 van,de lehet váltani kéne,nemtom.
-
kukinyo
addikt
Nem tolongtok ebben a topikban.
-
kukinyo
addikt
Sziasztok
Napokban vettem egy Cooler Master Hyper 212 Plus procihűtőt amivel az lenne a problémám hogy BIOS-ban beállítottam 1-es szintre (45 foknál emel) a ventilátort amin elvileg 600rpm-en kellene pörögnie.A proci 22 fokos és a bios, everest, aida64 is 1100 feletti sebességet mutat.
Ezzel a lappal nem is tudom ezek szerint lejjebb szabályozni? -
hatter
tag
Hi all!
Szerelte be a 212 plus-t valaki úgyhogy vízszintesen, fektetve írással olvashatóan tette rá a hűtőt a procira? Google-s képeken mind állítva van....
-
CJ3
senior tag
Sziasztok most szeretnék egy procihűtőt venni ahogy olvasom a hsz-eket megérné a
Cooler Master Hyper 212 plus
Jelenleg egy Zalman 9500-am van ezt a hűtést tartja a plus szerintetek?
Egyébként a sima 212 höz van kék venti ugye? -
Madn!ght
addikt
Nagyon jó írás!
Nekem volt már TX2 és TX3-is. Hyper 212+ -t kb 1 hete használok.
A TX2/Tx3 a 3,2GHz-n használt i5-750-et 50-70 fok között tartotta. Egy potméterrel 1100rpm-re szabályoztam, így gyakorlatilag hangja sem volt. Maxra tekerve 1-3 fokot nyertem csak.
A mostani nagy melegek motiváltak arra, hogy kicsit faragjak ezekből a hőfokokból.
A feltett 212+ -t egy Noiseblocker XL1 12cm-es ventivel használom, mivel az rendszerhűtőként már bizonyított. 1000rpm-en nagyon halk (13db), és full load mellett 52-53 fok. Idle: 36-42 fok. (ezek a magok hőmérsékletei, a felszíni hőmérséklet 35 fok)
Remek hűtő, nem bántam meg a váltást. A felszerelése csak annyiban volt számomra kellemetlen, hogy ki kellett szedni a gépből az alaplapomat. Ennek viszont az a pozitívuma, ,hogy legalább újrakábeleztem a gép belsejét.
így most szellősebb!
Mind3 hűtőt ajánlom, remek darabok!
-
Matyó83
tag
Jó cikk/teszt! Gratula!
Nekem egy 212+-om van és egy i5-750-et hűsít, enyhe tuninggal!(2,66GHz@3,5GHz)
Én is csak ajánlani tudom eme remek gyártó termékeit!!! Nem bántam meg, hogy ezt választottam! Bár lehet a sors fintora, de én amikor vettem 6900forintot adtam érte boltban!!!
aztán utána néztem, hogy emelték az árát!!! Igy meg pláne megérte, de ezért a hűtőért még adtam/adnék még többet is!!!
Üdv:Matyó
-
hakosh
tag
Nekem is egy 212+ van. Egy Phenom II 955-öt hűt és kipróbáltam kíváncsisából passzívan is. Pár tesztet lefuttattam, de megállt úgy 65°C körül, igaz nem is ment sokáig. Ami viszont gond, hogy nem tudom felrakni a ház oldalát, mert azon is van ventillátor. Nélküle szerencsére elfér.
-
Komcsi
tag
Jó hűtők, öcsémnek ez kerreg a gépében, de én a Scythe Mugen 2 Rev. B mellett tettem le a voksom. Szerintem nincs jobb hűtés a processzorokra, és elég tekintélyes darabok a Scythe cuccok. Jó a cikk.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Igen az első szériákban az volt, későbbiekben már nem. Nekem is volt TX2-es ami barátnőm Prescottján landolt az sem, meg haveri körömben lévő másik kettő TX2 sem repedt meg így 2 év távlatából. (Prescott-ot is lehűti IDLE ~50 fokra.)
Most meg az én C2D 4500-asomra pedig egy HyperTX3-as került és meg vagyok elégedve vele, tényleg kissé hangosabb TX2 után de lehet BIOS-ból folytatni a PWM miatt (ami hiányzott az elődről). Szerelni is kényelmesebb volt, TX2-n mindig útban volt a légterelő műanyag meg a gyárilag felrakott 92 millis venti, itt meg utólag rárakom és fent is van percek alatt.
Hűtésben ugyanaz mint a TX2 volt IDLE 29-30 fok körül vannak a magok.Hangról meg annyit, hogy a CM házak rácsozása miatt jobban kijön a hang is, az én zárt alu házamból alig lehet kihallani.
-
Zso Ro
senior tag
Szia!
A TX3 specifikacioja szerint 600 - 2800 RPM (PWM),igy a zaro akkordban hibasan van feltuntetve a 3000.
Nekem TX2 huti a Q9450-emet,amit tulhuzok,es a magok 35-42 fok kozott vannak IDLE-ben.Nem tul csendes,viszont huteni ez is tud es az a zugas,amit kiad egyaltalan nem zavar.Egy hazventit hasznalok.Kivancsi lennek a 212+ra,na de TX2-rol nem fogok valtani szimplan a hanghatas es par fok kedveert.
-
PiciKenny
senior tag
A TX3-nak az első hűtője egy idő után el fog pattanni, gondolom mások is tapasztalták (ventilátor)
Jó cikk! Minden Tiszteletem!
-
csokad
senior tag
az AC 64 Pro hozza vajon a TX3 szintjét? nincs neked vélewtlen egy letesztelni őket?
nagyon jól jönne !
-
^Clown
addikt
Jó teszt, külön köszi a szerelési leírást!
-
Bull Boss
őstag
Nekem egy Tx3 viszi passzivan (ventije nélkül) az E7300-at
jah és még csak nem is melegszik
-
kop8
őstag
Jó ez a tx3, nekem 4000-ig is bírja a procimat!
-
Prison85
senior tag
Nekem TX3-am van. Teljes mértékben elégedett vagyok vele. Gyári AMD hűtőről váltottam és olcsó kategóriás minőségi coolert kerestem - nem bántam meg.
-
bartucc
addikt
Nem, de kiderült érdemes-e váltani, ezért szerintem jó a teszt!
Én egy lga-775 tesztet készítek épp, lesz gyári hűtő, lapos, sima, és rézmagos, lesz egy AC Alpine 7 Pro, és egy Freezer 7 Pro, vagyis 5000-es kategóriáig minden. Ötlet esetleg, milyen hűtőt szerezzek be hozzá?
-
Nagyon jó cikk, velős és érdekes.
grat -
Gude
senior tag
A cikk nagyon jó lett a hűtő is remek.
-
nonoka74
tag
most vettem TX3-at,X4 630-at hűtök vele.a gyári hűtőt -10°C-kal veri!halk és jó!köszi a cikket!
-
d@minator
addikt
Miért cserélted le a 20cm-es ventit?
-
D.Orion
veterán
a teljes hűtő mérete:
-
denieBoy
tag
válasz
planbmokus #14 üzenetére
lol
-
dani0907
csendes tag
CM TX3-am van, most fogok gépet összerakni valaki adjon tippet
Hogy rakjam fel a pasztát? bogyóba, vagy kenjem szét a cpun?
-
kelzsoca
félisten
A TX3 ventije szabályozható adott esetben biosból vagy szoftveresen, és már nem is üvölt annyira.
-
denieBoy
tag
Tuti írás!
Kinváncsiskodás kedvéért belerakhatnád a stock hűtés hőm. adataid is.
-
total90
veterán
Nekem külsőre nem tetszik sem a TX3, se a 212+. Az elődök szebbek voltak... igaz, a teljesítmény a lényeg. Nekem volt TX2-m Q6600-on és egész jó volt, de most Z600 van. Az írás meg korrekt lett.
-
Dany007
veterán
Nekem is egy Hyper TX3-asom van. Igaz még nem próbáltam mivel egy épülő HTPC-be szánom. C2D E6600-at fog hűteni.
Főként az ára és a hangja miatt vettem. Jelenleg gyári hűtővel az alaphője a kis intelnek ~ 31 fok!
Namármost ha rárakom a TX3-ast plusz alul felül 2-2 swif 2-es 9,2-es és 12cm-es venti fogja hűteni talán még mínuszba is átmegy
Ergo nekem bőven megfelelt a TX3 olyan árban amilyenben van.
A 1 fok különbség meg betudható a jóval nagyobb bordáknak, ami a súlyán is meglátszik. -
Boxi88
őstag
Jó nagyon ez a HYPER 212!
Grat, jó kis írás lett!
-
mrhitoshi
veterán
jó cikk lett
-
Hatvan9
senior tag
válasz
planbmokus #3 üzenetére
itt egy gyártó nem egy kategóriájáról van szó ezért értelmetlen így összehasonlítani ahogy a címben írtad (Cooler Master TX3 vs Hyper 212 Plus)
ez kb olyan mintha a összemérném a 9500GT-t és a GTX470 et és írnák egy cikket arról hogy milyen szépen elverte a GTX470 a 9500gt-tegyébként gratulálok mind a kettő jó hűtő a maga árkategóriájába
-
aram01
nagyúr
jó lett az írás
nekem sajnos a 212 nem fért be az elite-be ezért kellett tx3-at vennem,de ez sem rossz -
WolfheartGR
őstag
válasz
planbmokus #3 üzenetére
No nekem a 212+ helyett lett a Gross Clock'ner.
Istennek sem bírt megérkezni. Ezek szerint az is ez is nagyon kellemes cuccos. -
planbmokus
senior tag
-
capulet75
addikt
Hát igen a Cooler Master az Cooler Master.A felső kategóriás procihűtők kivételével minden termékük elsőosztályú.
Pár kötekedés.
Megéri üzemben tartani a második ventit -3 fok kedvéért?
Sztem ez a két hűtő nem egy kategória ha már Vs.A cikk egyébiránt jó és lényegretörő.
Páran majd úgy is nyafognak a grafikonok hiánya miatt.
-
Nekem egy 212+ -om van és nagyon jó. 7850+-t hűt. Idle-ben kb 32-34 fok, levett ház oldalakkal, de ha rajta van, csak pár fokot dob rajta. Amúgy nagyon jó hűtő, könnyű felrakni, és csendes is a 12 centis ventinek köszönhetően. Főleg hogy C&Q is be van kapocslva, nem nagyon hangos, ha netezem, zenét hallghatok, vagy filmet nézek.
Jó cikk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo T440s intel core i5-4210u,4GB/120GB SSD,jó akkumulátor! Fix 25 ezer ft
- HP Elite x360 2in1 Notebook! IPS 13,3" Touch / i7-1355U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged