Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
válasz TheBikerider #45 üzenetére
Ahogyan joey04 is írta, nem igazán függ a dolog a használati szokásoktól.
Nálam is a töltők egy részét nem hordoztam, volt, ami szinte egész életét az íróasztal vagy az éjjeliszekrény mellett töltötte, ennek ellenére szarrá ment.
Én vettem egy használt SE-t egy éve, mert kellett egy telefon, ami olcsó, nem butafon, elfogadható a kamerája, de nem sajnálom építkezés közben. A készülék szép állapotú volt, szinte hibátlan. A gazdi mindent ideadott, ami a telefonnal kompatibilis és a lakásában fellelhető. Három eredeti Apple kábel és töltő + egy utángyártott. Mindhárom kábel burkolata foszlott, az egyik (másfél) azóta villamos szempontból is kuka. Az utángyártott (semmi extra, nem szövet erősítésű) tökéletes, 10x erősebb a burkolata.
Ha a környezet-tudatosság a téma, akkor én nem a ligtning porttal foglalkoznék, hanem ezzel. Mert ez 10 év után már tudatos környezetszennyezés.
Műszerzsinórt gyerekkoromban használtam először, és az nem mostanában volt... de érdekes módon a '70-es években gyártott vezetékek 10..20 év használat alatt nem törtek el.
-
-
joey04
titán
válasz TheBikerider #45 üzenetére
Mindig vigyázok a cuccaimra.
Hiába, ha fos a minősége. Volt olyan akinek a mbp kábele ment szét úgy, hogy fix helyen tartotta. Konkrétan megette az idő. De szerencsére már nincsenek ilyen gondok. Szóval csak szerencséd volt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nekem még sosem ment tönkre iPhone kábelem, most mondjuk a gyárit már nem használom, de régebben, amikor még igen, akkor sem. Mindig vigyázok a cuccaimra.
A Samsung S7 nejemnek 4 éve lassan, hogy megvan, a kábel 6 hónapig bírta, a t.fej még az eredeti, a kábelt lecseréltem anno egy valamilyenre, azóta az is bírja.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
mad823
őstag
Töltőt meg kábelt nyilván akkor nem adnának a gyártók, de szerintem az nekik mindegy is, azon úgysem keresnek. Sőt, spórolnának, hiszen kisebb lenne a doboz is, és nyilván olcsóbb ettől nem lenne a telefon.
Amúgy az USB-PD 100 wattot is tud hivatalosan, ha ez nem elég gyorstöltésre, akkor semmi. -
joey04
titán
válasz TheBikerider #42 üzenetére
Nekem is kb iphone 4 környékén volt szar kábelem, azóta jók. Egy döglött meg, de saját hibámból.
-
veterán
Maga a kábel minősége szar volt, mára már jobb anyagú. Azért eléggé szánalmas az Apple részéről, hogy még a kábelt is a legolcsóbb alapanyagból gyártatja, meg az 1A töltőfej XS-ig....
Mostantól már azért összekapták magukat ezen a téren. (Erősebb t.fej és USB C kábel a dobozban)BASEUS szövet bevonatos kábelem van a kocsiban és itthon. Van type c és lightning. Kiváló minőség!
A telefonokhoz adott gyári kábelt nem is használom, nagyon ritka.HARLEY-DAVIDSON
-
joey04
titán
válasz aprokaroka87 #37 üzenetére
Szerintem mindenkinek van már lassan olyan ismerőse, akinek van egy vagy több felesleges kábele vagy tötőfeje
Igen, de ha majd nem jár, akkor nem lesz. -
Solten
őstag
Dicseretes, de ezt joval elobb kellett volna...
Saor Alba
-
aprokaroka87
nagyúr
Szerintem mindenkinek van már lassan olyan ismerőse, akinek van egy vagy több felesleges kábele vagy tötőfeje
Nyilván speciális kábel esetén más a helyzet.
Múltkor egy ismerősőm rendelt egy villanyborotvát, akkumlátoros.
Csak kábelt hozzá, de annak egyik vége speciális csatlakozó, másikba meg bármilyen töltő fej jó, ami usb-s.Kb 5 perc alatt szerzett hozzá, töltöt, nyilván adhattak volna hozzá, de van egy sanda gyanúm hogy valami nagyon gyenge töltőtt adtak volna hozzá, amivel pl egy telefont kb kinhalál lenne feltőlteni.
Igazából itt kezdődik a komolyabb gond, pl az hogy nincs szabványba rendezve a minimum watt, ezeket a telefon szoftvere simán tudná szabályozni.
-
joey04
titán
de nem érted. mindenképpen kell töltő meg kábel. eladásnál tartozék nélkül kevesebbet ér, szóval mennek ezek is. akkor meg az újhoz kapni kell. vagy soha nem lesz semmihez aztán mindenki vehet magának? ez szimpla lehúzás, a gyártók spórolnak majd rajtunk, és ennyi, a Földnek nem lesz jobb, ameddig a gyárak, egyebek okádják magukból a szart, látszatintézkedés ez semmi más, legalábbis a környezetre hivatkozva. Maga az egységesítés az jó lenne, de járjon kábel és töltő minden készülékhez.
Rengeteg eszközhöz nem adnak.sem töltőt, sem kábelt.
Ez elég nagy baj. -
ROBOTER
addikt
válasz TheBikerider #27 üzenetére
Ugyanez a véleményem, a lightning mechanikailag profibb.
Ami árnyalja a helyzetet, hogy az összes (volt és jelenleg használt) eredeti Apple kábelem törött/foszlott. Tehát a csatlakozó jó, a kábel továbbra is szégyen. 3Gs / 6 / SE, MacBook Pro, iPad 1 / 3 / Pro - minden kábel szétfoszlott egy év alatt.
Vicces egyébként, hogy én a MacBook Proban imádtam a MagSafe-et, erre lecserélték USB-C-re. Na ez a logika.
-
mtx1111
csendes tag
válasz TheBikerider #27 üzenetére
+1
valahogy a lightning egy jól kitalált dolog. 2012-ben megcsináltak egy reverzibilis csatit. Az USB type C 2 évvel később.
De még mindig van olyan pofátlan gyártó, aki a telójába microUSB-t rak. -
GSP
aktív tag
Pedig kellene a gyorsabb...
~~~ Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet. ~~~
-
justmemory
senior tag
Nekem azért az is eszembe jutott, hogy ha már környezetvédelmi jelleggel menjen az egységesítés (az elv jó, a megvalósítást majd meglátjuk), akkor mondjuk a telefonok életciklusát miért nem kapargatják meg egy kicsit...?
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
veterán
Nekem speciel a lightning csatlakozó valahogy masszívabbnak tűnik használatkor, mint a C .
Type c vel szívtam párszor, hamarabb kikopik, nem érintkezik, lötyög.
iPhone nál még soha nem volt olyan gondom, hogy nem tudom tölteni a telefont a csatlakozó kopás hibája miatt.
Én nem szeretném, ha eltűnne a lighntning, remélem megmarad.[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
addikt
válasz janeszgol #24 üzenetére
Ezt benéztem, sorry
Egyébként egyetértek, szerintem ez pont olyan dolog, hogy inkább ne szabályozza az EU, ha nem ért hozzá, mert csak kárt csinál mint hasznot.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
TaaT
nagyúr
"az iPhone-ok pedig jó öreg Lighting porton"
LightningGive them hell Ukraine!
-
janeszgol
félisten
válasz Hopkins95 #22 üzenetére
A cikkben nem a töltésről volt szó, hanem az adatátvitelről. És Killer is erről beszélt már több ízben is. Nem az zavarja össze a felhasználókat, hogy van Type-C meg Lightning, hanem az, hogy van Type-C, ami lehet USB 2.0, 3.0, 3.1 és 3.2 sebességű, de ez nincs feltüntetve a dobozokon.
És ha már az EU ennyire ért a helyrerakáshoz (sajnos máshoz nem nagyon), akkor rendet lehetne tenni más helyeken is. -
dhrbikes
csendes tag
válasz aprokaroka87 #6 üzenetére
Azzal nem lennél különleges, csak egy 11Pro Max-szal!
-
addikt
válasz t72killer #13 üzenetére
Nem az USB-C lassú, hanem maga a töltőelektronika, ami a töltésért felelős. Amúgy meg már a középkategóriás Samsungok is támogatják a Qualcomm Quickcharge-ot tudtommal.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Depression
veterán
Nagyon régi emlékem, de ha jól rémlik, a microusb bevezetésénél arról volt szó, hogy el kellene hagyni a töltőket a dobozból. Másik nagy előnye, hogy bármikor elkérheted bárkitől a töltőt, mert tuti, hogy használni tudod, persze kivéve az alma. Ma csúnyán belezavar a type-c, de remélem ez is átmeneti.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
shiftac
aktív tag
Támogatom, hogy legyen egységesen Type-C. De az Apple úgyse fog belemenni, nekik az MFI hitelesítés túl jó passzív bevétel.
Az vajon nem zavarta össze annak idején a vásárlókat, hogy az Apple 30 pinről Lightningra váltott? Mondjuk az legalább egyszerre történt, nem úgy mint az évek óta húzódó micro/C átállás androidon.
Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
fuze
őstag
"feleslegesen zavarná össze a vásárlókat"
Igen az, hogy minden töltő ugyanolyan marhára össze fogja zavarni őketadms.hu | UI Designer
-
Predatorr
őstag
Szerintem használja mindenki rendeltetésszerűen! Kössenek bele villámot, probléma megoldva.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
t72killer
titán
Az usb-c is lassú a telók 90%-án.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
félisten
Anno a Nokia volt az egyedi megoldások nagy bajnoka. Nem hogy a töltőcsatlakozó, de gyakran az IR eltért a többi gyártó kvázi szabványos megoldásaitól.
Mivel pedig domináns piaci szereplő volt, ez érdekes módon vastagon megérte nekik. Magyarázták akkor nekem ennek a mechanizmusát, de már csak annyira emlékszem, hogy az emberi hülyeség vastagon komoly tényező volt benne -- és működött.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
hemaka
nagyúr
Régen milyen jó volt, amikor ahány féle telefon volt a családba, annyi féle töltő kellett neki. Most azért már sokkal jobb a helyzet szerencsére.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
myckie2
őstag
Gondolom csak simán egységesíttetné a portokat az EU és kellett egy kifogás mellé, mert amit mondanak az nem nagyon állja meg a helyét.
-
joey04
titán
Jöhet az usb c ezzel nincs gond, az baromság, hogy összezavarja a usereket. De ha továbbra is minden telefonhoz jár majd kábel akkor nem lesz kevesebb a szemét. Hozzáteszem adjanak, mert kell, hiszen eladásnál megy vele az is. Szóval felőlem jöhet, csak értelmét nem látom, vagyis a szemét szempontjából. Az egységesítés az már korrekt indok (lenne).
-
Ixion77
addikt
"Inkább normális újrahasznosító rendszer kellene szvsz..."
Csakhogy a minél kisebb nagyfeszültségű elektronikák előállításának egyik legegyszerűbb kelléke a műgyanta, vagy más szigetelő ragasztó. Ami azzal tele van azzal nyomva, azt hasznosítsd újra, ha tudod...
Ha meg az EU kötelezővé tenné a szétszedhető, újrahasznosítható töltőt, akkor meg azért szidnák "Brüsszelt", mert kötelezővé tette az "ormótlan nagy" töltőket..."...akor meg szívás van, mert a régi már lassú..."
De legalább van. Aztán aki vágyik a gyorstöltésre, az megveszi a telefonhoz külön az új gyors töltőt is. Ami ha ideális esetben szintén szabványosítva van, akkor alkalmas más telefonok gyorstöltésére is. Mivel pedig a csatlakozó szabványos, ezért lassúra mindenképp.
Csak azért mert egy intézkedés nem az összes problémát oldaná meg, csupán azok többségét, még nem érdemes elvetni."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
satz18
őstag
Én jó dolognak tartom a lightning portot, mert ettől is különlegesebbnek érezhetik magukat az apple userek. Ki a tökömet érdekel, hogy lassú, drága és nem kompatibilis semmivel. Lényeg a tudat.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
vicze
félisten
Egyrészt 11 Pro-tól USB-C -> Lightning jár a dobozban, másrészt az iPad már USB-C-s és akkor is vége is szakad minden nyafogásunknak és "user összezavarás"-nak.
Spórolni akarnak és licence díjat beszedni, ennyi.(#2) Kasya:
"Amugy jelenleg mivel tud tobbet a Lighting?"
Pénzt termel az Apple-nek. -
dutrás
őstag
Pont az alma panaszkodik a fejlődés gátjáról
Lightning-usb 2.0P50 pro/P40 Lite
-
Kasya
nagyúr
Valahol santit mindket fel. Az EU ezzel nem fog kevesebb hulladekot "termeltetni", mert a gyorstoltok miatt evrol evre uj toltot kapnak a vevok. Tovabba a par szaz forintos Alis kabelek sem arra terelik a felhasznalot, hogy ovja es megfontoltan hasznalja azt. Valamint egy csaladban akar 10 kabel is szukseges, hogy az eszkozoket toltsek. Abban viszont igaza van szvsz, hogy az egysegesites jo.
Amit az Apple reszerol hulyeseg, hogy ez összevarja a felhasznalokat... de persze, kellett valami indok.
Amugy jelenleg mivel tud tobbet a Lighting?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ezzel csak az a baj, hogy ha új telefont veszel, akkor azzal egyrészt adnak új töltőt, másrészt ha nem adnak, akor meg szívás van, mert a régi már lassú a nagyobb/gyorsabban tölthető akksihoz.
Inkább normális újrahasznosító rendszer kellene szvsz...Aki él és nem boldog, az téved!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest