-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M43g
aktív tag
Egy néhány órás olvasgatással választ kaptam a korábbi kérdéseim nagy részére. Most egy teljesen kósza-reménytelen kísérlet:
Van valaki, aki megválna a Cirrus Logic Audio kütyüjétől? Bátyám audiofil, és be kell neki szereznem egyet a születésnapjára -
M43g
aktív tag
Még egy dolog eszembe jutott. Van tapasztalatotok szenzorok hosszabb kábellel (10-15m) való bekötésével? Milyen vezeték ajánlott erre a célra? Úgy láttam (olvastam), hogy kevésbé a keresztmetszet és az ellenállás, inkább a felvett zaj a probléma, így az árnyékolt ethernet adná magát, de nem tudom, hogy mennyire overkill.
-
M43g
aktív tag
Sziasztok,
Viszonylag újonnan kezdtem el a raspi 2-mmel foglalkozni, már régóta porosodott, a Cirrus Logic kártyával együtt.
Eddig NAS-ként és torrent szerverként bekonfigoltam, most a pedig a GPIO-kat szeretném birtokba venni, többek között Cirrus Logic kártyával. Viszont több kérdésem is van:
-Az expansion header a Cirrus kártyán mire jó?
-Egy ilyen port expansion boarddal lehet együtt használni?Hálás köszönet a válaszokért
-
M43g
aktív tag
válasz
vargalex #18907 üzenetére
Jessie van rajta.
Közben a kolléga ráhibázott, hogy otthonról a LAN-ról történő külső IP csatlakozást nem nagyon komálta, a céges meg hát... céges, Isten se tudja mi hogy van beállítva
Külső hálózatról működik az IP és a ddns.net is...Köszönöm a segítséget!
vargalex: köszönöm a tippeket, otthon megnézem!
-
M43g
aktív tag
Igen, a whatsmyIP alapján látom, hogy nyitva van
Közben megpróbáltam céges hálózatból SSH-zni, ha az IP-t írom be, akkor connection refused, ha név..ddns.net, akkor unable to open connection és host does not exist hibát dob ki. Pedig az IP megegyezik a NoIP-n regisztrált IPvel, teamviewerrel megnéztem...
-
M43g
aktív tag
Az új szerkesztés már nem fért bele. Szóval a NoIP kliens telepítve van rá, és init.d -be is be van téve, a noip2 szolgáltatás fut restart után is, szóval azt gondolnám, hogy frissül
de tegnap éjfélkor szenvedtem vele közvetlenül az account regisztrálása után, úgyhogy még a dinamikus IP sem változhatott meg annyi idő alatt, ha nem jól állítottam a noIPt
-
M43g
aktív tag
Saját hálózaton próbáltam külső IP-vel, nem távolról. Ez bonyolítja?
http://www.whatsmyip.org/ itt mutatja, hogy a 22 port open... De a másik port átirányítását meg fogom fogadni, ha eljutok addig, hogy működik
Az IP-vel is próbáltam és domain name-el is... szóval nem a DNS elterjedés a baj. -
M43g
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy raspberry-t dinamikus IP-vel elérni SSH-n, és a következő üzenetet dobja a putty:
Network error: connection refused. Nagyon nagyon nagyon megköszönném, ha fel tudnátok világosítani a miértjérőlAmit eddig csináltam:
-NoIP regisztráció, név.ddns.net cím megvan, amiről a saját aktuális IP-mre irányítana
-NoIP kliens (ez most mondjuk mellékes, mert most állítottam be, ennyi idő alatt nem változott az IP, stb.)
-Ubee UPC router van, nagyon utálatos, statikus IP lease-t valahogy nem találom a lebutított beállításai között, úgyhogy 100 napra nyomtam a lease intervallumot... Nem az igazi, de egyelőre működnie kéne
-Port forward Ubee-ban a 22-es portra, amit a raspi IP-jére 22-es portra irányít.Az ssh a 192.... IP-vel működik, csak amikor kívülről próbálom meg, akkor ad hibaüzenetet. Teljesen kezdő vagyok NoIP-vel, meg egyebekkel is, illetve nem tudom, hogy lenne-e alkalmasabb hely feltenni a kérdést, de ez a fórum ily' késői órán logikusnak tűnt.
Kösönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hardcore café
- Google Pixel topik
- Netfone
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest