- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Légies iPhone halvány színei
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
CsíkosMókus #64 üzenetére
hát jah, energiatakarékos izzóknak van ilyen tulajdonsága, hogy kell nekik pár perc h max fényerőt adjanak... a másik meg az, hogy érzékenyebbek a sűrű fel-le kapcsolásra, mint a sima 50ft-os körték... ezért sem éri meg folyamatosan fel-le kapcsolni, mert könnyebben kiégnek...
egyébként nálunk sincs ilyen a lakásban... viszont pl a mosogatókagyló fölé a konyhába meg a fürdőszobába fénycsöveket raktam... 18w-osak talán és jól világítanak...
mindenhova máshova meg akkorákat raktam hagyományosból, amik elég fényt adnak... hűtőből is anno A+ energiakategóriás indesitet vettem... kicsi, de 2személyre épp elég... munkatársak néha csodálkoznak, h jóval kevesebb a számlám, mint nekik...
és nincs "green vga"-m sem
ui: jól átmentünk offban az energiatakarékosság felé
-
mephi666
nagyúr
válasz
CsíkosMókus #58 üzenetére
ok, mind1
egyébként korábban kifejtettem ezzel a zöld-áradattal kapcsolatban a véleményem: nem ezzel a pártized volttal fogjuk megváltani a világot, hanem mindenkinek a saját házában kellene körbenéznie és mondjuk a 100w-os izzókat energiatakarékosra kellene cserélni és a hűtőt is energiatakarékosabbra/kisebbre, ha lehet és nem kell a nagy, mert ezeken megy el a fogyasztás nagy része... mellékesen pl a hűtő nonstop megy
nem ez a pár tizedvolt számít, amikor a fogyasztásbeli különbséget igazán csak folyamatos, maxterhelésnél lehetne igazán mérni
ez számomra kicsit ellentmondásos, ha valaki nyomul a "green" vga-kártyáért és közben nonstop megy nála télen-nyáron a klíma... :S ez olyan, mint amikor valaki egy jókis töltöttkáposztázás vagy pacalozás után lájtos kólát iszik vagy édesítővel issza a kávét... mintha pont az a pár gramm cukor számítana a hatalmas mennyiségű zsír elpusztítása után...
-
mephi666
nagyúr
egyértelmű, hogy a teljesítménye is csökken, de aki tudatosan vásárol és ért hozzá valamennyire, az sejtheti, hogy az ilyen green verziók nem a doboz színe miatt zöldek, hanem valószínű, hogy a feszültségcsökkentés miatt kevesebbet esznek, de emiatt csökkentették a gpu/ram sebességét is (kis teljesítményáldozatért cserébe)...
egyébként ha csak simán csökkentett frekivel menne a gpu/ram, akkor dc (downclocked) edition lenne
én nem érzem, hogy akárki is át lenne verve most emiatt...
pl másik példa: toyota prius: hibrid... jó fogyasztással... kevesebb lóval, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező benzinesek... de ugyanúgy toyota... senki nincs átverve... aki meg megveszi, szerintem nem tuningolni akarja és nem utcai versenyeken akar vele indulni...pc-s vonalon is hasonló a helyzet: aki nem akar tuningolni és 9600gt-9800gt közötti teljesítményt akar kisebb fogyasztással, annak ez jó választás lehet...
-
mephi666
nagyúr
khm: "megszokhattuk mar az NV-nel az ilyen fajta lepeseket"
ez azért ebben a formában szerintem nem helytálló... az nvidia megadja a referenciamodell értékeit... ha egy forgalmazó kicsit módosít a dolgon, mint itt: leveszi a feszkót, csökkenti a frekit... attól az attól ugyanaz a modell marad, csak kicsit csökkentett teljesítménnyel/fogyasztással... de ezt itt is jelzik, hogy nem az alapmodellről (refmodellről) van szó... és az oc modelleknél is jelzik, hogy mennyivel térnek el a referenciától... nem kell az nvidiát lehúzni emiatt, mert nincs értelme...
a kolléga pedig úgy értette, hogy ha a csökkentett frekijű modell nem lehet szerinted mondjuk 9800gt, akkor a növelt órajelű se legyen ilyen alapon
hülyeség szerintem a vita...
-
mephi666
nagyúr
válasz
CsíkosMókus #42 üzenetére
a falepke nem környezetbarát, mert fát kellett kivágni miatta
a csattogása viszont már az... de az meg már nem felhasználóbarát...
-
mephi666
nagyúr
válasz
Barthezz2 #38 üzenetére
akkor lepne meg engemet igazán az nvidia, ha kijönne 40nm-en gyártott g300-as csippel, amiből a legkisebb felépített kártya is hozná mondjuk a gtx280 sebességének 1.5-2szeresét külön tápcsati nélkül... mellékesen olcsón
de szerintem nem csak én szoktam ilyenről álmodozni... ez környezetbarátabb lenne... mert szerintem nem a közepes fogyasztású kártyák fogyasztásán kellene pár százalékot faragni, hanem a zabagép nagyágyúkén...
"alacsony fogyasztású, környezetbarát, v12-es, 640 lovas lamborghini murcielago lp640-et a népnek... mert válság van!"
-
mephi666
nagyúr
mindenki a gazdaságos megoldásokat emlegeti... jöhetne már olyan ház, ahol alul a táp, fölötte alaplap meg minden, ahogy szokott... annyi módosítással, hogy a ventik fújásiránya felfelé lenne beállítva (plusz a meleg levegő is felfelé száll), a ház tetejébe viszont lehetne rögzíteni egy ventit, amin egy generátor figyelne és kisebb szélerőműként is funkcionálhatna a gép
mellesleg pl a hősugárzó féltéglák is szép nagy hőmennyiséget termelnek, ami elpocsékolt energia... azt is vissza kellene forgatni és ha meg lenne oldva, akkor lenne szerintem igazán zöld a rendszer... és akkor nem csökkentgetni kellene a feszt, hanem emelni is lehetne, mert ha jó lenne a hatásfok, akkor ebben az esetben sem fogyasztana annyival többet, mert megtérülne a keletkező plusz hőenergia is
-
mephi666
nagyúr
azért jól megkavarja az embert ez a sokféle "gso"... először ha jól rémlik jöttek 96sp/128bites membusz/ddr2 ram kombóval... a linkelt cikkben 48sp/196bites membusz/+1 rop blokk van... itt meg már ddr3-as ram... jól megtévesztheti a pácienst, mert ez nem csak szimpla frekibeli különbség típuson belül...
a másik: nekem volt pár évig inno 7300gt-m (jobbfajta, ddr3-al szerelt), hasonlóan szolid volt kinézetre a nyák, még a borda/venti is hasonlított és szerintem nem volt hangosabb, mint a leadtek 9600gt hűtése... én meg voltam elégeve az innoval... húzni nem próbáltam, nem tudom mennyi volt benne még... régen viszont ismerősök inno gef2mx400ból rengeteget eladtak... jó kártyák voltak azok olcsó kategóriában és semmi baj nem volt belük... teljesítményben pedig ha jól rémlik, szépen verték a márkásabb konkurenseket... 9600gt-ből is innot akartam, de a boltban mondták, h nem indult jól a sorozat, mert sokat kellett gariztatni... lett leadtek kicsit többért
nem tudom, h minőségileg frissítettek-e ezen a zöld szérián, mert ha igen, jó vétel lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Építő/felújító topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest