Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- 1 mAh-val lopta el a Realme a Honor győzelmét
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Két népszerű Sennheiser kapott USB-C csatlakozást
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Tűzérzékelőhöz kérnék segítséget. Eleve, ezekből is több van, úgy tudom - mármint egy tetszőleges riasztórendszer részeként, pl. hőérzékelős (konyhába hallottam, hogy javasolják, ahol pára, vagy némi kisebb füst előfordulhat, de ezekre így nem jelez, csak a magas hőmérsékletre), és az optikai füstérzékelő.
Egy raspberry / arduino rendszerhez mit lehetne használni? Amiket néztem:
- MQ-2 gáz érzékelő, ez szerintem nem teljesen az, amit keresnék... szénmonoxid érzékeléshez jó lehet (valamelyik szenzor, a családból). [link], [link] Izzítás miatt áramigénye is talán magasabb, nagy mennyiségben problémásabb a sok analóg bemenetet biztosítani. Árban is kicsit magasabban van.
- Láng érzékelő, ez ha jól értem, 1 méteres távolságig észleli a tűzláng fényének hullámhosszát, illetve van benne egy hőmérő is, ami vagy analógon küldi ki az aktuális értéket, vagy küszöbérték felett riaszt digitálison: [link] Nem teljesen értem, minek hőmérő, ha hullámhosszt néz - vagy csak késő van, és rosszul értelmezem. Mindenesetre elég kicsi a hatótávolsága az 1 méter és 60°-kal, nem tetszik annyira, és talán még drágább
- Valamilyen "photoresistance", "photoelectric", "Photosensitive", vagy milyen érzékelővel, ami meg egyfajta fényérzékelőként működne...?Direkt füst/tűzjelzőre keresve is, alig találok valamit, holott pl. PIR mozgásérzékelő van milliónyi, $2-tól, egyet vettem is, egyszerű, működik... Mit javasoltok, mit kéne mégis keresnem? Vagy maradjak egyszerűen egy hőmérő + küszönértéknél, és van egy olcsó, digitális riasztásom? Funkcionálisan, jobb ez, mint egy füstérzékelés? Hisz azért a füst még nem feltétlenül jár hőmérséklet emelkedéssel, de azért ad okot aggodalomra...
Maga az érzékelő a mennyezeten lesz elhelyezve, 2.5m magasan, valamennyi helyiségben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- ASrock B450M-HDV + Ryzen 5 3400g
- Dell R730xd 2U Xeon 2650v3 CPU 80GB RAM 2x400GB SAS SSD 12LFF+2SFF
- ÚJ ASUS CORE I5 14400 GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3080 10GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS CORE I5 14400F Gamer MAX PC 10X4.6GHz 32GB DDR5 512GB SSD ÚJ AMD 9060XT 16GB DDR6 2ÉV GAR!
- Újszerű, frissen pasztázott PlayStation 4 Pro, GoldHEN + 20db játék (Cyberpunk, God of War, stb.)
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
wassermann