- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Az Activision áprilisban lekapcsolja a Call of Duty: Warzone Mobile-t
- Garmin topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syde
tag
Lenne egy kis problémám. Úgy néz ki haldoklik a RAID 0-ás tömböm. Teszi ezt úgy, hogy nem igazán volt hosszú életű. Egy hete hoztam létre. Két teljesen új és teljesen egyforma Hitachi HDD-ből. A rendszer folyamatosan lefagy. Mind XP, mind pedig a VISTA. A lefagyáskor a hang beakad. Nincs újra indulás. Ha VGA lenne a ludas, akkor az jelentkezett volna a specifikus tesztben, ugyanez igaz a CPU + RAM párosra is. De ez azért is kizárt, mert minden alapon van.
Az alaplap tipusa az adatlapomnál. Elvileg a lapon két különböző RAID vezérlő van. Most az Intel ICH9R hídon vannak a lemezek. De ezen felül van Jmicron chip is. A kérdésem, ha én áteszem a lemezeket erre, akkor hogy érhetem el, hogy az adatok ne vesszenek el? Illetve, hogy megmaradjon a tömb?
"Szinte" biztos vagyok abban, hogy a háttértárban van a hiba. Akár fizikális probléma valamelyik lemezen, akár a híd hibája. De másodsorban az gond, hogy nem tudom szándékosan a rendszer-összeomlást előidézni. Hiába csinálok különböző lemezműveleket, szabályozottan soha nem jelentkezett a fagyás. Persze ettől függetlenül indirekt igen gyakran jelentkezik. Néha asztalon is, de legtöbbször alkalmzás alatt. Arra, gyanakszom egész konkrétan, hogy a cache-el lehet valami. Ebből adódik a második kérdésem. lenne valamilyen program vincseszter tesztelésre? HDD sentinelt próbáltam, de nem találtam ilyen funciót benne, sőt a kötetben lévő lemezeket felsem ismerte. Everest sebbeségmérő modulja sem megfelelő,mert egyszer sem szállt el közben a rendszer. Olyan kellene, ami igazán megdolgoztat és tesztel.
Valószínű, hogy még a mai nap folyamán. Valamelyik OS ről csinálok egy partrició mentést. Ráteszem egy független HDD-re és azzal tovább tesztelek.
Egyébként meg baromira elegem van. Annyira utálom az ilyen X-akta hibákat........ Külön-külön minden jó, de egyben egy nagy rakás...
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 4 darab nvme 512GB Sdd + 2 darab nvme 256 GB ssd. 2230-as méret
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- új Western Digital WD PC SN740 NVMe SSD (512GB)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate BarraCuda 3.5 4TB 5900rpm 64MB SATA3 (ST4000DM000) HDD, Számla, Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4496
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I DVD I HDMI I 14" HD+ I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest