- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
COD MW3-mat próbáltam ki 4GB RAM mellett úgy, hogy a lapozófájlt kikapcsoltam. Egyből kiírta, hogy kevés a memória. Tálcára tett játéknál a Chrome is összeomlott. Itt szerintem a RAMdisknek (továbbiakban RD) sem lenne értelme, mert tovább csökkenti a RAMot.
Jövő héten több időm lesz majd megnézem mi akasztja ki a 8gigát meg kíváncsi vagyok áramszünet esetén RD-ra tett lapozófájl esetén mi a helyzet, okoz e valami gondot csak, mert valaki ezt is megemlítette.
Amit belinkeltél van benne igazság de az angol nyelvű szöveg úgy kezdődik, hogy ne csinálj RD-t hacsak nem sok RAM-od van.
Meg ez: "hogy maga a lapozófájl nagyobb, mint a fizikai RAM mennyisége (legalábbis az az egészséges). Ekkor eleve nem helyezhetsz a RAM egy részéből lefoglalt RAMDiskre egy, a RAM-nál nagyobb fájlt."
Ez is igaz de be lehet fix méretet is állítani. A 4GB RAM kapcsán fix 1GB lapozófájlt raktam a vinyóra és a COD MW3 meggyógyult. Szóval így is egészséges. Ezt már 6GB esetén szerintem RD-re meg lehet csinálni. Igazából ebben ez esetben az áramszünetes dolog aggasztana. Mi vész el és mi marad meg.Aztán még ha kiderülne, hogy biztonságos a lapozófájl a RD-en akkor is kérdés 6-8GB esetén, hogy érdemes e vele szarakodni, mert ahogy mondjátok keveset ír ilyenkor lapozóba.
Lehet nem is kellene ezzel ennyit foglalkozni hanem hagyni a lapozót az SSD-n. Laptoposok többsége úgysem tudja vinyóra rakni, mert az nincs. Ámbár lehet, hogy ott 4GB esetén működne a RD dolog (pl.3GB RAM+1GB RD), mert pl. egy COD MW3 butított módban fut és nem emésztene fel annyi memóriát. De ez csak feltevés. -
d@minator
addikt
Igen de nem.
Én azért akarom RAM diskre tenni a lapozófájlt, hogy ne az SSD-n legyen és ne is a HDD-n.Amiről te írsz az rég volt. Ma már átlagos használat mellett nem fogysz ki 4-8GB RAMból ezért nem is kell(ene) lapozófájl. Sajnos kell, mert bizonyos progik használják.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 1 / 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- BestBuy topik
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest