Hirdetés
- Derült égből villámcsapás: vége a Ford elektromos kalandjának
- Januártól igényelhető a kiskorúak tartalomvédelme a mobilszolgáltatóknál
- Korai iOS árulkodik arról, milyen eszközök várhatók az Apple-től a közeljövőben
- Névlegesen nyer üzemidőcsatát a Honor új szériája
- Decembertől kapható itthon a Baseus Inspire szériája
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
peterszky
üzenetére
Azt azert nem artana tisztazni, hogy a feladatra milyen korlatok vannak: csak pozitiv egeszek lesznek-e (felteszem igen), ismetles lehet-e (mivel talaltam egyformat, gondolom nem), mi a korlatja a darabszamnak, ilyesmi... azert a hatvanyhalmaz eleg durva tudna lenni. Ha ez nem valami iskolai feladat, akkor az inputok honnan vannak, lehet-e valami "szoft" osszefuggest kiszedni belole?
Es a brute force-nal mi az az 1%? Az nem tud nem bejonni. Kifejtened? -
inf3rno
nagyúr
válasz
peterszky
üzenetére
Nem hiszem, hogy ez lehetséges, ha ekkora számokról van szó, és random a dolog. Max közelítőleg lehet megtalálni, hogy mi a jó db szám.
Algoritmust nem tudok javasolni, mert ahhoz nem értek. Talán sorba kellene rendezni, és az összeg és az irányszám különbségénél kisebb elemek összeadásával próbálkozni. Jelen esetben ez 591511, szóval mind a 27 elem részt vesz a játékban. Én sem hiszem, hogy erre ne lenne elég a brute force, nem százezer elemes dolgokról van szó. Még excel is 1-2 sec alatt kiszámolta nekem a megoldójával, mondjuk az ránézésre monte carlo-val megy, mert könnyen beragad egy értékre, ami nem is a legoptimálisabb. Esetleg nyálazz át egy algoritmusos könyvet, ha az optimális megoldás kellene.
-
válasz
peterszky
üzenetére
nem tudom, hogy mit értesz brute force megoldás alatt, de a brute force azt jelenti, hogy agyatlanul végigpróbálgatod az összes lehetséges verziót és kiválasztod a végeredményt. tehát az mindig megtalálja a megoldást, ha van.
a mai világban egy 56 elemű listának én brute force módszerrel állnék neki, backtrack egy intelligensebb változatával próbálkoznék. memória nem kell neki sok, a processzorodat agyonüti, de ez engem nem izgatna

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- XBOX ONE S All Digital 1TB, dobozában, 6 hónap teljeskörü garanciával, üzletből eladó!
- PlayStation 4 Pro 1TB SW:11.50 + JB lemez, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Meta Quest 3 128GB eladó!
- Új, bontatlan Kingston FURY Beast 32GB DDR5 5600MHz CL 40 EXPO/XMP -2 év garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- KARÁCSONYI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Sony Playstation 4 Slim 500GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest