Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Head88
addikt
Na vége lesz a lassulós mizériának. Kikapcsolható lesz a teló lassítás.
source -
Head88
addikt
Egy szóval nem mondtam, hogy a nagyon régi iphone akkukat is cserélik akciósan.
Kizárólag az SE, 6, 6S, 7 és 7P telókra érvényes a 9900Ft-os ár. Azért csak ezekre mert csak ezek a telókat érinti az ominózus szoftverfrissítés ami megakadályozza a váratlan kikapcsolásokat.Az meg, hogy csak 2018-ra korlátozódik a program, nem lett egzaktul leírva ebben a cikkben szóval kérlek ne akarj kioktatni. Kiválóan tudok szöveget értelmezni. De azért köszi a kedvességed.
A hivatalos apple közleményben (amit korábban nem olvastam és ez a cikk sem linkeli) valóban szerepel, hogy a program 2018 decemberig érvényes. (amit megjegyzem úgyis meg fognak hosszabbítani mint az összes többi apple szerviz programot)
[link] -
*Mukeey*
addikt
válasz
Parallaxis
üzenetére
Családban több s7e van,nekem is az volt sokáig.Megerősíthetem,hogy botrány az üzemideje sajnos😑Még új korában se volt soha 6óra sot,inkább 4,de utóbbi hónapokban kb 2-3órat tud maximum.
-
Parallaxis
addikt
Nekem nincs S7 edgém de az itteni tesztjében ezt írják.
A teszterekkel ellentéteben én nem egy hétre kapott készüléket használok alap gyári alkalmazásokkal.
De ok, én biztos különleges lehetek, de akkor a többi S7 Edge tulaj miért is panaszkodik?
Csak az utóbbi nap: [link] [link]De ha belekeresnék a témába több tucatnyi panaszt tudnék idézni.
Erre írtam, hogy érdekes módon az Apple topikokban hirtelen minden Androidos készülék megjavul és tökéletessé válik 6-8 óra SOT-al, míg a valóságban végigpanaszkodják a készülék topikját.

--
Egyébként senki nem vitatja, hogy az S7 Edge-nek jobb az aksija, de a SOT felhasználás függő.
Egyrészt készenléti állapotban az iPhone lényegesen jobban bírja (ha nem nyúlok a készülékhez, akkor reggel 6-tól délig az S7e 85-88%-ig merül, míg kollégámi i6s-e 95-97%-ig), másrészt böngészésnél, e-mail olvasgatásnál szintén körberöhögi a Samsungot, míg beszélgetési időben, videónézésben az utóbbi a jobb.Mivel mindketten céges dolgokra használjuk a készülékeket nap közben (e-mail, Messenger, böngészés, dropbox stb.), így ilyen felhasználás mellett az ő készüléket köröket ver az egyébként majd kétszer nagyobb aksival szerelt S7e-re. Ez van, ezt tapasztaljuk és nem csak a mi két készülékünknél, hanem a cégnél lévő többi hasonló jószágnál is.
-
barnibal
tag
Hello mindenki!
Van olyan valaki itt aki véletlenül tud valami közelebbi infót, hogyan lehet csatlakozni vagy lehet e egyáltalán a csoportos perhez az Apple-el szemben?
Vagy egyenlőre csak Amerika ahol játszik a téma?
köszi
-
.Szaki.
addikt
válasz
BSN.User
üzenetére
Köszi, elég régóta itt vagyok ezen a fórumon ahhoz, hogy ismerjem Parallaxis munkásságát, hogy amiket posztolni szokott mennyire reális az nem az én tisztem eldönteni, a viták nézetkülönbségekből adódnak. Én senkit sem hazudtolok meg, mivel nem tudom ellenőrizni - nem is akarom - ha ő ezt tapasztalta, akkor ezt tapasztalta, én pusztán azért reagáltam, hogy megosszam iPhone használóként én ezt egész másképp látom és másképp is tapasztalom, erre pedig mondtam két érvet, egyik saját tapasztalat, a másik pedig egy számomra nagyon hiteles vlogger, Magyarósi Csaba véleménye, amikor kipróbálta az S7 edge-t. Igény szerint linkelem is. Ennyi.

-
Ricardo
titán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nekem nincs S7 edgém de az itteni tesztjében ezt írják.
"a takarékos Exynos SoC és a Marshmallow akkumulátorkímélő trükkjei pedig kiemelkedően jó üzemidőt eredményeznek. Nekünk hatórás képernyőidők kényelmesen összejöttek a szokásos napi rutin, sok fényképezés és játék mellett, és nem könyörgött energiáért a készülék, amikor töltőre tettük, úgyhogy csutkára merülésig a hét óra is összejöhetett volna."
-
Parallaxis
addikt
válasz
BSN.User
üzenetére
fuggetlen tesztek tomkelege es valodi felbasznalok valos tapasztalatainak tomkelege is megdonti azt hogy egy 6S tovabb birna mint egy S7E. De o elhiszi maganak..
Kollégám dől a röhögéstől és üzeni, hogy nyugodtan mutasd meg az S7 Edge-n, hogy mikor tudsz 6-7 óra SOT-ot.
-
BSN.User
kezdő
Ne lepodj meg. Tudni kell a tagrol, h alapokat nelkulozoen ott fenyezi az applet ahol tudja es ott szidja a samsungot ahol tudja.. fuggetlen tesztek tomkelege es valodi felbasznalok valos tapasztalatainak tomkelege is megdonti azt hogy egy 6S tovabb birna mint egy S7E. De o elhiszi maganak..
-
.Szaki.
addikt
válasz
Parallaxis
üzenetére
Azért ez a merülés dolog baromira sok mindentől függ, de összehasonlító tesztekben is elmondták (Magyarósi szerintem nem kicsit hiteles) és egy jóbarátom - anno S7-esén, most - S8-asán is úgy látom, hogy akku terén a Samsung bizony jobban áll, nem is kicsivek.
Más kérdés, hogy engem ez az egész töltési mizéria baromira nem érdekel, nem is nagyon értem miért kéne egy napnál többet kibírnia, amikor otthon dokkolón tartom, ergo minden reggel 100-kal veszem le, ha pedig mennék az éjszakába, akkor a munkahelyen is simán rá tud tölteni az ember, elvégre nem mindegy, hogy töltővel a fenekén vagy anélkül van az asztalon? Telefonálni, e-mailt diktálni, meg minden mást is ugyanúgy lehet..
-
shiftac
aktív tag
A jelenlegi Apple egy vicc ahhoz képest, ami Steve Jobs idejében volt. Nem azt mondom, hogy anno nem volt jócskán profit a telefonjaikon, de cserébe legalább valóban jobb volt sok dologban, mint egy androidos csúcskészülék és a gyártó sem nyúlt olyan aljas módszerekhez, mint rákényszeríteni a felhasználót akksicserére.
Sosem értettem, hogy miért nem képesek nagyobb kapacitású akksit rakni az iPhone-okba. Mert 2mm-el vastagabb lenne a telefon? Bele ne haljon valaki...
Huawei, Xiaomi de még a Samsung is 3-4000mAh akksit pakol a készülékeibe.
Ehelyett az alapmodellben lévő nincs 2000mAh, de még a Plus is 3000 mAh alatt marad. X sem tud többet. Aztán csoda, hogy napi 2x kell tölteni, aminek következtében dupla annyi töltési ciklus lesz, mint egy átlag androidosnál? Az Apple meg szoftveresen úgy próbál meg javítani a helyzeten, hogy a tervezett elavulás miatt elhasználódott akksit tartalmazó telefont lelassítja és: 1. Semmilyen formában nem tájékoztatja a felhasználót, 2. Még lehetőséget sem ad, hogy a felhasználó dönthessen egy Beállításokban elhelyezett kapcsolóval, hogy neki a sebesség vagy az üzemidő a fontosabb. Aztán felajánl egy olcsóbb akksicserét (amin még így is szépen van haszon) és ezek után egyesek képesek sajnálni a céget, hogy így kevesebben fognak új készüléket venni és a gyártónak kevesebb lesz a bevétele. Ahogy a Note 7 visszahívása és a teljes vételár visszatérítése (kp-ban és nem buzi utalvány formájában) anyagilag meg sem kottyant a Samsungnak, úgy az Apple sem fogja megérezni a bevételben, hogy esetleg kevesebben váltanak újra.
Undorító cég, aki a legtöbb pénzt próbálja meg kihúzni a felhasználóiból, miközben folyamatosan szopatja őket. És még adót sem akar fizetni, hanem keresi a kiskapukat.
De legalább a telefonjaik (üzemidőt leszámítva) nagyon jók. Csak kár, hogy az ilyen lépésekkel teljesen ellenszenvessé teszik magukat az ember szemében és egyre kevésbé érzem úgy, hogy valaha is fogok iPhone-t venni. -
Head88
addikt
Egy hivatalosabb közlemény az akku csere programról:[link]
Parallaxis:
Mivel hivatalosan az iphone-ok nem vízállóak (nincs minősítése) így a hivatalos szerviz sem fog ezzel foglalkozni. -
-
*Mukeey*
addikt
Ma körbekérdeztem Budapesten,hogy mi a helyzet.Mindegyik hivatalos viszonteladónál van az akku csere,9900Ft.Sajnos megcsináltatni nem tudtam,mert sehol se volt készleten 6s-hez akku,megrohanták a szervizeket az emberek.iStyle-ba 3 napot mondtak,Care centerben előjegyzésre vettek volna fel,hogy majd hívnak,ha érkezik.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis
üzenetére
Ha megbontják a telefont, akkor teljesen mindegy, hol csinálják. Utána még akkor sem garantált a vízállóság, ha hivatalos szerviz csinálja.
Meg sem lehetne számolni, hány vízálló telefon ázott be javítás után. Nem csak samsungnál, hanem akármelyik márka esetén.Ha nem nyomkodod napi 20 órát a telefont, meg nem töltöd naponta ötször, akkor 2-3 évet röhögve kibír az akksi. Átlagos használattal még többet is. Utána meg nagy eséllyel úgyis cseréli az ember.
Lejár a hűség, kihoznak másikat, véletlenül összetörik, vesznek másikat, vagy egyéb dolog hal meg a telefonban, és nincs értelme javíttatni, mert olyan drága lenne.
Na kb. ezekkel találkozok általában, nem meghalt akksikkal.
Ha meg akkora hardcore felhasználó valaki, hogy gari idő alatt kinyírja az akksit, akkor meg úgyis cserélik ingyen. -
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
17.900Ft egy akksi csere az S8+-ban.
Egy nem egybeépített készüléknél 4-5000 Ft, ehhez képest drága, főleg a hivatalos szervizes ár.
Egyébként az S8 akkucseréjének hivatalos árát nem ismerem, de az S7 Edge-ben kicsit drágább (főként, ha figyelembe vesszük, hogy mennyit is ér egy 2 éves S7 Edge):
A vízállóság megtartása és az esetleg még élő garancia miatt meg nem érdemes más utat választani, még ha olcsóbb is.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis
üzenetére
"Egy egybeépített készüléknél az aksi csere minden, csak nem olcsó."
17.900Ft egy akksi csere az S8+-ban. Ha van pénzed 300 ezres telóra, akkor az a szűk 20 ezer férjen már bele kb. a telefon 2 éves korában.
Általában előbb cserélik le a telefont, minthogy meghaljon az akksi...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Pöttyet mellélőttél...

Mindenesetre mindenkinek jót tenne, ha legalább a saját tanácsodnak megfelelően az alapfogalmaknak utánanéznél az akkukkal kapcsolatban, mert így csak magadból csinálsz bohócot a baromságok hangoztatásával - bár az itteni munkásságod tekintve valszeg tényleg ez a cél, akkor bocs, nem szóltam.
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Vagy csak nem viselem el a hazugságokat és, hogy árnyaljam az ostoba fikázást, ellensúlyozom azt.
Mellesleg mindkét rendszert használom és mindegyiknek vannak hibái, de a droidnak lényegesen több és kevésbé felhasználó centrikus rendszer. A vicces, mikor olyan emberke próbálja megmondani a tutit, mint a fentebb hozzászóló, akinek alapvető ismeretei sincsenek a témában és leszól.

Egyébként egyetlen dolog miatt használok elsődleges készülékként Androidos mobilt, ez pedig a hívásrögzítés. Rengeteg megrendelővel, kollégával kell nap mint nap kapcsolatot tartanom, sokszor úgy, hogy nincs lehetőségem jegyzetelni, így a hívás rögzítése nekem elsődleges funkció. Ezt meg az iPhone nem tudja, így mint telefon kiesik a választási lehetőségek közül. A Samsungnak sok hibája van, de még mindig nekik a legjobb a hazai supportjuk, ezért tőlük választok (eddig Note-okat, de a Note 7 fiaskó után kényszerből S7 Edge-s visszalépés lett és a Note 8 otromba kinézete miatt meg is marad egyelőre).
-
Parallaxis
addikt
(hiszen egy akkuhiba miatt túl hamar lekapcsoló készüléknél gyorsan egyértelmű, mi a gond és olcsón javítható
Egy egybeépített készüléknél az aksi csere minden, csak nem olcsó.
Ráadásul egyedül az iphone-x-be került kétcellás akkucsomag, az összes többi hagyományos akkut használ, szóval vaskos bullshit a több cella figyelése is...
Ajjaj, nagy a baj...
Megkérnélek, hogy sommás hozzászólások előtt legalább valami alapvető tudást szedjél fel, ha más nincs, Google a barátod
-
törölt tag
Sziasztok!
Javítsatok ki kérlek ha tévedek, de attól, hogy új akksi kerül egy szoftveresen lassított iPhone-ba, attól még a korlátozott órajelű firmware ott lesz rajta továbbra is. Az Apple meg nem lesz olyan jó fej, hogy egy újabb frissítéssel feloldja ezt a korkátozást... Teljesen hülyének nézik a felhasználót!
Én ezért is váltottam anno 5-6 év iPhone használat után. Kiszálltam a mókuskerékből, nem leszek saját zsebem és eszem ellensége! -
BSN.User
kezdő
válasz
<Lacy85>
üzenetére
A 21. szazad es a mai vilag nagyon sok psziches torzulast idezett elo, durva dolgokat lattam praxisom soran, ami nagyon szomoru, hogy konzumer elektronikai cikkek iránt konkretan erzelmeket taplalnak, es szemelyes sertesnek veszik ha a szeretett fogyasztási cikkjeit szidjak. Bar ilyet mint a fenti felhasznalo, meg sehol nem lattam eddig

-
<Lacy85>
addikt
válasz
BSN.User
üzenetére
Én is vakarom a fejem rendesen emiatt.
1. Vagy imádja magát szívatni, és direkt azt használja, amit mindig, mindenhol csak szid. Én ha ennyit fikáznék valamit, már régen a falhoz vágtam volna.
2. Apple user (vagy csak szeretne az lenni) , csak azt kamuzza, hogy samuja van, mert így hitelesebbnek tűnik (mondjuk ez a legvalószínűbb, mert ha használt volna akár 20 percet is amoleddel szerelt telefont, akkor nem írna akkora baromságokat, hogy világít a feketéje)
3. Nem használja egyiket sem, csak egy bazi nagy troll.
Más épeszű magyarázat erre már nincs.

-
Degeczi
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Veled aztán bármit meg lehet kajáltatni, ha még ezt a szivatást is lelkesen fogadod...
(hiszen egy akkuhiba miatt túl hamar lekapcsoló készüléknél gyorsan egyértelmű, mi a gond és olcsón javítható, míg az Apple megoldása egyértelműen arra megy rá, h új készülék vásárlásra sarkallja az áldozatát)Ráadásul egyedül az iphone-x-be került kétcellás akkucsomag, az összes többi hagyományos akkut használ, szóval vaskos bullshit a több cella figyelése is...
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Viszont ha ennyire el van már használódva, akkor azon a lassítás sem fog segíteni.
Egy idő után a SOT-on nem fog segíteni, de ettől még a készülék megbízhatósága megmarad, nem fogja váratlan kikapcsolgatásokkal boldogítani a készülék tulaját.
De amúgy ilyesmi elég régen van android oldalon is. Energiatakarékos módnak hívják.
Ez mint feljebb írtam, messze nem ugyanaz, mivel ott fix paraméterek vannak, amik az aksi állapotát nem veszik figyelembe és ha hibás egy cella, akkor nem igazítják hozzá a paramétereket.
Az Androidon ismert energiatakarékos mód mellesleg alapból van az iOS-ben is.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nyilván, ha nagyon gatya az akksi, akkor az csere.
Viszont ha ennyire el van már használódva, akkor azon a lassítás sem fog segíteni.
De amúgy ilyesmi elég régen van android oldalon is. Energiatakarékos módnak hívják.
-
Parallaxis
addikt
Nekem a BlackBerry-mben van ilyen.
Nem, nincs ilyen.
Amit az Apple beépített, az az, hogy figyeli az aksi és a cellák állapotát és ennek megfelelően állít a teljesítményen, hogy az üzemidő megmaradjon. Illetve, ha az egyik cella kipurcan és emiatt a készülék 10-20%-nál kikapcsolna, akkor ehhez állítja a teljesítményt, a töltést és az aksi kijelzését.
Egyetlen más gyártó sem foglalkozik ezzel, ha rossz az aksid, akkor cseréld ki és ha kikapcsol a készüléked emiatt, az legyen a te bajod.
--
Szóval a köpködő hatervitézek véleményével ellenben ez egy nagyon hasznos funkció, a gond itt csak annyi, hogy nincs jelzés a felhasználó felé, hogy baj van az aksival és emiatt változások lesznek a háttérben.
-------
EclipseGT:
Szerencsés vagy, én már jó pár aksit cseréltem Androidos készülékeknél és mindig onnan lehetett tudni, hogy baj van, hogy fagyott, vagy kikapcsolt a készülék egy bizonyos töltési szint alatt.
-
<Lacy85>
addikt
Öregedő akku mellett az egyetlen negatívum, amit eddig tapasztaltam androidos telóknál, az a romló üzemidő. Az meg természetes mellékhatás.
Akksi miatt még nem láttam telót belassulni, instabilan működni. Gondolom almánál sem lenne gond a működéssel emiatt, csak valamire fogni kell a lassítást. -
Pavlo
aktív tag
Először is elnézést kell kérjek, nem akartam személyeskedni.
Másodszor, a legkorrektebb az lenne, ha magad tudnád szabályozni ezt az egész folyamatot. Nekem a BlackBerry-mben van ilyen. Oda állítom ahova csak akarom és a szabályzás mértékét is testre lehet szabni. Sajnos az Apple ezt (is) nagyon amatőr módon kommunikálta le. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis
üzenetére
"Soha nem mondtam, hogy nem szeretem"
Akkor olvasd már vissza az elmúlt ~fél éves termésedet. Ipari mennyiségű android, meg samsung fika, de bezzeg az Apple.

-
Parallaxis
addikt
-
ak76
senior tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Te meg az objektivitás..khmm...khmmm..izé...így egymás mellett leírva, kő kemény paradoxon...
Kb úgy használsz te nap mint nap S szériát,meg VR-es okosságokat,ahogy én iPodot,vagy ha mégis,akkor megáll a pszichózis,ugyanis amit nem szeretek,amiben nem bízom,ami nem tetszik,azt még véletlenül sem használom,hardverapró azt jónapot.
A bevételből meg körülveszem magam a bullshit ökoszisztémával,és örülök hogy én vagyok az élet császára. -
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Mert ugye minden samsung szar, minden android szar, az iPhone meg a király. Ha ez neked objektív, akkor...
Ez ebben a formában persze, hogy nem igaz, de az ide és az Apple topikokba írogató emberkék szerint meg az Android a hibátlan és az iOS/iPhone/Mac a szar.
Az iOS/iPhone sem tökéletes (messze nem az), de a droidhoz képest kevesebb törődést és hozzáértést igényel és az alkalmazások fejlettségében, stabilitásban, biztonságban is előrébb tart.gen. Jól eldugva, alapértelmezésben kikapcsolva,
Ugyebár azért van a rendszerben, mert semmi szükség ilyesmire és ugye olvasod a készülékek topikját, ahol elég sok panaszra ott a hozzászólás, hogy újraindítás, cache törlés a megoldás?
Vagy ismét Apple topik és vakítunk, hogy minden szép és jó.. apró gond, hogy más is bele tud ám olvasni a droidos készülékek topikjaiba és máris kiderül, hogy amiről írok az a valóság.De ugye múltkor fel is tettem neked ide egy videót az S8-ról, ami cirka 3 hónapja nem volt újraindítva.
Egy videóból nem derül ki, hogy a készülékednek milyen apró hibái, anomáliái vannak 3 hónap után, nomeg mennyivel is lenne gyorsabb, ha újra indítod

Nekem 4-5 nap után már érezhető, hogy van lassulás és jelentkeznek apró hibák.
Igaz én kicsit jobban kihasználom a készüléket mint itt a legtöbb hater. (136 alkalmazás, Gear VR, Gear S, különböző okoseszközök)Szóval lehet, hogy facebookozásnál ez nem látszik, de engem már bosszant.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a gyerek iPad 3-a már lassan 1,5 éve nem lett újraindítva, mégis hibátlanul teszi a dolgát.
-
BSN.User
kezdő
válasz
Parallaxis
üzenetére
Pedig pont ezt csinalod, csak megfejeled azzal, hogy melle tolod azt, hogy az altalad szidott markat hasznalod allitolag, hatha ettol hitelesebb leszel. Nos, nem vagy az.

Mellesleg koszonom, de ha nem haragszol, tovabbra is praktizalnek, ha nem baj
Persze megertem, minden szemfenyvesztonek faj, ha leleplezik, es a leleplezonek tamad, sajnalom, de legkozelebb valami kevesbe feltuno meset kene kitalalni, ahol nem log ki ennyire a lolab. Es sajnos ha ezt ingyen csinalod, ez tenyleg sulyos pszichozis, es sajnalatra melto, ha penzert, akkor remelem sokat fizetnek
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis
üzenetére
Azt ugye vágod, hogy ezzel épp saját magad írtad le.
Mert ugye minden samsung szar, minden android szar, az iPhone meg a király. Ha ez neked objektív, akkor...
Az meg már külön kabaré, hogy mindezek ellenére is samsungot használsz.
"S7 Edge-m van, de még az S8 és Note 8 rendszerében is ott van az automatikus újraindítás a teljesítmény megőrzésének érdekében "
Igen. Jól eldugva, alapértelmezésben kikapcsolva, amit csak akkor tudsz bekapcsolni, ha a pin kódot kilövöd a sim kártyán. Szóval szerinted hány ember használja?
De ugye múltkor fel is tettem neked ide egy videót az S8-ról, ami cirka 3 hónapja nem volt újraindítva. Épp olyan gyors volt a rendszer, mintha most kapcsoltad volna be.
De azért nyomd a bullshit-et tovább Mr. Objektív Úr!
-
Pavlo
aktív tag
"... A BB OS-ről sajnos lecsúsztam. ..."
Én 2013-ban az iOS 7 megjelenése után azonnal kiábránbultam az iPhone-ból. Váltottam, ekkor próbáltam ki az akkor még friss BlackBerry10-et. Azóta is a rabja vagyok. Sajnos mára már leépült teljesen a szoftver. Páran még kitartunk, én már nem tudom meddig...
Elnézést az OFF-ért.
-
.Szaki.
addikt
Nem azt írtam, hogy több Androidos telefonom volt, hanem egy, egy alsóközepes Honor, de ez a mondandóm szempontjából teljesen irreleváns, nem azért írtam, hogy besz*rt, hogy ezzel az Androidot minősítsem, nem azért vettem utána iOS-t, mert az Androidnak tulajdonítottam a problémát, hanem mert minden rendszert próbáltam már és az iOS-t hagytam utoljára. A BB OS-ről sajnos lecsúsztam. De ha kíváncsi vagy leírom, de ez nagyon OFF, a többiektől elnézést:
Az első (okos, a legelső telefonom anno egy Nokia 5110 volt) telefonom egy Samsung Wave723 volt, ezen a Samsung saját rendszere a bada futott, ami nem is volt két Forint, de kevesebb, mint fél év alatt 4 féle probléma lett vele, ebből az egyik - feltételezem - antenna gond volt, ebből következett, hogy sokszor nem tudtak elérni és én sem tudtam telefonálni. Gondolom nem kell leírnom, hogy ez mekkora problémát jelentett. Amint kijött a szervizből leállt az áruház, majd a kamera és végül megint csak elérhetetlen lettem.
Utána elegem lett és vettem egy QWERTY-s még S40-es Nokia X2-01-et, amivel semmi gond nem volt, majd egy Nokia Lumia 625-tel tértem vissza az okostelefonok világába, amin WP 8.0, később 8.1 volt. Ő is eszméletlen mennyiségű problémával szenvedett, volt hangszóró hibája - a makulátlan állapotú telefont szépen össze is karcolták - majd utána a folyamatos frissítések miatt tengernyi szoftveres hiba bukkant fel, a meleget sem bírta, rendszerint kikapcsolt, sokszor nem jelzett értesítéseket sem. A felületet ha nem lett volna állandóan baja imádtam volna egyébként, nekem nagyon feküdt, de rengeteg volt vele a gond.
Ezt követte az Androidos Honor 4X, 2GB RAM-mal - akkoriban ez teljesen normálisnak számított - de folyamatosan beszaggatott, fals értesítéseket jelzett, és ő produkálta azt, hogy ha nem volt nagyjából ötnaponta újraindítva, akkor vagy a hangerőszabályzó nem működött megfelelően, vagy pedig beragadt a hívásképernyő és nem tudtam felvenni a telefont, vagy egyéb problémákat produkált. A gyakori újraindítást egyébként a WP is igényelte. Ő frissítésről hírből sem hallott, ugyanazon a 4.4.2-es verzión futott.
Olyan szinten nem az Androidnak tulajdonítottam a hibát, hogy az 5S mellett a másik nagy esélyes a Samsung Galaxy S6 Edge volt, de kíváncsi voltam az iOS rendszerre, ki akartam pipálni, na meg a Wave miatt picit tartottam is a Samsungtól, de szerintem azzal sem faragtam volna rá. Szóval az iPhone-t választottam. Szoftveres hibája ennek is sokszor volt, viszont becsületükre legyen mondva, a következő frissítésekkel a hibák tényleg eltűntek. Ezek a hibák leginkább az akkumulátor teljesítményét, egy-két akadást, a Siri totális leállását és a diktálás funkció helytelen működését jelentették. Viszont mára egyik probléma sem jelentkezik, ezeket szépen kijavították. Mentségére szóljon ezek nem olyan hibák, hogy kikapcsol, vagy nem tudom felvenni a telefont. Fontos funkciókkal volt gond, mert én mind a diktálást, mind a Sirit napi szinten használom, de mégsem olyan gond volt, hogy nem vagyok elérhető, ami az utóbbi időben családi okok miatt még fontosabb dolog volt.
Ezután pedig jön a szubjektivitás: Nekem ez a felület baromira bejön és nem bírtam megunni 2 év alatt sem. Az EMUI-t viszonylag hamar meguntam, a WP-vel mondom ha nem lett volna rossz még csak csak meg tudtam volna maradni, de az iOS nekem egyszerűen szép és jól használható. Nem mondom hogy nem vakartam a fejemet, amikor még új volt, de viszonylag könnyen sikerült átállnom, és úgy látom itt meg is állok, ez amíg nem mondja be az unalmast a társam marad és épp ezért sanszosnak tartom, hogy az utódja is Apple lesz.
Szóval ez az én történetem, sosem véletlen írom azt, amit írok, én így érzem korrektnek.

-
atike
nagyúr
Maximálisan egyetértek az iOS vs Android vonalon a mondandóddal.

De arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen Androidos telefonjaid voltak, amiket jó félévente le kellett cserélned mert besz*rtak...
Az ismerőseim és munkatársaim is aztán tényleg mindenféle telefont használnak (olcsótól a felső kategóriáig) - de a legtöbben kétévente cseréltünk és cserélünk (és azért akkor, mert a cégen át ilyen időközönként vehetünk kedvezményesen telefont - nem, nem csak szolgáltatótól hanem bárhonnan)...
A baleseteket leszámolva (leejtés akár) alig tudok olyat mondani, hogy valahol is szervizesemény lett volna (vagy behalás vagy csere)... -
Divinity
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nagyon régi élményeid lehetnek droidról ha ilyen újraindítgatásokról beszélsz.

Az alma előtt nexusokat használtam, azokat se kellett újraindítgatni mert "dadog vagy bugzik".
Havi 1x minden elektronikai cikkre ráfér az újraindítás ellenben az iPhone nálam megoldotta magának és heti 1x magától újraindult
A témához szólva pedig szerintem a CPU nem használ annyit az akkuból. Ugye a legnagyobb fogyasztó a kijelző. Ha lassítják a készüléket lassulnak az animációk, több ideig csinálja valaki ugyan azt a folyamatot tehát több ideig megy a kijelző ergo több energiát használ. Tehát a 22-es csapdája.

Javítsatok ki ha tévedek.Szaki.
Igazad van, csak saját tapasztalatot írtam (nem arra céloztam, hogy buták vesznek iphone, sajnálom ha így jött le, arra céloztam, hogy a droidot át kell látni amihez sok embernek nincs ideje, látásmódja stb), elnézést!
-
.Szaki.
addikt
válasz
Divinity
üzenetére
Ez nem csak neked, ez mindenkinek szól, de baromira be kéne már fejezni az iPhone felhasználók állandó degradálását, mert finoman szólva is idegesítő. Tudom akinek nem inge nem veszi magára, de nem tudom hányadik Apple-el kapcsolatos topicban olvasom ezt, és elég érdekesen néz ki, hogy többdiplomás emberek iQ hiányosak lennének csak azért, mert Apple terméket használnak csak azért, mert itthon néhány (egyébként elenyésző számú) ember státuszszimbólumként vásárolt magának egy iPhone-t.. Unalmas egyszerűen. Ja és ne legyenek kétségeink, S8-at, Note8-at ugyanúgy vesznek az emberek státuszszimbólumként.
Meg kéne végre érteni, hogy ennek az egész elcseszett Android vs. iOS vitának semmi értelme. Aki elfogultan és rózsaszín ködben éli mindennapjait a kis iPhone-jával, vagy Androidos telefonjával, az a büdös életben nem fogja belátni, hogy esetleg van amiben az egyik, van amiben a másik jobb. És bizony baromi meglepő lehet sokak számára, de a szubjektivitás is játszik egy ilyen történetben. Tetszik-e az adott készülék vagy nem? Tetszik-e az adott felület, vagy nem? Gyönyörű telefon az S8, még gyönyörűbb a Note8, S8 elég sokszor volt is a kezemben, nagyon szép, nagyon jó, nagyon gyors, de a felület nem tetszik. Volt Androidos telefonom, volt és van is több Androidos tabletem, de telefon szinten én az iOS-ben találtam meg azt, amit a legjobbnak tartok és hosszú idők óta az első telefonom, amit nem fél - 3/4 év után kell lecserélnem, mert besz*rt, hanem két éve elégedetten használom és úgy néz ki még jó pár évig fogom is. Tökéletes telefon? Egy nagy francot. Volt hibája? Sőt most is van. De nem hozott még olyan helyzetbe, hogy megállt, hogy beakadt, hogy nem tudom felvenni a telefont, mert lefagyott a hívásképernyő, stb. (az előző telefonjaim bizony produkáltak ilyet). Csak teszi a dolgát.
És tetszik, nem tetszik az emberek ez alapján vesznek telefont és magasról tesznek arra, hogy itt páran mit gondolnak az iPhone felhasználókról, mert nekik elég az, hogy megfelelően működik. Ugyanez igaz a "másik oldalon" is. Ezek csak telefonok, meg rendszerek, könyörgöm ezért ne degradáljuk már a másikat, pláne egy szakmai fórumon, itt a tényeknek kéne előtérben lennie, nem pedig az állandó személyeskedésnek.
Létezik tökéletes telefon? Egyéneknek létezik. Nekem a kis iPhone-om a tökéletes telefon, de nem mondom azt, hogy ez a világ legjobb telefonja, mert nem az, pusztán nekem - és sok más mindenkinek - tökéletes.
Kicsit bal lábbal keltem ma fel, ha esetleg valakit sértene, az nem volt szándékos és előre is elnézést érte. Tiszteljük a másikat kölcsönösen, csak ennyit kérek.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Divinity
üzenetére
Androidhoz meg kell egy kis IQ.
Persze, hogy ne felejtsd el néha újraindítani, ha már nagyon dadog, vagy bugzik

Teljesítményben, funkcionalitásban és üzemidőben is elbújhat az i7 az S8 mögött.
Pedig teljesítményben nagyjából egál a két készülék.
A funkcionalitás és üzemidő meg felhasználás függő, van akinek ez, van akinek a másik a jobb. -
Divinity
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Szerintem inkább arra célzott, hogy az iPhone-t egy kő is tudja kezelni az Androidhoz meg kell egy kis IQ.

Én i7-ről váltottam (vissza) droidra (s8-ra) és hihetetlen fapadosnak tűnik az ios így.
Teljesítményben, funkcionalitásban és üzemidőben is elbújhat az i7 az S8 mögött.
-
Parallaxis
addikt
válasz
BSN.User
üzenetére
Igen olvasgattam a kommentjeit.. durva pszichozis allhat a dolog mogott
Igen, valóban annál lehet pszichózis, aki objektíven, a hibákat nem titkolva, a konkurenciát nem haterkedve fórumozik és nem annál, aki a saját készülékét és használt rendszerét isteníti és a hibáit szemellenzősen tagadja
tuti igazad van, de pszichológusként ne vállalj munkát 
-
Balage992
csendes tag
Fiuk lanyok itt nem az aksikkal van a baj állitom. Nem egy iphone van a csaladban en iphone 7 esemmel nincs gond, de az egyik 6 os mar kegyetlen lassu, az akkumulatort leteszteltem elenyeszo az amit vesztett az evek alatt. Toltes szamlalo van merem allitani. Mindegy milyen a keszuleked akkumulatora ha elered peldat mondok az 500 toltest onnantol szervusz
erre sanakszok legalabbis, mert az aksinak semmi baja tobb program szerint. Android/ios vitahoz szoljak hozza hasznalok az iphone mellett samsungot is es lg-t is cegi dolgokra es a mindennapokban. Egyiknek sincs semmi baja es egyaltalan nem erzem hogy az iphone barmivel is tobbet nyujtana. Kell tudni kezelni az androidot ennyi a lenyeg. Ja es persze ha mar hasonlitas akkor csakis az egy arkategoriaban levoket szabad. Egy galaxy a3 mat senki se hasonlitson egy iphone7/8 hoz. -
BSN.User
kezdő
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nem unalmas ugy az applet isteniteni, es a samsungot fikazni, hogy mindig amoge a duma moge bujsz, hogy te samsungot hasznalsz es a cegednel az osszes apple kituno de az osszes samsung vacak es mindig gariztatni kell? Annyira atlatszo es rohejes mar ez. Bar inkabb siralmas.

-
-
Májkülnájt
tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Vicces fiú vagy, észre vettem ám! XD
Azt mond meg, hogy ha almáék csodakamerakijelzőösszeszerelésiminőségűek akkor miért nem tud bele rakni egy olyan akksit ami sokáig bírja? Ki van számolva, centizve. Egy év és szia. Használod a telód és sűrűn töltöd? Na akk van egy rossz hírünk, egy év múlva picit lassabbak leszünk
-
ak76
senior tag
válasz
Cseri0058
üzenetére
Igen,és mert S7 van az aláírásomban,nem is lehet másik telefonom,hiszen kizárt hogy valaki droidot & iOs-t együtt használjon,sőt a feleségem sem használhat ájfon' hetest,meg a barátaim/kollégáim sem,csak és kizárólag akkor lehet tapasztalatom,véleményem ha a nap 24 órájában iPhone-t használok,fuck logic...

-
ak76
senior tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Hát persze hogy a lassítást választod,egy fanboy torkán nincs akkora ganékupac amit a választottja ne tudna letuszkolni azon.
Itt is a kommentelők kilencvenkilenc százalékának simán átment az üzenet,hogy az Apple miközben a kapitalista neoliberális üzletpolitikát csúcsra járatta,kissé túltolta a tervezett avultatás c. nettó markecolást,majd miután borult,mint Rottenbiller,a létező legegyértelműbb ámde totálisan pofátlan hazudozásba próbált menekülni,ami egyébként a többségnek szintén megint csak átment.
De amint látható mindig lesznek olyanok,akiknek ha atomjaira robbanna is az i6-7-8 asuk,egy parancssortól ami egyenesen Cupertinóból jött (az userek védelmében,a SOT idő fenntartását,és a felhasználói élményt fokozását elősegítendő) akkor is tovább védenék a védhetetlent,merugye' hinni kell valamiben,mondjuk egy trágya szar telefonban,ha már egyszer isten halott. -
tomboy0013
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nem tudom miféle módszer a SoT szinten tartásához az hogy 30-40%-nál is képes kikapcsolni télen a készülék. Megnézem 4 évig hogy tarja meg a SoT-ot a gyári akku ami hatására már 1 éves készüléket is lassítani kell hogy ne romoljon az akku szint.
-
gergejly
aktív tag
Az SE-től korlátozza a sebességet.
A régebbi Iphonokon nem kell, azok lassultak maguktól is.
Amúgy az applenek mindig ilyen gusztustalan üzleti gyakorlata volt, csak az emberek vakok ,
nem látják, amíg ki nem szúrja a szemüket.peace
-
Parallaxis
addikt
Egy kis tanmese:
Ez kicsit sántít.
Tekintve, hogy az Androidos gyártókhoz képest az Apple 4 évig támogatja a készülékeit.
Szóval még ha lassít is, valójában 4 évente fogsz készüléket cserélni, ha a támogatás végét megvárod.A többi gyártó 1-2 év után már nem ad támogatást, mondván ha új szoftvert szeretnél, akkor vegyél új készüléket is.
Akkor most melyik gyártó viselkedik tisztességtelenül?
Az, amelyik 4 évig támogatja az eszközeit és még ha ostoba megoldással is, de a SOT-ot több év után is megpróbálja szinten tartani, vagy az amelyik 1-2 év támogatást ad és ennek a végén már annyira elrontja az utolsó szoftvereket, hogy fele, harmada időt képes működni a készülék, rákényszerítve a felhasználót, hogy váltson.(olcsóbb, rosszabb minőségű aksikat tesz a telefonokba, amik hamarabb elhasználódnak, s ezt kompenzálja a lassítással)
Pont ugyanolyan aksit tesz bele, mint a többi gyártó (már csak azért is butaság amit írsz, mert a Samsung gyártja az aksikat), csak éppen a többi gyártóval ellentétben gondolnak arra, hogy szinten tartsák a SOT-t.
Ha választhatok, hogy a Geekbenchben legyen kevesebb értékem, vagy 4-5 óra SOT helyett 2-3 óra legyen, akkor én inkább a lassítást választom (főleg, hogy a tesztprogramokon kívül nem igazán érezhető).
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Cseri0058
üzenetére
"Ha nincsen akkor miért vagy itt?"
Óóó, elnézést. Nem tudtam, hogy csak az szólhat hozzá egy Apple hírhez, akinek van is iPhone-ja.

De amúgy sejtettem, hogy ez a kártya lesz előhúzva.
"Nekem az i7 már elmúlt egy éves mégsem lassú. Olyanokat írsz amiről fogalmad sincs mivel nem használod."
vs.
"Mivel nemcsak az iPhone 6 vagy a 6s, hanem az alig egy éves iPhone 7 esetében is akad Apple mobil, amelyik a rengeteg töltési cikluson átesett akkumulátor miatt lényegesen lassabb vásárlási teljesítményénél"
valamint
"Ez a jelenség az iOS 11.2.0-s frissítés óta már az iPhone 7 és 7 Plus esetében is megfigyelhető, ahogy a 10.2.1 óta az elődmodelleknél."
Na most akkor kinek kellene hinni? Egy fanboy-nak, vagy a hivatalos álláspontnak?
De nincs ezzel semmi gond. Csengessetek nyugodtan mindenért, amit kitalálnak. Épp ezért csinálják.
Ha nem akarsz új telefont venni, akkor leszel szíves költeni a régire, mert kell az extra profit.
-
-
hajsza
aktív tag
válasz
Cseri0058
üzenetére
"Téged ez miben érint?"
Egy kis tanmese: van két ember, mindkettő kerékpár kerekeket gyárt. Nagyjából hasonló minőségben sikerülnek a kerekeik, az áraik is hasonlóak. Egyikük kitalálja, hogy ha a gumit rosszabb minőségű anyagból állítja elő, akkor neki 100 forinttal több haszna lesz minden egyes keréken. Ugyan egyes vevőinek emiatt hamarabb eldurrannak a kerekei, de azt azzal magyarázza, hogy az illető túl gyorsan hajtott vagy biztos rossz minőségű úton közlekedett. Viszont egyre többen kezdtek nála vásárolni, elvégre a vevők árérzékenyek, s így a minőségi kereket gyártónak két választása volt: csődöt mondani vagy neki is alább adni a minőségből. Mindkét esetben a vevők rosszul járnak hosszú távon mert vagy nem lesz verseny vagy csak rosszabb minőségű kerekeket fognak tudni kapni, akárhol is veszik.
Szóval az Apple tisztessételen viselkedése (olcsóbb, rosszabb minőségű aksikat tesz a telefonokba, amik hamarabb elhasználódnak, s ezt kompenzálja a lassítással) versenyelőnyt biztosít a számára. Most épp kiderült a turpisság, de minden egyes alkalommal, amikor kispórolnak valamit (hmm, a jack dugó nem ilyen eset véletlenül?), akkor megeshet, hogy a többi gyártó is követni fogja őket ebben.
-
zsoltti
senior tag
Mindjárt meg sajnálom őket, mekkora kiesés jöm a beprogramozott, kényszer upgradeből, amit rásóznak a userekre a használatlan telefonból!!
-
ak76
senior tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Dehogy pusztulnának éhen,a csordaszellem az emberiséggel egyidős,ahogy az "amíg veréb van lószar is lesz" c. mondás sem véletlenül alapvetés...
Nem véletlen az sem, hogy a multik marketingre költik a legtöbb pénzt,minek fejleszteni csrilliókért,amikor jó reklámokkal a szart is eladhatod újracsomagolva,éppen csak annyit módosítva,hogy a birkák észrevegyék a különbséget?
Ez eddig kiválóan működött,és ezután is működni fog,a blogokon megy a kurvaapple' monnyolle' atomotnekik',de akikből ezek a multik megélnek,azok nem olvasnak blogokat,nem nézik meg Magyarósi Csaba vlogját,ahol egy tőről metszett Apple fanatix is bevallja mekkora pozitív meglepetés egy Mate 10 pro használata akár az iPhone X után is, hanem bemennek a helyi ájsztórba' és kicsengetik az összeget,vagy bemennek a Trévodatelenorhoz,és ugyanezt teszik 2 év rablánccal.
Aztán megnézik a legújabb iPhone X plus,S9,G7,P20, lóf@sz reklámokat,és rohannak költekezni,a részvényesek,és a kapitalista, növekedésre épülő piacgazdaság összes résztvevőjének legnagyobb örömére.
A show folytatódik,a fogyasztói társadalom nem a "tudatos vásárlók egyesületéhez tartozik", hanem szimplán csak fogyaszt. -
tomboy0013
veterán
válasz
<Lacy85>
üzenetére
A pénzügy mellett a marketing módszereit és alapjait is oktatni kellene már általános iskolában is, akkor éhen pusztulnának ezek a cégek. De hát ez meg kinek lenne ugye érdeke.
Akkor tudatosak lennének a fogyasztók, mert ameddig úgy lehet őket manipulálni hogy mégcsak nem is gondolnak a pszichológiai oldalra addig nyert ügyük van. Nem azt mondom hogy hülyék az emberek, hanem inkább azt hogy kihasználják a tájékozatlanságukat. Én sem foglalkoztam ezzel a témával, aztán belekerültem munkával kapcsolatban és 5 év után hányingerem lett az egésznek a működésétől. Elképesztő mennyire könnyen tudják az embereket manipulálni és az oktatók még büszkék is erre. És ilyeneket pénzelnek a nagy cégek(meg a kicsik zöme is), hogy minnél eredményesebben manipuláljanak. Egyszerű és nagyszerű, az átlagnak meg varázslat 
-
<Lacy85>
addikt
válasz
tomboy0013
üzenetére
Én is vakarom a fejemet a reakciókon, amiket látok sok helyen.
Nagyon sok embernél láttam, hogy "Micsoda korrekt hozzáállás az akksi csere költségének csökkentése"...
Mi van????
Az a korrekt, hogy rá vagy kényszerítve a cserére, mert szerintük az már nem jó?
Az lett volna a korrekt, ha kikapcsolhatóvá tették volna a funkciót a balhé után, vagy teljesen ki is szedték volna.
E helyett inkább sokan ugrálnak örömükben, hogy olcsóbban tudják kicserélni a kb. még hibátlan akksit. Mert kötelező, ha nem akarsz lassú telefont.
Beteg egy világban élünk. De ez az Apple szerencséje...
(#116) Arpi:
Ez a legundorítóbb az egészben. Olyan szinten hülyére keresik magukat, hogy már azt sem tudják, mennyi pénzük van, de nekik semmi nem elég. Persze ki mást lehet sz@patni, ha nem azokat, akikből élnek.
De igazából jól is teszik. Nem ők a hülyék, amiért ezt csinálják... -
ToniSoprano
addikt
Ahogy visszafele is ez történik az Apple is folyamatosan másol az utóbbi időben csak elég lassan és nyögvenyelősen: [link][link]
- Pl. a phablet méretkategória, mindenki röhögött a Samun amikor az első Note telefont elkészítette, még a mobilarena is: [link], hogy nem kell ez a nagy telpsi stb, erre az Apple lemásolta az Iphone 6 plus-sal ezt méretű kijelzős telefont és veszik mint a cukrot.
- vízállóság pl. a Samukban már régóta volt, asszem már 2015-ben az Samu S5 is vízálló volt, végre az Apple is lemásolta/útólérte a többieket. De pl. samu fronton már a 60 ezres A3 2017 is vízálló.
- ezeték nélküli töltés már nagyon régen minden csúcs droid készülék tudja, ja az Apple is végre 4-5 év után lemásolta hurrá!!!
- Keretnélküli kijelző, na itt viszonylag hamar léptek a másolással csak kb 1 évet késtek.
- Amoled kijelző ezt is jelentős lemaradással vették át, másolták le a Samutól, de csak a 400 ezres prémium telefonba rakják bele. Az amoled kijelző esetén lehet állítani a szaturációt pl. lehet élénk, adaptív, természetes stb a szaturáció, és egyedileg lehet állítani a kijelző színegyensúlyán. Ezt úgy tudom még nem másolták le, majd lefogják, nekem az alap beállítás az X-en kicsit fakó.
- Arcfelismeréssel azonosítás, droidon régóta van bár nem annyira megbízható, ez a face id tényleg újítás, de nem Apple találta ki, iparban ezt régóta alkalmazzák, ezt le fogják pár hónapon belül másolni.
De pl. Oneplus 5T-nél az arcfelismerés mellett, megmaradt hátul az ujjlnyomatolvasó is. A kettő azonosítás egyszerre is működik, ami azért jó, mert sokkal gyorsabb, mert pl. kiveszed a zsebből a telefont és közben a hátsó ujjlenyomat olvasóval fel is oldottad. Vagy erős napfényben amikor az arcazonosítás pontatlan használható a hátsó ujjlenyomatolvasó is. -
szetib
tag
Nefeledjétek, hogy bármi jó/rossz történik az apple/iphone/ios-szel, azt előbb vagy utóbb lemásolja/beépíti az összes gyártó, amiket épp most ti is szemellenzőkke védtek. Ha beépitik a menübe, akkor az android is azt fogja. Utána meg olvashatjuk a teszteket a mobilarenan, hogy ez is meg az is innen koppintott.
-
rnyk
tag
válasz
Májkülnájt
üzenetére
Erzem en, hogy koltoi a kerdes de miert akarna? Egy fraszt... Ami benne van azt csutkara kihasznaljak oszt ugyis fizess be az evenkenti csere programra!
Asszem a legszebb az lett volna ha az elejen csak raknak egy "Battery Health" mezot az about menube ami jol megmondja, h Good, Ok (performance 90%), Low (performance 70%). Csereld az akksit ha nem tetszik .
-
Májkülnájt
tag
Valaki mondja már meg nekem, hogy az epöl ha tud egy ilyen drasztikus akkumulátor leépülési történetről akkor miért nem próbál normális méretű akksit rakni abba a telókba? Nincs hely? (Mate széria 4000-es akksik) Aki akarja megoldja, szerintetek akarja az epöl?
-
.Szaki.
addikt
válasz
gyarmatinic
üzenetére
Köszi!

-
tomboy0013
veterán
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Ezt írtam visszább is, az apple generálja az egészet hogy felpörgesse az akku bizniszt meg az új modell felé terelje az embereket. De hát a többség nem jut el addig az alapigazságig a fogyasztói társadalommal kapcsolatban hogy itt minden mögött csakis a pénz áll. Semmi más. És még mindig a lényegtelen semmin megy a vita 99,9%-ban.
-
-
Arpi
csendes tag
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Röviden összefoglalva: "Még több pénzt akarunk tőled és ezért át is baszunk.
Ha kiderül majd jól azt mondjuk hogy bocsi, hiszen így is sokkal többet kerestünk az üzleten. "Színtiszta bűnözői magatartás döbbenetesen vegytiszta kapzsisággal.
Másodpercenként 1440 dollárt keres tisztán.
300 milliárd dollár készpénzvagyonon (és azonnal beváltható kötvényeken) ül, mert nem tud mit kezdeni vele.
Íroszágban 0,1% nyereségadót fizet. nulla egész egyet!!!! Most pereli az unió!
De mégis átkúr ahol csak tud.Remélem azt is tudja mindeki, hogy az amerikai consumer reports (Ami a legnagyobb fogyasztóvédő szervezet in USA)alapján az Apple telefonok a legmegbízhatatlanad és legtöbbet meghibásodó telefonok.
De dübörög a marketing gépezet és minden apple fun benyalja a tutit.

-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis
üzenetére
Ja, mert a samsungok leégetik a házadat.

"Az egyetlen komoly hibát ott vétették, hogy erre nem hívták fel a figyelmet."
Ha szerinted teljesen normális, hogy a 300 ezres telefonod 1 év után úgy belassul, hogy felveszi a versenyt sebességben egy 70 ezres telefonnal, akkor nem szóltam.
Mondjuk ebből a hozzászólásból is látszik, hogy tényleg bármit megtehetnek. A vaksi fanok akkor is imát mondanak értük minden este."Mondod ezt addig, míg nem ég le a házad egy ilyen baki után."
Valóban. Annyi ház leégett miattuk, hogy meg sem lehet számolni.

Mint mondtam, bárhol előforful. Nem csak a telefonoknál. Autóiparban sokkal durvább esetek is voltak, ahol haltak is meg emberek. Mégse ment tönkre pl. a Michelin sem.
Nem azt mondom, hogy ez helyén való, de semmi sem tökéletes."Egy aksi csere után kiderül... ha visszatér az eredeti sebesség, akkor igazuk volt."
Majd találnak más megoldást. Vagy szerinted ezután majd bólogatnak?
Kicsit sem furcsa, hogy 1-2 hónapja írtak róla, hogy jobban fogy a 7, mert a kutyának sem kell a 8, utána meg hirtelen kiderül, hogy lassítják már a 7-est is.
Igen, egészen biztosan az akksik miatt csinálták. Véletlenül pont akkor, amikor nem fogy az új.
Mekkora szemellenző kell, hogy valaki benyalja ezt az erőltetett magyarázatot? -
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Meg van aközött is különbség, hogy hoppsz, leégetjük a házadat és aközött, hogy hopsz, ügyelünk arra, hogy használható maradjon a készüléked, ha meghibásodik az aksid.
Ugyanis mobiltelefonokról beszélünk, ahol még mindig fontosabb az, hogy minél tovább működőképes maradjon a készülék, annál, hogy gyors maradjon.
Az egyetlen komoly hibát ott vétették, hogy erre nem hívták fel a figyelmet.
Az egyik egy baki, ami bárhol előfordul,
Mondod ezt addig, míg nem ég le a házad egy ilyen baki után.
Aki meg elhiszi az akksis dumát, az hááát..
Egy aksi csere után kiderül... ha visszatér az eredeti sebesség, akkor igazuk volt.
-
<Lacy85>
addikt
"Anno a Note7 esetén is ezt mondták sokan, hogy a Samsungtól jó sokan el fognak pártolni,"
Hát azért szerintem van egy hangyányi különbség a között, hogy "Hopsz, elb@sztuk a tervezést, és vissza kell hívni", meg a között, hogy "Hopsz, lebuktunk, hogy szándékosan lassítunk, és ezzel akarjuk ösztönözni a népet a cserére".
Az egyik egy baki, ami bárhol előfordul, a másik meg egy undorító, gerinctelen húzás...
Aki meg elhiszi az akksis dumát, az hááát...
-
CsabaZz
tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
User error, ez bizony benne van a pakliban.
-
.Szaki.
addikt
válasz
gyarmatinic
üzenetére
Ezt hol tudod megnézni? Kíváncsi lennék a saját értékeimre.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Az Apple csak egy dizájncég, fogta a már létező PDA-t
Az ugye megvan, hogy az Apple Newton volt az első PDA, sőt a PDA nevet is ehhez a készülékhez kötik

átalakította a valóban fos WinCE menükezelését, és kész az Iphone
Mondjuk az iPhoneOS-nek annyi köze volt a WinCE-hez, mint neked a mobilkommunikácó történetéhez, vagyis nagyjából nulla

-
Parallaxis
addikt
Na ezért váltottam Samsungra.
Semmi gond, Note 4-nél 2,5 év alatt már négyszer cseréltünk aksit és biza teljes áron, mert a Samsung szarik rá, hogy vacak az aksi amit árul.
Mellesleg, ha jól emlékszem az Apple is a Samsung akkujait építi a készülékeibe, szóval adtál a szarnak egy pofont, ha ezért váltottál
-
Dr. Akula
félisten
Az Apple csak egy dizájncég, fogta a már létező PDA-t, átalakította a valóban fos WinCE menükezelését, és kész az Iphone. Mondjuk ezzel is több munkát végzett mint a Rambus a kártékony lehúzós pereskedéseivel, de azért nem ők szarták a spanyolviaszt. De legalább van rajta luxusprofit rendesen. Túlárazott konzuumer cuccok gyártója.
-
gyarmatinic
tag
5s pont nem került bele?

2év alatt 1550mAhról nekem már ~1300mAhra csökkent gyári töltővel, és érezhető, hogy 40% alatt elkezd beszagattni -
Arpi
csendes tag
Amióta az eszemet tudom nem szeretem az Apple-t.
1. Szinte mindig minden esetben a legdrágább termékeket adta egy kurvára kitalált marketing maszlag mőgé szőtt hazugsággal.
2. Soha nem volt innovatív...csak már meglévő technológiákat karolt fel és javított fel (Amitől meghalok, hogy mindenki azt mondja, hogy az első touchscreenes telefont Apple készítette...lófaszt 4 azaz NÉGY évvel előtte már elkészültek az első működő prototipusai a 7700-es Nokia telefonnak, amit aztán nem adtak ki)
3. Megtestesíti mindazt amit a negatív kapitalizmus jelent. Felvásárolja az innovatív kis cégeket és eltünteti a talámányokat ami esetleg veszélyeztetné a pozícióját. Órási pénztömegen ül (Majd 300 milliárd dollár vagyona van!!!) és ami a legdurvább azt had szemléltessem egy képpel:
Döbbenetes.
És akkor elkezdődik a siránkozás, hogy profitvesztése lesz mert átbaszott a bolygón MINDENKIT???
A börtönt is kevésnek tartom! -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS ROG Ally
- Vladik Brutal - Megjelent az orosz Half-Life
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Sorozatok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)