- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
"tipikus angol-magyar keverés, vagy beszélj 100% angolul vagy 100% magyarul"
Ezeknek gyakorlatban nincs elfogadott magyar megfelelője, mindenki így hívja őket. (Az offolást meg már önkéntesen felfüggszettem, mint rövid hozzászolásom végén látható volt, szóval azért is értelmetlen volt pattognod.)
-
ddekany
veterán
Nyilván az lenne a jó, ha midenki ismerné a gépet a fizikai megvalósítástól a egészen legtetjéig, de erre ember biológialiag nem képes. Ami a lassú szoftverekt illeti, a nagyon alap dolgoktól eltekintve (a HDD lassabb mint a RAM, stb) nem kell a gyorsításokhoz ismerni a hardvert (most persze ne egy raytracer-re gondolj vagy egyéb extrém dolgokra). Főleg mert úgyis meg fog változni pár éven belül. (Most is, ha jól sejtem, kifutottak a memóriábol, vagy mi volt ez? Na hát ennek a felismeréséhez is kb annyit kell tudni, hogy van olyan hogy memória (RAM), meg swappolás... ez azért világos szokott lenni mindenkienk, és ez nem is hardveres kérdés.)
-
ddekany
veterán
"A mai "programozók" nagy részének fingja nincsen a vasról...el vannak kényeztetve...
Ráadásul attól, hogy egy grafikus felületre feldobálja az objektumokat, még nem lesz programozó..."
Na, hát mindjárt mondok valamit... Ki van elkényeztetve? (Most az általános, minden szakma területén tapasztalható színvonal eséstől eltekintve, ami szociális jelenség, nem szoftverfejlesztés specifikus...) Sokkal komplikáltabb most a programozói szakma, mint régebben. Egy C= 64-et (
) könnyű volt csavarra ismerni, meg agyon optimalizált programokat írni rá, mikor eleve túl komplex program "nem fért bele", ja meg évekig nem változott semmi a vasban sem. Keményebb most már az élet, minden bonyolultabb... elve a szoftverek nagyobbak, teambe kell őket fejleszteni, és persze rengeteget újra kell használni mások munkáját (API hegyek, egyéb infrastruktúra). Ja, meg állandóan tanulni kell, mert gyorsan változnak már a dolgok. Sajnos ez már nem a magányos sufniba heggesztés, ahol tényleg aljától tetejéig megismerhetett mindent aki akarta. Amit ismerned kell ahhoz, na és naprakészen tartanod, hogy jó legyél (nem csak favágó) csak magas szintű szoftverer területen, és mondjuk annak is csak egy specializált területén, az bőven elég egy embernek.
Ja, és a hatékony fejlesztői környezetek se tévesszenek meg senkit... lényegében csak az agyatlan repetatív feladatoktól óvnak meg. Senki nem akar azért fizetni neked, mert te Win32 API szinten nyersen le tudsz programozni egy GUI-t. Van sok más feladat, amit nem lehet megoldani piktogram dobálással (mert a GUI építés jobbára meg lehet, tehát akkor miért ne?).
Ahogy a szakmák bonyolódnak, több szakmára hasadnak szét. Régen ugyan azok az emberek szórakoztak tranyó szinten, mint akik a programokat írták. De ez most már tarthatlan lenne, mind mind külön szakma. És így megy ez tovább...
-
ddekany
veterán
"Ez biztos? Mert pont ez ATI előnye,hogy nem kell újra indítani
"
Mondjuk, hogy 99%. Szinte semmi értelme nem lenne az egésznek energiatakarékosság szempontjából, ha nem így lenne. Na meg, az AnandTech-en azt mondják:
"NVIDIA demonstrated this at their event with some alpha software which will be finished and smoothed out as the software gets closer to shipping. For now the transition between GPUs isn’t smooth (the current process has some flickering involved) but NVIDIA has assured us this will be resolved by the time it ship"
Ami megint arról tanúskodik, hogy nincs újraindítás. Amúgy itt a teljes cikk, érdemes elolvasni: [link]
-
ddekany
veterán
válasz
durkonorbi #16 üzenetére
"Persze, ezt a második boost-os dolgot én full hülyeségnek tartom, szerintem nincs értelme.."
Bizonyára nem sok. De úgy hallottam (lehet, hogy téves!), hogy a közeljövőben az nVidia minden chipset-je IGP-s lesz. Akkor viszont miért is ne SLI-zen, hiszen csak szoftver kérdése... egy 8400GS mellett biztosan érezhető.
-
ddekany
veterán
Én úgy tudtam, a hibrid SLI lényege az, hogy mikor nem 3D-zik az ember, akkor kevesebbet fogyaszt, nem pedig az, hogy 3D-zés közben (jelentősen) gyorsabb.
Viszont vmit nem értek ezen az alaplapon... Az komoly, hogy az a légypiszoknyi borda fogja a chipset-et (beleértve egy viszonylag erős IGP-t) megóvni a megsüléstől? Így megtátosottak nVidia-ék melegedés témakörben, csak lemaradtam róla?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest