- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAgyiXyXy
aktív tag
-
Celtis
veterán
Na, kiderült, hogy az újabb LE alfa releasekbe már bele van építve a touchscreen driver.
- telepíteni kell valamelyik LE 7.90.x image-et.
- config.txt-ben be kell kapcsolni amit kell. Én ezeket adtam hozzá. Nekem ilyen 5''-os LCD-m van.# LCD panel configuration
hdmi_group=2
hdmi_mode=1
hdmi_mode=87
hdmi_cvt 800 480 60 6 0 0 0
dtparam=spi=on
dtoverlay=ads7846,penirq=25,speed=10000,penirq_pull=2,xohms=150
start_file=start.elf
fixup_file=fixup.dat
- a libreelec reprositoryból fel kell tenni a touchscreen addon-t
- a Userdata\addon_data\service.touchscreen\ mappában át kell másolni két fájlt ts.conf-generic -> ts.conf, illetve ts_env.sh-sample -> ts_env.sh
- SSH-n le kell futtatni az evtest parancsot, és a kiírt eszközlistából a touchscreen-re utaló nevet be kell írni a ts_end.sh fájlban a TOUCHSCREEN_NAME= definícióba. Nálam pl az evtest kimenet:No device specified, trying to scan all of /dev/input/event*
Available devices:
/dev/input/event0: HID 1220:0008
/dev/input/event1: HID 1220:0008
/dev/input/event2: ADS7846 Touchscreen
/dev/input/event3: tslib to uinput daemon
Select the device event number [0-3]: ^C
LibreELEC:~ #Így én a ts_end.sh fájlban így módosítottam a sort TOUCHSCREEN_NAME="ADS7846 Touchscreen"
Ezek után restart majd az addon elindításával kalibrálni kell a képernyőt.
Nem tudom mennyire szükséges az összes lépés, de nekem így megy,
-
Celtis
veterán
Sikerült, de a Raspbian engem nem érdekel. Libreelec alatt működött.
Itt van egy módosított LE.
Ennek a posztnak pedig a 7.1 pontjától van leírva a beállítás.Sajnos saját LE-t kell buildelni. Ebbe én nem vágtam bele, és amit más megcsinált abból 7.0.1 az utolsó.
Közben inkább a hardveres gombokkal való kezelhetőség irányában mozdultam el. Lehet a touchscreenre nem is lesz szükségem egyáltalán. -
Kicsirics77
veterán
GPIO csati hibádzik.
nemigazán értem mit szeretnél mert van rajta csati,nekem pont ugyanilyen van.
ráteszed a gpio portra,hogy a hdmi csati egyvonalban legyen a 40-es gpio csati a legszéle a microsd foglalat felől értelemszerűen az lcd kijelzőt úgy illeszd.hogy passzoljon. -
hoppy
csendes tag
Én úgy használom a kicióccó kék hangkártyát, hogy usb-n jön a hang a Pi-ből és egy aktív 5.1-es hangfalszett van rákötve a jack kimenetekre. Általában nincs gond a hanggal, néha picit pattog. Az igaz, hogy a basszus valamiért nagyon gyenge, de kipróbáltam PC-ről is és akkor se volt valami erős, szóval valószínűleg a hangkártya a vacak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PayPal
- iPhone topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- Amazon
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Medence topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest