- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz
georgeeboy #15 üzenetére
Sajnos valószínü , hogy az alaplap halt meg. Bár ez nem jellemző egy MSI lapra!
-
georgeeboy
tag
Proci nelkül sincs semmi. Elvileg proci nelkül el kéne hogy induljon,csak ''no processor present'' szöveggel elakad a rendszer..Vagy nem?
-
Esmein
nagyúr
válasz
rollingrock #9 üzenetére
Próbálj meg egy bika kondit kisütni egy csavarhúzóval vagy egyéb fémtárggyal
Csak aztán gyorsan töröld föl a padlóról, mert csöpög(nem, nem a kondi)
[Szerkesztve] -
TurboLada
csendes tag
Ha a proci elromlott, akkor azért nem indul el semmi.
-
Pety
senior tag
Sztem próbálgassd a clear cmos-t mert nekem is volt 1szer ilyen,az megoldotta.én is bepánikoltam!
-
Ameda
tag
válasz
georgeeboy #10 üzenetére
Megpróbálhatod a rendszert egy kicsit ''megbikázni''
Proci ki, másik be. Ha elindul, akkor örülsz, kicsit megy e gép majd vissza a régi procit és elindítod. ha elindul akkor mégjobban örülsz.
Üdv!
AMeda -
georgeeboy
tag
Szitu most: probáltam a tápcsati lehuz+clear cmos jumper, illetve elem ki,full áramtalanit, így se. Most egy memót hagytam benne,ami tutira jó,mert egy mâsik gépben jo. Vga -val ugyanez a helyzet, egyedül a procit nem tudom rutira,illetve a tápot. Annyit csinál egyébkent a lap,hogy elindulnak a ventik, pl.felvillannak a bill.ledjei is,de semmi vga jel. Probáltam az INS+ Start ot is,de ez se ment. Az jelent valamit, hogy proci nelkül sem javul meg (szóval esetleg szar a proc, es emiatt nem indul el,erre is gondoltam már...)?
Thx a fáradozâst..
MSI-875p neo fis2r a lap- -
rollingrock
csendes tag
Ez a 100ohm-os ellenálás ötlet tetszik!
-
Tuti hogy CMOS clear után megoldódik a probléma... RTFM!
-
TurboLada
csendes tag
Lehet hogy ez nem is alaplap probléma. Az alaplap ritkán szokott magától tönkremenni. És akkor a CMOS clear sem ér semmit. Annyi alkatrészt kell leellenőrizni amennyit csak lehet. A táppal viszont nem érdemes kísérletezni.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Egyébiránt pedig :
tápkábel ki, elem ki
ha van cmos reset jumper, akkor elem marad, jumper másik állásba, fél perc után vissza, tápkábel vissza. Ha nincs akkor elem ki, az elem foglalatának érintkezését egy 100 ohmos ellenálláson keresztül kisütöd. elem vissza kábel vissza. -
Esmein
nagyúr
Címre reagálva: miért nem lőttél utána ?
-
TurboLada
csendes tag
A probléma egyébként nem néz ki súlyosnak. A többi alkatrész mind működik?
Az is lehet hogy a processzor melletti kondi(k) szálltak el. A memória is gyanús lehet, sőt a táp is. Bekapcsolás után sípol az alaplap, vagy se kép se hang? -
TurboLada
csendes tag
Hello.
Milyen márkájú az alaplap? Sok alaplapnál meg lehet csinálni az Insertes rendszer helyreállítást: Tápcsati kihúz, Insert végig nyomva tart gép bekapcsol. Ilyenkor minden visszaáll alapra. Másik megoldás a BIOS manuális helyreállítása: minden alaplapon van CMOS clear, 3 tűből áll, 2 tűn jumper van, a jumper átállításával be kell kapcsolni a gépet (nem jön be semmi), majd a jumpert visszatenni az eredeti helyére és újra beindítani a gépet. Milyen alaplapod is van? -
georgeeboy
tag
üdv mindenki.
A következö gondom akadt. Kicsit tornáztatni akartam a gepet,gyorsabbra venni a memokat,es amikor beállitottam es elmentettem,ujraindit, es semmi! No-kep,bios defaultra semmi esély, ráadásul vga,memok mennek masik gépben, sôt masik monitoron sincs kép.
Csak a memo idôzítéseken allitottam,fsb-n semmit. Ráadásul elem kikapcsos modszer se muxik,alaplapi tápcsati lehuz ugy se. Sehogy! Mi lehet?? Tud valaki erre valamit?
Üdv..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged