- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem, abból, hogy a legtöbb helyen nem egyszerre egy dolgot csinál az ember, hanem zaklatják öten
és @Busterftw : Irigykedek, én elég hatékonytalan vagyok, ha egy chathez állandóan ablakot kell váltani.
Bár mondjuk ha nem foglalkoznék azzal, ha valaki keres, én is ellennék egy böngészővel, amiben Facebook megy -
válasz
Busterftw #232 üzenetére
Elég a laptop+füles, az valami kamumanagernek kb. Sysadminként is baromi macera 1 megjelenítő, de Local IT-sként is. Persze, alkalomszerűen OK, de különben sokkal hatékonyabb 2.
Nekem most kb. mindenhol az van, hogy laptop + külső kijelző (otthon a saját gépem fixen egy külső monitorral van párban, meg van egy külön monitor (most éppen TV), amire mindig az van duga, aminek kell)."(irodaban is laptop plusz monitor a felallas)"
Már ahol nem gondolják úgy, hogy elég egy 14" laptopkijelző... -
-
-
-
-
Persze normális helyen gondolkodnak is, és ott lehet igény szerint.
@k-adi : Ez nekem eddig is jól jött. Ha üresjárat van melóban, akkor olvasok, vagy távolról tolom az otthoni gépem, de ha olyan gáz van, akkor szabadidőben is dolgozhatok. De ez sem minden munkakörben működik/nem minden cég érdemes rá.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
#16820480 #123 üzenetére
"Nem tudom, nekem úgy tűnik, hogy ha egy whitelist alapján dolgozik egy ilyen felügyeleti program, akkor minden olyan folyamatért szól, ami azon nincs rajta."
Valóban, de semmi ilyesmi nem tökéletes."Ha bios-ban tiltod a portot, akkor mivel kerüli meg? "
Nem jó ötlet, mert nem általlanak billentyűzetet, egeret használni laptophoz..."Nálatok is kiderült, hogy szétszedte, különben nem írnál róla"
Nem derült ki. Ismertem a csókát, onnan tudom"Amúgy a dolgozók tudtommal aláírnak egy szerződést és adott esetben egyéb dolgokat is, " amik nem védenek az ellen, hogy ellopják az adatokat. Hogy utána vegzálnak-e valami balekot, stb., az más kérdés, de a károkozás attól még megtörténhet.
A biztonsági szabályzatot meg már az irodában sem tartják be, tapasztalat. Ha nincs egy olyan Local IT, ami ugye szintén idejétmúlt, ami könnyen el is érhető, akkor bent is össze-vissza csinálnak mindent.(Ilyesmiket, hogy a céges gépet lebackupolja privát Google Drive-ra, privát winyóra, céges file-okat elküld nagy file küldő oldalon, stb. Egy magasabb szintű szakembernek a haja égnek állna attól, hogy miket csinálnak.)Ezért mondom, hogy a biztonság annál kisebb, minél messzebb van a user az irodától. Persze ez nem azt jelenti, hogy a HO nem lenne jó (én is szeretem), de van, ahol érdemes mérlegelni.
@emvy : "Hat, ami kliens gepen van, azt alapbol necces megvedeni "
Ezt mondom. Hogy ne mentsen semmit helybe a user, azt meg kb. diskless terminálokkal lehetne megoldani. -
-
-
Nemtom, nekem új, amit mondasz, és az a része, hogy minden eszköz veszélyes, még igaz is lehet; de ha azt mondjuk, hogy nem kell védeni endpoint szinten semmit, az annyit tesz, hogy eggyel beljebb húzod a védelmi vonalat, gondolom a szerverek, stb., azért nem full publicban vannak kint net felől. Akkor viszont már sokkal egyszerűbb lesz bejutni a user végpontokra, és onnan próbálkozni azok ellen a dolgok ellen, amikhez a user amúgy is hozzáfér, vagy megszerezni azokat az adatokat, amikkel a user dolgozik.
-
Szerintem csak a userek magukra hagyása fog fejlődni...
De való igaz, ezen a területen eddig is dolgozni kellett volna.
@sheratan : "van olyan felügyeleti eszköz, ami figyeli a futó programokat, és ha nem engedélyezett indul, akkor szól"
Igen, és amire nem tud szólni, azt megszívtad.Ha tiltod a USB-t, azt vagy megkerüli valahogyan, vagy azért fog felmondani, mert megszívattad, vagy nem fog tudni dolgozni, mert valamilyen speciálisabb eszköze van (pl. most cumiztunk 3D egérrel, ami a user munkájához kell, a security meg nem akar rá exceptiont adni).
"Ha meg szétszedi, akkor ki is fizetheti az árát, mert ugrik miatta a garancia."
Valóban, ha a megtudja a cég, hogy szétszedte, mert ugye otthonról ez nem derül ki...Ezek mind olyan dolgok, amik papíron nagyon szépen megoldhatók, de azért néha leküldeném a kitalálóikat a frontvonalba, hogy nézze meg, miket csinálnak valójában a userek.
@emvy : Ez tök jó, csak megint ott vagy, hogy a user gépén keresztül egyszerűbb lesz támadni a céges szolgáltatásokat.
-
Mert egy rakás nem managelt, nem feltétlen patchelt eszközzel vannak a céges végpontok egy hálón. Mert a user a saját sz@rjait bele fogja dugdozni, a portable progijait elindítgatni, stb. A céges eszközön nyakló nélkül fog netezni. Meg még egy rakás para lehetséges.
Local IT-sként fogtunk már olyat, hogy a netszolgáltató HGW-én keresztül RDP próbálkozások jöttek az otthon használt céges gépre. Olyat is, hogy vírusos pendrive-ot dugtak a céges gépbe. Olyat is, amikor a user szétszedte a céges gépet otthon.
Régebben, pár melóhellyel ezelőtt, bent melóban használták a saját pendrive-jukat, ami tele volt a céges hálón tiltott cuccokkal. Stb., stb.
AHogyan a Stuxnet-nek is elég volt egy pendrive, úgy másnak is elég lehet -
Jó reggelt kívánunk kedves cégek.
Mondjuk a biztonságra tuti negatív hatása lesz a dolognak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged