Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tomcat

őstag

Na, nekem is megjött ez a 2493HM cucc. Nagyon igényes kialakítású, szinte már-már a szoba dísze. Viszont ez egy igazi pormágnes. Naponta kell törölgetni a hozzáadott szövettörlővel ha meg akarom tartani a fényes felületet. Szép, de kényes megoldás.
    A 24" munkaterület hatalmas. Én egy 21"-os Trinitronos EIZO CRT helyére tettem be és azt mondhatom hogy nem bántam meg. Elsőre mondjuk szokatlan, de a Notebook-om 1280*800-as felbontása után már nem idegen ez a 16:10 képarány.
    Játékoknál ha nem viszi a gép natívban akkor érdemes az 1440*900 vagy 1280*800 felbontásokkal próbálkozni mert ugyanaz a képarány mint 1920*1200-nál.
    Az 1680*1050-es felbontás nálam sokkal mosottabb képet ad mint a többi amit felsoroltam, bár a képarány megegyezik ennek ellenére nem ajánlom.
    A régebbi kizárólag 4:3-as felbontásokat támogató játékoknál két oldalt fekete függőleges csík van ami annyira nem zavaró. Nem úgy mint az hogy kizárólag 1600*1200-as felbontáson élvezhető a kép. A többin olyan mintha egy vízzel teli akvárium lenne a szemem és a monitor kijelzője között.
    A hibái között én is elismerem a pocsék DivX,Xvid megjelenítés minőséget és azt hogy ha valaki a földről nézi az asztalra feltett monitor képet akkor a TN miatt szinte semmi sem látszik. Ezeken kívül semmi más problémát vagy hiányosságot nem vettem észre eddig.

Ezért a 100e Ft pénzért ez egy alapjában véve jó monitor. Minimális kompromisszumokkal szinte mindenre alkalmas de nem szabad tőle a 200-300 e Ft-os kategória képminőségét elvárni.

Új hozzászólás Aktív témák