- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Én nem tudom felidézni az iPad 1-2 idejéből a felbontásra vonatkozó dicsőítéseket. Az már a maga idejében is elavult volt és sokan negatívumként kezelték, hogy az iPhone 4-hez képest jelentősen rosszabb PPI-vel rendelkezik. Manapság már bármilyen 40 ezres Androidos 7"-es budget táblagép jobb PPI-t tol ki magából, sokszor már ugyan úgy IPS panellel szerelt monitorral. Ezért zavar, mert az iPad mini nem 40 ezer, nem 60 ezer és nem 80 ezer forintról, hanem egy százasról indul. Ebben a ligában már többet vár az ember. Ha én kiadnék egy százast (vagy többet, mert nem elég a 16GB), akkor elvárnám, hogy ne egy olyan monitort kapjak, aminek a felbontása elavult és a konkurencia már rég jobbat tud nyújtani.
Én meg attól kapok agybajt, hogy a kisöcsém lába úgy nő, hogy nem képes 5-6 évig elhordani egy cipőt. First world problems. Ugyebár.
(#51) Hobbbyt: A Nexus 7-ben lévő Tegra 3 SoC a maga idejében is a legkisebbik volt. Persze erős így is, teljesen up-to-date a jelenlegi mezőnyben, nincs baj vele (még). Viszont az a baj, hogy Androidon az jelenti a gördülékenységet (akár játék vagy bármi más esetében), hogy a mindenkori legbrutálisabb vassal rendelkezel, ami meg teljesen értelmetlen. A Nexus 7 hardvere előbb fog elavulni, mint egy iPad 2. Ez egy jó pont az Apple gépeinek, hogy ott nagyon szép az optimalizálás, az OS-ben és az alkalmazásokban is.
Ezért értelmetlen a két hardvert összehasonlítani... a nyers erő nem számít, az Apple más filozófiát követ, meg a Google is. Előbbi zárt és szigorú, míg utóbbi teljesen nyitott és laza.
-
Stauffenberg
nagyúr
130 ezerért retina kijelzővel szerelt iPad 3 is kapható. Az iPad mini 100 ezer forint.
Tök vicces, hogy az értékelhető Androidos gépek az Apple áraira akarnak rálicitálni. A Nexus vasak meg jók, de azért ott is sok mindenről le kell mondanod az alacsony ár érdekében. Nekem a Nexus 7 kicsi és a Nexus 10 meg sehol sem kapható a világon, mert mindenhol kifogytak belőle.
Azt hiszem idén sem veszek táblagépet, talán egy iPad mini 2 lesz ha végre beletesznek egy normális felbontású kijelzőt. Sokkal könnyebb és vékonyabb a Nexus 7-nél és ha rendes kijelző lenne benne, akkor már nem lenne egyáltalán vészes a felár.
16 GB Wi-Fi only a Nexus 7 esetében 80k az iPad mini meg 100k ha hivatalos garanciával akarod. Ráadásul az iPad mini képaránya és mérete miatt az ugyan olyan kompaktság mellett jóval nagyobb kijelzőt ad. De a kijelző felbontásával nem tudok megbarátkozni...
A hardver meg olyan amilyen... a Nexus 7 sem csúcsgép és az iPad mini sem, de mindkettő gyártója a végletekig durva optimalizációban bízik és mindkét esetben működik.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ezek szerint semmit sem értettél abból amit mondtam. Nem csak ez a játék. Mellesleg engem sem szórakoztat az ilyesmi, de ettől ez még játék, másoknak szórakozást és kikapcsolódást jelent és nem csak gyerekként, hanem felnőtt korban is. Ez nem arról szól, hogy leülsz vele órákat játszani, hanem pár percre, negyed órára, húsz percre köti le a figyelmed.
-
Stauffenberg
nagyúr
Köszönöm, te jobban tudod helyettem, hogy mire van időm és mennyire tisztességes a munkám. És mesélj a munkámról, mivel foglalkozom és mennyit töltök sporttal, családdal, bármilyen más hobbival és ezek mellett mennyi időm jut játszani?
Örömmel hallgatlak, aztán majd szólok ha sikerült valamit eltalálnod.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én az általad megjelölt korhatárt hat évvel léptem túl, de még mindig napi szinten játszom PC-n, konzolon, telefonon, ami éppen akad.
Ezek mellett tisztes munkám van, együtt élek a barátnőmmel, sportolok, stb...
Nem hiszem, hogy a játék csak a gyerekek szórakozása volna, elvégre a sport is játék, hiszen mi másért megy ki egy felnőtt ember focizni, kerékpározni, sziklát mászni, ha nem azért, mert szórakoztatja és verseng a többiekkel vagy önmagával.
Javaslom, hogy olvass egy kis pszichológiai szakirodalmat a témában, ugyanis abban egyetért a szakma, hogy a játékra kortól függetlenül mindenkinek szüksége van. Hogy ezt miben találja meg valaki az teljesen irreleváns: Van aki sportol, van aki társasjátékozik, van aki pókerezik, van aki az autóját tuningolva megy gyorsulni és van aki videojátékokkal üti el az időt. Mindegyik játék, mindegyik szórakoztat és mindegyikre szüksége van az embernek 0-99 éves korig.
Egészen biztos vagyok benne, hogy te is játszol valamivel, csak te a játék fogalmát lekorlátozod a csattogós lepke tologatás köré.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged