Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
pbalintka #952 üzenetére
Egy integer 24 byte-ot foglal le, míg a None csak 16-ot. Nem sok de, nagyobb programnál számítani fog.
No ezt azért gondoljuk már át még kétszer.
Kis olvasnivaló, ezt a részt ajánlom figyelmedbe:
The current implementation keeps an array of integer objects for all integers between -5 and 256, when you create an int in that range you actually just get back a reference to the existing object. So it should be possible to change the value of 1. I suspect the behaviour of Python in this case is undefined. :-)
Pythno3-ban már kicsit másképp működik, de az, hogy pontosan hány int(1) objektumod van a rendszerben, illetve hány referenciád azokra, az közel sem olyan triviális, mint ahogy azt Móricka gondolta.
-
cousin333
addikt
válasz
pbalintka #945 üzenetére
Ez valóban félreérthető volt, a zárójeles rész csak magyarázat akart lenni. Azt szerettem volna kifejezni, hogy az urllib2 (hangsúly a "2"-n!) a Python 2 gyári modulja, és mint ilyen, nincs keresnivalója a Python 3-ban. Utóbbiban gyárilag nincs is benne (ezzel a névvel), ha megnézed a dokumentációt, és a lap tetején kiválasztod valamelyik 3-as verziót, akkor a főoldalra dob, pont emiatt.
Ő Python 3-at használ, tehát ne erőltesse az urllib2 telepítését (ő írta, hogy külön megpróbálta feltenni), használja a gyárilag meglévő "sima" urllib-et. Ha nem írja konkrétan a "2"-est, nem is akadok fenn rajta.
Magyarán nincs szó arról, hogy ne használjuk a gyári modulokat, sőt! De ne próbáljunk a 3-as Pythonba "kiselejtezett 2-es modulokat" beledrótozni.
Amúgy az utóbbi időben talán a time volt az egyetlen gyári modul, amit direktben használtam, szinte mindig külsős fejlesztéseket importáltam (amik persze építenek a gyári modulokra is, de ez legyen az ő problémájuk). Mellesleg pont azért, mert kényelmesebbek, mint a "lower level" gyáriak.
Na, jó sokat írtam kb. a semmiről, de remélem már érthetőbb voltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Mobilinternet
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 11
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Építő/felújító topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest