Új hozzászólás Aktív témák
-
alba-regia
aktív tag
válasz
#35723520 #516 üzenetére
A weboldalakat én alapból asztali nézetben jelenítem meg. Így azok teljes szélességükben jelennek meg. Az adott honlap elrendezésétől függ, hogy nagyítani kell-e vagy sem. Pl. ezt a fórumot csak a jobb olvashatóság miatt szoktam nagyítani (kettőt koppintok a fejlécre). Ill. még linkeknél szoktam ránagyítani jellemzően a könnyebb megnyitás érdekében. De mint említettem, én most iPad4-et használok. Sok különbség a minin sincs. Böngészéskor egyébként álló módban használom, nekem úgy kényelmesebb.
A 4:3-as képernyő miatt is sokkal jobban használható a mini is, mint a szélesvásznú, azonos méretű táblagépek. Kivéve, ha valaki sokat néz filmet.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
#35723520 #513 üzenetére
Szerintem a kijelző kissé túl van lihegve. Közel egy évig használtam iPad2-t, most iPad4 van. A kettőt egymás mellé rakva van különbség. Mégpedig, ha közelről nézed, a retina kijelzőn úgy állnak az ikonok, mint ha egy jó minőségű nyomtatott kiadványt vagy fényképet nézegetnél.
Ennél a fórumnál szoktam még különbséget tapasztalni, amikor nem nagyítom a szöveget. Az iPad4-en a nagyobb felbontás miatt szebb és olvashatóbb. De az iPad2-n sem vészes. Ebből következik, hogy a kisebb fizikai méretű, de azonos felbontású iPad mini teljesen használható. Nem beszélve arról, hogy a 2-es hardverét kapta turbózott kamerával, ami nálam eddig sem akadt.
Ezek között a kijelzők között leginkább színhőmérsékletbeli különbségeket találtam. Ez meg leginkább egyéni ízlés kérdése.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
Paarthurnax #510 üzenetére
Mi pontosan a baj a wifi netmegosztással? Ezt máshol is olvastam, hogy akadozik vagy nem működik. Mi az oka?
iPhone5-ről eddig kétszer próbáltam iPad2-re és iPad4-re, de hibátlanul működött. A szépséghiba csak az iPhone melegedése volt. A sima WIFI kapcsolathoz képest két "házasságkötési" karika virított az iPadeken. Ez utóbbi mire utal?
-
alba-regia
aktív tag
Gratulálok hozzá!
wttfw: Egyébként nem tudom, hogy miért gondolják páran, hogy az iPad2 kijelzője rossz. Teljesen használható. Nyilván a 3 és 4 retinája nagyobb felbontású és szebb. Amikor az iPademet vettem, akkor jelentősen csökkent az ára a 3-as megjelenése miatt. A nagyobb ppi nem indokolta számomra ezt az árkülönbséget, mivel sebességben számottevő különbség nincs a 2 és a 3 között (a többletet és a nagyobb akksit kb. felemészti a retina kijelző).
A fentiek tükrében az iPad mini jó választás. Ugyanazt a sebességet nyújtja, mint az iPad 2, a kijelzője jobb, jobb minőségű kamerát kapott. Szerintem bőven megállja a helyét a 6-7"-os táblák között. Nem beszélve arról, hogy a képaránya általánosságban jobban kihasználható, mint a 16:9-es eszközöké. Ez egyedül talán filmnézésnél hátrányos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged