- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
COD MW3-mat próbáltam ki 4GB RAM mellett úgy, hogy a lapozófájlt kikapcsoltam. Egyből kiírta, hogy kevés a memória. Tálcára tett játéknál a Chrome is összeomlott. Itt szerintem a RAMdisknek (továbbiakban RD) sem lenne értelme, mert tovább csökkenti a RAMot.
Jövő héten több időm lesz majd megnézem mi akasztja ki a 8gigát meg kíváncsi vagyok áramszünet esetén RD-ra tett lapozófájl esetén mi a helyzet, okoz e valami gondot csak, mert valaki ezt is megemlítette.
Amit belinkeltél van benne igazság de az angol nyelvű szöveg úgy kezdődik, hogy ne csinálj RD-t hacsak nem sok RAM-od van.
Meg ez: "hogy maga a lapozófájl nagyobb, mint a fizikai RAM mennyisége (legalábbis az az egészséges). Ekkor eleve nem helyezhetsz a RAM egy részéből lefoglalt RAMDiskre egy, a RAM-nál nagyobb fájlt."
Ez is igaz de be lehet fix méretet is állítani. A 4GB RAM kapcsán fix 1GB lapozófájlt raktam a vinyóra és a COD MW3 meggyógyult. Szóval így is egészséges. Ezt már 6GB esetén szerintem RD-re meg lehet csinálni. Igazából ebben ez esetben az áramszünetes dolog aggasztana. Mi vész el és mi marad meg.Aztán még ha kiderülne, hogy biztonságos a lapozófájl a RD-en akkor is kérdés 6-8GB esetén, hogy érdemes e vele szarakodni, mert ahogy mondjátok keveset ír ilyenkor lapozóba.
Lehet nem is kellene ezzel ennyit foglalkozni hanem hagyni a lapozót az SSD-n. Laptoposok többsége úgysem tudja vinyóra rakni, mert az nincs. Ámbár lehet, hogy ott 4GB esetén működne a RD dolog (pl.3GB RAM+1GB RD), mert pl. egy COD MW3 butított módban fut és nem emésztene fel annyi memóriát. De ez csak feltevés. -
d@minator
addikt
Igen de nem.
Én azért akarom RAM diskre tenni a lapozófájlt, hogy ne az SSD-n legyen és ne is a HDD-n.Amiről te írsz az rég volt. Ma már átlagos használat mellett nem fogysz ki 4-8GB RAMból ezért nem is kell(ene) lapozófájl. Sajnos kell, mert bizonyos progik használják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest