- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenkei83
tag
Szép kis vitát robbantottam ki.
Bocs srácok.Más: My.Settings.Save() után, hogyan tudom újra betölteni a configot anélkül, hogy újra kellene indítani a programot? Sehogyan sem tudom megoldani.
Pórbáltam így, de nem működött.System.Configuration.ConfigurationManager.RefreshSection("appSettings")
Application.Restartrészben megdoldás lehet, de Runtime megoldást keresek.
-
lenkei83
tag
válasz
sztanozs #16485 üzenetére
Nem tudom ezt miből szűrted le. Korábban volt egy ilyen hozzászólás az egyik tagtól: "Ha nem rendeltetésszerűen szállt ki, akkor még bent van, majd a ráindításkor eldöntöd hogy most beengeded login nélkül vagy csak frissited az adatait."
De senki sem írta, hogy ez így működik, vagy így kellene működnie. Minden egyes belépésnél meg kell adni a login adatokat. -
lenkei83
tag
válasz
martonx #16472 üzenetére
Ketten is írtátok az alkalmazás szervert, ezzel nem tudok vitatkozni, valóban ez lenne a normális megoldás. De nekem az Atlantis űrsikló helyett jó lesz egy Szputnyik2 is
. Más funkciója nem lenne az alkalmazás szervernek, így fölösleges lenne most időt fektetnem a programozásába.
SQL-job most is fut, ami ellenőrzni a folyamatos SQL kapcsolatot, de őszintén mondom, fogalmam sincs, user ellenőrzés szintjén, hogyan kellene ennek működnie.
Ami most hirtelen a fejemben van: indítok egy time tickert ami letárolja a pillanatnyi időt sql-ben és kódban is, és a következő tick-nél ha a két idő egyzik (nyilván előtte megint megpróbálja beírni a pillanatnyi időt, de nem tudja mert valamiért már nem fut a kód), akkor a user inactive. -
lenkei83
tag
válasz
martonx #16466 üzenetére
"De malfunction esetén ez akár be is ragadhat, ha pl feladatkezelőn keresztül bezárom a progit." - ez nem így van.
Szerintem így van. Ha figyeltél, nálam még nincs session sem GUID sem semmi egyéb. Login-kor simán beírok True-t egy SQL UserActive mezőbe, ami a program normális bezárásakor False lesz. Ha kivágom feladatkezelőből, az UPDATE nem fog lefutni, vagy sem sem fog elhalni és látszóla aktív marad a felhasználó.
Igen, Using van beállítva adatbázishoz.
Írtam egy kódot ami működik, de szeretném tovább vinni olyan irányba, amit még nem csináltam. Nem tudom hogy jutottál el a rosszul megírt kódból az űrhajóig, de kíváncsi lennék. Minden rosszindulat nélkül. -
lenkei83
tag
Sziasztok!
VB.Net-ben írok egy programot (SQL adatbázis van mögötte), melybe felhasználó/jelszó párossal lehet belépni. A be és kilépéshez timestamp logolva van, valamint az aktív felhasználó is True értéket kap egy mezőben, ha éppen be van jelentkezve. De malfunction esetén ez akár be is ragadhat, ha pl feladatkezelőn keresztül bezárom a progit.
Amivel gondom van (valójában azt sem tudom, hogyan fogjak hozzá), hogy hogyan tudnék listázni minden Acitve Session-t és adott esetben be is zárni bármelyiket. Hogy mi ténylegesen aktív, azt egy GUID és time ticker megoldással össze lehet rakni, de mi a kulcs a bezárshoz?
Köszi
P.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Fogyjunk le!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Linux Mint
- Debian GNU/Linux
- Azonnali játékos kérdések órája
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Házimozi belépő szinten
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest