Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Oposzumtoszó #84 üzenetére
És te is aláírsz egy nyilatkozatot hogy ha ne adj Isten bárki másnak kárt okoz a nálad lévő ingyenes N7 akkor minden vagyonod (+ kiccsaládét is ha kell) vihetik a kártérítésre?
-
válasz
gixxer-tomee #36 üzenetére
Én most is jót röhögtem rajta.
-
Obyboy
addikt
válasz
Oposzumtoszó #84 üzenetére
Persze, akár egyből oda is ajándékozhatná valamelyik terror szervezetnek, hogy több telefont egyszerre robbanthassanak fel valahol...
-
Szerintem ahelyett, hogy megsemmisíti a Samsung a telefonokat szétoszthatná őket azok között, akik szeretnék.
Legfeljebb aláíratnának mindenkivel egy nyilatkozatot, hogy a gyártó nem tehető felelőssé az esetleges balesetek miatt. -
WynNyback
tag
válasz
janeszgol #81 üzenetére
Egy kitűnő termék nem ég el magától az én értékrendemben. A telefon nagyon ígéretes és jó volt. De a kitűnő termék az az ami minden izében az átlagnál jobb. Ez a telefon ezt nem tudta megugrani így nem nevezhető kitűnő terméknek.
A világ nem a kívánságaink szerint működik, mind1, hogy jogos vagy jó, hogy széttrolkodják a Note nevet. De ha a Samsung ilyen néven kiad újra telefont számíthat rá, hogy a konkurencia emlékeztetni fogja az embereket mi is volt a gond a 7-es Note készülékkel. Sajnos ilyen a világ. A Samsung ezt szerintem felmérte és egyenlőre nagyon okosan pihenteti a nevet. Ki tudja évek múlva lehet előveszik.
-
janeszgol
félisten
válasz
WynNyback #76 üzenetére
Köszönjük ezt a semmitérő dumát. Majd a rajongók eldöntik, kitűnő-e vagy sem.
Egyet árulj el, bár sokat nem várok. Miért lenne jó, miért lenne jogos, ha szétrollkodnák ezt a szériát? (Magára a Note névre gondoltál.)eszgabor: +1. A mai márkák nem elhanyagolható részét ki lehetne szórni emiatt. De amúgy a mindennapokban is megsérülhet úgy egy akkumulátor, hogy kigyulladjon. Hiába van bevonva műanyag szalaggal (már az eredetik). Ráadásul több telefon egyik szériahibája a púposodó akksi (SGS4, Xperia SP például).
Viszont azért nem sajnálom, hogy felkapták ezt, mert így tényleg elég sok emberhez eljuthatott a hír. Nem játék ez. -
eszgabor
aktív tag
válasz
WynNyback #76 üzenetére
Elég sok cégnek volt már lítium kigyulladós problémája és még valószínűleg lesz is, szóval csak óvatosan azzal a trollkodással, mert öngól is lehet belőle.
Láttam már több kiégett E mercit is autópályán mégsem szűnt meg az E széria. Az E betűnek semmi köze a problémához.
Ugyanúgy a Note névnek sincs semmi köze ahhoz, hogy a konstrukcióban nem úgy sikerült valami ahogyan kellett volna.
Műszaki szempontból : mondjuk 1 millióból 20-50 hibás darab simán átcsúszhat a teszteken észrevétlenül, mert nem építesz 1 millió darabot tesztelésre és dobsz el a tesztek után (meg 1 millió darabon lehet 20 évig zajlana a tesztelés)
Itt a hangsúly a hiba milyenségén van, 20-50 elromlott kijelző nem fáj, de ugyanennyi tűzeset már media visszhang.
Én inkább arra számítok, hogy a történtek felgyorsithatják a folyamatot, hogy más technológiájú, kezdetben drágább, de biztonságosabb akkumulátorokat alkalmazzanak a telefonokban.
Hasonlóan a dízel károsanyag kibocsátás cirkuszhoz, ami előbbre hozza a villanyautózás kezdetét, ami az olcsó üzemanyagár miatt igen távoli jövőnek tűnt.
Persze itt is lehet még öngól, mert ugye az is Li-Ion vagy Li-Pol. -
eszgabor
aktív tag
-
e-newsee
addikt
Már látom a következő fícsört. Beépített habbal oltó. Túl magas hőre elpattan egy kapszula, aztán nem engedi kigyulladni.
-
WynNyback
tag
Na azért itt van egy dupla arcvesztés.
- Az első esetek után bejelentik megvan a hiba és csak bizonyos típusokat hívnak vissza miközben mindenkit nyugtatgatnak, hogy csak azokkal a telókkal van baj.
- Aztán kiderül, hogy az egész széria robbanós. Miközben egy csomó embernek már kicserélték a telót.1. Hogy jöhetett ki egy ilyen telefon? Milyen a Samsung belső ellenőrzése?
2. Az első visszahívás előtt kik állapították meg mi okozza a problémát és kik adtak engedélyt a teló újbóli forgalmazására?
3. Miért nem vették észre, hogy az egész széria rossz?Ez büntető ügy is. Ezek után fura, hogy vannak emberek akik védik őket. Minimális elvárás, hogy a telefonok amiket veszünk ne égjenek az arcunkra. Ezek után a Mobilarena még azt írja, "Egy kitűnő termék, ami az akkumulátorhiba miatt lényegében megszűnik" Tisztelt újságíró, miben kitűnő? Abban, hogy leég vagy hogy felrobban?
Nagyon helyes döntés a Note név elhagyása, ez egy mindenkori hatalmas blama marad a Samsungnak. A riválisok teljesen jogosan trollkodnák szét ezt a szériát ha megmaradna. Nagyon nagy pofon ez a márkának.
-
kchris78
veterán
azt azert remelem elfogadod hogy direkt azert nem fognak kiserletezni hogy pl. repulon hatha akad egy note7 ami pont akkor fustol el mikor repul... akik megszivjak -tak volna annak nem biztos hogy vigasz az hogy masik egymillional nem tortent semmi. amugy egyetertek a note nev maradhatna.
-
eszgabor
aktív tag
Note név kinyírása: buta megoldás buta emberek miatt.
Ki lehetne javitani a hibát, árulni a készüléket, de sok csökött még 5 év múlva is a kigyulladós note-tal viccelődne, szívná a note-osok vérét. Aki addig jut, hogy "note=szar me' kigyullad" függetlenül generációtól, vagy attól, hogy ha tényleg meglesz a gyökérok és ki lesz javítva, na azok miatt kell beszántani az albrandet. Nem halt meg senki a tűz miatt annyira nem gáz ez a sztori, mint amennyire felfújják. És nem, nem Samsung telefonom van. -
iNfAntRy
senior tag
Én csak most vettem rá magam, hogy megnézzem a videót. Mi ez a baromság jézusom??!
Bármikor veszek kamufüstöt bűvészboltban aztán eljátszom, hogy füstöl a telefonom. Mitől esett össze, egy kis füsttől? Elég gyenge volt a szinészi alakítása a hapsinak. Nem igen törödik vele, hogy döglődik a felesége.
-
Diokhan
addikt
Én már sok helyen sokmindent olvastam, nem is kívánok jobban bele folyni a dologba. De ha jól tudom, a linkelt videó kamu. A youtube-on és külföldi fórumokon állítólag kivesézték, hogy a nő eljátssza az összeesést, mert kártértést reméltek a Samsungtól... A videóból nem is látszik egyértelműen, hogy valójában mi füstöl a kezében. De ez csak feltételezés azok alapján, amiket olvastam. Nem vagyok benne biztos.
-
vottokar
senior tag
Amúgy a cikkben idézett sematikus képet egy az egyben a Dialog Semiconductor AN-PM-78-as an-jéből másolták ki. Ott le van írva sok minden az alkalmazott chipről. Hogy a Samsung ezt pontosan miként is ültette át a gyakorlatba, az kérdéses. Mint ahogy az is, hogy itt van-e egyáltalán a gondok forrása...
-
tothmaxy182
őstag
Valamiért az utóbbi 1 hétben állandóan Samsung Galaxy S7 és Edge reklámokat látok a tévében...
-
callmeakos
veterán
Nagyon szomorúan veszem ezt tudomásul, hiszen December végén lesz lehetőségem a szolgáltatómnál upradelni, és egyértelmű volt (eddig) hogy az S6-ot a Note7 váltja majd, de ez így ment a levesbe.
Az biztos hogy a balhét a Note brand viszi majd el, ami miatt nem kizárt hogy egy ideig jegelik az egészet, amíg a Samsungon esett csorba egy kissé ki nem lesz köszörülve. Legalábbis szerintem kész öngyilkosság lenne egyből jövőre kihozni egy Note variánst, mert az emberek bizalma most teljesen megrendült, sőt ha már internetes mémek milliói jelennek meg, az már meg végképp régen rossz.
-
somogyib
őstag
válasz
WinstonWolf #62 üzenetére
és (#57) big-J
OK, kösz. Akkor ennek még utána kell olvasnom
-
Személy szerint a gyorstöltésre gyanakodnék okként. 20 perc alatt 80%, persze, hogy nem bírja.
-
enginev3.0
félisten
Legalább lesz mivel eladni az S8-at
"Garantáltan Robbanás mentes"
és már viszik is
-
guriga1234
addikt
Egy éve töltöm már az S6 Edge+ telefonomat és kizárólag gyorstöltést használok. Semmi baja nincs. A nejem S6 Edge telefonja már másfél éves, ő is csak gyorstöltést használ, annak sincs semmi baja.
PS: én soha nem töltöm éjjel a telefont, csak olyankor, amikor ott van mellettem és látom. Ha feltöltődött, akkor azonnal leveszem a töltőről.
-
zsoltti
senior tag
Gondolkodtam hogy meddig megy a verseny, hogy ki milyen gyorsan tölti fel az aksiját, hát ...eddig amig el nem kezdenek robbanni... Feleseleges, legtöbb ember ugyis napi 1szer tölti (este) akkor nem kell gyorsan tölteni, de ha egyszer a versenygés elindul. . .
-
big-J
őstag
Galaxy S8 Plus, Galaxy S8 Edge Plus. Nem nehéz kitalálni Edge és Edge Plus után.
#55 A ket kifejezes nem zarja ki egymast. Manapsag minden ami teloba jar hosszu neven litium ion polymer.
-
somogyib
őstag
"a Galaxy Note7 lítium-ion akkumulátora"
Nem vagyok szakértője a témának, de a mostaniak nem lítium-polimer akksik?
-
xxman
senior tag
válasz
lorincmate #14 üzenetére
Én, ha minden igaz Mashable-n láttam hogy tesztelték hogy "robbantható-e" , töltőn hagyva max fényerőn, bekapcsolt vakuval, videólejátszás közben sikerült elfüstölni talán cirka 50perc alatt. Nem emlékszem 100%ig hogy tényleg 50perc volt-e, illetve nyilván nem ez az alapfelhasználása, de attól függetlenül sem csinálhatná ezt...
-
-Ben-
veterán
Kíváncsi vagyok, mi lesz a vége... Egyre érdekesebb...
-
Krill77
őstag
Megis mi lenne??? Gyurcsány!
-
kchris78
veterán
válasz
t72killer #13 üzenetére
Én az angol cikkben azt olvastam hogy a beépített (ami nincs az S7ben) slave töltőáramkör beépített vezérlése olyan hogy magától csak 140 fokon old le... Amúgy meg a töltőáramot, a vezérlést a fő App proci végzi. Ha az nem megfelelően lett leprogramozva (Samu...) akkor simán adhat ki akkora áramot, vagy nem veszi észre hogy már 100 fokos az akksi és elfüstöl. De valszeg több faktor együttállása okozhatja a dolgot, ezért sem igazán lehetséges előidézni szándékosan.
-
Postas99
senior tag
-
válasz
guriga1234 #35 üzenetére
es ezt most hogy jon ide es kit erdekel? (sehogy/senkit)
a Breitling Emergency-ben az akksi veszjelzesre van, nem a mutatok mozgatásara, elsosorban
-
Crob
tag
azért ezt se àrtott volna még egyszer àtolvasni, tele van értelmetlen szokapcsolatokkal...
-
válasz
WinstonWolf #29 üzenetére
Az az ora kb. olyan sulyu, mint a telefon
-
guriga1234
addikt
válasz
WinstonWolf #29 üzenetére
Az én Breitlingem automata, nincs benne aksi
Semekkora. Aksi csak a Gear S2-mben és a Spywatchomban van, de azok jóval kisebbek.
-
gabor.79
tag
"kerekded formát kapott a Note7, ám roppant szorosan foglal helyet benne az akkumulátor, hiszen az S Pennek is el kell férnie, minden más komponens mellett"
Ha kevés a hely, miért nem veszik ki a 3,5-ös jack aljat? Komolyan kérdem, ehhez Steve Jobsnak kell lenni?
-
WinstonWolf
senior tag
válasz
guriga1234 #26 üzenetére
-
darvinya
titán
Jöttem…láttam, és szörnyülködtem.
Ha cikkben szereplő áramköri diagram igaz, akkor egyből látszik, hogy NTC(hőérzékelő védő kapcsoló) totál rossz helyen van.
Nem csoda, hogy megfőzte az aksit.
Arról nem szólva, hogy aksi gyorstöltése kettős áramkörrel garantált a rongálás/felrobbantás/stb. -
guriga1234
addikt
Ha jól tudom, a meghibásodott Note7-ek nem töltés közben romlottak el. Akkor a töltés kizárható. A problémás Note7-ek usák verziók voltak, abban meg ugye más a proci. Erről nem nagyon agyal senki?
-
Balzak83
senior tag
Ezek jelenleg a tények: G4-nél 2016.02. után gyártott alaplapokban van a hiba kijavítva. Az LG-nél az volt a baj, hogy nem jött ki egyből a szériahiba, így a meglévő hibás készletből javították a bootloopos alaplapokat. Azok a telefonok amik tönkrementek eddig jellemzően 2015.05-06. havi gyártásúak, tehát kellett egy jó év mire kijött a probléma, valószínüsíthető, hogy üzemóra szám függvénye a dolog. Az Lg korrekt, és minden hibásnak vélt alaplapot kicserél, akár úgy is hogy hibátlanul működik a régi.
-
atike
nagyúr
Csatlakozom én is... Várom a hivatalos válaszokat... Már ha nem terelés lesz...
-
amúgy ami még nagy szívás és talán senki nem gondolt rá, mennyit buknak ezen a kiegészítő (tok, fólia, stb) gyártó cégek.. főleg akiknek több tízezres készlete van..
-
-
lesz pár millió darab telefon amin tudnak vizsgálódni
majd az új termékcsalád:
S8 mini, S8, S84K, S8 edge, S8 penvagy visszamennek és lesz Note6!
-
janeszgol
félisten
válasz
lorincmate #14 üzenetére
Az baj, ha előidézni sem tudják. Ez a veszélyességi faktort emeli.
-
Fejvadi
nagyúr
A Note7, elkaszálta magát teljesen, pedig nagyon kedvelt lett volna.
-
lorincmate
tag
Igazából a probléma súlyosságát az árulja el legjobban, hogy még ők se találják. Állítólag még előidézni se nagyon tudják a problémát a laborokban. Kíváncsi leszek végül mi lesz a ludas.
-
Li-ION cellákat már nagyon régóta gyártanak, a leghátsó kínai sufnigyárak is, kb egyértelmű, hogy nem a cella a hibás, hanem az elektronika ami védi/kiszolgálja. Persze, ennek egy része is az akksiba van építve/az akksigyártó szolgáltatja - de itt továbbra is faék bonyolultságú IC-ről beszélünk.
Ahogy mondják is, valószínű itt komolyabb a bibi, valamit az új USB-c csati környékén cseszhettek el.
-
Richie86
senior tag
Ahogy a cikk is megfogalmazza, jövőre a Samsung nem hibázhat.
-
janeszgol
félisten
Nem csak a szakma, hanem a rajongók egy része (pl én) is várja a válaszokat. Elkaszálni tuti nem fogják a Note nevet. Legalábbis remélem.
Amúgy az LG G4-nél előforduló Bootloop hiba is hasonló volt. Ja csak ebből a gyárból valók, ja igen ráírtuk a dobozra az 1.1-et, azt jelenti már jó stb. Aztán azok is döglöttek megfele rendesen. Hiába cserélték az alaplapot, meghaltak. Mondjuk arra legalább vállaltak plusz egy év garit. Csak azt nem értem, ha ennyire nem tudják, mi a baja, miért nem állítják le a gyártást?
-
törölt tag
Ugyan nekem nem kéne ilyen méretű "telefon", de a Note széria minden tagja kiemelkedőre sikerült (ez is, de az a fránya akku...) ami elég ritka, főleg elnézve a Samsung többi próbálkozását...
Sajnálom a gyártót - még ha ez vitathatatlanul az ő hibájuk is - mert pont a leginnovatívabb sorozatukat kell kinyírniuk. -
Burt1793
veterán
Az S7-ben ugyanilyen SoC van, szóval gondolom a gyorstöltés is ugyanolyan módon működik.
-
Sajnos az a legvalószínűbb, hogy kaszálja a samsung a brandet. Majd talán az S8 stylus jobb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Miközben a gyártó a súlyos akkumulátorhiba okainak kivizsgálásán dolgozik, ismét nő az érdeklődés az S7 edge iránt. De vajon mi lehet az akkumulátorgyulladás oka?
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek.
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest