- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamz91
tag
válasz
nepszter1 #19188 üzenetére
Igen minipc (telefon hardwer tudással)Én mediaplayernek használom tvhez kötve és filmeket nézek rajta amit egy Nason keresztul kap , hálózaton. Rengeteg alkalmazás van rá( most kifejezetten az Osmc és OpenElec oprendszerekrol beszélek). Eredetileg ts3 szervernek vettem, de mivel Arm processzoros így elég nehézkes mert teamspeak barátaink nem csináltak Arm alapú szervert... Van erre megoldás pl QEmu vagy van egy fizetős program az exagear desktop amivel lehet windowsos vagyis intel processzorra kiadott programokat futtatni. Nekem ennyit már nem ért még egy ts szerver, de kinek mi. Szóval a jelen állás szerint azt hiszem , csak emulálva lehet ts szervert futtatni sajnos. Egyébként rengeteg mini pc van a piacon (többségük Arm processzoros) De ha ts szervert akarsz futtatni hazilag olyan gépről ami keveset fogyaszt akkor sztem ne vegyél raspberryt.
-
Flowtation
őstag
-
wassermann
Topikgazda
válasz
nepszter1 #19248 üzenetére
Ha HDMI-s a monitor, akkor simán megy. Ahhoz, hogy TV-t nézhess netről (persze kérdés van-e pont a te csatornádhoz plugin) semmi nem kell, ha van hálózat és ki enged a netre (nem fog meg tűzfal).
Ha sugárzott műsort akarsz fogni, kell egy USB-s tv-vevő, antenna, plusz ha kódolt a műsor egy kódkártya olvasó. Ezeket össze kell konfigurálni!
-
cinemazealot
addikt
válasz
nepszter1 #19220 üzenetére
Szerintem fordítsuk meg a kérdést: írd össze, mit szeretnél megvalósítani, és itt biztos sokkal többen tudnak majd segíteni Neked abban, hogy kiderítsd, a RPi alkalmas-e arra a feladatra vagy sem.
Ez gyakorlatilag -- ahogy (#19207) cigam is elmondta -- egy mini PC, rendkívül sok felhasználási és csatlakozási, bővítési lehetőséggel, de kb. egy okostelefon erejével. Tulajdonképpen én az okostelefonra is úgy tekintek, mint integrált képernyős mini PC-re, amin történetesen telefonálni is lehet. A Pi ennél annyival több, hogy nincs betokozva, olyan OS-t teszel rá, amilyet nem szégyellsz (akár Te magad is fejleszthetsz rá, nem vagy kizárva a rendszerből, mint egy telefon vagy tablet esetén), és millióféle eszközt rá tudsz bogozni, amivel aztán azzá változtatsz egy Pi-t, amivé akarsz: megfelelő kiegészítőkkel mérhetsz vele hőt, páratartalmat, szélerősséget, fényt, gyorsulást ... sorolhatnám a végtelenségig, amit aztán feltölthetsz a netre, vagy vezérelsz vele egy lakásautomatizálást, autót, helikoptert, kombájnt ... bármit. Használhatod akár asztali PC-ként és médialejátszóként is, de tudnod kell, hogy az ereje még mindig csak annyi, mint egy okostelefoné. És persze nemcsak az ereje, de a mérete is, és ez nagyon sok esetben előnyére válik: pici, épp ezért -- megfelelő akkumulátoros táplálással -- akár mobil is lehet, nem vagy erősáramú hálózathoz kötve, mint egy normál méretű PC esetén.
De hogy az egyik konkrét kérdésedet is megválaszoljam: nem kizárt, hogy elberregne TeamSpeak szerverként, ki kell próbálni.
-
válasz
nepszter1 #19188 üzenetére
Igen, mini PC, de nem x86-os procija van, nem fut rajt sem a W7, sem a W10, ahogy egy asztali pc-n. (grafikus felület, next,next finish).
1-2 célprogram remekül elfuttat (pl. médialejátszó), és 1-2 linux-ot is fel lehet rá tenni. Akár grafikus felülettel, de nem egy táltos. Nem lehet összehasonlítani egy alap c2d proci sebességével. Nézegess youtube videókat, rengeteg "demo"-t látni, hogy mire képes. Pl. ezen egy office-t mutatnak be. Elindul, működik, de alap dolgoktól elszédül, gondolkodóba esik.Viszont ha elfogadod a korlátait, remek játékszer, és sokat lehet belőle tanulni. Csak a fantáziád szab határt mit csinálsz belőle. Ehhez viszont programozó véna, kitartás, és a rendszer megismerése szükséges.
szasanyi
Szerintem egyik táp sem jó. Ha jól tudom 2,5A / 15W a követelmény.Ezt gondold át még1x. Mindegyik bolt árul 2.5-es, de akár 3A-es tápot is. Erősen függ ki mire hogyan használja, milyen plusz fogyasztókat köt rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Viccrovat
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen notebookot vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged