Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Íme az új Android Auto!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG
üzenetére
Az önmagára másolás is gyorsabb lesz a tömbön belül is, mint egy winyón belül, csak kevésbé, mint mikor A winyóról/tömbről B winyóra/tömbre másolsz (mert ilyenkor nem kell ida-oda mászkálnia a fejnek hgy innen olvas, amoda ír, csak halad előre mindkettő, de tömb esetén ezen is segíthet a még gyorsítótárazás).
Bocs, elsőre nem direkt neked reagáltam, csak elkaptam azt a gondolatmenetet, amit ő elkezdett, illetve hát a hsz vége elég univerzális, benne van a Raptor+RAID0 is.Ha alapvetően tárolsz, és olvasol, akkor mindenképp jobb a tömb. Akkor jó külön hagyni, ha elsősorban inkább mozgatod az adatokat, pl. muxolgatod az mkv-kat, csomagolod ki a rarokat, stb.
-
Bali27
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
De kéne mellé még 1 winchester is.. MIvel a Raid rendszer tömbön belüli másolása elég lassu.. Akkor jó, ha van egy 3,. winyo és ide oda mozgatod az adatokat..
Nekem 2 db 250es WD van +egy 320as WD.. Értelemszerüen a 2db 250es van Raid0ba kötve.. Stabil meg minden.. De tömbön belül föleg nagy fileokat lassabban másolja mint ha szimpla winyón másolnék.. Viszont ha raidröl másolok az egyedülálló einyora, akkor néha még 110mb/secet is eléri... De általában ilyen 70 mb/sec körül mozog..
Ha van pénzed, én inkább Raptort vennék . +2db kisebb winyó Raid0ba amin a Rendszer van, kb 16 - 32es Clustermérettel.. oszt had szóljon.. MEg egy terrás winyó a töltésnek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- 27% - HEIGAOLA MiniPC - / 10.1" Érintőképernyő! Intel J4125 / 8GB RAM /128GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest