- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanykaraj
csendes tag
Végig olvastam az összes hozzá szólást, szerintem is jó, hogy van egy ilyen telefon. Nekem tetszik főleg, hogy majdnem jobb képeket csinál mint a Nikonom. Nagyon pici a különbség. Ha lenne egy nem is ekkora de mondjuk egy 12Mp-el rendelkező (pl N8) telefon jó külsővel és belsővel jó vagy közepes áron vinnék mint a cukrot azok akik értenek hozzá.
-
sadboy
aktív tag
Nem áll szándékomban személyeskedni de a l920 forumban meg javarészt a telefon hibáiról lehet olvasni, hogy mi mindent hiányolnak belőle a userek, milyen szoftveres gondok, házrecsegés egyéb hardveres gondok vannak.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Auratech #187 üzenetére
A fórum témavezetése az utóbbi időben a 808 egyedi képalkotási produkciójáról a rendszerszoftver valós vagy vélt előnyeit ígérő szoftveres mizériába kezd fulladni.
Szerintem a 808 topik mindig éppen arról szól amiről épp kedvünk van társalogni. Vagy ott kellene reklámoznunk a 808 előnyeit. Az oda járók maguknak minek reklámozzanak?
Ami az aktuális frissítést illeti, anélkül is jó a gép és nem várjuk mint a messiást. De ha már létezik, nyilván mi is meg szeretnénk kapni. -
MR007RM
addikt
Való igaz nálunk is vannak gondok, de a milyenk egy kukázott rendszer, amiért már senki nem hajt. És ugyan csak a Nokiát minősíti a bejelentett és nem értjük még mire várunk eset. Ráadásul nem hivatalos forrás útján jobban terjed a frissítés, nesze neked Suite. A WP-nál meg nem ez volt beigérve.
(#187) Auratech: Még a végén kiderül a többségnek nem is a képalkotási képesség a fontosabb, vagy nemcsak, mert másra is lehet használni. Egyébként azért olyan nagy bajok nincsennek. Néha lefagy, újraindul, ami nálunk már egy megszokott hagyományon alapszik.
(#188) BiP,(#189) vince: Mindenkit egy kalap alá raktam rendszerileg sajnos. Engem is dühít az a sok baj WP fronton, mert a Symbiant miatta dobták és nem nagyon látok különbséget. Ugyanaz a gazdi.
(#192) Zoooja: Korábban már voltak más fotók is Debrecenről, mostanság kevés rá az időm.
Igen furi. Gyönyörű selymes bundával megáldott.
-
bigmasterg
addikt
Erre gondoltam
"Nokia has designed a custom graphics processor that sits beside the 808's camera module and handles the real time oversampling. This is separate to the phone's main GPU, which is then free to handle normal UI acceleration duties. And both are distinct from the phone's main CPU, of course."wp7-ben pedig eléggé korlátozva volt, hogy milyen hw-en futhat.
-
válasz
bigmasterg #193 üzenetére
> Ami wp7ben nem lett volna megoldható az OS zártsága miatt
Szo se volt errol.
-
bigmasterg
addikt
Kérdés, hogy wp8 rendesen fel van-e készítve ilyen felbontás kezelésére?
Úgy emlékszem, hogy a 808ban volt egy külön képfeldogozó egysége a kamerának. (Ami wp7ben nem lett volna megoldható az OS zártsága miatt. ) -
Nem olvastam vegig a hozzaszolasokat, de Androiddal kene. Porgetnek ra egy [WXW][Mega]1337 kernelt meg egy Launcher7-et.
-
vince
őstag
Nálunk? Világéletemben featurephone-om volt és a dual sim miatt jelen pillanatban nem játszik a WP, androidot pedig még nem volt kedvem venni (pedig az Acer Liquid Gallant Duo nagyon szimpi)
Egyszerűen figyelemmel kísérem a számomra leginkább szimpatikus rendszert, ha vásárlásra kerül a sor, képben legyek
(#183) catroot
102. Rondák a csempék -
BiP
nagyúr
Hirtelen nem tudtam, hogy mi az, hogy nálatok meg nálunk.
Szerintem ne így közelítsük meg, mert csak személyeskedés lesz belőle. Szóval maradjon inkább a "Symbiannál és WP-nél" megfogalmazás.Amúgy szerintem sem normális, hogy egy alapfunkció esetében is az a reakció a gyártó részéről, hogy várjátok a frissítést. Pedig ez kezd általános lenni. Az Androidosok is állandóan csak a frissítésekre várnak.
Symbiannál sajnos ez már veszett fejsze nyele, lelassult a frissítés üteme, nem nagyon fog jönni már komoly fejlesztés. (szerencsére jelenlegi állapotában is egy nagyon jó és jól használható rendszer) -
Auratech
őstag
Én is élvezettel olvasom(-tam) azt a topikot, jelesül, hogy igencsak ácsingóztam egy 808-ra.
A fórum témavezetése az utóbbi időben a 808 egyedi képalkotási produkciójáról a rendszerszoftver valós vagy vélt előnyeit ígérő szoftveres mizériába kezd fulladni. Emiatt néha igen uncsi. Hogy pl. a lezáró képernyőn hogy indul el a gif anim...
Egy két lelkes tag közöl képeket, pedig az lenne a lényeg, hogy sok felhasználótól lássa a világ, efféle képalkotási eszköznek teljesen életszerűen van helye a telefonokban. Evvel viccessé téve a 8-13 Mp-es, 5-6 éves kompakt kamerákból megörökölt, miniatürizált fotóskészséget. A normál képminőség szint ma a többéves N8 szintje lenne, nem egy 8Mp vacak... -
Воланд
titán
"Akkor várjátok csak nyugodtan a frissítést, hisz ez egy teljesen természetes dolog nálatok. A remény hal meg utoljára."
most belinkeljem neked a 808 topic utobbi kb 100 hozzaszolasat, ahol epekedve varjatok mar azt a nagy frissitest a csodamasinatokra?
(#183) catroot: ez kell meg ide, csak, hogy teljes legyen az elmeny.
-
catroot
veterán
-
vince
őstag
Pletykák szerint minden wp8-as telefonban ott az fm rádió hardvere, csak épp a szoftver nem készült el. Egy frissítéssel egyszer csak ott lesz a készülékeken, ahogy egy csomó, más rendszeren alap szolgáltatás is lépésenként kerül(t) bevezetésre.
-
MR007RM
addikt
A Nokiát sosem érdekelte mennyi fogy a 808-ból. Vagy láttad reklámozni a telót? Ez csak egy teszt telefon, minek célja megmutatni a kamera képességeit. Szerintük. Pont a Symbian miatt nem akarta hogy elterjedjen, de nem lehetett teljesen a szőnyeg alá söpörni a dolgot. Aki képben volt mobil terén az tudta hogy létezik ez a már lassan egy éves teló. Elég nagy gáz hogy még nincs ellenfele házon belül, hogy ezt a fejlesztést ilyen sokáig titkolták saját maguk alatt vágva a fát. Az MS fizetett vagy követelt etéren gondolom. A WP-s PV-nek illene jobbnak lenni-e ha megszületik az eltelt idő függvényében és az újítások miatt, de azért mindig is lesznek olyan dolgok ami miatt egyeseknek jobban bejön a symbis változat, amíg még ilyen jól használható a kamerán kívül is, nameg az egyre alacsonyabb ára.
A szabadabb kezelőfelület, fájlkezelő, sd támogatás(akár 64GB), rádió, usb-otg, exfat, office támogatás.... csak így gyorsan, de sorolni még nem érdemes, mert nem tudjuk mit fog tudni és hogyan az új jövevény. Ha egyszer a Nokia olyan telót dob majd ki ami tudja kamerán kívül mind a 808 nyújtotta funkcionalitást és lehetőségeket, akkor majd örömmel állok át én is WP-re, de ezt még egy jó ideig kötve hiszem, mert egy negatív szándékot érzek itt ennél üzletpolitikailag sajnos.
Még annyit a teló(808) egy nagyon jó összerakott darab, ráadásul cserélhető aksival. Ez nem recseg.
-
BiP
nagyúr
válasz
Polarstar #174 üzenetére
Igen, sajna FM rádió akkor kilőve. Ez nekem is nagy érvágás lenne, napi szinten hallgatom. Netrádiót nem hallgatok, de nem is alternatíva.
Sleeping screent én is sajnálom, de szerencsére a wp lockscreenje is használható.
Vagy FM transmitterre gondoltál? Hát azt sosem használtam, nekem nem is hiányozna, bár sokaknak hasznos funckió lehet.(#175) Quasi_modo: Persze, 808-ról váltani nem feltétlenül érdemes, de akit a Symbian tartott vissza a 808-tól, annak mindenképp, vagy aki mostanában venne ilyesmi telefont, neki is talán már az újat érdemes választani.
-
BiP
nagyúr
válasz
Quasi_modo #171 üzenetére
Hát hogy pontosan mi, azt nem tudjuk, de azt biztosra merném venni, hogy a proci az 1magos 1.4Ghz-nél gyorsabb lesz, a kijelző felbontása nagyobb lesz, mint 640x360 ill. várhatóan nagyobb, mint 4".
A kamerára arra tippelek, hogy a 920-ban szereplő rázkódásvédelem is része lesz, tehát ebben is több/modernebb, mint a 808.
Rendszer WP8, ami frissebb, mint a Symbian. (hogy jobb-e, azt nem merem így kijelenteni, én nagyon szeretem a Symbiant) -
BiP
nagyúr
válasz
mrhitoshi #169 üzenetére
Házon belül (már) nem konkurrencia, a 808 akármennyire is jó készülék, a fő vonal most a WP. Tehát a Nokiát pont nem érdekli, hogy a WP-s Pureview miatt fognak kevesebb 808-at venni, ha helyette veszik az újat.
Egyéb paramétereiben lesz annyival jobb, hogy a Symbian kedvelők is inkább az újat válasszák.Amúgy ma kiderült, hogy az MWC-n majd febr.25-én lesznek a Nokia bejelentések, és nagy valószínűség szerint ez is köztük lesz.
Ismerősöm látott már tesztkészüléket, azt mondta, nagyon szép.
-
mrhitoshi
veterán
A lényeg, hogy volt egy topic, amiben a Symbian mellett egyetlen egy pozitív érvet tudtak felhozni, még pedig hogy a 808-on Symbian fut. Vagy legalább is erős konkurenciát jelentetett ezen a téren a Symbian.
Most, hogy ha megjelenik egy ilyen WP-s Nokia, azzal lényegében magának teremt konkurenciát, és ha valakit ezidáig csak a 808-ban alkalmazott optika miatt választotta a 808-at, akkor most ugye WP nem lenne kérdés. Egyszóval házon belüli konkurencia, itt már nagyjából csak az dönthet, hogy kinek milyen felület jön be. -
BiP
nagyúr
válasz
Quasi_modo #164 üzenetére
Igen, pont azért írtam, hogy mint készülék, az a kategória (netes, okostelós paraméterű fényképező, minusz gsm), viszont egy 808 minőségű cucc azonnal nyerne is a Galaxy-val szemben.
-
Auratech
őstag
válasz
bigmasterg #163 üzenetére
Azonos esetén...természetesen. Azonos képességű, illesztett optikával.
-
Auratech
őstag
-
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
Éjszaka lőttem pár fotót. Olyan lakótelepi téli kiadás. Többféle iso mellett, de azonos beállításokkal. Nos ez ilyet tud, a komoly fényképezők peddig gondolom ennél sokkal jobbat. De megnézném pár igen komoly masina fotóit hasonló helyzetben.
Kedves WP rajongók ti ennél is jobb kamerát fogtok kapni állítólag az újítások miatt.
Na ezt már harmadjára sütöm el, de így még nem volt.
10
11
12Ez 34MP aminek persze így már semmi értelme számomra, de csináltam egy ilyet is.
17 -
vince
őstag
válasz
bigmasterg #158 üzenetére
de egy fullframe érzékelőnek a harmada sincs
A full frame 864 mm²-es, a 808 szenzora 85,36 mm²-es, vagyis kevesebb, mint a tizede! (ami tényszerűen mondjuk valóban nincs a harmada sem)
-
bigmasterg
addikt
"Miért ne, ha nem milliókat kellene fizetni egy csúcs fényképezőért."
Na ez így megvalósíthatatlan lenne.
Egy rendes, full frame (36×24 mm) érzékelő nem férne bele ekkora házba. Plusz megfelelő méretű (átmérőjű) obi kell hozzá és az objektív és érzékelő közé is kell távolság.
A 808 érzékelője nagyobb, mint az átlag kompaktoké, de egy fullframe érzékelőnek a harmada sincs (10.67x8.00 mm).
Sőt, ha milliókról beszélünk, akkor abba a kategóriába már akár a középformátumú gépek is bele férnek. (Ott meg már lehet 50-60mm is az érzékelő mérete).
Lásd méretek. (a 808 érzékelője picit nagyobb a 2/3"-nál)Szóval egy rendes méretű érzékelő egyszerűen nem fér el egy telefonban.
(#157) Auratech
Na igen, a raw-t már most is belerakhatták volna. Az egy nagyon nagy plusz lenne. -
Auratech
őstag
Nem olyan veszélyes az. a 7ex6e pixel nagyságrendjéhez képest ez csak 10ex8epixel.
Ha az érzékelő cellái közti holttér jelentősen lecsökken és mondjuk a foveon szenzorhoz hasonlóan a különböző hullámhosszú fényre(színcsatornák) érzékeny rétegek egymás alatt lennének elhelyezve, érzékelő szinten is lenne bőséges előrelépés még azonos méret esetén is.
Megfejelve egy stabos optikával és a gigantikus proci teljesítménynek köszönhetően geometriai- , lencse- kompenzációval, gyors rammal, nagy puffermemóriával, lehetne bőven jobb. Ja és legyen benne raw.
Simán elképzelhető lenne egy olyan szabványos tok, amire Juha által használt optikai toldalék helyezhető.
Önmagában is, de kiegészítő optikával komolyabb riporteri..stb. munkára is hibátlanul alkalmas lenne.Nagyon sok profi fotós hord magával komoly kompakt gépet, mert néha a helyzet megköveteli a használatot.
Ha ez az eszköz még fenn is lóg a neten 3- 4G-n, az meg álomszerűen gyorssá teszi a munkát.
Ma wifin megosztás a telefonnal és onnan fel.
Ha a photel (most találtam ki) mondjuk direkt a felhőbe is ment, az elég életszerűen hasznosnak tűnik, Nem beszélve a videó, audió közvetítés lehetőségéről. Kettő ilyen készülék bt szinkronnal akár 3D setupot képezhet egy statikusabb esemény közvetítésénél.
A nagy érzékelőnek köszönhetően részben a kameramozgás/tárgykövetés is kiváltható, mint a HD webkamerák szoftvereiben ma is látható. -
MR007RM
addikt
Világot talán nem ezzel a pocsék rendszerrel, de ha te ezt hülyeségnek gondolod, akkor nézz utána mire képes egy ilyen kamera, mert megéri.
Sokszór gondolkozok azon, mi lenne ha a Nokia még jobban rágyúrna erre a technikára és kijönne egy 82mpx-es fényképezővel, amivel még telefonálni is lehetne. Persze optikai zoom meg még pár plusz extra, és beállnának a fényképezős világba mint kihívó. Talán ha lenne egy ilyen cél már mindegy is lehetne a sokaknak szemetbántó dudór. Miért ne, ha nem milliókat kellene fizetni egy csúcs fényképezőért.
-
B1T3
addikt
Pedig érdemes lenne beleolvasni a hozzászólásokba, mert szóba is került, hogy a technológia többről szól, mint a magas megapixelszám. Tisztességes szenzort is kapott mellé a 808, ezért durrant akkorát a minősége. Ennek köszönhető, hogy sokan szívesen látnák egy WP8-as (tehát modernebbnek kikiáltott, a mai világban helytállóbb) telefonban. Nemcsak a felhasználóknak, hanem jó eséllyel a Nokiának is jót tenne mindez.
-
adam320
senior tag
Bele se olvasok a kommentekbe, de én úgy tudtam hogy a lencse mérete számít nem a megapixel, nemhinném hogy 37mpx el világot váltanak, majd valaki kijavít ha tévedtem.
-
Ati1979
veterán
Az biztos! Teljesen jó telefon volt, hosszú üzemidővel. Az enyém processzorhibás lett sajnos. Abba halt bele.
Hát igen tényleg nem gyengén néznek ki.
Azokba kellett volna az N8-as kamerája.
Hát igen. Gondolom sok cég vesz ilyet, olcsó okostelefonnak. Aki kicsit jobban tájékozott az inkább a 710-est veszi. -
BiP
nagyúr
E52 nagyon f@sza telefon, mindent tud, ami kell, de azert egy ido utan kicsi lett a kijelzo. (mai napig legjobb candybar telefon, szerintem), azt egy C7-esre, majd egy 701-esre csereltem, es pont a formaja volt az egyik ok, ami miatt ezt, ezeket valasztottam elso erintos telefonnak.
A mostani 610-es ceges telo, "kenyszerbol" van, nem en valasztottam.
-
Ati1979
veterán
Hát igen. Szerintem akinek arra kell, hogy néha megnézzen rajta valamit, meg elolvassa az e-maileket bőven elég.
A 701-es nagyon szép. Nekem e52-esem volt kicsit arra hajaz.Sajnos ua. a fix focusos camera van benne, csak nagyobb felbontásban.
Igen nagyon lement az ára. (200-ról indult ha jól emlékszem.) Most boltban kb. 115k, de használtan jóval olcsóbb. Nekem most egy wave1-em van, és nálam az első számú jelölt a cserére.Hát szerintem a 610-est bőven érdemes cserélni 808-ra. Persze nem egy árkategória azért.
Kicsit kevés benne a ram, hogy igazán jól fusson rajta minden. -
rizso
addikt
Igen, ez a szomorú, hogy egy állítólag jól működő funkciót csesztek el (én nem tudom, mert már alapból Belle volt az enyémen, vagy mikor megkaptam egyből frissítettem, de a lényeg, hogy Anna-n nem próbáltam a filmlejátszást), és ez volt az egyik dolog, amiért eladtam az N8-at. Nemrég amúgy megint akartam pár hónapra venni egy N8-at, de a szép állapotú független példányokat nem nagyon lehet megkaparintani 30k alatt - sajnos...
-
MR007RM
addikt
Az Anna változatig semmi baj nem volt vele, aztán jött a Belle és az a megakadás(DivX esetén természetesen). Többen szóltak a Nokiának a hibáról, de nem történt semmisem. Namost számomra logikus hogy direkt elcsinálták valamilyen okból kifolyólag, mertha egyszer megvan akkor onnantól mi lehetne a probléma, illetve ha figyelmet kap lehetne változtatni, javítani, de nem akaródzott nekik. Üzletpolitika. Konvertálj, warezről ne nyomd fel a filmeket......kitudja.
-
rizso
addikt
Filmezés azért nem olyan egyszerű az N8 esetén - legalábbis mikor N8 tulaj voltam, akkor kicsit macera volt. Elvileg szépen vitte volna a filmeket, csak ha bele akartál tekerni, akkor azt buktad, megakadt a teló/film. Persze konvertálni is lehet, de ennyi erővel vehet az ember egy gagyibb telefont is, arra is tud konvertálni.
Netezni meg filmezni sokkal jobban tudok a mosatni "Dézimen" - viszont kamerában elég messze van az N8-tól -
válasz
Quasi_modo #140 üzenetére
Ezért nem szeretem a GSM boltokat. Kapnának egy 808-at kamera vagy fődarab hibával meg nézném mit csinálnának vele...
-
kbencee
aktív tag
válasz
Quasi_modo #140 üzenetére
Ez itt 0% áfás.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
bigmasterg #137 üzenetére
Érdekes az a 36 hónap garancia. az ÁFÁt sem látom.
-
BiP
nagyúr
Hát ja, nyilván nem ugyanaz a szint, viszont semmi baj vele, bőven nem a használhatatlan szint.
Egy időben kacérkodtam én is vele, de mondjuk pont azért nem vettem, mert 701-esről picit visszalépés lett volna a sebesség (szóval egyben magam ellen beszélek), meg nekem a formája annyira nem jön be. C7/701 jobban tetszett, de ugyanaz a szar kamera volt mindkettőben.
De ha a 808 ára így lement (én 125-nél leragadtam), akkor az már alternatíva lehet.
(most egy 610-es van wp7.8-cal, de a képernyőfelbontáson kívül nem sok előnyt tudnék felsorolni az említett készülékekkel szemben) -
Ati1979
veterán
válasz
bigmasterg #137 üzenetére
Én még azt hittem, hogy újan olyan 120 körül van. De látom, hogy itt tartozékok nélkül annyi az ár.
-
-
Ati1979
veterán
válasz
Peterson_ #131 üzenetére
Szvsz. most az N8 használtan méltatlanul olcsó. Best buy, ha valaki nem akar telefonon internetezni, filmet nézni, játszani stb.
De engem mégis a 808 csábít.
Azért annak is sokat esett az ára. Amikor megjelent majdnem 200 volt, most meg már láttam használtan 75K-ért is.
(#132) rizso
Igen nekem is vannak még a képeim a nokia 6230i-s időszakból. Emléknek emlék így nem annyira a minőséget nézi az ember.
De azért ha már olcsón jó kamerás gépet lehet kapni, (hd kijelzős több magos androidos telefonok szépen lenyomták a régi symbianos nokiák árát) akkor miért ne.
-
rizso
addikt
-
-
Auratech
őstag
Itt pont az a lényeg, mint a mobilos webelérésnél. Instant-on. Tehát nem kell előkaparnod a kisebb-nagyobb fotómasinát a táskából-zsebből és lekésned a pillanatot. A megszokottan kéznél lévő telefonod előkapod és kész. A PV minősége pedig lehetővé teszi, hogy a spontán dolgok korábban nem tapasztalt minőségben kerüljenek megörökítésre. Emiatt pedig gyakran fogod használni, mert nem frusztrál, amikor otthon visszanézed nagyban.
A 808 képminősége tökéletesen egybevág a kompakt kamerák leges-legjobbjainak minőségével, amik 70-80e forintnál kezdődnek. pld lever egy Sony Cyber-shot DSC-TX20-t simán, ami 90 ropi.Tegyék bele szépen az optikai stabit is és sokmilliót el fognak adni belőle.
-
Ati1979
veterán
válasz
bigmasterg #124 üzenetére
Nagyon durva!
Mostmár biztos, hogy ez lesz a következő telefonom. Az S3 meg e között vívódtam, de ha ez ilyen képeket csinál mint a #24-nél akkor ez besz*-ás.
Végül is a telefonokat cseréli az ember egy idő után, de a vele készített képek örökre megmaradnak.
Nem sokan akarnak gagyi elmosódott képeket nézegetni 5-6 év múlva. -
boletus
aktív tag
válasz
Hűha...........!
Azt a szitakötőjét !! Csodálatos 808. -
BiP
nagyúr
válasz
Elsiklottam a kép felett még a #24-nél, de most megnézve, ez nagyon brutál!!!
-
catroot
veterán
válasz
gretzky77 #122 üzenetére
Annyit már tudok, hogy Kiskunhalas mellett készült.
persze, hogy szórakozik a link.
-
-
vince
őstag
válasz
Aftereffect #118 üzenetére
nem bizony bár ellenkező esetben még mindig ott vannak a ronda csempék
-
Aftereffect
tag
Nem érti a csapat, hogy a veszteségmentes zooooooooom miatt kell a 40 mp??
-
kpal
nagyúr
Végre ez lesz ám az N8, 808 utódja .
-
dawid92
tag
Most nem vágom... Akkor a 808 utódja lesz és symbianos vagy a 920 utódja lesz és akkor WP-s. Vagy mitől utódja egyiknek is, másiknak is. És főleg: akkor végül is milyen operációs rendszerrel jön?
-
kbencee
aktív tag
Bízzunk benne, hogy ilyen lesz. Alapból nagyon meg vagyok elégedve a 920-szal, és ha ez kap egy jobb kamerát, akkor megvan a következő telefonom.
Mondjuk nekem nagyon bejön a súlya és a vastagsága, rég láttam ennyire férfias telefont. Örülnék neki, ha ez többé-kevésbé megmaradna. -
VIPowER
őstag
Sajnos eleve a 808-nál rontották el, mivel nem úgy kellet volna beharangozni mint 41 mpixel, meg púrjúview baromság, amit az ACDSEE is megcsinál, meg minden képnézegető ami tud átméretezni. Ha 8, vagy esetleg 12 megásnak írták volna a kamerát, akkor még nagyobb meglepi lett volna, hiszen senki sem tudta volna turpisságot hogy miért olyan jó a képe.
-
MR007RM
addikt
válasz
mrhitoshi #103 üzenetére
Igen ezzel az a baj "kevesünknek" hogy a WP rendszere sajnos nagyon nem bejövős. Tiszta iPhone és minden mögötte azt majmolja. Az Android az hasonlít a symbire, de az sem elég jó. Én nem értem miért kellett ezt az egyedi rendszert dobni, mikor azért ha körülnézünk a világban van/lenne rá igény. Az egyetlen gyártó mely nem tud elképzelni egyszerre több rendszert a birtokában. Egy gyártó mely helyett mások döntenek, és így tesz, tehet magasról a felhasználói igényekre, mert a megszokott és kedvelt rendszer dobása is az. Főleg akkor, mikor újra tarolhatna vele a mostani helyrehozott formájában. A WP még most sem tudta behozni, ha 2 éve rendesen ráfekszenek egyeduralkodók lennének ismét. Ha 2 éve nem volt elég, akkor az nem mond valamit?
-
oceanrush
senior tag
Tetszene. Ha hamarabb kijon mint az SGS4 akkor ez lesz a kovetkezo telefonom. Viszont ha ilyen kamerat raknak bele, akkor remelem a szoftverrel is csinalnak valamit, mert a Lumia 820 valami iszonyat otvar kepeket csinal egy SGS3/Note2-hoz kepest, sot meg az Xperia Arc/HTC Sensation XL szintjet sem uti meg.
-
Rapier
csendes tag
Nem csak Neked...
olvasgatom itt a hozzászólásokat, és két dolog jut eszembe. Pár éve nagy szó volt egy mp3 lejátszó, ma viszont nem nagyon látok már ilyesmit...Miért? Mert az összes telefon tudja ezt, és az emberek többsége integrált eszközöket akar, nem célszerszámokat. Kényelmesebb,és olcsóbb (nem fizetsz kétszer a csomagolásért, a készülék házért, stb) ja, és nincs két gyártósor, két műszak, két marketing kampány=nagyobb haszon...khm...Apple...Ígya gyártók is logikusan ezt kell hogy akarják előbb-utóbb...Márpedig ha ők akarják, akkor Te is akarod...ééérted?
ja hogy ezek csak szükségmegoldások? Azok. És? Az emberek többsége nem abszolút hallású, profi fotós, hardcore techbzi. Megfelel nekik az átlagos is(mint oly sok másban is) Akinek meg nem, az vehet, méregdrága profi eszközöket.
A másik. Lehet, hogy nem a PV adja a legjobb képet a világon, de mivel már a 808, sőt a 920 is fuuu de nagy, jujj de nehéz (marhaság amúgy, ha csak nem vagy nő, pici kézzel) így normalis optika aligha lesz telefonba valaha is...legalábbis nem úgy ahogy ma képzeljük a képalkotás mikéntjét. Na erre keres valamilyen megoldást a Nokia. Hogy ez lesz-e a helyes út, azt nem lehet tudni, de keresni kell, és ők ezt teszik. Eddig talán a leginnovatívabb megoldással. Szóval itt pont kár ekézni a márkát. -
AMD Power
titán
Az ötlet maga nem rossz. Bár én biztos nem a kamerája miatt venném meg.
-
falijja
őstag
Hát érdekes lesz az tuti... legjobb kamera ha alumia dzaint követik akkor az is a legjobb...wp meg hááát fejlődik fejlődik (már lehet bluethot-on is file-t megosztani.) de nem tudom eléggé monotom nekem...
-
moleculez
veterán
Ez lesz szamomra a tokeletes telefon. Gondolom kap optikai kepstabilizatort is, mint a 920, a wp8 amugy is adja, szoval jo lesz ez. Emellett nem is kell majd kulon fenykepezo, mert boven vallalhato kepeket csinal, az en igenyeimnek peldaul kivalo. Szoval johetne!
-
mrhitoshi
veterán
Még egy újabb szeg a Symbian koporsójában. Ha megjelenik, még egy érv a Symbian ellen, és WP mellett szvsz.
-
BiP
nagyúr
válasz
blade zte #95 üzenetére
Biztos jó cucc lesz a Galaxy Camera, de az inkább egy tudásában kibővített kompakt fényképező, mint egy okostelefon. Okostelefon jellegű felhasználáshoz (android bütykülés, netezés, filmezés, játék, stb) elég bumfordi, nehéz, kényelmetlen. (no meg telefonálni sem lehet vele
)
A 16MP, 21x optikai zoom tekintélyt parancsoló, de ezzel csak fényképezni kényelmes. És ahogy nézem a linkelt gsmarena-s összehasonlítást, a 808 jobb képeket csinál.(#99) gyuromoj: +1.
-
gyuromoj
veterán
Ha mondjuk L920 külső(4.5", (full)HD kijelző), szoftver(WP8), stabilizátor és PV808 képalkotási technika, akkor részemről tuti vétel lesz. Nemsokára úgy is kiderül minden.
-
Ati1979
veterán
válasz
blade zte #95 üzenetére
Igen csak van olyan aki nem akar telefont és fényképező gépet is egyszerre magával hordozni, de emelett szeretne jó minőségű képeket csinálni ha úgy adódik.
Olcsóbban van valóban. De ne Magyarországból indulj ki. Külföldön előfizetéssel szinte ingyen adnak ilyen telefonokat. Ezért fogják venni, mert lényegében mindegy az ár. Pl. 50-100 USD különbözet nem minden országban nagy pénz.
Galaxy Camera?
Pont itt hasonlították össze a kettőt. Ha megnézed a tesztfotókat jól látszik a kettő közötti különbség.
-
=Mentor=
őstag
Az biztos, hogy ha én elköltök egy mobilra minimum 150 ezret akkor már alap elvárás, hogy ne szúrják ki a szemem olyan kritikán aluli kamerával amire a Sony nemrég debütált készülékeivel vetemedik.
Persze nem várhat ó el mindenkitől PureView minőség, az maradjon is a Nokia reszortja
-
blade zte
őstag
Aha, kik is? Aki telefont akar? Annak olcsóbban is lesz alternatíva. Aki fényképezöt akar? Galaxy camera, merthát ott nem annyira spórolnak a hellyel, és sokkal profibb.
Amíg nem lesz beépítve alapból minden közép-csúcskategáriás nokia telóba, ilyen telóból aligha fogy a felárért.
-
Ati1979
veterán
Csak adják már ki minél hamarabb!
Ne kelljen már várni rá fél évet!
A két kompromisszumos telefon előnyös tulajdonságait egybe kéne gyúrni ennyi a lényeg. Vinnék mint a cukrot!
-
Csak jöjjön , már kíváncsian várom
-
fojuzer
aktív tag
Nos elöre a minnél haszontalanbb,értelmetlen megoldásokhoz! Telefonnal ÉN/Mink/ telefonálni szeretnénk Akarunk,minden sávban,normálisan,müszaki hibák nélkül!/vasaloval-zongorázni?mosgép-kávéfözés?/ Mind 1 mindenre akad vevö!
-
Psychopeti
senior tag
Nah végre hátha lesz valami normális kamerás telefon 4-os kijelzővel max 4.3-assal. De az se lenne baj ha a 808-nak kijönne a Plus változata. 8-12 MP-kamera 1.2GHZ 2magos processzor, Xenon vaku plusz mellé még egy vagy két leddes villanó is jöhetne. Symbian helyett WP8 vagy android. A kiemelkedő optika a hátlappal síkba való hozása(illesztése) így egy kicsit nagyobb akksi is beleférne. Vagy még kis elhúzható optika védő is jó lenne rá a por stb. miatt. Ha jól emlékszem a SE Cyber-shot mobiljain is volt ilyen kis praktikus dolog.
Nagyjából ennyi -
milanmylo
aktív tag
Na ha kihoznának egy Win 8 Pro tabletet rendes PV optikával akkor lehet, hogy bevállalnám a "szánalmas tablettel fotóz szerepet"
Viccet félretéve elég ütős összeállítás lenne
-
BiP
nagyúr
Akkor ezek szerint ez egyénfüggő. (meg ugye lehet, hogy összemosom a lapcsalád többi oldalán megszokottakkal.). Az én tapasztalatom vegyes. Volt, hogy a fórumban megköszönték, volt, hogy szó nélkül javították, és törölték az erre vonatkozó hozzászólásomat.
Utolsó mondatoddal pedig csak egyetérteni tudok.
-
Neck
veterán
Tévedsz.
A "Köszönöm, javítva!" hozzászólással szokták nyugtázni az olvasók hibára felhívó hozzászólásait.Mellesleg, jelen pillanatban is további hibák vannak a cikk szövegében:
"Luma" helyett Lumia, illetve a cikk végén a kép alatt "ehetőve." szócska felesleges.Nem troll vagyok, a Mobilaréna az egyik kedvenc oldalam, csak szeretem helyesen olvasni a cikkeket.
-
Azie
őstag
Nekem nem jön be a "dudoros" dizájn. Inkább lenne olyan kialakítása, mint a régi böszme telóknak, mondjuk egy lumia designnal és akkor mehetne bele minden finomság még hardveresen.
-
BiP
nagyúr
válasz
Quasi_modo #76 üzenetére
Valóban, képeken sokkal nagyobbnak tűnik, mint a valóságban.
-
Peterson_
addikt
válasz
Quasi_modo #76 üzenetére
Jaja, bár én csak pár fotó erejéig tapogattam, de meglepődtem, hogy nem is olyan vészes az a bumszli.
Szerintem méretre és súlyra is egész kompakt az egész(fehérben még szép is)
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Quasi_modo #76 üzenetére
Így van nincs baj vele.
-
Kashim
őstag
Ekkora optika nélkül is ormótlan lett a Lumia 920-as, milyen lesz, ha belepakolnak még egy ekkora szenzort meg lencserendszert. Világ trolljai egyesülnek a Nokia topicokban.
-
MR007RM
addikt
"Inkább olyan tartós, strapabíró telókat csinálnának, mint régen!"
Az N8-nál és azt követően 808-nál jobban összerakott telót nem találsz. Az nem recseg meg kopik mint a Lumiák. Sajnos az utolsó normális telefonja volt a Nokiának, amit a Symbiannal együtt kivégeztek csak még nem tudsz róla.
-
culas25
tag
Csak szerintem késtek el ezzel. Na jó, nem nagyon. De ugye (ha jól emlékszem) annak idején az volt az oka a symbian használatának, hogy olyan sok időt vett igénybe a fejlesztés, hogy mire kész lett, már elavult az előző oprendszer, de már nem volt idejük win-re áttérni a telefonnal.
Oké, kiadták symbiannal, helyes. De azóta annyi idő eltelt, hogy már hónapokkal ezelőtt jöhetett volna a win8-as változat is. Persze ha pár hónapon belül kijön a 37mp-es lumia, még akkor is nagyon szakíthatnak, csak nehogy addigra vérszemet kapjon a samsung -
legiaap
félisten
válasz
Quasi_modo #67 üzenetére
Azért mi még megérjük az tuti
-
-
Hina
aktív tag
A cikk végén lévő utolsó szó: ehetőve. (kép alatt balra..)
De mekkora kaperaház. Ha fordítva teszem a zsebembe, hogy kifelé áll, bizarul nézhet ki
-
Pirosász
aktív tag
Ennyi erővel aki komolyan zenét akar hallgatni,az úgyis vesz egy profi cuccot,videó formátumokat is minek támogatják a rendszerek,aki filmet akar nézni,úgyis vesz egy jó kis tv-t,stb.Vissza mehetünk a 3310-ig.Senki nem azt mondja hogy a National Geographic fotósa egy Lumiával fogja fotózni az oroszlánokat,hanem hogy az átlag ember 60-80ezres kis gépét kompromisszum nélkül kiváltja a Nokia megoldása,az jó.Akár idővel ki is nyírhatja a kompakt fényképezőgépek piacát,egy ilyen trend,egy ilyen technológia.
-
Peterson_
addikt
Logikus amit írsz.
De legalább most nem a cég múlik rajta, most legalább van egy versenyképes(ebb) termékpalettájuk.
a 808 későn is jött, drága is lett(ebből a szemszögből nézve is írtam az előbbi HSZ-em)Jó lenne ha nem csak egy típus lenne, hanem különböző árkategóriában tényleges PureView modellek, csak különböző felbontással.
Szerintem a legkisebb felbontású példány is alázna bármilyen mobilos optikát, úgyhogy a WP vonalat kedvelők körében sikersorozat lehetne. -
Blyan
félisten
Na végre! Várok egy ilyenre már régóta.
-
nikilauda
senior tag
Reméljük a Nokia nem halogatja évekig a piacra dobását. Ez a technológia és egy korszerű oprendszer már komoly vásárlóerőt generálna.
-
BiP
nagyúr
Javítás után törölni szokták a vonatkozó hsz-t, mert már tárgytalanná válik, és felesleges a fórumban.
Ha privátban jelzed, azt meg szokták köszönni. (meg alapból elegánsabb megoldás)(#49) janos68: Nem a negatív hangvétellel van a baj, hanem a hülyeséggel. A gondolkodásmód a kőkorszaki.
Pont ez a lényege a Pureview-nak, hogy 5mpixel elég, viszont az legyen jó minőségű. (csak ezt ilyen módon érik el) VÉGRE a minőség a szempont, erre várt mindenki évek óta, végre itt van, erre megy a fikatenger. -
janos68
aktív tag
Körülbelül hasonló hozzászólások születtek amikor bejelentették a 720p, Full HD, több giga ram, és még sorolhatnám a többi mobilos technikai fejlesztéseket. Minek az! Kinek kell! stb. Gondoltam ide is kell egy negatív komment, legfeljebb elküldenek a búsba a kőkorszaki kijelentéseimmel. Bejött.
-
rizso
addikt
Egy 820 kaliberű készülékben szívesen látnék egy (közel) 808 szintű kamerát - persze emberi áron
-
rnyk
tag
Igazából itt nem csak az optikáról volt szó, amikor kijött a 808 készítettek egy videót (amit nem találok
) az ötletről. Tanulságos, hogy anno elég volt egy ezt feldobni és a srácok kaptak egy labort 2 evet és pénzt, hogy fejlesszenek valamit... Remélem lesz meg ilyen periódusa a nokianak.
-
Router
őstag
Szólok, hogy javítsák ki a borzalmas helyesírási hibákat és egy, köszönöm, hogy szóltál helyett törlik a hozzászólást, az igen szép
-
legiaap
félisten
válasz
dreamdancer #42 üzenetére
Én annak örülnék, ha mondjuk max. 4.3 colos kijelzővel adnák ki olyan max. 140 grammal.
De tuti valamelyik nagyobb lesz.wozzy: Mer ezzel nem lehet profi fotókat lőni? Lassan el lehetne felejteni, hogy összevetjük rendes fényképezőkkel. Nincs értelme. Ha mondjuk PC-n lapozgatunk a mobilos és a fényképezős képek közt, belenagyítás nélkül, már nincs itt különbség.
-
wozzy
tag
Aki profi fotókat akar csinálni az úgy is vesz egy normális fényképezőgépet. Nagyon szűk rézegnek lesz erre szüksége szvsz. Gondolom az ára is horribilis lesz...
-
dreamdancer
őstag
Csak csinálja meg minél gyorsabban a Nokia, igazság szerint már a piacon kellene lennie.
Azért remélem, a 920-nál nem lesz testesebb és nehezebb, mert egy 20 dkg+ mobil már tényleg gáz, akármilyen jó is a kamerája.
-
Luperator
tag
Piackutató szakemberek mellett látom sok nyelvtan tanár is akad az olvasók között. Bizonyára az is látja, aki kiteszi és nem annak kellene lennie a hozzászólásnak, hogy tele van nyelvtani hibákkal.
Ami az optikát illeti, vízionáltam egy jövőt, ahol a Nokiát az húzza ki a gödörből, hogy a piac legjobb kamerás készülékeit gyártják. Szerintem megérdemlik az esélyt és ebben tényleg tudnának igazán egyediek lenni a mobilok között.
-
BiP
nagyúr
OFF: N8-cal, Windows 8-cal. Általános iskolai nyelvtan, -val, -vel mond valamit?
ON: Végre, a 808 óta ezt várom. A számháborút vizionálók kicsit olvasgassanak fikázás előtt, és akkor rájönnek, hogy ez PONT arra jó, mint amit ők szeretnének. Hogy végre rámennek a minőségre.
-
mumk1
addikt
Csak úgy mellékesen a fanyalgóknak, érdemes megnézni milyen fotókra képes ez a technológia. Aztán lehet kritizálni.
-
Zoja™
őstag
Ha már Nokia + Pureview, meg Microsoft, meg amúgy is lassan jön a Nokia Tablet, akkor simán el tudnék képzelni a cuccaim között egy ,,Nokia Smart&Feature phone-t".
Jó teló, Pureview optikával, telefonra optimalizált asztali Windows 8-al, és egy amolyan ,,tabletkabáttal"...
Le is válthatná a pc-met...
-
Péter747
tag
37 megapixeles kamera lumiáva ütős lesz ez lesz kamera és szoftver tökéletes párosítása
wp8 op rendszerrel hasítani fog a cuc igaz nincs szükségem rá de tény és valo hogy ez egy nagyon jó dologés van akinek kelleni fog szerintem lesz rá kereslet
-
walko
tag
Elképesztő, hogy egy mobil tech fórumon még mindig ilyen köröket kell futni a tisztelt júzerekkel, mert nem hajlandóak séróból fikázás helyett utánanézni egy technológiának.Na közben megírták páran ugyanezt. +1 nekik..
-
-
válasz
Oppenheimer #31 üzenetére
Azért ez erősen pénzkérdés. Nem ezt várom el, hanem azt, hogy igyekezzenek az elérhető erőforrásokkal a lehető legjobban megoldani a szolgáltatást.
-
Oppenheimer
nagyúr
Hihetetlen a fröcsögés ami itt megy a kamera miatt. Az ember azt hinné, hogy akik ide írnak, legalább a PV-vel képbe vannak, de nem, fingjuk sincs az egészről. Szóval a kommentek színvonala szánalmas. A cikket meg nem kéne kirakni ilyen állapotban. Nem mentség, hogy út közben írták N8-al, ha nincs elég emberi erőforrásuk, vegyenek fel még egy újságírót teljes munkaidőben. Szerintem itt a fórumon is találnának.
A verge-ön meg azt is írták, hogy a forrásuk szerint alumínium háza lesz a telefonnak.
-
-
MuzikJunkie
aktív tag
Csak hogy értsétek:
"a Nokia nem is azt tűzte ki célul, hogy boldog-boldogtalan A0-s posztereket fotózgasson, hanem három, öt, illetve nyolc megapixeles felbontást választva olyan minőséget érhetünk el, amit korábban mobilon meg sem tudtak közelíteni mások." -
BobTail
őstag
Kedves hitetlenkedők!
Tudtok veszteségmentesen zoomolni 5, vagy akár 12 megapixeles kamerával így? Nem.Nincs több kérdésem.
-
Peterson_
addikt
Végre ráfekszenek a témára!
Szerintem elég komoly kereslet lesz rá, mert a valódi PV magasan a konkurencia megoldásai fölé emeli a Nokiát.
Aki meg nem tudja hogy mi a PureView, olvasson utána,vagy próbálja ki mielőtt hülyeégeket böfög be -
janos68
aktív tag
Normálisak ezek? Minek ekkora, amikor az 5 megapixel tökéletesen elég mindenre.
-
Jhonny06
veterán
Ezért megy csődbe a Nokia baszki, mert még mindig a faszméregetésnél tartanak.. a megapixel már nem menő.
-
legiaap
félisten
Na végre ez az amire várok már mióta a 808 kijött.
Nagyon remélem nem húzzák sokáig és időben kiadják. -
raub
tag
Remélem megpróbálják - már a fizikai határokon belül - valami letisztultabb, elegánsabb külső alá pakolni, mivel - persze csupán szubjektív véleményem szerint - a nokia 808-nál kevés bumfordibb készülék ,, szaladgál " a piacon... -
tessék utána nézni a PureView-nek... itt nem a nagy számok a lényeg
-
rétegszámára
eszi lF -
ViZion
félisten
pffff.... Ez a számháború basszus...
Rohadtul szükség volt már erre, külső HDD-vel lehet majd fotózni sokat rá...
Inkább olyan tartós, strapabíró telókat csinálnának, mint régen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- XPEnology
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- PlayStation 1 / 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest