- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Plex;torrent szervert szeretnék csinálni a pi-ből, a hardveres infrastruktúra meg is van külső winyóstul, viszont valamiért nem érem el SSH-n a pi-t. Bootolni bootol, mert kap IP-t mind etherneten, mind wifin (SD-re helyezett wpa_supplican.conf miatt), de a putty mindig visszadobja "Software caused connection abort" miatt. Az ssh-t bekapcsoltam már üres "ssh" file-lal is az SD kártyán, illetve konzolos GUI-ból is. Jessien működött így, Stretch-en miért nem? -
CHIPman
nagyúr
Üdv. Pi zero W-t PiHut-nál olcsóbb áron(9,6+4 font szállítás) tud valaki valahonnan?
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Memóriakártya nélkül áramot adva kellene legyen bármi jel HDMI-n, illetve a zöld lednek fel kéne villannia bármennyi ideig is? Nem tudom eldönteni, hogy az alaplap halt-e meg, vagy a microSD, és hirtelen nincs másik microSD nálam. -
CHIPman
nagyúr
válasz
MaCS_70 #23315 üzenetére
Erről csak annyit, hogy aprón van több eladó is, aki nem feltétlenül írja oda, hogy új terméket árul, de jóval használt árak alatt adja a vadi új pi3-at, csak doboz nincs hozzá. Én is így vettem, és a hirdetés még most is fenn van, csak nincs upolva, mert így is viszik, mint a cukrot.
-
CHIPman
nagyúr
Használ(t) valaki Sense hatet Pi3-on? A pythonos api rögtön import után 3 szálat megeszik maxon, és melegszik is nagyon. Guglizni próbáltam, de akinek ilyesmi volt, mind újratelepítette, és vagy feladta, vagy attól megjavult.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
MaCS_70 #23014 üzenetére
A pi-vel is tudnak kommunikálni, sőt, érdemesebb, ha már azzal tervezed a vezérlést. És a könnyebbség a dologban az, hogy az ESP8266-os boardokon (sőt, magán az eszközön) alapból van használható WiFi modul, nem kell eszkábálni hozzá semmit, míg ESP-hez ethernet shieldet így hirtelen nem is találok. A szenzor, amit linkeltél valószínűleg jó ESP-hez, (bár ezt inkább abban a topikban tudják megmondani, ahol ezzel foglalkoznak), de kell hozzá még egy ESP-s board, NodeMCU vagy WeMos D1 mini a legkézenfekvőbb. Ez az olcsóbbik megoldás, vagy ott van amit feletted linkelt a kolléga, ahol rögtön egybe is van forrasztva a hő+páramérő és az esp board.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
MaCS_70 #23011 üzenetére
A szenzorokra szerintem mindenképp kéne egy ESP vezérlő, szerintem jóval komplikáltabb az UTP-s dolog. Oké, hogy egy routerben összegyűjtöd az UTP-végeket, de a szenzorokat hogy csinálod meg, hogy azon kommunikáljanak? Szerintem költségesebb és/vagy időigényesebb lenne, mint a wifis ESP board+szenzor, de még elég kezdő vagyok a témában.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Van valami magyar/külföldi (akár kínai) webshop, ahol jóval oclsóbban hozzá lehet jutni egy Pi3-hoz, vagy célszerű maradni a magyar boltoknál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LEGO klub
- Airsoft
- iPhone topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Google Pixel topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest