Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Aktív témák
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
M_AND_Ms #47958 üzenetére
Emellett egy hétre eltűnik, aztán ha gondol egyet idenéz, és az aznapi hozzászólásokra beírja a saját hülyeségét
Mást nem tudok rá mondani, mivel azt is megmagyarázza, hogy a fekete nem fekete, hanem fehér
Szerintem ne foglalkozzunk vele, kivéve, ha másokat meg akar téveszteni a hozzászólásával, ilyenkor se kellene felvenni vele a kesztyűt, csak jelezni, hogy valótlant állít. -
Kornel
veterán
válasz
eaglesas #47913 üzenetére
Nem valószínű, vagy eladják leértékelve, vagy megpróbálják rásózni másra, gondolom te is erre gondoltál, bár némelyik hozzászólásodat nem egyszerű értelmezni.
Szerintem pl. a samsung visszaveszi a kereskedőktől ezeket a "hibás" készülékeket, és ezeket (is) refurbishedként adják el. -
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
GeneraL_XTX #47887 üzenetére
Ha nem neten rendelted, hanem a boltban vetted meg, törvény szerint jogosan nem akarták cserélni, mert nem is garanciális probléma. Az ilyen eseteket rugalmasabban kezelik a nagy áruházláncak, nem szeretik, ha a vevő beír a panaszkönyvbe, ezért inkább cserélnek olyankor is, amikor az törvény szerint nem lenne kötelezettségük.
-
Kornel
veterán
A 3 nap cseregarancia nem keverendő össze az internetes vásárlás esetén érvényes 8 napon belüli visszavásárlási kötelezettséggel. Míg az utóbbi esetben bármilyen indokkal vissza lehet kérni a vételárat, addig a 3 napos cseregarancia csak a garanciális esetekre vonatkozik(ilyenkor 3 napon belül a szervizelés helyett a vevő kérheti a készülék cseréjét, vagy a vételár visszafizetését), de a pixelhiba nem tartozik ide, csak egy bizonyos szint felett.
-
Kornel
veterán
válasz
meoindil #47731 üzenetére
Köszönöm, bár máshol meg 230W-ot írnak rá, de ott nem emelik ki hogy átlag lenne.
Annyi az elméleti maximális fogyasztása, azaz a TV maximum ennyivel terheli meg a hálózatot. Tehát teljesen fehér képnél, a legnagyobb kontraszt és fényerő beállítások mellett fogyasztana ennyit. De ennyit gyakorlatban sose fogyaszt, ugyanis se nem nézel fehér képernyőt folyamatosan, se nem állítasz minden beállítást maximumra, mert nézhetetlen lenne a képe.
Az átlag(amit bemásoltam) pedig egy otthoni felhasználás melletti eredmény. Nyilván az átlagfogyasztás alapján fizeted a villanyszámlát is, nem az alapján, hogy hány W van ráírva a tápegységre -
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
eaglesas #47495 üzenetére
Akkor ne vegyél TV-t. Ha olvastad volna folyamatosan a fórumot, láthattad volna, hogy mindegy milyen márka, mindenhol előfordul a pixelhiba. Akár plazma, akár LCD esetében is. De a 3 évvel ezelőtti szériáknál(mint a tied) ez biztos nem fordult elő, mert ugye a tied, és a legjobb. Maradjunk annyiban, hogy kb. senki nem kíváncsi itt rád.
-
Kornel
veterán
válasz
GeneraL_XTX #47359 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom
-
Kornel
veterán
Minden TV adásnak legalább olyan minőségűnek kellene lennie, mint az M1 HD-n a Kennedy család.
-
Kornel
veterán
válasz
meoindil #47277 üzenetére
És legalább beállításokat megnézted/kipróbáltad? Én mielőtt TV-t vettem, végignéztem a lehetséges jelölteket pont a MM-ban, ha nem tetszett a kép, megnéztem a beállításokat, azért true cinema/film módban jobban nézett ki, mint ahogy ott volt hagyva. Alapból szeretik dinamikus módban járatni ezeken a helyeken, hogy csili vili legyen a kép, meg néha a vásárlók is belepiszkálnak, még jobban elállítgatják. Ráadásul olyan fényárban, ami ezeken a helyeken van, a plazma képe szinte élvezhetetlen, így ebben az esetben nehezen összehasonlítható az LCD-vel.
-
Kornel
veterán
Egyszerűbb, mintha kialakítanának a TV-knek egy sötét sarkot, ahol normál otthoni körülmények között tudná megtekinteni a vásárló. Az nem tudom, miért nem éri meg, hogy elégedett legyen egy vásárló, miért kell tudatosan népet butítani. Mondjuk olcsóbb belőni shop módba, mint ilyenekkel foglalkozni...
-
Kornel
veterán
válasz
junkpod #47075 üzenetére
Én ebben a méret ajánlósdiban csak azt fájlalom, hogy sokaknak írjátok, hogy "neked elég a hd is, nem kell fullhd". Az én véleményem pedig, hogy mindegy mekkora, honnan nézed, kisebbet mint fullhd nem szabad venni.
Aki döntő többségben SD(vagy 720p-s) anyagokat néz, annak a hd ready ajánlott, jobb képminőséget kap, mint ha full hd TV-t választott volna.
-
Kornel
veterán
Saturn arena plaza nyitó újságjában:
Panasonic TX-P42C3E 89.990 Ft
Ennyiért best buy, aki most akar belépő plazmát venni -
Kornel
veterán
válasz
GeneraL_XTX #46190 üzenetére
Készülnek a karácsonyra lassan
De tényleg nagyon megéri! -
Kornel
veterán
Csak futárral lehet kiszállíttatni? Személyes átvétel nem lehetséges? Úgy megspórolnátok az idegeskedést a nem megfelelő szállítás miatt.
-
Kornel
veterán
Ezt már én is megfigyeltem. Szüleimnek egy 32-es LCD-jük van, nekem egy 42-es plazmám. Mindkettő belépő szint ~100 KHUF.
Az LCD sokkal jobban elmossa a képet mozgás közben, az arcon a borosta, és egyéb apró finom részletek teljesen egybefolynak, míg plazmán sokkal részletgazdagabb a mozgókép, és ez főleg SD forrásnál látványos.
És mindkettő Samsung, azonos árkategóriában.
Belépő szinten szerintem nincs olyan felhasználási kör, amely esetén ne lenne jobb választás egy plazma, még ha be is ég is mondjuk egy logó, mint nekem. -
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
salapp #45183 üzenetére
Ja. Másik tipikus eset:
"Régi már a TV, kéne egy új!"
Mit csinál az emberek nagy része?
Bemegy az Auchanba, zsemle, tejcsi, meg parizer mellé akkor vesz egy "ólcsó" LCD-t, mert hű de megéri a 32-es FULLHÁDÉ 90ezerér
Ugye majdnem ennyiért már van 42C3 vagy Samsung HD ready plazma is, de az nem kell a népnek, mert csak HÁDÉREDI
Magyarországon még gyerekcipőben jár a tudatos vásárlás, és az arra való nevelés is. -
Kornel
veterán
Ezzel teljesen egyetértek.
Kb. 4 hónapja van plazmám (42 col), mielőtt megvettem, el se tudtam volna képzelni, hogy 3,5méterről "kicsi" lehet egy 106 m TV
De simán jó lenne az 50 col is!
De így is nagy élmény filmet nézni
Egy belépő 42-es HD ready plazma árából egy 32-es belépő LCD-t lehet venni, a különbség pedig leírhatatlan! -
Kornel
veterán
válasz
GeneraL_XTX #44823 üzenetére
Köszi
-
Kornel
veterán
válasz
GeneraL_XTX #44821 üzenetére
Honnan lehet letölteni hozzá, és hogy kell felrakni? (42C450)
-
Kornel
veterán
válasz
Lézerparaszt #43779 üzenetére
Samsungnál pixeleltolást jelent. De egy rtlklub logónál ez nem ér semmit. Vigyázni kell rá, ennyi.
-
Kornel
veterán
válasz
mizutani jun #43721 üzenetére
én azt venném.
beégésről annyit, hogy asszonypajtás sokat nézi az rtl-t. múltkor véletlenül észrevettem, hogy közelről, fekete háttérnél ott virít az rtl logó. mostam sokat, akkor is ott volt. de csak 1 méteren belülről látszott, akkor is csak ha oda koncentráltam. utána kizoomoltam a logót, és mostanra nem látszik. szóval egy jó makacs ghost volt, de eltűnt, pedig eddig abszolút nem volt rá figyelve, hogy hogy használom. mondjuk attól se fogok kétségbe esni, ha 1m-ről látható beégésem lesz -
Kornel
veterán
válasz
mizutani jun #43717 üzenetére
most próbáltam ki egy játékot a plazmámon. régebben játszottam sokat lcd-n. azonos árkategóriában össze se lehet hasonlítani őket, az előbb írtam.
-
Kornel
veterán
Először néztem meg, hogy néz ki egy játék a plazmámon(42c450)
Hát az állam leesett
Válaszidő, részletesség, színek, mozgásmegjelenítés... nagyon bejött.
Pedig csak a COD4-et néztem meg, jelenlegi notimon még ez is csak éppen fut, de ezen felbuzdulva lehet beújítok valami erősebb gépet -
-
Kornel
veterán
válasz
#16695808 #42209 üzenetére
Valaki bemásolta pár napja az AH válaszát, a lényege az, hogy a retek klub eleve letterboxba küldi a jelet a mindigtv-nek.
Pár napja írtam a retek klubnak, hogy mi a helyzet, és miért így továbbítják az adást, de nem válaszoltak, szóval nem nagyon érdekli őket a téma. Mondjuk maximum nem fogom nézni, ennyi.
F1-et az M1-re!
-
Kornel
veterán
válasz
janos666 #42180 üzenetére
Ahogy nézem most mindigtv-n, a tv2 úgy oldotta meg, hogy ha 16:9-es az anyaga, ami épp megy, akkor 16:9-ben adja a jelet, ha 4:3-as, akkor visszaugrik 4:3-ra az adás. Szerintem jó megoldás, nekem tetszik. Most pl. 16:9-es képarányú film megy, 16:9-ben is adja.
Az rtl mindigtv-n még mindig letterboxban ad, a tv2-höz képest nagyon rossz megoldás.
-
Kornel
veterán
válasz
DM-Fan #42004 üzenetére
F1-et is "jó" lesz 16:9 letterboxba nézni, mert ugye nincs pénz nagyobb sávszélességre.
Mondjuk távirányítóval 1 gomb a nagyítás, és automatikusan teljes képernyőre hozza a képet, de nem találtam sehol, hogy csatornánként be lehet-e állítani fixre, hogy csak adott csatornán nagyítson, máshol ne. (PS42C450)Gondolom a képminőség is rosszabb a nagyítással a két kereskedelmi csatornánál.
Melyik külföldi adókon közvetítik az F1-et? Esetleg HD-ban? Mert előfizetnék rá, és be se programoznám az RTL klubot
-
Kornel
veterán
Az oké, hogy átállt, de mindig tv földi digitális sugárzásnál egyenlőre 4:3-at ír képaránynak a csatorna infoban, és a képernyőmódot 16:9-en hagyva alul felül "szokásos" fekete csík díszeleg. M1 HD, M2 HD csatornáknál pl. 16:9-et ír képaránynak a csatorna info, és rendesen látom a képet, ahogy egy 16:9-es sugárzású adásnál kell.
-
Kornel
veterán
válasz
Gasparius #41803 üzenetére
Amivel többet tud egy Samsung, az kb ez:
ConnectShare™ (USB2.0) Movie elérhető (mkv, divx stb. lejátszás)
és elvileg az EPG jobban használható, több funkciója van.
Idei modell a PS43D450, tavalyi modell is van még pár helyen PS42C430 / C450
Képminőség terén jobbnak mondják a Panasonic-ot, de külföldi oldalakon lehet csemegézni a tesztek között, hogy melyik miben jobb.
Az biztos, hogy alapbeállításon gyárilag jobb képe van a C3-nak, de kalibrálva nem sok különbséget látsz köztük, az biztos.
-
Kornel
veterán
Szia!
Plazmát 130e-ből csak HD ready-t kapsz. A legolcsóbb FullHD ha jól néztem a Panasonic TX-P42U30E.
Persze ha 2,5 méterről nézed, akkor pont optimális egy 42-es HD ready is. Az első hozzászólásban van egy táblázat a nézési távolságokról, azt érdemes megnézni. 2,5 méternél kisebb nézési távolsághoz viszont ajánlott a Full HD.
Árban nem mindegy, mert a HD ready 100-tól indul, a FHD pedig 150-től.
Az fórumban HD ready-k közül általában a Panasonic TX-P42C3E-t ajánlják, de szolgáltatásban jobb egy Samsung, és a képminősége is teljesen jó. Viszont a belépő LG HD ready modellek képminősége rosszabb, hajlamosabbak a ghostra.
Mindenesetre képminőség szempontjából (SD adásoknál és még a 720p-s anyagoknál is) sokkal jobban jársz egy 42-es HD ready plazmával, mint egy 32-es, vagy 37-es LCD-vel, amit ennyi pénzért kapnál.
-
Kornel
veterán
http://panasonic.net/avc/viera/asia2011/product/x_plasma_spec.html#prdspecifications
VIERA Image Viewer (SD Card input/USB)
Y (AVCHD / SD-VIDEO / Motion JPEG [Lumix] / MP4 [Xacti] / DivX HD / WMV / MKV / JPEG / MP3 / AAC / WMA playback)
USB 2 (side); Mass Storage / Keyboard / WiFi
HDMI Input 3 (1 side, 2 rear)
Szerintem 120e Ft körül népszerű lett volna Mo-n, én is ezt vettem volna
-
Kornel
veterán
válasz
nightshadow #41768 üzenetére
Ilyen elven akkor ez a fórum is fölösleges, hiszen van rengeteg angol nyelvű, akkor ez minek?
Arról nem is beszélve, hogy se index.hu se origo.hu nem kéne szerinted. De a piaci igények nem ezt mutatják.
Egyébként ha az az előtti hozzászólásom is olvastad volna, láttad volna, hogy rászántam az időt, és összeszedtem a különböző angol nyelvű oldalakról azokat az infokat, amik érdekeltek.
De ettől függetlenül szerintem lenne létjogosultsága egy átfogó magyar nyelvű tesztoldalnak is.De ez már tényleg nagyon off, úgyhogy részemről ennyi a témáról.
-
Kornel
veterán
Ez jogos, annyiféle modell van.
De pl. az arukereso-t, vagy más hasonló oldalt megnézve, a tv-ket népszerűség szerint sorba rakva látható, hogy melyik tv-ket keresik mo-n az emberek. Itt is ezekről a típusokról vetődik fel a legtöbb kérdés. Ezekből a típusokból válogatva, és ezeket tesztelve szerintem egy ilyen tesztoldal látogatottság is jelentősen megnőne. -
Kornel
veterán
Ez nyilván igaz, amit írsz. De ha valaki rászánná az időt, és pénzt, hogy egy színvonalas tesztoldalt építsen fel, valószínű megnőne a látogatottsága, ezáltal a reklámbevétele is. Csak az a kérdés, hogy kis országunkba kitermelné-e a reklámbevétel a ráfordítást. Másik lehetőség, hogy valamelyik nagyobb portálba részben beolvadni, így nagyobb látogatottságot elérve talán megérné a történet.
Lényeg, hogy jelenleg igen szegényes a magyar nyelvű tv teszt kínálat, ebben egyetértünk szerintem.
-
Kornel
veterán
válasz
Gasparius #41756 üzenetére
Jó a geeks.hu oldal, csak tesztelhetnének több, és főleg olcsóbb tv-ket is, szerintem lenne rá igény.
Egy belépő plazma tv vásárlása előtt hónapokig kerestem teszteket különböző külföldi oldalakon, mire nagyjából fogalmam volt a jelenlegi típusok előnyeiről és hátrányairól.
Mennyivel egyszerűbb lenne, ha legalább a legkeresettebb típusok tesztje meglenne magyarul, egy helyen, mérésekkel, értékeléssel, véleménnyel.
-
Kornel
veterán
válasz
DM-Fan #41160 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. Úgy néz ki, hogy van a fekete csík lent és fent. És a fekete csíkban függőleges világosabb részek vannak(az elhelyezkedése függ a világosabb képrészek helyétől), de ez csak fél méteren belülről látszik, ezért nem is tűnt fel olyan hamar.
Alapbeállításokkal nem is jött elő semmi ilyen jelenség, akárhogy figyeltem is. Szóval egyenlőre normálon használom.
Elvileg valaki kimérte ehhez a típushoz ezt a kalibrált beállításokat amit belinkeltem, de annyit nem ér, hogy cserébe ilyen jelenségek legyenek a képen
-
Kornel
veterán
Üdv!
Samsung PS 42 C450 TV-hez találtam kalibrált beállításokat a neten:
http://www.argep.hu/opinion_145427.html
Be is állítottam a TV-n, sokkal szebb lett a képe, szemre szép színek, jó feketék.
Kb. egy hét után tűnt fel, hogy sima tv adásnál ha valami erős színű kontrasztos tartalomról fekete háttérre vált a képtartalom, akkor a feketén ottmaradt az előző kép nyoma, mintha ghost lenne, de csak tv adásnál tűnt ez fel, mkv-s filmeknél egyáltalán nem. Ráadásul több óra RTL után se hagyott tartós ghostot az RTL logó se. Amit még nem értek, hogy ha fekete csík volt alul és felül az adás közben, akkor a fekete csík nem homogén volt, hanem bevilágítások jelentek meg a képtartalom függvényében, amit egyáltalán nem értek. Így beállítva egyáltalán nem volt diether zaj a képen.Most visszaállítottam alap beállításokra a TV-t. Normálon van, így elég kevés a diether zaj, és a fent leírt 2 jelenség se jelentkezik, de nem olyan jók a színek, a kontraszt, stb.
A kiemelt beállítás nagyon rossz, szerintem használhatatlan. A film beállítás jó lenne, de alapból szerintem nagyon nagy a diether zaj.
Valaki tud segíteni, hogy mitől lehet a fent említett 2 jelenség? Mert engem nagyon zavar, nem akarom kinyírni a TV-t se
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest