- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Recon666
Közösségépítő
Nálam az XFX és a Gigabyte a nyerő.
-
infectedmann
őstag
Hogyhogy ezek ilyen olcsók lesznek a csúcs 5xxx kártyákhoz képest? Mondjuk ahogy nézem ezek nem annyira izmos kártyák és ezeken a modelleken csak 1GB RAM van. Majd gondolom jönnek vmikor a csúcs 6xxx kártyák dupla annyiért mint a csúcs 5xxx karik
Bocsi csak mostanában nem követem annyira a VGA témát.
-
-
vzsryl
nagyúr
A HD5850 és HD5870 utódja nem a 6850 és 6870, hanem majd a 6950 és 6970 lesz, amik teljesítményben fölöttük lesznek. A 6850 és 6870 a GTX460 és GTX470 ellen jöttek, és ez látszik is a teljesítményükön.
(#73) Tom5: Már van hatása, csökkent a GTX460 és GTX470-es ára is, most volt róla hír ph-n pár napja. De még lesz nagyobb hatása is várhatólag, viszont a karácsony láz bekavar, tehát valószínűleg februárig várnunk kell a komolyabb harcokra.
-
Hobbbyt
őstag
Én azért reménykedek a lehetetlenben.. hogy nem nyomja le HD5850-em árát. Mert eddig nagyon boldog voltam, hogy 1 év után is van értéke a kártyámnak.
-
Tom5
addikt
Giga féle 6850 nagyon szimpatikus!
Kíváncsian várom az árversenyt. Kb mikor lesz ezeknek az ára láthaó hatással a VGA piacra?! -
törölt tag
Ahol eddig feltűnt árlistán, ott a 6870 63-66k között van a 6850 pedig 47-50k között. Ugyan ott az 5850-ek 63-73k között szórnak, míg az 5870-ek 90-114k között.
PH! teszt alapján a 6870 lemarad az 5870 mögött teljesítményben ~12%-kal, míg árban 30-42%-kal (!). 6850 és 5850 esetében ugyanezek: 8% teljesítménybeli lemaradás, 10-26% árbeli előny. Szóval a 6870 nem is gyengén javult ár/teljesítmény arányban, de a 6850 sem szégyenkezhet.
-
Pepe78
őstag
-
Źşë'
addikt
értelem szerűen nem egy 2-3 éves 8800 g92 gts re értettem amit írtam
hanem az 5870 után feleslegesnek tartom kiadását ezeknek a vgaknak?! hogy miért? lol, nem gondolod komolyan?!
"nem hinném h sokan akarnak majd ebből a szériából venni, legalább is nincs rá ok" nyilván, hiszen mindenkinek 58xx vga-ja van már."
nem csak ati van a piacon... aki elvakultan ati vagy nv fan és arra hagyatkozik h neki a piros jobban tetszik vagy a zöld az így járt és elég ostoba! az meg még ostobább aki nem tud választani ennyi vga közül...
itt egyetlen értelme az lett volna az új sorozatnak, h tesszelációval erősödve maga mögé gyűrte volna az előző generációt... és mi történt? a 6870 gyengébb lett az 5870nél
ez miez ha nem downgrade?
amúgy is lassan jön egy gtx460 a gts helyére, ami most bestbuy, még ezek mellett a vgak mellett is!!
-
7600 GS
addikt
Azon túlmenőleg, hogy (szerintem nagyon) jól néz ki az Asus kocka-féle 6870-ese, egy kis "módosítás" is befigyel: teljes alumínium borítást kapott, így a keletkezett hőt hatékonyabban tereli el(átlagban 14 fokkal hűvösebb, mint a full referencia HD6870).
-
Gyuri27
félisten
OMG. (ide írni akartam valami irónikusat, de szerintem nem értenéd)
"ezek mitől jobbak mint az elődjeik" mely vga-ra gondolsz?
"csak mert kvázi az ember azért vesz új vgat h upgradelje a gépe teljesítményét, nem pedig downgradelje" mondod ezt egy 8800-l.
"nem hinném h sokan akarnak majd ebből a szériából venni, legalább is nincs rá ok" nyilván, hiszen mindenkinek 58xx vga-ja van már.
"kb mikortól lesz kapható? tudja vki?" kapható már. -
Srodney
senior tag
his 6850-ese eléggé furcsa lett,nem szokványos hűtőrács....
-
Ősember
őstag
válasz
#72042496 #64 üzenetére
8800gt, szóval ez sem kifejezetten egy passzivra tervezett kártya, de egy arctic cooling s1-el boldogan elvan
nekem a ház elején van porszűrő, amit rendszeresen takarítok, de a finom por az csak-csak megtalálja az utat a ventik felé. pont 3 hete volt legutóbb, hogy le is mostam őket és a lapátok belső része a porszűrő ellenére is szürke volt a szutyoktól
-
törölt tag
A kisebbik számomra éppen határeset. Remélem, hogy jövőre, kisebb csíkszélességen passzívan is teljes biztonsággal elérhető lesz ez a teljesítmény. Már alig várom.
Neked milyen kártyád van?Én sűrített levegővel szoktam időnként kifújni. Nem lesz ragyogóan tiszta, de a célját ellátja.
-
Źşë'
addikt
iszonyat gyorsan kipattantak a gyárakból az új atik.... de totál nem erre számítottam ,ezek mitől jobbak mint az elődjeik, csak mert kvázi az ember azért vesz új vgat h upgradelje a gépe teljesítményét, nem pedig downgradelje
omg... egy valamire azért jó lesz: picit normalizálja az árakat, de nem hinném h sokan akarnak majd ebből a szériából venni, legalább is nincs rá ok
am nálunk kb mikortól lesz kapható? tudja vki?
teljesítmény ügyileg, lehet be van tervezve egy új ati driver ami majd egekbe repíti a teljesítményüket, legyen így azt kívánom nekik!
-
Ősember
őstag
nem csoda, hogy a nagyobbik referencia hűtését nem cserélték le
a tesztből is kiderül, hogy elég massziv és a házból kitolja a meleget. ennél jobbat kivánni sem lehet
-
rocket
nagyúr
válasz
#72042496 #51 üzenetére
Elvileg nem lesz kesobbiekben se.
Az elkepzelheto hogy mivel pin kompatibilis a Cypressel a Barts, igy a raktar sopros utan megmarado HD5850 nyakjat es huteset viszont latjuk majd a kesobbiekben.#56:Az AMD partnerei altalaban ilyen +20mhz gyari OC-vel szurjak ki az emberek szemet.
Az eddigi infok alapjan alapfeszen eleg gyer tuningot birnak a HD6850-ek, kis fesz emelessel mar mas a helyzet, XFX Vapor Chamber hutovel szerelt kartyai kiutottek a CCC gpu limitet (950mhz). -
csucsbicep
nagyúr
Powercolor tetszik, főleg a 6850 PE.
Viszont látszik, hogy annyira egyik kártya sincs széthajtva. -
kpal
nagyúr
Jó lenne a hütése a 6870-nek csak az a fránya idejétmúlt venti nem sokat bir hamar elhalálozik már igazán kitalálhatnának valami jobbat.
-
- = Zk = -
félisten
mivel Sapphire párti vagyok, ezért...
....
nekem valahogy ez a fajta " tégla " hűtés jobban bejön, mint az 5800-asoké....
-
Giot
addikt
Nekem úgy tűnik hogy a 6870-esek ref PCB-sek míg a 6850 egyedi gyártóként változó.
Amúgy Sapphire, Asus, Gigabyte, XFX. A HIS elég idétlen színeket alkalmaz. -
rocket
nagyúr
VTX3D de csunya, olyan igazi kinai gagyinak tunik ezzel az altatszo piros muanyag boritassal, pedig a kartya ugyanaz mint a Club3D es a Powercolor HD6850, de azok nem csunyak
-
rocket
nagyúr
Csak 1 tapcsati van bekotve a kartyan.
#40: A HIS HD6850 se referencia hutos. (nem kerulnek kartyak a referencia hutessel forgalomba)
-
PH-User
addikt
XFX, Sapphire, Gigabyte.
Ez a tetszési sorrend nálam. -
vzsryl
nagyúr
Ezt neked kell eldöntened. 5-6k-val többért már van GTX460 1GB, ami teljesítményben kb. egy szinten van vele, néha le is fölözi, viszont jóval kevesebbet fogyaszt és DX11-es. Ugyanez valószínűleg nemsokára igaz lesz a HD5850-re is, de az még gyorsabb és még kevesebbet fogyaszt.
-
Remélem mire elér hozzánk nem raknak rá túl sokat és akkor talán beruházható lesz
-
Tomcat
őstag
Ahogy elnézem csak a HIS adta ki a 6850-ből a referencia változatot. Emiatt csalódtam a Sapphire-ban mert tőlük is azt vártam, viszont a Gigabyte elég érdekes és egyben elgondolkodtat, lehet hogy ilyenekkel nyugdíjazom a 2. sz. gépemben a HD4870CF kombót.
A híreken fölcsigázva várom acsúcsteljesítményű HD6970-eket amikkel nyugdíjazhatom a HD5870CF brigádot. -
capulet75
addikt
Szépek az ötvenesek,többnyire.De én a 6970 vapor x-et óhajtanám látni.No meg az árcédulát is.
-
Pepe78
őstag
Nekem a Club 3D 8650 tetszik...
Egyedül lennék? -
SzlobiG
félisten
XFX , giga bejövős.
-
Male
nagyúr
"A legtöbb partner a kisebbik modell küllemén változtatott, sőt az Asus erősen a tuningolhatóság mellett kampányol, hiszen az EAH6850 DirectCU modellt egy extra tápcsatlakozóval erősítették meg."
Ahogy elnézem, az ő 6850-ük a 6870 NYÁK-ját használja... ezért is van dupla tápcsati.
Kérdés, hogy ez tényleg a tuning miatt van, vagy egyszerűen a rosszabb chipek mennek rá, és ezért kell az erősebb táprész... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hugo chávez #29 üzenetére
Biztos nem, mert kész kódot kapnak. De nem kell semmi komolyra számítani, csak a gyorsításra használják a DX11-et. Az Unreal Engine 2.5 miatt erre szükség lehet, mert már nincs idő új motorra váltani.
-
hugo chávez
aktív tag
Na, a Duke Nukem Forever DX11-es lesz?!
Nagyon remélem, hogy emiatt nem késik még pár évet! -
Arena87
aktív tag
Asus azzal a vga-val tuti bedobta magát a kocka világ szívébe.
HIS, meg Giga. Csak ha HIS ventilátorja is kék lenne.... akkor lenne az igazi.
-
Pixelmaster
tag
a Gigabyte tetszik a legjobban kinézetre
az ára érdekelne
és a szmájlit én is lenyultamés tényleg nincs lájkolás, mert különben gyilok
-
FRENK1988
veterán
buta kérdés de 5850=6870?
-
menalcas
őstag
Peszeg a piac, ezt szeretem, talán még ebben az éveben benevezek valmi dx11 karira, de már akkora a választék hogy azt se tudja az ember merre nézelődjön, de én ennek csak örülök
-
Boxi88
őstag
Mind egyforma órajellel jön kivéve az ASUS... csak ő mert emelni egy hajszálnyit rajta? (ö sem sokat, de legalább hozzányúlt, "nem csak a hűtőt cserélte rajta mint a többi")
-
Malachi
veterán
mennyi tökegyforma kártya...de én örülök nekik, mert egyre lejjebb szorítják a GTX460 árát. hajrá AMD!
-
Viktor77
titán
Kérdeznék valamit. Vannak ugye azok a változatok (itt konkrétan az első Asus), ahol a venti a ház eleje felé fújja a levegőt. Ráadásul nagyjából abban a magasságban, ahol azért elég sok házban a vinyók, és a befele fújó venti van. Miért jó ez?
-
Zanik
addikt
A Giga és Sapphire 6850-esei nagyon bejönnek, talán még a HIS-é is. A többi elmegy kategória.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
LackoMester #10 üzenetére
Azért van szürkével, mert az NV-s programban született. A pirosak az AMD Gaming Evolved címek.
-
LackoMester
addikt
Va itt kari f@szig.
Bár én Asus, Giga vagy PC közül választanék.Ez nagyon érdekes, A Gaming Evolved partnerprogramon belül ott a Metro 2033 játék, índítsátok csak el, az nVidia logo, majd kiszúrja a szemet. Érdekes egy megállapodás lehet.
[link] Nekem ebből az jön le, h. zöldekkel pacsiznak.
-
h1mpi
félisten
A gigabyte szokás szerint a legszebb és 2 ventis, a többi féltégla effekt
-
Воланд
titán
Azért az érdekes, hogy a 6870-es csak átmatricázva van az összes gyártónál, míg a 6850-es mindenhol új hűtést kapott.
-
törölt tag
Legtöbb úgy néz ki, mint egy melegfelvonulásra felkészített Porotherm tégla.
-
subaruwrc
félisten
a gigabyte designosai odarakták megint ..
az asus meg csúnya
-
BioNiCMaN
addikt
A fogyasztás és a teljesítmény igazán örvendetes, remélem az árak is "szépek" lesznek. De a számozással nem vagyok kibékülve.
-
lujó55
addikt
A számok magukért beszélnek, így csak a külső alapján kommentelek:
Sapphire, HIS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Elektromos autók - motorok
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest