- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEGU83
tag
Sziasztok, mxlinuxot próbálta már valaki pi-re? Tapasztalatok?
-
DEGU83
tag
Jelenleg most nincs málnám, az lenne a kérdésem hogyan valaki próbálta a Google stadiát? Úgy tudom a chromium codece támogatja.
-
DEGU83
tag
Sziaszok, kis segítség kellene. Adott egy málna PC a szobában külső winchesterrel. A másik szobában levő asztali géppel (win10) szeretném elérni a málnához csatlakoztatott külső winchestert. Routerhez van kötve mind a kettő LAN kábellel. Próbáltam a következő módon létrehozni a hálózatot de amikor a windowsog gépen rákattintok, beírom a jelszót csak egy üres mappát lát. Van ennek valami egyszerűbb módja? Mit rontottam el?
-
DEGU83
tag
Hát érdekes ez az egész! Van három sd kártyám, a két 8 gigáson van egy raspbian és egy ubuntu mate, mind a kettővel kezelhető a külső hdd. Igazából pontosítok nem történt frissítés, csak annyi hogy az újonnan feltelepített 32 gigás kártyára a raspbian felismeri a külső HDD-t de írásvédettséget jelez. Nem tudok letölteni, mappát létrehozni stb.... valahogy csiribálni kellene de nem tudom hogy kell :-) elérem a fájlokat de nem tudok újat létrehozni illetve letölteni se rá
-
DEGU83
tag
sziasztok,
van egy kis gondom, rapsbian alatt frissítés után a külső HDD elvesztette a jogosultságát. Nem tudok rá letölteni, új mappát készíteni stb... hogy tudom visszaállítani, hogy ne legyen írásvédett? -
-
DEGU83
tag
Sziasztok, egy kis segítség kellene. Van egy ilyen külső hdd-m. Működik a pi 3-as modellel csak állandón kidobja, majd újracsatlakozik. Eredeti 5,1V 2,5 A tápot használok. Más gépekkel rendesen működik a vinyó, csak az rpi dobja ki.
mi lehet a gond? (Van benne egy speed szoftver amit külön particionált bele a gyártó, lehet, hogy azzal van baja?)
-
DEGU83
tag
Most ismerkedem windowson keresztűl a KODI-val. Eddig nagyon tetszik, különösen a movieshark tároló. LED tv-hez szeretném majd használni pi3-al. Az a kérdésem, hogy elfut e a progi raspbian-on is vagy csak openelec-el. Tehát jó-e az, ha csak egy arm procira írt distro alatt mint program futtatom, vagy kifejezetten csak openelec-el kizárólag médialejátszónak lehet használni. Természetesen ha pl. raspbian alatt futtatnám más programokat bezárnék. Tudtok olyan távirányítót hozzá ami egérként vagy billentyűzetként kezeli?
-
DEGU83
tag
Osztottam szoroztam, úgy döntöttem, hogy amire nekem kellene a gép az úgy nem lesz jó, ugye két variáns volt, vagy egy rpi3 vagy egy androidos tv box. Egy harmadik variánsnál döntöttem, valami használt mini pc amin elfut egy lájtos linux distro
még annyit engedjetek meg kedves pi-sek, hogy a véleményeteket kikérjem! Tehát amit korábban is írtam, követelmények: hdmi csatlakozási lehetőség, linux, kis fogyasztás, online alapcsatornák(m1,duna stb...) + filmletöltések mindez kábel tv helyett lenne mint tv okosítás, médialejátszó stb.... kérlek írjátok meg mit gondoltok erről. Ja beszéltem a rapsberry pi magyarországi képviseletével, ugyan azt megerősítették amit ti is, hogy ahogy amire én szeretném, nem tudom majd használni. Erre még írjatok légyszi és akkor én meg is köszöntem a fórum jó társaságát, válaszotokat! Üdv
-
DEGU83
tag
Valaki próbálta már az általam említett módon lejátszani az említett tv csatornákat? Én úgy néztem lehet telepíteni flash playert!
-
DEGU83
tag
köszönöm a válaszokat akkor lehet hogy jobban járok egy androidos tv boxal?
-
DEGU83
tag
Bocsi, akkor máshogy kérdezem:
nagyjából erre használnám. Nem tudom, hogy flash player mennyire viszi ezeket, akadozik-e vagy sem. Gondolom hogy a szoftveres támogatása megegyezik a nem ARM-re írt linuxokkal, azt hiszem ezt szeretném majd telepíteni. Nem igazán szeretnék xbmc/kodi-t használni, csak az említett csatornákat nézném, illetve sorozatokat szoktam letölteni..van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
DEGU83
tag
Sziasztok!
Kis segítséget tapasztalatot kérnék:
Régóta szemezgetem a pi3-al. Gyakorlatilag kábel tv helyett használnám, alap, online szabadon fogható csatornákat néznék DUNA, M1 stb... filmek letöltése, kis netezés.... Linuxal nincs gondom, inkább a hardveres része érdekelne a dolognak. Más alternatíva az android 4.4-es tv boxok ami már van olcsóbban de NO komment :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest