Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PumpkinSeed #10577 üzenetére
Köszönöm, utánanézek. Privátban tudnál pár ajánlott céget mondani nekem?
Milyen kezdőbérrel lehet számolni 3 hónapos tudással és hova fejlődik ez mondjuk 2 év alatt? -
válasz
DNReNTi #10574 üzenetére
Mondtam is neki, hogy ezért felállni jó nagy hülyeség volt
Jött itt 128 bites math libekkel, mondtam neki, hogy 5 számjegynek minek, kihullik a carry a kukába.
Akár az operandusokat is meg lehetett volna csinálni 1-1 osztálypéldánynak, 6 darab BCD változó a helyiértékeknek, a 6. a carry az minden ciklusban megy a kukába. -
Hát, nem tudom, kollégámnak kínáltak most 6 nettót, az majdnem annyi, C++ kódolásért.
Mikor az interjún a Fibonacci n-edik elemének utolsó x számjegyét objektum orientáltan kellett volna megcsinálni felállt, hogy egy ilyen egyszerű program bonyolítása ellenkezik az elveivel. -
válasz
Jim Tonic #10566 üzenetére
Köszönöm a segítségedet!
Több iránnyal szemezek.
1. Ráfeküdhetnék a beágyazott fejlesztésre. Sajnos egyetem óta aktívan nem sok lehetőségem volt ezzel foglalkozni, tehát valószínűleg juniorként vennének fel most, de ha pár hónapig aktívan foglalkoznék vele egy mid levelre lehetne esélyem. Sajnos ez a legtöbb cégnél nem létező fogalom, van a junior meg a szenior szint.
A probléma, hogy szerintem ezen a területen hamar lenne bérplafon, 7 bruttó már az istencsászár kategória, ha jól látom.
2. Feleleveníthetném C++ tudásomat
3. Vagy arra építve nekifoghatnék inkább a C#-nak.
4. Esetleg tanulhatok valami újat, pl tegnap elkezdtem Python-t nézegetni, szimpatikusnak tűnik egyelőre.
5. Félig a szakmámnál maradva neki foghatnék LabView-zni. Tapasztalattal, NI vizsgákkal elérhető ott is a kívánt bérszint.29 éves vagyok (még 3 hétig), 4 éve végeztem. Nem a sok pénz keresése az egyetlen motivációm, de akinek családja van annak elég fontos.
Tapasztalataim szerint az öreg szakikat nem nagyon fizetik meg. Ahol eddig dolgoztam, az 50-60 évesek semmivel nem kerestek többet a 35-40 éveseknél. Ebből kiindulva minél hamarabb el kell kezdeni jól keresni, és mivel soká diplomáztam, máris hátrányban vagyok.
Most megelégednék 500 bruttóval, hogy szinten maradjak, de ha lenne olyan cég, ahol csak 450 lenne, de olyan tudást szedhetek fel, ami később kamatos kamattal visszaadja ezt a lemondást, az is jó lenne.
A bruttó 1m reményeim szerint mostantól kezdve 5 év alatt elérhető sok munkával, de kérlek javíts ki ha tévedek. A nettót talán 40 éves koromra lehetne célként kitűzni.
De nyilván a trendeket senki nem tudja előre, lehet, hogy valamelyik irányt kipécézi a szakma és szinte teljesen el fog tűnni, vagy egyszerűen felváltja valami más. -
Legyetek szívesek egy kis segítséget nyújtani, merre induljak tovább.
-
válasz
bambano #10558 üzenetére
Nem feltétlenül, csak kezdésnek gondoltam. Szívesen adok pénzt értelmes dolgokért, csak sokszor nem tudom előre mi értelmes és mi nem. Amolyan próbaverzióként belenézek, ha tetszik megveszem.
Szedtem le nCore-ról olyan Lynda képzést, ami semmi újat nem adott, megnézhettem volna lynda-n is hiszen van 10 nap trial, de így szerencsére értelmesebb dologra is el tudom használni.
De ha találok egy jó könyvet, ami nem 20 ezer forint akkor meg fogom venni.
De sok ingyenes kurzus is van neten, az, hogy nCore-ról szedek le valamit nem feltétlenül jelenti, hogy fizetős.
Megvan a Kernighan/Ritchie féle C könyv is, meg a Benkőné féle C++ könyv is
Ne ebből induljunk ki. Hajlandó vagyok pénzt adni a befektetett tudásért, bár egy több százezres tanfolyam most nem férne bele. -
válasz
bandi0000 #10557 üzenetére
Nem kezdőként szeretnék ennyit keresni, hanem 3-5 év után.
Jelenlegi fizetésemmel meg vagyok elégedve, kb. a fenti bruttó felét kapom, de meg fog szűnni a munkahelyem, és olyan irányba szeretnék menni, aminek van jövője, amerre érdemes.
Maradhatok automotive-ban, vagy más embedded területen tesztelőként, fejlesztőként, főleg C nyelven.
Vagy mozdulhatok villamosmérnöki vagy szoftveres irányban másfele is, de nem tudom hosszú távon melyik kifizetődőbb. -
Sziasztok!
Villamosmérnökként jelenleg főleg beágyazott teszteléssel foglalkozom, illetve beágyazott C programozásból van tapasztalatom. Amit a BME-n, Kandón lenyomtak C++ból azt akkor, évekkel ezelőtt megtanultam. Window application fejlesztési tapasztalatom csak Perl/PerlTK-ban van.
Most van lehetőségem 3-4 hónapig aktívan tanulni egy munkahelyváltáshoz. Melyik programnyelvre lenne érdemes ráfeküdni?
Nem köntörfalazok, erősen motiválna a pénz, szóval olyan irányba mennék, amivel itthon pár év tapasztalattal ha nem is nettóban de meg lehetne keresni 7 számjegyet. Bár hallottam olyat, hogy 5 év C#/Labview tapasztalattal akár nettóban sem elképzelhetetlen.
Ha megvan a jó irány mik lennének a lépések?
1. Visual Studio MSDN-ről, regisztrálni valami free-re
2. Valamilyen Lynda, vagy nCore PDF alapján elkezdeni
3. Hogyan tovább? Ha eljutok egy szintre hova jelentkezzek ahol sokat lehet fejlődni, nem csak a napi rutin van? Mennyi idő kell eljutni arra a szintre, hogy felvegyenek?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest