Keresés

Aktív témák

• Victorius

tag

Figyeljetek, tényleg fontos lenne, ha a nap folyamán kapnék pár tippet, hova is forduljak Pesten hűtő-ügyben.
    Köszi!

• Victorius

tag

Hopp, kifelejtettem a RAM-okat! Pedig biztosan ezek is lehetnek a tuning gátjai. Nekem 266-os DDR-RAM-moduljaim vannak. Honnan lehet megtudni, hogy mennyit bírnak? Ha veszek még RAM-ot (esetleg 333-asat, vagy 400-asat), akkor azok 266-os alaplapba rakva rendesen tuningolhatók? Vagy nagyon nagy hülyeségeket beszélek? :-)

• Victorius

tag

Sziasztok!

Kipróbáltam a legújabb ATI drivereket, valamivel jobb lett az eredmény. Megpróbáltam felhúzni a procit 2,2-re, és több, mint egy ezrest ugrott a 3DMark! Úgy tűnik, tényeg erősen procifüggő ez a kártya. Vagyis nem menekülök a tuningtól...:-)

Először is szerzek egy rendes házat (rendes táppal, ez Q-Tec márkájú; elég jónak tűnik, és csendes, ugye?), mert a mostaninál a táp pont a proci fölött van.

Nekem a procihoz adott Intel-hűtőm van. Szerintetek érdemes ezt lecserélni valami másra? Olyasmi kellene, ami jóbban hűt, és (vagy?) csendes.

Nem tudom, a kártyára érdemes lesz-e szerezni valami hűtést.

Egyébként ezzel kicsit gondban vagyok. Végignéztem pár boltot itt, Szegeden, de nem igazán vannak ellátva különleges cuccokkal (a nagyobb baj pedig az, hogy nem is nagyon akarnak beszerezni ilyesmit). A hét végén felmegyek Pestre. Tudnátok ajánlani valami jó helyet, ahol ti is szívesen vásároltok?

Tudom, hogy az lett volna az igazi, ha lecsapom a Windows-t, aztán újra felrakom, de egyelőre nem igazán fűlik hozzá a fogam időhiány miatt, meg azért mert elég sok frissítést feltelepítettem már a hálózatról, ezek akkor elvesznének, ugye? Vagy megmenthetőek valahogy? Tényleg tudja valaki, hogy hol tárolja az Outlook Express a leveleket?

Köszi szépen előre is!

• Victorius

tag

Mindenkinek nagyon köszönöm!!!

Megnézem az általatok javasolt dolgokat.

Sajnos nekem most folyt.köv. jövő hétfőn, mert egy hétig nem leszek itthon.

• Victorius

tag

válasz gaboka75 #11 üzenetére

Köszi a linket! Megnyugtató volt átböngészni, csak azt nem tudom, miért írnak már a sima 9700-eshez is az újságok 13500 körüli értékeket? (A boltos szerint le vannak fizetve..:-)

• Victorius

tag

Felhívtam a boltos srácot, aki összarakott egy Athlonos (1,7 v1,9?) konfigot, win XP-vel. Azt mondta, nála 11000-et ment.

Esetleg megpróbálhatom újratelepíteni a Windows-omat. Nekem Home Edition-om van, esetleg lehet ilyesmiben különbség a professionalhoz képest?

Ha feltesszük, hogy mindössze annyi a gond, hogy csak 128 bites memóriabusz van engedélyezve 256 helyett (az AIDA 256-ot mutat, dehát állítólag egyes 9500-asokot is ez a helyzet), akkor egy BIOS-frissítés segíthet?

A visszavitellel kapcsolatban: az eladó azt mondta, hogy csak azért, mert nem hozza azt a pontértéket, amit az újságok, meg a hálózat tesztjein olvashatok, nem tudja visszavenni. Csak akkor, ha hibás (vagy ha az adatai nem felenek meg a specifikációknak). Ehhez mit szóltok?

• Victorius

tag

Sziasztok!

Megtörtént az újabb mérés: 2GHz-es P4-en (nem Celeron) 10746 pontot adott a 3DMark2001. Ez azért elkeserítő!

Az Aida szerint pedig minden a helyén volt: 8 pipeline, 256bites memóriabusz, meg az órajelek is.

Visszavittem a kereskedőnek, aki holnapig összedob neki egy konfigurációt, és leteszteli rajta. Egyébként azt mondta, hogy esetleg egy teljes Windows-újratelepítés segíthet. Hát, nem tudom...

Valakinek van valami ötlete? Már kezdem megbánni, hogy ezt az olcsóbb Sapphire-t vettem, nem a Connect3D-t, vagy Club3D-t. :-(

• Victorius

tag

ja, igen, én is 1,7-es Celeronccsal kezdtem, de szerencsére sikerült gyorsan túladnom azon a selejten...:-)

• Victorius

tag

Igazatok van, kipróbálom a másik konfigon is,remélem, tényleg cak ez a baj.

Az AIDA szerint minden rendben van (256bit, 8 pipeline).
    Viszont egy másik fórumon olvastam egy srác hozzászólását, neki az AIDA a 9500 pro-jára is 256 bites memóriabuszt írt ki. Lehet, hogy csak a régebbi szériából való a kártya, ami még 9700-as alapokra épült, és most ha szerencsés, némi BIOS-átírással csinálhat belőle 9700-ast? :-)

Tényleg mennyire lehet túlhúzni egy 9700-ast? És főleg hogyan? (MHz-enként növeljem a tempót, aztán nézzem, mikor fagy?)

És mindenkinek köszönöm a segítséget, meg a támogatást! Amint lesz valami, megírom.

• Victorius

tag

Sziasztok! Sürgős segítségre van szükségem, és ti jelentitek az utolsó reménysugarat (de tényleg)!

Nagyon kellemetlen eset történt velem: tegnap végre az összespórolt pénzemből vettem egy Radeon 9700-ast. Ez még önmagában nem lenne kellemetlen , de nagyon úgy tűnik, hogy nem is igazi 9700-as.

Itthon egy irodai gépbe raktam be kipróbálásra (Abit KT7a alaplap, Athlon 1200-es proci, 256Mb 133-as SDRAM, magyar Win98SE), és a 3DMark2001 mindössze 7800-7900-körüli pontszámot adott. A végső otthona egy 2Ghz-es P4-es lenne, de félek, ott sem lesz sokkal nagyobb a sebessége, márpedig ezek a számok egy 9500-ösnek felehetnek meg...

A kártya Sapphire gyártmányú, és (persze) doboz nélkül érkezett. Megnéztem a honlapjukat, és állítólag van egy 9600-os modelljük is, ami gyakorlatilag lebutított 9700-est/feltuningolt 9500-öst jelent. Vagyis az órajel rendben van, csak a memóriabusz fele szélességű, meg a renderelő pipeline-ok száma a fele (4db) a rendes 9700-asnak. Ebből a 9600-osból még Pro változatuk is van, tehát mindenki vigyázzon a vásárlással!

A kérdésem a következő: a sebességértékeken kívül van bármilyen másik módszer arra, hogy kimutatható legyen, ez nem igazi 9700-es (hiszen a chip típusa, meg az órajelek rendben vannak, csakhogy ez ugye édeskevés a boldogsághoz...). Szóval valamilyen szoftver, vagy a számok a nyákon, vonalkód, bármi?

És még egy kérdés: mennyinek kell lennie egy igazi 9700-es 3DMark-értékének?
    (A hálón állandóan csak a Pro-változat számaival dobálóznak (vagy csak én vagyon ügyetlen.))
    Már ez is nagy segítség lenne!!!

Aki tud ilyesmiről, kérem írja meg, hogy már hétfőn kicseréltethessem ezt a hamis pédányt!

Előre is köszönöm!!!

VIC

Aktív témák

Hirdetés