Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
(DDR4-nél az I/O bus clock = memory array clock * 8 [DDR3-nál még * 4 volt], és a "jellemző" memory array clock 200-266 MHz. 200x8=1600. Persze vannak ennél lassabbak is, főleg asztaliban, de LPDDR4-ből még nem láttam 1333 MHz-esnél lassabbat, itt pedig LPDDR4X van, amit kimondottan magas órajelekre gyúrtak. A Hynix januárban LPDDR4X-4266-os chipet jelentett be, 2133 MHz (busz-)órajel!)
Jeleztem Abu-nak, javítja.
-
dezz
nagyúr
LPDDR4 órajeltartománya 1600 MHz-nél kezdődik, itt az 1866 MHz a valós órajel, ezért ezt kell felszorozni kettővel. Plusz a specifikációkban a valódi órajelet szokták MHz-ben megadni, a felszorzottat MT/s vagy GT/s-ben.
A "DDR4-1866"-ra igaz, amit írtál, csak itt nem az van, hanem 1866 MHz-es LPDDR4(X).
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
"A memóriavezérlő az LPDDR4 szabványt támogatja maximum 1866 MHz-es effektív órajel mellett, memóriabusz pedig továbbra 64 bites."
Ezek szerint csak 2x16 bites. Talán tudják, mit csinálnak, és ennyi sávszél is elég.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Hiába ,hogy a a rendszer sokat fogyaszt majd addigra, többet mint most, pedig már az se kevés...
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
dezz
nagyúr
650/652/653 még 28nm-en készült, a relatíve nagyobb teljesítményükkel együtt a fogyasztásuk is nagy volt.
630/636/660 14nm-es.
640/670/710 10nm-es (mint a 735/745).
(730 8n-es lesz.)
-
őstag
válasz #52588800 #49 üzenetére
Akadozik a Note 4? Lehet. 50 ezerért megteheti. Mindenesetre az én ingerküszöbömet nem lépi át, azaz nekem nem tűnt fel, hogy akadozna.
Persze ki tudja mi áll a hátterében? Pl. lassú adatátvitel, erősebb hardvert igénylő program, optimalizálatlan app, reklámokkal telenyomott veboldal stb.[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Egyelőre még csak megrendeltem, de amit a topikjában olvasok az elég biztató!
Nekem aksi elég fontos, 636 takarékosabb is mint 625, újabb gyártás ugye.
Mondjuk redmi note 5nél nagyobb felbontású kéeprnyőre 636-ot se ajánlják, ez is elmond azért mindent.
De remélem FHD+-os azért gond nélkül meghajtja majd! -
Alarikman
senior tag
Igen, mert drága volt a 660. Most meg szórják ki akciósan. A kínai telók hirtelen lettek tele vele idén. Nem rossz Soc, elég mindenre. A 625-öt meg fogyasztás/teljesítmény mutatóban nem nagyon veri le semmi(az alsó-közép kategóriában, főleg GPU-ban). Egy 636 is bőven elég lehet normál felhasználáshoz.
A 700-as sorozat szerintem felső-közép lesz. 100+ ezer Ft-os kategória sajna. -
aelod
veterán
Jegyezzük már meg könyörgöm, hogy Kryo magok!
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
jimpo
senior tag
A 650 veri a 808-at. A 625 gyengébb a 650-nél egy szálon, viszont több szálon fordított a helyzet...
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
t72killer
titán
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
TeeJay
félisten
jó lenne már valami teszt oldal ahol össze lehet értelmesen hasonlítani melyik SOC kell nekem
most egy LG G4 van S808-al ami nekem bőven elég
mondjuk ha lenne olyan S7xx vagy S6xx SOC ami hozza ezt a teljesítményt + még 5-10% és kevesebbet fogyaszt akkor átállnék arra és gyorsabb is lenne picit mint most meg kevesebbet fogyasztanasajnos így most fogalmam sincs hogy S808-ról mi a minimum amit néznem kell S7xx és S6xx körben hogy ne fejlődjek vissza vele
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Graphics
Jómunkásember
Hát mint a PC világában az SSD-HDD viszonya.
Egyelőre a marketing értéke inkább a SoC-nak és a memória/tárhely kombónak, meg a Megapixelnek van..
Kérdés a minőség..
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
őstag
Számomra érdekes,, hogy amíg a középkategóriában évekig nyomnak egy-egy processzor típust (pl. 625)
addig a felső kategóriában évente hoznak ki újabbat úgy, hogy az előzőt rögtön el is felejtik. Vajon csináltak idén 821-es procival új kiadású telefont? Szerintem nem.
A másik érdekesség, hogy a 635-től felfelé (660 - 820 - 821 -835 -845) mindegyik proci teljesítménye akkora, hogy hétköznapi felhasználásban gyakorlatilag nem érezni köztük eltérést, csak antutu pontszámokban látszik a különbség. Legfeljebb a nagyon hardverigényes játékoknál és 4K videóknál érződik az erőtöbblet, ....családon belüli tapasztalat, hogy a 625-ös procis telefont nyomkodva semmivel nem érzem lassabbnak mint a saját 821-es procisomat. De ami nem a processzoron múlik, ott már látványos eltérések vannak, pl. az ufs2 tároló látványosan gyorsabbá teszi a telefont az emmc-hez képest.[ Szerkesztve ]
-
-
emeritusz
tag
Azért hz-nek írni az fps-t... sokat tesztelt a szerző monitorokat mostanában? ;-)
-
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Snap660 is teljesen jó, sőt a 636 is.
Előbbi is alig akar terjedni
-
margithid
veterán
-
janeszgol
félisten
Na, végre valami izgalmas. Az S660-assal azonos frekvencián állítólag 20-40 százalékkal fogyaszthat kevesebbet. Nekem ez szimpatikus.
-
Fred23
nagyúr
Durva egy SoC, ráadásul viszonylag megfizethető telókba is jöhet!
-
g@bo
nagyúr
mennyi lehet ennek a soc-nak darabja? , hogy még mindig az mtk szutykokkal tömik pl. a tableteket.
10 20 50 usd, mennyi?
-
nagyúr
Tessék szépen beleheggeszteni az új Blackberrykbe!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
t72killer
titán
A galaxy Tab A utódjába rakhatnának ilyet.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
atosan
veterán
Kíváncsi leszek mikor jelenik meg egy teló ilyennel. Tán jövőre?
Boldog Új évet!
-
Juhaszatti
addikt
Ez szerintem a Galaxy A8 szintű 100-120 ezres "prémium középkategóriás" telefonokba megy majd. Valószínűleg a többi gyártó is jön majd hasonlókkal.
-
<Lacy85>
addikt
Kíváncsi leszek, hogy milyen telókba rakják bele és mennyiért.
Ez most vagy a 600-as szériás telók eladásait fogja nyakon vágni, vagy a 800-ast.
Ha a gyártókon múlik, akkor előbbire tippelek.[ Szerkesztve ]
-
judas13
addikt
Köszönjük!!!"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Facebook és Messenger