- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
Celtis #25340 üzenetére
Akkor itt igazából te hergelted magad és váltottál át sima Zéróra, én végig a Zero W-ről beszéltem.
Egyszerre valóban csak egyet lehet, de amit el tudok képzelni, hogy oda több darab kellene, ahhoz elég lenne egy Arduino, vagy ESP is. Szervernek pedig inkább a nagyobb Pi.
-
golya87
őstag
Úgy néz ki, idén nem lesz RPi4.
Cserébe jött RPi Zero W! -
golya87
őstag
válasz
toth_janika #25297 üzenetére
A hyperion honlapján van teljes leírás kábelezéssel. Oprendszer független az egész. Utána hyperion telepítése és konfigolása másabb, de én csak OE, LE párosra telepítettem.
-
golya87
őstag
válasz
vottokar #25275 üzenetére
Hello
A saját fórumukon cáfolják, hogy jelenne meg idén új verzió. De azt hiszem pont azbest mesélte korábban, hogy az Alapítványtól képesek még RPi4 kiadása előtt egy nappal is letagadni a csillagot az égről.
Elvileg február vége, március elején esedékes az új verzió. (ha lesz)
Médialejátszónak (4k és h265 nincs) tökéletes szerintem. Hálózatos felhasználást az egy szem USB2.0 480Mbps elméleti sávszélessége korlátozza. Így ennél szerintem van hova fejlődnie az eszköznek.
Neked kell mérlegelni, hogy most kell a cucc, vagy ráér egy-két hónap múlva is. (esetleg egy jobb, vagy esetleg ez olcsóbban) -
golya87
őstag
válasz
Flowtation #24256 üzenetére
Hello
Nekem - igaz RPi3-mal - be van kapcsolva az auto update, így magától letöltötte a megfelelő tar file-t az update mappába. Ezután jelzett, hogy van frissítés, indítsam újra. Ez megtörtént és hibátlanul frissült a rendszer.
-
golya87
őstag
válasz
toth_janika #23927 üzenetére
Sima SMB, vagy NFS megosztás nem járható PC-ről?
-
golya87
őstag
válasz
toth_janika #23899 üzenetére
"Sajnos" nem sok tapasztalatom van DLNA & Kodi párossal. Nem opció a másfajta megosztás?
-
golya87
őstag
válasz
toth_janika #23895 üzenetére
Az utolsó mondatodat figyelmen kívül hagyva, azt mondanám, hogy a beállításokban állítsd be, hogy a következő rész automata lejátszása. De az utolsó mondatod után nincs ötletem.
-
golya87
őstag
válasz
BB9360 #22662 üzenetére
LEHETnek vele gondok, de ha nincs nagy peched, akkor stabil verziót fogsz ki. Mindegyiknek van valami nyűgje, ebbe vagy belefutsz, vagy nem.
Ahogy http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=269814, már megeszi a tar fájlt is az updater.Btw mi a gond a hálózatba kötéssel?
Hálókábel/wifi csatlakoztat, IP cím lekérdez és kész. -
golya87
őstag
válasz
BB9360 #22653 üzenetére
Biztos, hogy akarsz te egy fejlesztői LibreELEC-et használni, minden nyűgjével együtt?
Egy windows gépen, ami egy hálózatban van a bekapcsolt, működő Pi-vel, hozz be egy intézőt, ott \\RPi.IP.címe, itt lesz sok mappa. Keress Update mappát, ide másold be a Milhouse honlapjáról letöltött tar fájlban lévő target mappa tartalmát (SYSTEM és KERNEL fájlok). Ezután az RPi-t indítsd újra és frissíteni fog magától a Milhouse verzióra.
Az egész processz előtt én csinálnék egy backup-ot az SD kártyáról. -
golya87
őstag
válasz
BB9360 #22649 üzenetére
Ha nem vagy benne nagyon járatos, akkor egy mezei LibreELEC-et tegyél fel SD kártyára, indítsd el.
Majd az Update megosztására tedd fel a Milhouse build target mappájában található fájlokat.
Restart és már frissít is Milhouse build-re.Vagy ez jó lehet B verziónak. (Régen volt OpenELEC-hez hivatalos leírás, de már nem találom.)
-
golya87
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Ti mekkora tápot javasoltok egy RPi Zero, 2 DVB-T (RTL2832U, ITE9135) és egy Omnikey2832 kombóhoz?
Mindez egy ilyen HUB-on lenne.Köszönöm a segítséget!
-
golya87
őstag
Olvastam, hogy az új Kodi-ban és Libreelec-ben benne lesznek EGL frissítések/változtatások.
Ennyit sikerült ebből kisilabizálnom, hogy ez OpenGL dolgokat takar.
Miért lesz ez jó nekünk? -
-
golya87
őstag
-
golya87
őstag
Hello
Ma megpróbáltam RPi3-assal és a legújabb Milhouse OpenELEC build-del lejátszani egy ilyen MKV filmet:
1080p.BluRay.DTS-HD.MA.7.1.x265.HEVC
Eredmény:
83°C CPU hőmérséklet 5 perc után
Csatajelenetnél 100%-os CPU terhelés és akadás
Folyamatosan felvillanó pici négyzet a sarokban (Nokia rövid microUSB kábel és 2,4A-es töltő)Szóval ez még nem az igazi.
-
golya87
őstag
Az OSMC másnak is ennyit crash-el?
Tvheadend és Youtube mellett naponta egy-két crash garantált.
Ilyet nem tapasztaltam a korábbi OpenELEC verziókkal.
Esetleg köze lehet ahhoz, hogy pl Pi3-hoz még nem vettem meg az MPEG2 licenc-et? -
golya87
őstag
Most jött ki az FDH kézi vezérlésének "előnye".
Nem is jó áron volt kitéve, cserébe csak március 9-től szállítanak.
Még szerencse, hogy szabályszerűen eljárva csak rajtuk keresztül lehet rendelni, ha a Farnell-től szeretne az ember. -
golya87
őstag
válasz
hunaqua #19063 üzenetére
Farnell.hu-n elérhető a Pi3!
DDR2-vel szerintem igen, CPU-val csak architektúra váltással lehetne feljebb lépni.
De lassan érdemes lenne az Alapítványnak is átterveznie az alaplapot.De mindez csak spekuláció részemről, nálam sokkal okosabbak is vannak itt a fórumon, majd ők megerősítenek!
-
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #19017 üzenetére
Hivatalosan is megerősítve. Nekem még működik félig meddig, de valóban nem olyan, mint rég.
-
golya87
őstag
válasz
#56573440 #18483 üzenetére
Hello
Én személy szerint el se tudom képzelni, hogy a Plex-ről (ami "csak" DLNA-n szolgáltat) hogy vesz le képernyőadatokat a Hyperion, de ez lehet nem is baj.
Nekem OE és RaspBMC alatt szépen ment/megy. Táp problémáim voltak, de az kábelezés és beszerzés kérdése csak. -
golya87
őstag
válasz
szasanyi #18409 üzenetére
A Paypal aktiváláskor, hogy leellenőrizze a kártyát, egy dolláros tranzakciót indít.
psg5: Nem akarok magas lóról beszélni, sem személyeskedni, de nincs egy valódi bankkártyád?
A Paypal nem egy jött-ment cég, nem félnék tőlük.
SŐT! Olyat is lehet, hogy létrehozol egy PP accot és töltesz fel rá pénzt. Azt hiszem a Budapest Bank-nál vannak a PP-s számlák Magyarországon. -
golya87
őstag
válasz
SomaSom551 #17445 üzenetére
lsusb paranccsal sem látod az eszközt?
-
golya87
őstag
válasz
DonThomasino #17329 üzenetére
Nem tiltott a téma, csak az MS szokásosan teljes körűen tájékoztatott a Win10 Pi2-es változatáról.
Az csak egy .Net-es játszótér GUI nélkül, nem az a Windows, amire mindenki gondol.
Sajnos sokan benézik. -
golya87
őstag
OE-ből melyik nightly-t használtad?
Az 1.9.6-os pvr-re hivatkozás elég fura, valahol 2.1 fölött jár most a stabil is, a béta meg...
Vagy ezt, vagy a 17-es alapút én lehet megpróbálnám, elkezdték lecserélni a video lejátszót a Kodi alatt. (Hogy mindkettőt, vagy csak az egyiket azt nem tudom hirtelen.) -
golya87
őstag
válasz
azbest #16599 üzenetére
Nekem is ilyen hub-om van, csak leddel ellátott. Gondolom ez a "minőségét" jelöli. A hub-ot megnézve értem már az usb-dc kábel működését.
Rev2-es Pi-m van, a gpio-ról tápolást nem biztos, hogy erőltetném. Egy Pi2-esem így ment tönkre.Lehet én is beruházok egy ilyen hub-ra, csak még alszok rá egyet.
Igen az it9135-re gondoltam, bár nekem első perctől kezdve (~1év) AF9033-ként jelöli a tvheadend.
Itt ezen a fórumon? Gondolom az USB alrendszert ellenőrzi. Rákeresek!
-
golya87
őstag
válasz
azbest #16597 üzenetére
Pi1 van itthon, a zéró pedig olcsó. De a lan-ról meg is feledkeztem, jogos!
Jelenleg RTL2832U tunereket használok, de AF9033-ra akarok áttérni, mert az gyorsabban vált csatornát.
DVB-S-re mindenképp gyári SAT>IP cuccot vennék.Utána néztem ennek az USB DC kábelnek, de semmi használható nem jött ki a keresésből.
Az USB hub-jaimnak az a baja, hogy vagy egyáltalán nem, vagy csak néhány portja működik. Valószínűleg rossz tuner amortizálta le.
A tiedhez hasonló "dobozos" DVB-T SAT>IP cuccot szeretnék. Így nem lóg ki kábel a szerverből, nem zavarja meg kernel upgrade és nem kell a hibájuk miatt újraindítani egy teljes host-ot. -
golya87
őstag
Mivel múltkor innen kaptam az ötletet az USB-s töltőre, így érdeklődni szeretnék.
Tudnátok ajánlani, jó, bevált, strapabíró táppal ellátott USB Hub-ot, ami jól megy RPi-vel?A kínai lehalt, az iPon-tól rendelt garis szintén.
SAT>IP eszközt szeretnék építeni Pi1/Zero alapon DVB-T tunerekkel, de normális hub-ot nem találok.
3-4 aljzatra lenne szükségem (2 tuner + Pi) -
golya87
őstag
válasz
odipapa #16579 üzenetére
Hello
Én még nem találkoztam olyan YouTube videóval, amit ne játszott volna le, de ha adtok egy konkrét példát, rápróbálok.
Nekem van Chrome plugin, amivel egyből tudok youtube videót lejátszani Kodi-n. (Play to Kodi). Így nem hiszem, hogy ne lenne ennek Androidos megfelelője. -
golya87
őstag
Hello
Raspbian alatt szeretnék használni RTL2832-es tunereket (SatPi), ám alapesetben nem tudja használni a Pi. A V4L-t viszont kernel header hiányában (4.1.7) nem tudom feltenni.
Én rontottam el valamit, vagy tényleg nincs más mód a tunerek munkára fogására?Köszönöm a segítséget!
-
golya87
őstag
-
golya87
őstag
Hello
Nekem 2-3 Pi megy egy szerverről. (HP N40L)
A szerveren vannak a filmek és egy mysql/mariadb adatbázis.
Amit linkeltek fentebb kodi-s wikit, ott le van írva minden.
Létrehozod a felhasználót a db-ben, esetleg a jogokat korlátozod, ha más is használja a db-t. (erre is van külön lapfül).
Utána advanced.xml-t létrehozod, bemásolod, ahova kell.
Nekem mindegyik Pi-n újra fel kellett venni a megosztásokat, ugyanazt a scrapert be kellett állítanom és kész.
Esetleg még érdemes vagy a torrent kliensben beállítani, hogy film letöltés után triggereljen egy db frissítést, vagy van egy plugin, ami cronjob-bal megteszi ezt. -
golya87
őstag
Akinek van saját készítésű ambilight rendszere, a csatlakozásokat hogy oldotta meg?
-
golya87
őstag
Neten mintha láttam volna komplett GPIO-ra pattintható lapkát, amin van tápcsati és a ledsorhoz való csatlakozó is.
Spuri2000 Ha ehhez egy online rendelhető linket tudsz adni, azt megköszönöm. eBay-ről amit rendeltem ciripelt, magyarhonban pedig csak arany árban találtam tápot.
-
golya87
őstag
Ez a normál hengeres, mint a notebook töltők. Ehhez forrasztottam egy Y kábelt. Ennek az egyik vége a hengeres anya, a másik pedig a ledsorra van forrasztva, a harmadik pedig egy micro usb csati.
Valamit nagyon rosszul csinálhatok, mert a két adat lábát a ledsornak ha összeforrasztom, akkor nem megy, ha csak krokodil csipesszel összekötöm, akkor megy. Mondjuk ennél a résznél már kifogytam a vezetékből úgyhogy vegyesen használom az eredeti alu és a saját réz utp kábelt. -
golya87
őstag
Hello
Adott a Pi2 és 50db WS2801-es led. Ezt egy 5V 5A-esnek mondott tápról táplálom. Induláskor 5,2-5,1V-ot mutat a mérő, de a leddel együtt filmlejátszáskor le tud esni 4,7-re is.
Gyenge a táp gondolom.
Lehet ezzel valamit kezdeni? Pufferkondi, akármi...Köszönöm a segítséget!
-
golya87
őstag
válasz
KillahHornet #14569 üzenetére
Mit használsz? OpenELEC vagy OSMC, esetleg más?
Milyen SD kártyát használsz? Friss telepítés, vagy RPi-ből áttett?
Az elején, míg letölt, becache-el mindent, addig kicsit lomhább, de egy RPi-nél még így is sokkal gyorsabb.
Utána viszont jó, tény, hogy nem egy felső kategóriás PC élmény. -
golya87
őstag
válasz
crissprivat #14410 üzenetére
Twitter kommentek alapján igen, release infók között nincs feltűntetve, mint known bug. Szerintem ez így jót jelent. Nem tudom most letesztelni sajnos, mert nem vagyok eszköz közelben.
-
golya87
őstag
válasz
crissprivat #14269 üzenetére
Nekem az összes 5.95-ös béta így viselkedett Sony és Samu tv-vel (RPi2), de ezt be is írták a known bugs részhez. Ha van mentésed a rendszerről, esetleg érdemes kipróbálni a nightly build-eket OE-ből, vagy ezt.
-
golya87
őstag
válasz
miroon #14017 üzenetére
Szia
Igen (Openelec, OSMC)
Igen (Openelec, OSMC, Raspbian)
Igen (Openelec, OSMC, Raspbian)Mindkettőről volt már szó korábban a fórumon. (torrent és samba openelec-en/osmc-n)
A táp viszont szerintem kicsi lesz a vinyóhoz. Így vagy nagyobb táp, vagy külön táppal ellátott hub.
-
golya87
őstag
válasz
Mr Dini #13687 üzenetére
Én eddig a UPC Direct-ről hallottam, hogy működik a tvheadend történet. Az Austriasat árul még csak kártyás opciót és néhány embernél még Digi-s kártya megosztásáról hallottam. De Telekomosról még nem, ettől függetlenül, ha sikerül megoldani, vagy valaki megerősít, hogy működik, azt akár megoszthatnád velem(ünk) is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest