- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Második bétánál jár a One UI 8
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAgyiXyXy
aktív tag
-
Celtis
veterán
Na, kiderült, hogy az újabb LE alfa releasekbe már bele van építve a touchscreen driver.
- telepíteni kell valamelyik LE 7.90.x image-et.
- config.txt-ben be kell kapcsolni amit kell. Én ezeket adtam hozzá. Nekem ilyen 5''-os LCD-m van.# LCD panel configuration
hdmi_group=2
hdmi_mode=1
hdmi_mode=87
hdmi_cvt 800 480 60 6 0 0 0
dtparam=spi=on
dtoverlay=ads7846,penirq=25,speed=10000,penirq_pull=2,xohms=150
start_file=start.elf
fixup_file=fixup.dat
- a libreelec reprositoryból fel kell tenni a touchscreen addon-t
- a Userdata\addon_data\service.touchscreen\ mappában át kell másolni két fájlt ts.conf-generic -> ts.conf, illetve ts_env.sh-sample -> ts_env.sh
- SSH-n le kell futtatni az evtest parancsot, és a kiírt eszközlistából a touchscreen-re utaló nevet be kell írni a ts_end.sh fájlban a TOUCHSCREEN_NAME= definícióba. Nálam pl az evtest kimenet:No device specified, trying to scan all of /dev/input/event*
Available devices:
/dev/input/event0: HID 1220:0008
/dev/input/event1: HID 1220:0008
/dev/input/event2: ADS7846 Touchscreen
/dev/input/event3: tslib to uinput daemon
Select the device event number [0-3]: ^C
LibreELEC:~ #Így én a ts_end.sh fájlban így módosítottam a sort TOUCHSCREEN_NAME="ADS7846 Touchscreen"
Ezek után restart majd az addon elindításával kalibrálni kell a képernyőt.
Nem tudom mennyire szükséges az összes lépés, de nekem így megy,
-
Celtis
veterán
Sikerült, de a Raspbian engem nem érdekel. Libreelec alatt működött.
Itt van egy módosított LE.
Ennek a posztnak pedig a 7.1 pontjától van leírva a beállítás.Sajnos saját LE-t kell buildelni. Ebbe én nem vágtam bele, és amit más megcsinált abból 7.0.1 az utolsó.
Közben inkább a hardveres gombokkal való kezelhetőség irányában mozdultam el. Lehet a touchscreenre nem is lesz szükségem egyáltalán. -
Kicsirics77
veterán
GPIO csati hibádzik.
nemigazán értem mit szeretnél mert van rajta csati,nekem pont ugyanilyen van.
ráteszed a gpio portra,hogy a hdmi csati egyvonalban legyen a 40-es gpio csati a legszéle a microsd foglalat felől értelemszerűen az lcd kijelzőt úgy illeszd.hogy passzoljon. -
hoppy
csendes tag
Én úgy használom a kicióccó kék hangkártyát, hogy usb-n jön a hang a Pi-ből és egy aktív 5.1-es hangfalszett van rákötve a jack kimenetekre. Általában nincs gond a hanggal, néha picit pattog. Az igaz, hogy a basszus valamiért nagyon gyenge, de kipróbáltam PC-ről is és akkor se volt valami erős, szóval valószínűleg a hangkártya a vacak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged