- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cicero
őstag
Köszönöm a válaszokat! Az a helyzet, hogy egy kis mérnöki irodaként nincs nálunk ilyenre kapacitás, viszont egyes kollégák iszonyatos favágást képesek csinálni wördben és excelben az ilyen és hasonló feladatok esetén, tehát nagyon kéne nekünk vagy egy olyan ember, aki az ilyen szövegmanipulációs, szövegkeresős majd excelbe berakós dolgokat le tudja programozni, vagy fel kell kössem a gatyát és hétvégén neki állni a VBA programozási nyelv elsajátításának. Mint írtam, egyetemen volt C, C# és wolfram nyelvekhez szerencsém, meg affinitást is érzek rá, csak nagyon időzavarban vagyok.
-
Cicero
őstag
Köszi a biztatást, valóban szinte nulla programozási tudásom van, gépészmérnökként utoljára egyetemen programoztam C#-ban.
A makró csak excelben működik, hiába indítom el a felvételt, amit a .docx-ben csinálok azt nem rögzíti, így nem tudom átpakolni az infókat az excel sheetbe.
Egyébként igen pofonegyszerű lenne a dolog, pszeudóban még talán meg is tudnám írni, de a VBA-hoz meg a makrózáshoz lövésem sincs, csak azt tudom, hogy felveszem és értelmezem a kódot.Az viszont pozitív, hogy ezek szerint a VBA-ban van eszköz erre "a keresek fix hosszúságú, adott tartalmú stringeket wördben feladatra"...
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Engedjétek meg, hogy itt is feltegyem a kérdést:
Adott egy probléma: van egy kb 80 dokumentumból (.docx) álló irányítási kézikönyvünk tele kereszthivatkozásokkal. A dokumentumoknak egyedi, kacifántos, de rendszerezett azonosítójuk van, és így szerepelnek az egyes dokumentumokban is hivatkozásként. A feladatom az lenne, hogy kigyűjtsem mind a 80 doksiból ezeket a hivatkozásokat egy excelbe. Tehát az A oszlop a forrásdoki lenne, a B oszlop pedig a benne lévő hivatkozásokcégnév.A1.docx cégnév.B1.docx
cégnév.A1.docx cégnév.B2.docx
cégnév.A1.docx cégnév.A2.docx
cégnév.A2.docx cégnév.B1.docx
cégnév.A2.docx cégnév.C2.docx
cégnév...docx cégnév...docx
Ezt meg lehetne csinálni manuálisan is a "cégnév." kereséssel és szolgai másolgatással, de 80 doksit nem szeretnék így végigszenvedni.
Szerintem ez elég common probléma, hátha valaki megírta már a kódot VBA-ban, vagy bármi másban...Minden segítséget köszönök!
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Olyan lehetőleg Budapesti egyént keresek aki foglalkozik C programírással. Egyetemi beadandót kéne írni, szerintem aki ért hozzá annak kb két délután alatt összejön (azért két délután, mert vannak benne kikötések.. ). A programíráson kívül még annyi kéne, hogy röviden elmagyarázza a program működését!
Jelentkezni privátban, anyagiakat is majd ott. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- iPhone topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Battlefield 6
- Horgász topik
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Projektor topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest