- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Duck663
őstag
Nem az AMD dicséret volt a lényeg, hanem az, hogy elfogult vagy egy adott irányba, ezért felesleges lett volna a teljes mondatot idéznem. Én mindenféle problémázás nélkül megvennék egy VIA-Matrox kombót is, ha az felel meg az elvárásaimnak. Jelenleg Intel+Radeon van amúgy.
Pontosan leírtam mi a problémám az nv-vel. Piachoz való hozzáállásuk, gameworks, physx, szabványos technológiák messziről kerülése, ez pedig aztán a bort iszik és vizet prédikál kiemelt esete. Beszélnek a nyílt technológiákról, de messzire elkerülik őket, amit támogatnak is pl OCL azt is csak addig a szintig amíg nagyon muszáj. Igen, emiatt pontosan utálom őket, mert fogják és gátolják a fejlődést, a saját maguk felé terelés is egyfajta gátlás, de ettől nem vagyok más gyártó fanja. Az pedig, hogy nincs választék, nincs egy Matrox, sajnálatos, de nem az én hibám, illetve nem a felhasználóké.
Ha nem hozza azt a szintet majd a Navi amit a levegőben van, akkor ott a választás lehetősége. Más gyártó, ahol sajnos nagy választék nincsen, vagy kompromisszum. De nyugodtan elhiheted, hogy ha lenne választék, habozás, "jaj ezt a gyártót úgy szeretem" nélkül váltanék másra.
-
Duck663
őstag
válasz
micafighter #102 üzenetére
Humor Herold,
Mit csinál a meghajtó alapból? Saját magára települ. Ezt csináltam, és ez volt az ami nem működött. Majd kapott DDU-t, restart, CCleanert restart, frissen oldalról letöltött telepítővel driver fel, és köszöni szépen, jól van.
-
Duck663
őstag
Köszi. Én nem követek holmi ajánlásokat
megyek a magam feje és a saját tapasztalataim után, elvégre ebből tanulunk, ha szánkba adják a falatot, akkor csak vegetálunk, visszafejlődünk. Ne mondja meg senki, hogy mit, hogy telepítsek, mert úgy a tuti, milyen hardvert vegyek, mert az a tuti. Max meghallgatom, de majd én eldöntöm, nekem mi a jó, mi működik, mi fogadható el és mi nem, felnőtt fütyi vagyok!
Van 8 szál, jövőre kap még 8-at, fordítgasson nyugodtan.
-
Duck663
őstag
Köszi. Két dolog aztán ezt is elengedtem.
A Chill vonalat már most, nálam OFF marad ebben a formában és kész.
A Shader Cache töröljön is mindent miután kiléptem a játékból, pont az volt a baj, hogy a frissítés után a régi meghajtóhoz fordított vackokat használta fel és jött a káosz. Ez nekem nem kell, inkább fordítgasson minden indításnál.
Én simán ráfrissítettem, minden törölgetés nélkül és újfent jött a káosz, minden egyes alkalommal, egyszerűen elmennek a korábban beállított dolgok. Úgyhogy pár dolog van amit beállítok és kész, semmiféle játékok egyesével való állítgatásával nem szórakozom. VSR, GPU méretezés be, Shader Cache ki, bővített sync ki, Chill ki, frame target freesync maximuma, 16AF driverből alkalmazás felülírásával és +50% power limit. Ennyi. Ja meg az overlaynél a mintavételi időközt leveszem a legkisebbre a bekapcsolását meg átteszem alt+f-re. Játék indítás előtt (ha újraindítottam a gépet, vagy bekapcsolás után ha játszani akarok) akkor még megnézem a power limitet, mert az folyton visszacseszi 0-ra. Ezzel aztán semmi gond sincs. Egy-egy frissítésnél meg kibírom hogy ezeket végigellenőrizzem, és beállítsam.
-
Duck663
őstag
Nem kapott engem el semmiféle marketing rém, rám az a sok sz@r ami mindenhonnan tódul a legkevésbé sincs hatással, én csak tovább látok az orrom hegyénél, és nem vagyok elfogult senkivel sem. bár az kétségtelen, hogy el, elítélek ezt-azt. Az hogy a piac kétszereplős és ezáltal ez elfogultságnak érződhet, az nem az én hibám. Egyébként te kérdezted én meg elmondtam, illetve a véleményem is, de én is elengedtem. Felesleges diskurálni, hiszen nincs mit felhoznod, ntrollék védelmében!
(#92) Cobra652: A physx és a gameworks kötöttségei, neked nem elég rombolás?
Nem nekem, hanem a piacnak, ha piacot akarnak szerezni, márpedig valószínűleg azt akarnak, akkor két módon tehetik, az egyik, hogy növelik a tempót, ez nem biztos, hogy összejön, ha nem, akkor marad a másik, az agresszív árazás.Ryzen-Intel viszonylatban, hogy is állunk? Szerintem nem olyan reménytelen a dolog.
De tényleg hagyjuk.
-
Duck663
őstag
"ezeket az állításokat mire alapozod?" Arra, hogy az RPM-et nem úgy használják, ahogy eredetileg tervezték. Hogy pontosan mennyit hozhatott volna, nem tudom, de szerintem 10-30% között lehet.
Ne oldalazz kérlek. Nem valami "oldal" alapján döntök. Egyszerűen az nv piaci magatartása az amitől hánynom kell. Még a saját felhasználóival is t..ű, gátolják a fejlődést. Nézd meg hogy néznek ki és hogy futnak a "támogatott" játékaik. Mondjuk nézd meg a Crysis első részét mikor jelent meg? 2007? 2008? Most hol tartunk ahhoz képest? Durva visszalépés történt, minőségben, optimalizáltságban egyaránt. Efféle gyártó terméke nem kell. De ha lenne egy XY gyártó, amely letesz az asztalra egy számomra megfelelő VGA-t és megfelelő szoftveres támogatást is nyújt hozzá, akkor simán váltanék Radeonról. (Az Inteltől Kodurival a fedélzeten, nem tartok ettől.)
Ha 299 helyett 350 lesz nem érdekel, ha 299 helyett 599, na akkor viszont már én verek nyakon valakit!
-
Duck663
őstag
Erre is van megoldás. Amikor átállítod, az összes érzékelt játékhoz készítse el a maga kis "állományát" az adattárolóra és kész. Nem kell ezen körülményeskedni. Én amúgy a Shader Cache-t is kikapcsolom. Csak a baj van vele, minden driver frissítés után.
Tévedés, nekem pl. az a pár W fogyasztáscsökkenés nem éri meg ezt a játékonkénti bohóckodást. Nem fogom végigzongorázni a játékokat, ez teljességgel kizárt. Főleg úgy, hogy egy frissítés után újra lehet kezdeni az egészet elölről, mert össze-vissza kavar mindent. A beállított PT-et újfent elfelejti, ez csak az első 2-3 újraindításig volt jó. A gyorsbillentyűt visszaállítja alapbeállításra. A frametarget meg hol működik hol nem, mármint játékoknál egyiknél működik a másiknál nem. Ezt a meghajtót még nem kellett volna kiadni.
(#87) Cobra652: Igen a Vega nem hozza azt amit vártunk, ígértek. De Karrierista "majd én megmondom a tutit" Troll Koduri, már nincs ott, elkezdte egy átgondoltság jellemezni őket és ez jó jel. A Vegából ki lehetett volna hozni többet, de nem tették, talán túl sok erőforrás ment volna el rá, nem tudom. Igaz nem tudom, hogy a meghajtófejlesztők mit csináltak helyette, mert a driver fejlődésnek nagy látszatja nincsen, azért van még ott 1-2 ember akinek a nyakára kell lépni, de nem izgulok, rá fognak.
-
Duck663
őstag
Az az RX 580-tól jobb már, ami meg kevés 2560*1440-en, szóval ha hozza azt a szintet, és jó az ára nekem jöhet és ha jó az ára akkor a tockosok is repkednek!
299$-ról hallani... (Mondjuk kétlem, de azért remélem.) Szerintem lesz újra 2 GPU egy kártyán, hasonló felépítéssel, mint az érkező CPU-knál, és 1 egységes memóriával nem 2*xGB, és az lenne az igazi durranás. Az meg aztán különösen, ha 3-4 GPU-t is össze tudnának így rakni. Ha a Navival még nem is fog menni, de szerintem utána valami ilyesmi jön majd (Tesztelni tuti fognak valami ilyesmit). Terveznek 1 kis GPU-t miből 1 mehet APU-ba 2,3,4 meg dGPU-ként. Egy lapkával lefednek mindent. Azt is el tudom képzelni hogy a PS5 is valami ilyen felépítésű lesz, alapból 2 teljesítményszinttel.
-
Duck663
őstag
Abu bakker!
Ezt a süketelést! Bocs, de ahogy olvastam a soraid, egyre jobban mosolyogtam, ekkorát linkelni már.
Egy általános beállítás mellett épp úgy megoldható, hogy a megfelelő játékokhoz való specifikus modulok töltsenek be, mintha egyesével állítgatnánk. Ennek olyan kifogás szaga van, hogy csak úgy zörög. Inkább írd le, hogy fogalmad sincs, miért nem oldották meg egy (két) általános csúszkával, pedig jobb lett volna. Ennyire nem kell védeni őket!
Nagy fiúk/lányok.
A fogyasztás amúgy a Chill bekapcsolása nélkül is csökkent, legalábbis nálam kisebb értékeket ír ki, folyamatosan 150W alatt van pedig eddig fel-felkúszott fölé. Furmark alatt volt izgalmas 200W-ot látni!
Tényleg rá is nézek, hogy áll most.
Egyébként azt érzem, hogy Koduri eltávolítása a grafikai részlegnek brutálisan jót tett és a Navi úgy fogja osztani a tockosokat, mint Piton professzor bájitaltanon...
-
Duck663
őstag
válasz
bivalyolo #50 üzenetére
Igen, én is úgy használnám. Egyszerre belőni a felső és alsó határt (FreeSync határaihoz) és el van felejtve. így marad az off, és a frametarget használata, a Freesync felső értékéhez igazítva. Kizárt, hogy egyesével kezdjek állítgatni játékokat. A fogyasztáscsökkentésnek azért lehet örülni, mondjuk engem nem izgat +50% power target van beállítva. Nyáron is csak a hőmérséklet miatt foglalkoztat a dolog. Amit Abu ír, hogy sok beállítási lehetőség van, szerintem kamu. De ha van is, akkor igazítsa úgy, mintha külön-külön beállítottam volna mindegyiknél az alsó és felső határt, arra ami a freesync határ. Nem értem mi ebben olyan a baromira bonyolult.
-
Duck663
őstag
A Division problémára/problémámra megvan a megoldás. A bővített szinkronizációt is és a Chill-t is ki kell kapcsolni és jó lesz! Illetve jobb, mert furcsa performance droppok még most is vannak, de már legalább minden a helyén és nem 30FPS-el vánszorog.
(#47) bivalyolo: Ezt a funkciót én is valahogy így tudnám elképzelni és pont erre gondoltam, hogy ez lesz, globálisan bekapcsolom, beállítom a limiteket, amit az összes játékon alkalmaz és kész, és nem kell egyesével molyolgatni. De a sima bekapcsolás is számít valamennyit, mert csökkent a fogyasztás, legalábbis a kiírt érték kisebb, mint korábban volt.
-
Duck663
őstag
Lehet akkor nálam volt valami egyedi probléma. Nem mondom, hogy nem működik, a leggyakrabban én is csak simán ráteszem, de most nem volt jó valamiért.
Ja amúgy lassan 3 éves ez a Win7. Mondjuk ha VGA gyártót váltanék, akkor biztos lenne a friss OS telepítés, régebben megjártam már, de ez a veszély nem fenyeget, nem veszek ShitForce-t inkább várok a Navira.
-
Duck663
őstag
Én a DDU-t használom, de azt nem mondom, hogy ez a javasoltabb. Nálam eddig mindig működött.
(#37) Xelo: Most érdemes leszedni a régit. Én is rátettem először, ahogy szoktam, de nem volt minden kerek, a betöltésnél is elkezdett akadozni.
No és még egy hiba, VSR + overlay = zöld képernyő!
-
Duck663
őstag
Oké, köszi, de ezt miért nekem írod?
Na és akkor egy kis kiegészítés. 5-6 játékot megvizsgálva a fogyasztás 5-15W csökkenést mutat RX580-on úgy, hogy közben +50% fogyasztási keret van rajta. Nem rossz.
Ami viszont nagyon az, az a Division. Kapásból fagyott, és fagy mindaddig, amíg a GPU és a memória frekvencia szabályozás dinamikuson van, megoldás, ha a memóriát fixre, a GPU-t 0%-ra tesszük. Akkor elindul, de a futási sebesség a fele sem lesz, mint volt, ráadásképp késnek a textúrák, hiányoznak dolgok, akadozik. A Divisionnal korábban is voltak gondok, de ez most komolyabb, mint a korábbiak. Egyebeknél nem volt futtatási vagy sebességprobléma.
A driver tiszta telepítése sem oldja meg.
-
Duck663
őstag
Lesz ezzel még munka bőven. A frametargetre fittyet hány, de legalább a freesync és a bővített sync már nem csinál töréskavalkádot, ha mindkettő be van kapcsolva. Autotuning az Vega kiváltság, ez annak fényében genya húzás, hogy most jött ki a RX590. Global chill az nincs, vagy mégis van? Merthogy játék alatt kb 10W fogyasztási mínusz van, bár csak 1 játékot néztem eddig. Az overlay negyedórás fáziskéséssel meg is jelenik, plusz dolgok nincsenek rajta, viszont 0.25s frissítés is beállítható már, mehettek volna még lejjebb is, 0.1-re is akár. Újraindítás után a fogyasztási keret beállítása végre nem ugrik vissza 0-ra! Hurrá, ezt sokáig tartott megoldani! A frissítési tanácsadó, nálam csak körbe-körbe karikázik. Tökéletes gépem van, teljesen tanácstalan!
Amiről semmi szó nem esett, az az anizoszűrés, mintha változtattak volna valamit, élesebbnek, tisztábban tűnnek a textúrák (tudom értékelni!). De majd még pár másik játékkal is ránézek. Elsőre ennyi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e - Black - Használt, újszerű, Alza 3 év garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest