Hirdetés
- Magisk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
Újabb bizonyíték, hogy jó ez a cuccos.
Csupa karc, esett DVD-t hozott egy haver, csináljunk másolatot, mielőtt végképp meghal a lemez. Az ő meghajtója képtelen olvasni. Szándékosan nem írok márkát.
Beraktam a sokak által istenített Benq 1655-be, image írás indul. Befejezés nincs. Hiba egyszer, többször. Három winyóra is próbáltam menteni, hátha valamelyik nem kóser.
Akkor jöhet az Asus/Pioneer. Mit mondjak, lazán kiírta az image file-t, haver lemeze lemásolva, kiírva, eredeti példány zacsiban porosodásra ítélve. -
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1984 üzenetére
Khm, mit is mondjak...
PPeter fórumozó társunk vigyázó szemeit ezen a topicon (is) tartja. Miért ne válaszolna egy segítségre szorulónak? Én már azon is csodálkozom, hogy nem figyelt fel a #1936 bejegyzésre. Ugyanis kolakola barátunk olyan kérdést tett fel, amely megválaszolása sokak érdeklődésére választ adhatott volna. Jómagam is kíváncsi voltam, de PPeter bizonyára nem figyelt fel a kérdésre. Jelen hozzászólást látva talán kielégíti kíváncsiságom.
Ha szabad ilyent mondanom, PPeter a topic ''anyukája''. Ugyan Snakeiboy indította a rovatot, de mára eltünt nyomtalanul, viszont PPeter barátunk hál' Istennek Cerberus módjára védi a slendrián kilengések, topic rongálások ellen Snakeiboy művét. Jól is van ez így.
Lám, ez is ''szarvas vadászos'' lett.
Tény, hogy PPeter szaktekintély. Ez leszűrhető bejegyzéseiből is. Van valami ok kételkedni tudásában?
Ami pedig pigsty várakoztatását illeti, inkább várakozzon, mint hibásan döntsön. Adjunk már neki egy lehetőséget, hogy szakértő véleményt figyelembe véve vásároljon. Vagyis javasolom neki, hogy szakértő véleményt figyelembe véve vásároljon. -
Vakegérke
félisten
No igen. Sejthető volt, hogy a Pioneer érdekel, hiszen itt tetted fel a kérdést. Szándékosan nem javasoltam, bár jómagam ragaszkodom a márkához. Asus külső, Pio belső. Csinos, és jó.
Amondó lennék, hogy tényleg várd meg PPeter véleményét. Ő szaki, tehát biztos nem mond butaságot. Megjegyzendő a burn.hu is az ő lapja.
Türelem. Jön, szól, dönthetsz. -
Vakegérke
félisten
Szia!
''Olvasgatom folyamatosan az idevonatkozó topicokat, mégis, szívesen venném egy igazán hozzáértő, tapasztalt fórumtárs javaslatait!''
Jól teszed, döntés előtt tényleg érdemes tájékozódni. Aki itt hozzá értő, tapasztalt, az PPeter, akinek véleményére már fel is figyeltél. Javasolnám, hogy várj türelemmel, fogsz tőle hasznos tanácsot kapni. -
Vakegérke
félisten
válasz
strange #1974 üzenetére
Tötörld le nedves kendővel egy poros, netán koszos lakkozott falapnak a felét. A másik felét mosd le megfelelő szerrel. Melyiknél lesz piszkosabb a kendő, melyik fele lesz a lakknak tisztább? Az optikai tisztító kendők inkább objektívok, szemüvegek tisztítására alkalmasak, és inkább nyirkosak (ha nem szárazak), mint nedvesek. Mi oldaná fel a ''rásült'' koszt?
Poron kívül az kerülhet a lencsére, ami azon a lemezen van, amit behelyezel a meghajtóba. Ujjlenyomatról ''zsír'', valami ráfröccsent, rácsöppent dologról bármi, dohányzóknál nikotin, kátrány. A leggondosabb kezelés folytán is szennyeződhet a lemez adatot hordozó felülete.
Nos, szaktudásom jóval kisebb, mint tapasztalatom (bár az sem lehengerlő), általában józan paraszti ésszel, logikusan gondolkodom. Kétféle médiát kezel a meghajtó. Más frekvencián küldi a sugarat CD, vagy DVD olvasásakor, írásakor. Talán az egyik frekinek nem okoz gondot átjutni a koszrétegen, a másik nem képes leküzdeni, avagy a kosz eltéríti a precíziósan fókuszált sugarat.
Száz szónak is egy a vége.
Jelenleg CD ügyben halott a meghajtód. Gari nincs. Lehetőségek:
1., Megtartod DVD-khez, és veszel egy CD újraírót, manapság ''filléres'' áru.
2., Kihajítod a meghajtót, veszel másikat.
3., Megpucolod óvatosan, kíméletesen, de alaposan a lencsét, és ha bakfitty, akkor marad az első két megoldás. De hátha sikerül.
[Szerkesztve] -
Vakegérke
félisten
-
Vakegérke
félisten
válasz
strange #1965 üzenetére
Az enyém Asusból átvedlett 111L, méghozzá Buffaloval. Nekem -kopp kopp- semmi bajom vele.
Ha garis, akkor egyszerű, irány a szerviz. Ha nem garis, akkor részemről pucolás párti vagyok. Kicsit kell hátra lapoznod, ezzel kapcsolatban minden elhangzott pro és kontra. Ha ez sem segít, akkor sajnos vége, szerintem nem éri meg javíttatni. -
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1956 üzenetére
Óvatosság, ezt említettem, mikor az alkoholos lemosásról beszéltem. PPeter sem tiltakozott, csak a felhasználandó szert kifogásolta.
Saját videom, saját magam teszem tönkre alapon video fejet is alkohollal pucoltam. Itt viszont szarvasbőrt használtam, és a rovátkával egyirányban húzgáltam fel-le végtelen óvatosan, és sikeresen. Úgy látszik, alkoholos tisztításban verhetetlen vagyok. -
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1952 üzenetére
Szerintem hagyd a csudába. Amit lehet, azt elmondtuk. Mi a tiszta alkohol pártján vagyunk, passz. Talán káros, bár én kétlem, hogy bármi kárt okozna a lencsét alkotó üvegnek. Ha befolyik alá, elpárolog. Pucoltam pár magnó fejet, Isten bocsá' optikai ''szemeket'' is alkohollal, és megtörtem a kosz uralmát. Mindegy, ennyi.
Bareee: segíteni akartunk, és nem feltétlen meggyőzni arról, hogy tiszta alkohol az egyetlen megváltó megoldás. Ha PPeter azt mondja, hogy (CH3)2CHOH, akkor miért ne legyen az? Beszerzési lehetőséged, és bátorságod függvénye az egész.
Sok sikert kívánok.
[Szerkesztve] -
Vakegérke
félisten
Lehet, hogy segítene egy alapos optika tisztítás.
Nem bízom a tisztító lemezekben, bár az is egy megoldás. Én kiszedném a meghajtót, leszedném a fedelét, és tiszta alkoholba mártott fültisztító pálcikával óvatosan lemosnám a ''szemét''. Ha folyik a szesz, hamar elpárolog. Persze mindezt saját felelősségre. Gari úgysincs. Igazság szerint kárt nem tudsz a meghajtóban tenni kellően óvatos tisztítással.
Mielőtt nekiállsz, várj egy kicsit, hátha nálam sokkal okosabb fórumtárs mond jobb megoldást.
Sok sikert. -
Vakegérke
félisten
válasz
karmatt #1924 üzenetére
Tégy szíved szerint. Nem harap a Pio, nem kell tőle félni. Hogy beteget kapnál? Honnan tudod?
Nézzük.
Minek vettél hármat? Hány gépben üzemel a három? Azonos a környezet? Milyen software szolgálja írási tevékenységedet? Kábel rendben? Milyen üzemmódban ketyegnek az írók?
Egyébként csak hogy tudd, PPeter szakavatott értője az íróknak. Ha ő azt mondja, hogy felhasználói hiba, akkor nem ártana elgondolkodnod, mit kötöttél, telepítettél, állítottál be rosszul. -
Vakegérke
félisten
Tudja a görcs, hogy melyik ír gyorsabban. Számít egyáltalán? Lehet kapni 18x-osan írható lemezt? És ha lehet, akkor mi van?
Picinyke időt nyersz csak.
Lehet, hogy a 112-es extrahiperszuper író, nem vitatom. Azonban a 111-esnek sem sajátja a rontott lemez.
Nyugodj meg, és használd egészséggel új íródat. Nem fogsz csalódni. -
Vakegérke
félisten
Nagyon is jól fogalmaztál. Ha nagytekintélyű barátunk így tudott volna fogalmazni, (akár priviben,) és nem lerohanó, kioktató üzemmódba kapcsol, már rég nem lenne probléma.
Lerendeztem magamban a dolgot, és én is arra a következtetésre jutottam, amelyet megosztottál velem.
Lehet ezt szépen, megértéssel is. Köszönöm! -
Vakegérke
félisten
Az első bekezdéshez nem fűzök megjegyzést. Kerülöm a vádat, miszerint saját vezetésemmel témarombolok.
Az író tényleg jó. És látod, az átható uborkaszag ellenére bizton állítod, hogy hamisítatlanok a lemezek. Ez a lényeg, a többi nem számít.
Remélhetőleg így megfelelő a bejegyzésem, és nem talál kifogást benne senki. -
Vakegérke
félisten
Engedtessék meg a védekezés joga. Ezt még elmondom, aztán tartom magam ígéretemhez.
Nézzük csak: [link]
Hetek óta? Laza értelmezésben legfeljebb két hét. De tényleg csak laza értelmezésben.
Témarombolás? Mit romboltam? Bármelyik bejegyzés köthető a Pioneer DVR-111 íróhoz.
''Vakegérke vezetésével gyakorlatilag értelmetlen baromsággá silányult az egész...'' Csapatmunka volt? Ugyan kérem. Ha pedig többen is osztották véleményem, az talán jelzi, hogy van némi igazam. Egyébként nem hinném, hogy értelmetlen baromság kitárgyalni egy táppal, vagy firmware-rel kapcsolatos ügyet, amely természetesen az íróval kapcsolatos.
''Bízom benne, hogy első nekifutásra elég lesz - Loretto''
Igen, elég. Bízom benne, hogy a moderáció ilyen emberséges marad.
És végül.
PPeter fórumos társammal kapcsolatban nem használnám soha a ''baromság'' kifejezést. Sem megszólalásai, sem tettei tükrében. Számomra sokkal fontosabb mások tisztelete, és igen, az emberség. Kapkodva bepanaszolt, rendben. Megtárgyalhattuk volna akár priviben is a dolgot. Nem élt a lehetőséggel, hogy ezen módon győzzön meg balgaságomról.
Rég volt, hogy sulipadban ültem, de akkor sem a tanár bácsinak panaszkodtam, hanem a kishaverral kitárgyaltam mindazt, ami gondot okozott.
Sajnálkozva tárom szét karjaim, és ígérem, jó kisfiú leszek. A gerincem viszont nem hajlik.
Megismétlem: elég Loretto figyelmeztetése, és köszönöm, hogy társként, és nem alárendeltként kezelt. -
Vakegérke
félisten
Kénytelen vagyok érveitek előtt meghajolni. Rendben, ezután igyekszem szakmaira venni a figurát.
Ha az is bántó, hogy nem tudok szűkszavú lenni, akkor kénytelen vagyok végleg elhallgatni. A topic a lényeges, nem az én szószátyárságom.
Akiket netán megbántottam, azoktól elnézést kérek, nem volt szándékos. -
Vakegérke
félisten
Hogy mi bajom van, azt pontosan leírtam. Kár, hogy nem veszel emberszámba. Zárójelben jegyezném meg, hogy aki velem ért egyet, azokat is nullára írod.
Felsoroltam a problémákat, feltettem az egyértelmű kérdéseket. A hőség nem probléma számomra.
A kérdés továbbra is kérdés marad:
Tracsizhatunk (szakmai szemmel) lényegtelen dolgokról, melyek azért a topic témájába vágnak, vagy nem?
Magyarán egy nagytiszteletű PH! addikt engedélyével életben tartható egy haldokló topic úgy, hogy nem pusztán szárazon szakmai csevej dúl?
Emberek vagyunk, nem? Ez a legfontosabb kérdésem. -
Vakegérke
félisten
Lehet, hogy épp most rúgatom ki magam a fórumból. Nem baj, vállalom a kockázatot. Azonban az igazság érzetem feltétlen megköveteli, hogy leírjam a következőket.
Értelmetlenül ömlengtünk, és hasztalan elmélkedtünk. Úgy tűnik, ez hatékony módszer a topic tönkrevágására. Meg is kaptuk érte a fejmosást:
[link]
Elnézést kértem galád tettemért. Azonban nem mulasztottam el, hogy fel ne hívjam a topic haldoklására a megfeddő figyelmét:
[link]
Több, mint két nap után bátorkodtam kifejteni véleményem, és kérdezni valamit:
[link]
Válasz nem volt, viszont akadt végre valaki, név szerint parvus, aki lényegbe vágóan kérdezett. Válasz ment részemről, ám profi nem szólt bele a dologba. Vehetem dícséretnek is, hiszen akkor helyes tanácsot adtam. Egyetlen gyanus tényező van. Parvus reakciójának hiánya. A kérdező általában vissza is jelez. Se egy menj a fenébe a butaságoddal, se egy köszönöm.
Este icons tett fel lényegre törő kérdést. Húsba vágó, nem vitás. Nos, két napig rágódtunk a ledobott csonton. A szaki háromszor szólalt meg, akkor is tőmondatokban. Ebből egyszer jelezte, hogy egy bizonyos oldal saját keze munkája. Tehát két bejegyzés vehető hasznosnak, témába vágónak. Az egyikben igazolja a DVD lemezek eredetiségét, a másik inkább megfeddő. Nem hisz neki icons, és jó lenne, ha nem keltene pánikot.
Hárman viszont kicsit emberibben álltunk icons (lehetséges) problémájához.
Két napja icons is hallgat.
No most kérem tisztelettel.
Mi a fontosabb? A szigorúan szakmai hózzászólások halmaza, vagy a topic? És vissza is térnék eredeti kérdésemre:
Tracsizhatunk (szakmai szemmel) lényegtelen dolgokról, melyek azért a topic témájába vágnak, vagy nem?''
Csavarjunk egyet a dolgon. Ha nem szigorúan szakmai, és tömör bejegyzést követek el, kitiltást érdemlek?
Avagy hagyjunk kipusztulni egy topicot pusztán azért, mert tiltott az értelmetlen ömlengés, hasztalan elmélkedés? De hiszen fedi mindez a topic lényegét, nem? Nem a csótányok szaporodása volt a téma, vagy egyéb nem ide illő dolog.
Kicsinyke figyelmed kérem, PPeter, nagytiszteletű PH! addikt.
Feltételek nélkül elismerem tudásod. Hozzá is teszem, kicsit irígylem is. Azonban a fórum -ahogy a való élet sem- nem pusztán szakmai dolog. Élő, hús-vér emberek kommunikálnak, osztanak meg tapasztalatokat, alkotnak véleményt. Képes lennél elvenni a jó kis tracsizás lehetőségét másoktól? Érthető a dolog, ha dúl a tömör szakmai, száraz vita, ettől hangos a topic. Ám kéz a szívre, úgy felelj. Mikor higítottuk fel az értékes bejegyzéseket butuska kis megjegyzéseinkkel? Én legalábbis nem szólalok meg, ha okos emberek értekeznek, csak akkor, ha valóban értékest tudok mondani.
Csakhogy.
A topic haldoklik. Hagyjuk meghalni? Lelked rajta, PPeter. Ám legyen, egy szót sem írok ide tovább, ha így gondolod. De tényleg így gondolod? Kötve hiszem. Szaki vagy, ezt készséggel elismerem, és oldala(i)d a kedvenceim között van(nak). Ám más a szakma, és más az emberség.
Valóban emberségesnek tartod, hogy megfosztasz (már persze ha hagyják) embereket attól, hogy témába vágó, bár nem szigorúan szakmai bejegyzést tehessenek?
Témába vágó dolgokról értekezünk, csak nem szigorúan szakmai szinten. Ez olyan megbocsájthatatlan?
És már bocs...
Ezért kellett parvus, és icons? -
Vakegérke
félisten
Ejnye már...
Ugyan miért ne vennénk komolyan, amit mondasz? Nem hazudtál egy betűt se, pusztán aggodalmadnak adtál hangot.
Jelen pillanatban minden jel arra mutat, hogy valóban Taiyo Yuden gyártmányú az általad megvásárolt lemez kupac. Hogy uborka, vagy lekvár, esetleg vágóhíd szaga szaga van, szerintem igencsak érdekes. Átitathatja a lemezeket bármilyen szag a fólia alatt? Már kibontás előtt bűzlenie kellett volna a hengernek. Logikusan gondolkodva tehát vagy a gyártás, vagy a csomagolás előtti tárolás közben szagosodott. Hihető, hogy konzervgyárban gyártották, vagy tárolták, esetleg mindkettő? Uborka földön tuti nem.
Nézd, icons, aggodalmadra az idő adja meg a választ. Ahogy mondtam, írj csak, aztán ellenőrizd időnként. Ha valódi, akkor bírja egy év után is. Ha meg nem, akkor 4.500 forintod bánja.
Bár PPeter kérdésed megcélzottja, azért elmondanám parlagi véleményem.
Nos, a biztonság minden pénzt megér. Idéznék két bejegyzést:
[link]
[link]
Kérdés, és válasz. Elhiszed már, hogy jó a Plextor?
Hogy drága? Az elvesztett adat lehet pótolhatatlan is.
Más beszerzési forrásaink vannak. Én a Verbatim lemezt 96-ért, a Plextort 110-ért kapom. Nem sajnáltam a 2.100 jó magyar forintokat a különbözetért. Nem sajnálnám a 3.750-et sem, mint a Te beszerzési forrásod különbözete. És vedd figyelembe, hogy ez 150 lemeznél érvényes. 50-es tételnél nálad 1.250 ráfizetés az ár az extrahiperszupertuti lemezekért. És most tényleg, mikor fogy el 50 lemez?
Félreértés ne essék, jó, nagyon is jó a Verbatim. Bízzunk benne, hogy gyanúd alaptalannak bizonyul. Aki ért hozzá, ezzel foglalkozik, az is bíztat.
Szóval nyugi. -
Vakegérke
félisten
Mi lenne, ha Plextor lemezekbe ruháznál be? Pár forinttal drágább ugyan, de csúcs. PPeter társunk is így vélte, az ő ajánlata alapján spejzoltam be 150 db-ot. Jó ideig elég lesz.
Ami meg a Verbatim lemezeid illeti, írj gyorsan párat, és időnként teszteld.
Most jut eszembe, gyorsan elmondom.
Anno vettem egy doboz (10 db) Speer nevű CD csodát. Nagyon tetszett. Szép fekete volt a tokban a papír, és ha jól emlékszem, maga a CD is. Még jobban tetszett, hogy fény felé fordítva kékesen áttetsző volt. Gyorsan írtam egy audio CD-t, meg vagy három ráment az adatok tárolására. Nem telt bele egy hónap, az audio CD megzakkant. Grízes lett a zene, később mintha bugyborékolt volna, majd ki-ki hagyott. A zene megvolt mp3-ban, Philips-re bíztam, a Speer ment a kukába. Nézzük az adat CD-ket. Olvasta a meghajtó, semmi gond. Ettől függetlenül átírtam megbízható lemezekre mindent. Havonta ellenőriztem, fél év kellett cirka, hogy a Speer hiányosan adja vissza a rábízott információkat.
Írj csak bizalommal a Verbatimokra, viszont legyen kéznél egy, amit mondjuk havonta átmásolsz a winyóra próbaként. Ha döccen, akkor annyi.
Ami azt illeti, a hamisítók is egyre fejlettebb technikával dolgoznak. A 2005-ös cikk fénymásolt kartonról beszélt. Nagyobb tételben gondolkodó, nagy pénzt szakítani akaró emberek nem kispályás módon verik át a vevőket. Nyomdai úton tökéletes másolat készülhet. Még scanner-rel is megoldható a dolog. Nem fér be hosszában? Nem baj. Két részletben megoldjuk, és egy jó kis képszerkesztő progival illesztjük a részleteket, élénkítjük a színeket. Ennyit a látványról. Feltételezhetően a lemez gyártása sem lehet tragikus probléma az összes azonosítóval együtt. Hogy szemét az alapanyag, és szabad szemmel láthatóan hullámos, töredezett a lemez éle, jobban árulkodik, mint bármi más.
Mondom ezt én, aki csak használója, és nem szakértője vagyok a médiának. Ennek szellemében tessék megítélni bejegyzésem. -
-
Vakegérke
félisten
Szia!
Érdekes. Pont ez a meghajtó olvassa be még a zsíros kenyeret is. Pár haveromnak segítettem már megmenteni leharcolt lemezről az adatokat. Saját író nem olvasta, az enyém (igaz megküzdött vele) igen.
Hogy érdemben is mondjak valamit.
Lehet, hogy fel kéne telepítened a RAM-drivert. Ebben a topicban régebben már belinkelte valaki, hogy honnan lehet leszedni. Én nagyhirtelen ezeket találtam:
[link]
[link]
[link] -
Vakegérke
félisten
Két nap után megkérdezem.
Hol vannak a szakmai érdeklődők, és véleményt megosztók?
Szabadjon megjegyeznem, hogy ennél a légüres térnél az is jobb, ha nem szigorúan szakmába vágó, de ide illeszkedő beszélgetések tartják életben a topicot.
Én így gondolom. Aki nem, az vessen rám követ nyugodtan.
Félreértés ne essék, nem a sértett önérzet beszél belőlem. Jó volt olvasgatni a topicot, és nagyon sajnálnám, ha befulladna. Volt mit mondanom, fórumos társam nem osztotta véleményem, ezen eldumcsiztunk kicsikét. Ez akkora bűn, hogy szóvá kell tenni?
Ha pörögne a topic, nem került volna sor az eszmecserére. El volnánk foglalva az érdekes kérdésekkel, értékes válaszokkal. Van kérdés? Nincs. Ergo nincs mire válaszolni. És ugye ha akad is elvétve húzósabb kérdés, a szakik valahogy nem figyelnek ide.
Akkor most mi legyen?
Még egy szigorúan szakmai konferencián is ott a pogácsa, üdítő, és bizony viccek is elhangzanak. Ettől lesz emberi az egész. Semmi nem jó szárazon, sótlanul.
Tracsizhatunk (szakmai szemmel) lényegtelen dolgokról, melyek azért a topic témájába vágnak, vagy nem? -
Vakegérke
félisten
Igazad van, és bocs, de nem tolongtak mostanában a szakmai kérdezők, véleményt megosztók. Pro és kontra beszélgettünk, némiképp fedve a topic témáját. Már be is fejeztük, mint látod.
Egyébként voltak olyan kérdések, amelyeknél jól jött volna a tudásod. Lásd például az utolsó ilyen (#1839-es) bejegyzést.
A türelmet köszönöm, már be is fogtam a számat. -
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1843 üzenetére
Figyu, kedves mikk2000 barátom.
1., Igaz, nem buta emberek azok, akik ide benéznek.
2., Ha nem muszáj, senki se tanuljon saját kárán.
Kéz a kézbe, pracli a pracliba. Az okosok okítgatják a rászorulókat, ők pedig elfogadják az okítást, ha úgy vélik jónak.
Aki nem szűri le a tanulságokat a tanácsok olvastán, annak fájó szívvel üzenem, megérdemli a fiaskót. Aki viszont óvatossá válik, az csak nyerhet.
Egyet ne felejtsünk, kedves mikk2000. Nem tudhatjuk, melyik kérdező milyen tudással rendelkezik. Lehet akár rutinos, de lehet akár 8 éves gyerekecske, vagy akár egy élemedett korú nyugdíjas.
Érted már?
Türelem, szeretet. Türelem mások értetlensége iránt. Szeretet azok felé, akik kérdeznek. És persze szeretet maga a számtech, a software, na meg a hardware iránt.
Én így vélem. -
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1841 üzenetére
Már megint igazad van.
Azonban ha jól megnézed előző írásom, csupán a fölösleges frissítésről papoltam.
Stimmel, Istenke áldja azon gyártókat, amelyek napra készen követik a változásokat, és tálcán nyújtják az újabbnál újabb, és valóban működő megoldásokat.
Ámcsakhogyviszont.
Működik a ketyere? Nem hibázik? Nincs bajom vele? Helyeslő válaszok esetén fölöslegesnek tartom a frissítést.
Azt hiszem, mindketten megjártuk már a hadak útját. Örültünk az apró, és nagyobb sikereknek. Részemről autodidakta módon tanultam meg mindazt, amit tudok. Elismerem, tudásom sekélyes. Ám a tapasztalat nem elhanyagolandó tényező. Sokszor csorgott a hátamon a veríték egy-egy elfuserált akció után. Jó, rendben van, elismerem, egy firmware toldozás nem okozhat problémát. Ám ha épp akkor van szünete az áramnak? Matéria elfogy, frissítés kakukk, tulajdonos sok zsebkendőt telesír. És persze egyéb gondok, mint hozzá nem értés, haverok belekukorékolása, egyebek.
Érted már, kedves mikk2000, miért óvom a fölösleges beavatkozásoktól azokat, akik hallgatnak rám? Megismétlem, fölösleges beavatkozásoktól.
Valóban, adjunk hálát a gyártók törődésének. Jó, hogy nyomják az arcunkba az újabbnál újabb frissítéseket.
Ám féltem azokat, akik resetelnek, mert nincsenek tisztában a következményekkel. És most kénytelen vagyok ellened beszélni. Nem érdemlik meg a totális kudarcot. Maguknak akartak jót, nem másoknak rosszat.
Ennek szellemében mondom, továbbra is lebeszélek mindenkit olyan frissítésekről, melyek csutkára fölöslegesek. Értelme nincs, veszteség lehetséges, ha nem értő kézzel nyúl hozzá a tulaj.
Erősen úgy gondolom, hogy azonos a célunk, kedves mikk2000. Mások segítése. Hogy nem azonos módon tesszük, az nem baj. Mondhatnám jobb is. Kiegészítjük egymást.
Ha Te is így véled, az köszönetet érdemel részemről. -
Vakegérke
félisten
válasz
HalasKYO #1839 üzenetére
Igazából nem tudom, kinek szól a kérdés. Mindegy, okoskodom egy picinykét.
Ami az OP-rendszer alatti frissítést illeti, a Vistát nem ismerem. Az XP alatt sima ügy. Logikusan gondolkodva mennie kell Vista alatt is. Ha mégse menne, azt úgy is mondani fogja a frissítő progi.
Attól, hogy én itt okoskodom, a Te felelősséged a döntés. Ne engem szidj, ha nem megy a dolog, és ne engem dícsérj, ha sikerül. Nekem idáig (hál' Istennek) nem volt egyetlen frissítéssel sem problémám.
Ami meg ezt a kábel dolgot illeti, olvasgasd elejétől ezt a topicot. Rá fogsz akadni a válaszra. Végtére is nem mindegy, hogy hány eres a kábel, ha kifogástalan az író működése?
Végül még valami.
Kívánsz valami extrát az íródtól? Problémád van valamely gyártmányú lemezzel? Ha mindkét válaszod nemleges, akkor én is kérdeznék valamit, válaszra nem várva.
Mi a fittyfenéért akarsz frissíteni? -
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1837 üzenetére
Tökéletesen igazad van. Ám az is előfordul, hogy egy ágból csak egy molexet használ az ember fia. Nem megy az író? Cseréljünk tápot. Nos, azonos ágról dugunk rá egy másikat. Erre gondoltam, és ebben az esetben helytálló a feltételezés. Idáig csak porszívózás miatt szedtem szét tápot, és akkor sem figyeltem, miként vannak forrasztva a kimenő ágak. Ha egyetlen lábra, akkor tévedtem.
A szerviz arcára rá lehet forrasztani a vigyort. 3 napon belül csere, de rögvest. Utána már kicsit strapás a dolog, ha kötözködnek. Gép szatyorba, szervizbe vele, eléjük rak. Tessék szépen megmutatni, hogy működik. Molex más meghajtót táplál, az írót nem. Muti gyorsan másikat, dugják ugyanarra a tápra, adatkábelre. Nem működik? Az én gépem hibája. Működik? Írót szedjék ki szépen, jó lesz egy másik, passz. Vagy amit nem szeretek, ott marad javításra.
Most ketyeg Gallac írója, legalábbis tegnap óta nem panaszkodik. Drukkoljunk, hogy így is maradjon. -
Vakegérke
félisten
Na látod, működik. Aztán ha nem, van rá jó sok gari.
Nálam ez általában úgy van, hogy az új cuccok mindig okoznak némi keserűséget. Hisztiznek, ezt nem akarják, azt nem szeretik. Később megnyugszanak, és szolgálnak hűséggel. Ami elsőre tökéletes, az már szinte gyanus.
Nálad elképzelhető, hogy valamelyik tápkábel nem illeszkedett rendesen. Tudom, cserélted is. Kérdés, hogy a tápból kijövő kupacok közül azonos csokorból valóra, vagy másik ágat dugtál rá. Ha azonos ágról kapta az új csatit, akkor lehet akár a tápon belül egy forrasztási lazaság, ami most megemberelte magát. Ha másik ágról való csati, akkor az író gonoszkodott.
Bízzunk benne, hogy ettől kezdve csak örömöd lesz az íróban. -
Vakegérke
félisten
BIOS látja? Ha igen, akkor a rendszernek is látnia kell. Eszközkezelőben látható? Mondjuk igen. Illesztőprogram frissítése, és hagyd, hogy önállóan megtegye. Indul már? Nem? Töröld a meghajtót ez eszközkezelőből, reboot. Behúzásnál új hardware-t talál a Windows, és telepíti. Működik már? Ha igen, akkor jó. Egyszerűen nincs oka, hogy ne működjön ezek után.
Master, vagy slave? Mivel van egy kábelen? Ha master, akkor a kábel végén kell lennie. Ha slave, eggyel beljebb.
Tegnap még működött? Haver gépében mit csinál? Gombnyomásra kitolja egyáltalán a tálcát?
Át kéne olvasnod ezt az egész topicot. Volt már hasonló jellegű probléma, csak nem emlékszem a megoldásra.
Amennyiben 3 napon belül vetted, zokszó nélkül ki kell, hogy cseréljék. -
Vakegérke
félisten
válasz
strebacom #1829 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe: [link]
Neked is csak előző kirohanásaim lényegét tudom idézni. Ha működik, és nem akarsz többet az írótól, akkor fölösleges a buherált frissítés. A legújabb gyári firmware teszi a dolgát.
Tudom, hosszadalmas, de megéri. Időnk van, tejünk van... Szóval az első bejegyzéstől idáig olvasgasd át ezt a topicot. Minden infot megkapsz. Még olyant is, amire nincs szükséged.
Sokan leírták mindazt, amit most nem fogok zanzásítani, hiszen akkor nekem is végig kéne olvasnom az egészet. Azt már ne, brrr... -
Vakegérke
félisten
válasz
anri-ur #1826 üzenetére
Először is: nincs mit.
Másodszor meg azt, hogy fölöslegesen kísérletezünk időnként. Minek? Ne babráljuk a működő dolgokat.
Tényleg hagyd a dágványba az egészet. Ha nem nyersz rajta, fölösleges minden mozdulat.
És igen, igen!
Tényleg felemelő érzés, hogy sikerült, nem fogott ki rajtam, meg tudtam csinálni! Aztán jön az ébredés. Ugyan mire volt ez jó? Semmire, de nagyon jól esett.
A fentiek értelmében tántorítom el, vagyis igyekszem eltántorítani a fölöslegesen manipuláló emberkéket az értelmetlen frissítésektől, módosításoktól, proci túlhúzásoktól, hasonló kórságoktól.
Ha valami igényeim szerint működik, teljesen értelmetlen beleturkálni a lelki világába. Tartok tőle, hogy nem változom, továbbra is élvezni akarom azt az érzést, melyre utaltál.
Ilyennek születtem, de másoknak nem muszáj butaságot csinálni. -
Vakegérke
félisten
válasz
anri-ur #1823 üzenetére
Túl nagy butaságokat nem akarok mondani, ezért a lényegi válasz a következő.
Letöltöttem mindkettőt, és a zip-be lesve az 1.41 az újabb. Május 24 a dátum, míg a Buffalo március 11.
Hogy mi a különbség a kettő közt? Az 1.41 gyári, a Buffalo 8.39 herélt. Amit a gyári nem tud, azt a Buffalo tudja.
Talán segít valamit:
[link]
Töprengj is egy kicsit, anri-ur. Biztos kell neked a frissítés?
Működik az íród becsülettel? Akkor jó. Vársz még valamit tőle, amire szükséged volna? Ha nem, akkor hagyd a fenébe az egészet.
Ami működik, azt nem javítgatjuk. Mondom ezt én, akinek mindent muszáj kipróbálni, módosítgatni. Utólag viszont mindíg rájövök, hogy az esetleg kapott extra szolgáltatásokra nincs is semmi szükségem.
És hogy szerkesszek is utólag:
Nincs mit, strebacom. Részemről csak a véleményem mondtam. A döntés a Te kezedben van.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Vakegérke
félisten
válasz
strebacom #1819 üzenetére
Nem vagyok ideges, nyugodtan mondom.
Tud a Pio mindent, amit a NEC. Kicsit lassabb, de pár percen nem múlik a világ, ráérek. Megbíztam benne, nem csalódtam. Hűséges típus vagyok.
Saját véleményem mondom, és ez nem szentírás. Pio a nyerő.
Tudod, kedves strebacom, ha NEC íróim lettek volna idáig, biztos arra esküdnék. Feltéve, hogy hűen szolgáltak volna. Nos, mivel következetesen Asus (Pio bélés), és Pio volt a választottam, őket tiszta lekiismerettel ajánlom.
A Benq egy kis kitérő. Volt egy kis extra lóvém, és a LightScribe technológia vonzott. Be kell vallanom, egyetlen erre alkalmas lemezem sincs a megvásárlása óta. De kicsinyes örömöt okoz, hogy ha lenne, ki tudnám használni. Arról nem is beszélve, hogy egy nagyon tuti kis meghajtó ez a Benq 1655.
És most tömören.
Pénz zsebben, irány a bolt. Egymás mellett a két író. Gondolkodás nélkül a Pio-t kérném.
Hangsúlyozom, ezt úgy mondom, hogy a NEC gyártmányokkal nincs tapasztalatom.
Nézd, garancia van. Bedöglik? Csere. Válaszd azt, amely jobban tetszik.
Ajánlom figyelmedbe a következőket, ha van türelmed olvasgatni.
[link]
És persze ez a topic.
Küllemre, csicsára nézve az Asus a nyerő, és Pio a belseje. A ''gyári'' Pio kicsit Chocito: ronda, de finom. A NEC sem szépség díjas, az ''ízét'' nem ismerem.
Köszi a lehetőséget, hogy jól kidumálhattam magam. Frankón, imádok dumálni. Verbális, vagy írott forma, mindegy. -
Vakegérke
félisten
válasz
strebacom #1817 üzenetére
Jó kérdés. Van véleményem, elmondom gyorsan.
A NEC sokkal gyorsabb, ahogy olvasgatom az adatait. Ilyen gyártmányú íróm még nem volt, csak Pio, Asus (ennek Pio a bélése), és most egy Benq. Nekem nagyon bejött ez a trio. Amíg nem okoz igazi csalódást valamelyik, maradok ezeknél.
Egyébként a 111D frissíthető 111L-re, és akkor már ő is tudja a LabelFlash képrajzolgatást.
Nos, én úgy érzem, Pio rovatban nem igazán fogják ajánlgatni a NEC-et, holott bizonyára nagyon jó.
Elég is belőlem, köszönöm a türelmet. -
Vakegérke
félisten
Jól jársz a Pio-val, bár olvashattál negatívumokat is róla. Ha beilleszkedik a környezetbe, már csak minőségi lemez kell. Megírja a hulladékot is, de amikor tényleg ''filléres'' áru a lemez, nem érdemes rajta spórolni.
Verbatim lemezeim vannak, meg egy 25-ös guriga Plextor. Utóbbiból beszerzek még pár gurigát, hiszen alig drágább, és ő a király.
Kívánom, hogy megelégedésedre használd a Pio-t. -
Vakegérke
félisten
válasz
Landsmann #1811 üzenetére
Remélem, olvasod még egyáltalán a rovatot.
Ami az írót illeti, nagyon sajnálom, hogy befuccsolt nálad. Nekem örömmel tapsikolva dolgozik, pusztán egy húzós árú lap kellett hozzá. Ment az olcsó Asus A7N8X-ben is. Kitérő volt az Asrock, amely cég egyik csúcslapjával nem volt hajlandó működni. Természetesen nem miatta vettem másik lapot, zsebeimet kiürítve. Átállás volt, elég nagy volumenű. Jelenlegi konfigurációm minden darabkája jól kommunikál egymással, hála a hardware Istenének.
Nem is tudom, javasolhatok-e ebben a topicban más írót. Na jó, megteszem off.
Bár nem volt olcsó, nekem nagyon bejött a Benq 1655. Ha meg számít a pénz, akkor elmondanám, hogy környezetemben elég sokan használnak LG írót. Dícsérik, mindent ír, olcsó. Ha butaságokat mondtam, majd jól lehordanak azok, akik jobban tudják. Ennyit kockáztathatok.
Tiszta szívvel kívánom, hogy ez legyen életed legnagyobb csalódása, és anyagi vesztesége.
Életedben sok boldogságot, munkádban sok sikert kívánok.
Remélem, összefutunk még valamelyik topicban.
Mit mondhatnék még? Talán csak ennyit:
Szia! -
Vakegérke
félisten
Nem vita, csak csodálkozás.
Nálam a Philips gyártmányokkal nem volt probléma. Lehetett CD, vagy DVD, mindegy volt. Gond lenne velük? Meglehet. Akkor én szerencsés szériát fogtam ki.
Nem jött be, rendben. Akkor melyek voltak azok a lemezek, amelyekkel nem volt gondod?
Megjegyzem ez a Pioneer 111-es írók rovata, de tapasztalataid hasznosak lehetnek számunkra is. Mondom ezt azért, mert LG az (újra)íród.
Az előzőleg olvasottak láttán tudhatod, a Plextor felé nyomulok. Ettől független szívesen veszem mások tapasztalatát. Bizonyára mások is így vannak ezzel. Mármint tapasztalat, és miegymás. Kicsit belegabalyodtam, bocs. -
Vakegérke
félisten
Eddig csak beszélgettünk, vitatkoztunk, most tanácsot kérek tőled. Azért nem off az írásom, mert érintheti a Pio 111 tulajokat. Nagyon is.
Olvasom a lapodon, hogy ''A Plextor kiárusítja a lemezkészletét...'', mert a Taiyo Yuden az áldásos piaci helyzetnek köszönhetően(?) esetleg drágán fogja adni a nyersanyagot.
Nos, a kérdés egyszerű.
Érdemes bespejzolnom a Plextor lemezeiből? Tényleg olyan jó, mint a híre? Jobb, mint a Verbatim?
Válaszod-tanácsod előre is köszönöm. -
Vakegérke
félisten
Tapasztalataim soroltatták fel velem a listát. Nálam nem hibáznak huzamosabb használat után sem.
Tény, hogy termék hiba nélkül nincs. Egy elfuserált sorozat, és a vásárlók hajlamosak elpártolni a gyártótól. Ez visszafelé is igaz. Nálam bejött x, és y gyártó, ragaszkodom is hozzájuk, nincs miért kárhoztatnom őket. Ami pedig az én kedvenc Imation lemezemet illeti, bizony az ezredforduló előtt született, talán ezért van vele szerencsém.
Mostanában lecövekeltem a Verbatim névnél. Más (újra)írható lemezem nincs is itthon. Vagyis bocs, van. Egy 25-ös henger Plextor DVD+R. Állítólag ő a király. Majd meglátjuk. -
Vakegérke
félisten
Na szép.
Épp most volt szó arról, hogy miként olvas a meghajtó karcos lemezeket. Ma elővettem két darab, alig egy éve megírt Memorex CD-t. Az eredmény tragikus. Pár könyvtár erejéig semmi gond, aztán megáll a tudomány. Maguk a lemezek pedig gyönyörű állapotban vannak.
Hogy megnyugtassam a kedélyeket, ne olvassa őket a Benq sem, és befuccsolt a szomszéd LG-je is velük.
Szóval nagyon nem mindegy, hogy milyen a nyersanyag. Mától nálam a Memorex is fekete listán van.
Elmondom azt is, hogy melyekben nem csalódtam.
Verbatim, Philips, TDK.
Külön kell megemlítenem az Imation-t. Rendszeres használat sem tudta megnyúzni, pedig a ráírt adatok dátuma 1999, 03 03. -
Vakegérke
félisten
Attól függ, mit nevezünk karcosnak. DVD, és CD lemezem is van, amit már csak kegyeletből tartok. Biztonsági másolatom persze van. Ránézve nincs mélyszántás, de fény felé fordítva bizony szánalmas, nagyító alatt tragikus az állapotuk. És hogy be is fejezzem mondandóm, nem botlik vele az íróm.
-
Vakegérke
félisten
Harag? Semmi ok nincs rá. Nézd csak:
''Megbocsáss, kedves azbest, nem volt szándékomban téged megbántani, hiszen azt sem tudom, ki is vagy. Szándékaid bizonyára nemesek, és javító jellegűnek szántad bejegyzésed.''
Mondjuk a magunkét. Azt nem hiszem, hogy bárki ártó szándékkal akar lehengerelni másokat. Ám elég egy nem célzott megjegyzés, hogy többen is megbántódhassanak. Ha Sonarnak címezted volna bejegyzésed, egyértelmű lett volna.
Egyébként nekem is nyafogott már egy kishaver, hogy nincs kép a monitorán. Elég nehéz volt kihúzni a VGA kártya aljzatába fordítva beerőszakolt kábelt...
Jó a honlapod. -
Vakegérke
félisten
Nézd, azbest, ez nem volt szép:
''Nameg az is ''vicces'' hogy arra nem képes valaki, hogy megigazítson/cseréljen egy kábelt (talán nem is értette miről van szó) de másik meghajtót tud venni bele (gondolom bele is teszi).''
Ha olvasgattad az eddigi írásokat, láthattad, szinte mindent elkövettünk, hogy adott környezetben szóra, vagyis írásra, tehát működésre bírjuk írónkat. Nos, az általam nagyra becsült (ha kételkedik benne, akkor is így van) PPeter mondatát idézném:
''Inkompatibilitások mindig is voltak, vannak - és lesznek.''
És még egyet:
''Készséggel elhiszem az, hogy létezik feloldhatatlan inkompatibilitás.''
Igenis megigazítottuk/kicseréltük a kábelt. Személy szerint nem vettem másik meghajtót. Alaplapot kellett cserélnem, a műtét sikeres volt. Trallallázva ír a meghajtó, ha megszólítom, és alíg várja, hogy teljesíthesse parancsaim.
''Nekem a Pio111 szépen működik, nem írok gyakran lemezt, de eddig nem volt rontása.. egy régi (fentebb említett) shuttle alaplappal.''
Az Asus A7N8X lappal nekem is működött minden. Jött az Asrock 775Dual-VSTA, gond egy szál se. Újabb lap, Asrock Conroe945G-DVI. Na, itt fuccsolt be a vas. Dugdostam én mindent mindenhova. Szeretem ezt az írót, hűséges típus vagyok. Nem, és nem, nem működött. Sok víz folyt le a vén Dunán, jelenleg egy húzós árú lap szolgálja ki a perifériákat. Érdekes, az író csókolomot köszönt nekem, és örül, hogy újra szolgálatba léphetett.
Pedig nem is igazítottam meg/cseréltem kábelt. Talán nem is értettem volna, miről is van szó.
A fórumban mindenkit barátomnak tekintek. Ennek szellemében mondom a következőket:
Teljes mellszélességgel állok Landsmann mellé. Más nem fűz minket össze, csak a finn zene szeretete, és egy jó nagy szívás ezzel az íróval. Az én problémám megoldódott, az övé nem. Mélyen egyetértek vele.
Egy periféria ne hisztizzen, illeszkedjék be környezetébe!
''Hmm, manapság már mindenki informatikus akinek számítógépe van''
Ez pedig végképp nem volt szép.
Megbocsáss, kedves azbest, nem volt szándékomban téged megbántani, hiszen azt sem tudom, ki is vagy. Szándékaid bizonyára nemesek, és javító jellegűnek szántad bejegyzésed. Csak annyit tudok mondani, hogy nem informatikus mindenki, akinek gépe van. De ha már önmaga szereli össze, akkor némi tudás feltételezhető az illetőről.
Én még 386DX40 géppel kezdtem. Nem tegnap volt, elhiheted. Azóta saját hibáimból voltam kénytelen okulni, autodidakta módon tanultam mindent. Amit elcsesztem, annak az árát keményen meg is fizettem.
Nem vagyok informatikus, nem vagyok szaki. Egy borostás tag vagyok, aki a ''Landsmannokkal'' egyetemben szeretné használni a nem kevés pénzért vesztegetett vasat. Én használom, gond egy szál se. De mi van azokkal, akik a kuporgatott pénzecskéjükből vásárolt írót nem tudják szóra bírni? Pedig megigazították/cserélték azt a fránya kábelt, mindhiába.
Bocs, ilyen szószatyor vagyok... -
Vakegérke
félisten
válasz
Landsmann #1779 üzenetére
Na ezaz:
''Ugyanis még ugyanazon gyártó különböző alapjaival is vagy megy, vagy nem megy.''
Épp ezt közöltem mikk2000-rel. A gyengébbik Asrock lappal nem volt gondom, a sokak szerint csúcs lap nem kezelte az írót.
Megkoplaltam a közel negyven rugót, mint ahogy ezt az egész átállósdit is. Benne volt a pakliban, hogy a Gigabyte le se fitymálja az írót. Kihajít, marad a Benq, passz. Szerencsére ez a lap szeretőn gondoskodik kedvencemről.
Nagyon remélem, hogy bejegyzéseimből nem az alaplap cserére való buzdítás szűrődik ki.
AMD, AGP, DDR.
Olcsó lapcsere, Intel 775Dual-VSTA. AMD3000+->Intel E6400, DDR->DDR2.
Újabb csere, Conroe945G-DVI. Integrált VGA, stabilabb rendszer. Az író kakukk, nem működik, legfeljebb boot eszközként. 7600GT PCI-E kártya beszerzése megtörtént.
Már csak egy jó alaplap kell. Sokszoros rákérdezgetés imitt-amott, ph rovatok böngészése, tanács kérés.
Végleges lap beépít. Nem két napot, hosszú éveket kell kiszolgálnia engem, és a perifériákat. Idáig nyerő, nincs miért panaszkodnom. Mondjuk még a 667MHz memóriákat nem ártana cserélni 800MHz-esekre, de majd ha lóvés nagyfiúcska leszek.
Egyébként csutkára igazat adok neked. Egy író ne hisztizzen, hanem írjon, erre gyártották. Talán kiad a gyártó egy olyan firmware-t, amely megoldja a problémákat.
[Szerkesztve] -
Vakegérke
félisten
Kedves, és tisztelt PPeter!
Itt a kulcsmondat:
''Készséggel elhiszem az, hogy létezik feloldhatatlan inkompatibilitás.''
Érthető, hogy aki szív egy nagyot új szerzeményével, az sirnyákol? Netán nekiáll hardvert anyázni?
Nem egy alátétről van szó, melyet ha leejtünk, le se hajolunk érte, filléres áru. Igenis sokaknak okoz gondot a sokezres tétel kiköhögése. Örül a cuccnak, hiszen erre vágyott, talán épp valaki tanácsára, ugyebár. És bizony a boga Úr Istennek se akar működni az új jövevény. Az író jó, nem veszik vissza. Dísznek csúnya, és drága is. Eladni megfelelő áron lehetetlen.
Érthető, hogy aki szív egy nagyot új szerzeményével, az sirnyákol? Netán nekiáll hardvert anyázni?
''Viszont ezzel együtt nincs értelme hardvert anyázni és sirnyákolni - azon kívül, hogy jobban érezheti magát tőle a telepítésben megőszült felhasználó...''
Értelme tényleg nincs, hiszen a tényeken nem változtat a sirnyákolás. De okoz némi megkönnyebbülést. És ugye hol tegye a pórul járt tulaj, mint éppen a megfelelő rovatban. Éppen ez a dolog lényege. Olvasgatja Kata, Fercsi, Klára, Sára, s valahány név a naptárba', belenéz a tulaj névjegyébe, és máris tudja, milyen konfigban nem működik megfelelőképp kiszemelt kedvence.
Véleményem szerint akinek gondja van az íróval, sirnyákoljon csak, kicsit anyázhatja a hardvert is. A negatívumok közszemlére tétele sokak számára lehet segítség. Adott környezetbe nem vásárolnak olyan cuccot, mellyel mások pórul jártak.
Tudásod nem sekélyes.
Ha ilyen irányú véleményemet olvastad volna ki előző bejegyzésemből, akkor nem fogalmaztam eléggé árnyaltan. Tiszta szívvel kérem elnézésedet.
Egyébként tetszik a ''sirnyákol'' kifejezés. Sírva nyivákol, így értelmezem. Szótáramban nem szerepelt, pedig eléggé gazdag a szókincsem.
Remélem nincs harag, duzzogás. Egy valójában jó író rovatában vitázunk, érvelünk, tanácsokat adnak a tudók, örömmel fogadják a nem tudók. -
Vakegérke
félisten
Előre is elnézést kérek, ha esetleg kiszalad billentyűzetem alól néhány nem túl szalonképes szó. Nem szeretném meghazudtolni a nickemben lévő kicsinyítő képzőt. Inkább vagyok kedves, mint ordenáré.
Idéznék pár sort az általam valóban tisztelt, és nagyra becsült PPeter bejegyzéséből, lásd #1741:
''...a legtöbb egy ATA/IDE csatornával rendelkező alaplappal gond nélkül használhatók a CD/DVD-írók, amennyiben a DVD-író telepítésekor hajlandó a felhasználó:
- elolvasni az alaplapi kézikönyv vagy online dokumentáció vonatkozó részét
- kipróbálni az ATA/IDE csatorna különböző beállítási lehetőségeit a BIOS-ban
- ügyelni a hatvanezerszer leírt kábelezési tanácsokra (sorremd, kábeltípus stb.)
- ha szükséges, külön telepíteni az ATA/IDE vezérlő drivert
- nem félig összeomlott, tucatnyi rezidens CD/DVD-író programorral, emulátorral terhelt operációs rendezeren kínlódni és végül olvasás és gondolkodás helyett sirnyákolni és a hardvert anyázni.''
A sorok leírása óta sok víz lefolyt a vén Dunán. Túl sok dícséret nem illette ezt a jobb sorsra érdemes írót azóta. Pedig nem rosz cuccos. Szolgál ez precízen, csak megköveteli magának a kellő környezetet.
Nemrég váltottam alaplapot, közel negyven rugó volt az ára. Érdekes, az író szolgálatra kész, alig várja, hogy munkára fogjam. Kifogástalan.
Helyzete, alakja, kábelezése változatlan.
Tehát.
A világ legelismertebb szakija sem bír megcáfolhatatlan tudással. Legfeljebb nincs kellő tapasztalata.
Jól válogatott alkatrészek, gond nélküli konfiguráció. Ez az alap. Csak ugye nem vagyunk egyformán eleresztve anyagilag. Sokakkal együtt veszek, amire pénzem van, és amit a barátok, haverok tanácsolnak. No meg olvasgatom a fórumokat, ma már leginkább csak a ph-t.
Ami pedig a tapasztalatot illeti, adott összegből épített gép használatából ered. Mondom gép, és nem egyedi alkatrész. Ergo érthet valaki extra módon az optikai meghajtókhoz, tudása sekélyes, ha nem tudja beilleszteni bármilyen környezetbe.
Inkompatibilitás. Itt leledzik a kulcs, csókolom tisztelettel. Ez az író csak bizonyos környezetben hajlandó működni. Pont.
Hogy ezt miért kezdtem el?
Talán azért, mert sokakkal egyetemben olvastam, gondolkodtam, mindent kipróbáltam az adott lehetőségek közt, mégis kudarcba fulladt minden kísérletem. Elég volt egy alaplap csere, és lássak csodát, nem kell szemétre dobnom kedvenc írómat.
Szóval.
Vannak, akik sirnyákolnak, és hardvert anyáznak, és lesznek is ilyenek. Nem működik valami, amit kemény munkával megkeresett, avagy szülőktől kikuncsorgott pénzen megvettek. Saját esetemre rámutatva nem az író döglött, csak a körülmények ellene játszanak.
Konklúzió.
Akinek telik rá, olyan (drága) cuccal rendelkeznek, amely kezel bármit, még az eldobott csikket is. Ám elhiheti, hogy másoknak nem esik jól, ha panaszukat sirnyákolásnak minősíti, és a vassal kapcsolatos megszólalásaikat hardver anyázásnak minősíti.
Pont. -
Vakegérke
félisten
Csak a kotnyél beszél belőlem.
Ha van kedved játszani vele, van frissebb firmware is: [link]
Vagy bejön, vagy nem.
Úgy tűnik, egyre több a panasz, egyre kevesebb a dícséret. Nálam a 109D hiba nélkül szolgált, és jelenleg is munkára van fogva az öcsém gépében. Meglehet ilyen rosz a 111-es széria. -
Vakegérke
félisten
-
Vakegérke
félisten
válasz
Landsmann #1753 üzenetére
Értelek, jó a felfogásom.
A gyártók valóban a haszonra törekednek. Gondolj bele. 90% elégedett vevő, és 10%, amely nem képes bebizonyítani, hogy csapdába esett. Nem kevés pénz, de lassan ott tartunk, hogy rálegyintünk a közel tízezres veszteségre. Tehetünk mást? A forgalmazó könnyedén, mosolyogva bizonyítja be, hogy az áru hibátlan. És tényleg hibátlan. Csak éppen bizonyos körülmények közt nem működik. Mint láthatod, syn7h37ic reményt nyújtott. Úgy néz ki, hogy nem kell vennem kétszázas szöget.
A lapcsere nem az író miatt lesz. AGP, DDR, átállás. Asrock DUAL-VSTA, DDR2 RAM csere. Idő múltán Asrock Conroe945G-DVI lap beszerelése, mivel alaplapi VGA van benne. 7600GT PCI-E kártya beszerzése, installálása. Nos, innen már csak egy lépés egy tuti alaplap megvásárlása. Hogy melyik lesz, azt még a tündérek nem súgták meg. Böngészem a leírásokat, olvasgatom a fórumokat, elsősorban ezt. Bármire cserélnék, nagy örömet okozna, ha az íróm együttműködne a környezettel. Szeretem, és kész. -
Vakegérke
félisten
válasz
#96302336 #1752 üzenetére
Hurrá, köszi szépen, syn7h37ic. Szívemből szóltál, ''titkos'' választottam az Abit AB9. Tehát megnyugtató, hogy jól kezeli az írót. Hogy cifrázzam, két író lóg az IDE kábelen. A kérdéses, és egy Benq 1655. Hosszú kábel? Ez cirka 50 centis csőkábel. De próbáltam már a laphoz mellékelt gyárit is. Volt az író master, slave, egyedül, párban, rózsavízben, imádság közt, az eredményt már leírtam.
Sajnálnám a falra szögelni ezt a jó kis írót. Észrevételed köszönöm szépen.
Kicsit löktél az Abit felé. -
Vakegérke
félisten
válasz
Landsmann #1750 üzenetére
Megbocsáss, Landsmann, van egy mondatod, amely nem fedi a valóságot.
''Lehet, hogy gyárilag szar az író.''
Az író igenis jó. Megint más, hogy csak bizonyos körülmények közt hajlandó működni. Ha jól érzi magát, mindent olvas, és ír becsülettel. Asus mániás vagyok, talán épp ez beszél belőlem. Hamarosan lapot váltok, és remélhetőleg megszünnek gondjaim. Buta hiszti, de az Asrock befuccsolt vele.
Nos, ha minden klappol(t), ez a Pioneer bélésű izéke hűségesen szolgál(t), mint márkatárs elődjei. Ez a lap most nem jött be. Sebaj, a következő remélhetőleg csípőből vágja, és újra szerethetem kedvenckémet. Ha nem így lesz, az életben soha többé nem veszek Pioneer-t, vagy ilyen bélésű vasat.
Igen, én is kipróbáltam mindent. Driver, BIOS turkálás, kábelek csereberéje. Nem megy. Izzad, szenved a vas eredmény nélkül. Azonban tuti az író hibája? Talán az alaplap gyártók lehettek felületesek? Frász se tudja.
Abban csutkára igazad van, hogy azt a bizonyos tizet nem érdekli a kilencven sikere, keserű a szájuk íze. Ám akinek bejön, az megszereti, ha eddig nem szerette ezt az írót.
Anno adott volt egy gép, 386-os procival, jó esetben 4 mega RAM-mal. Bármely kapható (nagyon drága) CD írót kezelt. Istenkém, hol vagyunk már ettől...
Gigaherz mánia, agyonhúzott procik, tonnányi RAM. Mégis egyre instabilabb minden. A gyártók gyártanak, termelik a profitot, ám nem foglalkoznak igazából egyetlen dologgal. Ez pedig a kompatibilitás.
Válogatni kell már mindent. Régen kértem egy mega RAM-ot, tuti működött. Ma már gyártók, nevek, választék zöme. Ám ha mellé nyúlok, annyi a szép reményeknek. Így van ez az írókkal is. Jól választottál? Használd egészséggel. Nem sikerült? Mehetsz a sóhivatalba, hiszen működik, csak éppen nálad nem akarja az igazságot.
Ne bántsd ezt az írót, mert nagyon jó. Megint más, hogy nálad, és jelenleg nálam se működik megfelelőképp.
És hogy igazad is legyen.
Ha az új lap sem kommunikál vele megfelelőképp, fúrok egy lukat a panelbe, kétszázas szöggel rögzítem (akkor már volt) kedvencemet, és időnként szamárfület mutatok neki.
Apropó, van ötlet, tanács az új lap kiválasztásához?
Abit AB9, Asus P5B, Gigabyte GA-965P-DS3. -
Vakegérke
félisten
Tudod, PPeter, tisztellek, meg minden ilyesmi. Már akkor jártam honlapodon, amikor még azt sem tudtam, mi az a prohardver fórum.
Hogy tisztázzam, nem sirnyákolni, és hardvert anyázni akarok.
Csakhogy.
Jelenleg Asrock Conroe945G-DVI lapom van. Ha idáig nem volt problémám az Asus 1608P3S/Pioneer 111L íróval, most megszívtam. Gond? Igazság szerint nem. Ha írni akarok, avagy beolvasni valamit, jól szolgál a Benq 1655. Kivéve persze a RAM-ok.
Új lap, új telepítés. Szűz rendszer. Mindent lát az XP, így szerinte gond egy szál se a Pioneer 111L meghajtóval. Alaplapi (és egyéb szükséges) meghajtók telepítve. A BIOS-ban minden beállítást kipróbáltam, sokszoros újra indítás. Csőkábel helyett alaplaphoz mellékelt kábel csere is megvolt. Érdekes, az író XP alatt a füle botját se mozdítja. Mindegy neki, hogy audio, vagy adat CD, DVD, RAM, nem érdekli semmi. Küszködik szerencsétlen, hogy olvassa, ennek érdekében fagy minden progi, úgymint Total Commander, Windows Intéző, bármi. Magyarán halott az eszköz, holott az XP nem ezt mondja.
Nos, hogy az íróm jó, az nem kérdéses. Róla boot-olva gond nélkül indul minden, tehát a BIOS elismeri prioritását.
Driver gond? Amit lehetett, elkövettem. Kábel gond? Szintúgy. Hisztis a kicsike, ennyi az egész.
Hamarosan lapot cserélek, és bízom benne, hogy ez megoldja a problémát. Jelöltjeim Abit AB9, Asus P5B, és Gigabyte GA-965P-DS3.
(Tanácsot elfogadok: melyik legyen?)
Nagyon egyetértek Landsmann (#1743) hozzászólásával.
''Ami pedig a vinnyogást és a hardverfikázást illeti, nem lehet mindenki szakértő.''
Ebből adódóan sokan még a BIOS-ban se mernek garázdálkodni.
Tehát.
Veszek valamit, és berakom a cuccosba. Jól működik, örülök. Nem működik, sírok.
Nincs szükségem rá, de mondjuk szakit hívok. Ugyanazt végig játssza, mint én, aztán vállat vonogatva elmegy, miszerint jó a vas, hiszen boot-olni lehet róla, és leszaggat rólam egy halom pénzt.
Haverok intézik ingyen, eredmény ugyanaz.
Ismét Landsmann idézet:
''...100 találomra kiválasztott gépből 90-ben normálisan működik. Csakhogy azt a maradék 10-et ez nem vígasztalja. Azok csak a szívást tapasztalják, millió tanács, ötlet ellenére sem lehet normálisan életet verni bele. Akkor úgy gondolom, megérett arra, hogy kivágják a gépből és más típust válasszanak helyette.''
Úgy biza. Sok csengő-pengő forintokat kiadó társaim nevében mondom, akiknek nem hajlandó megfelelőképp működni a vas, hogy a gyártó EMBERBARÁTIBB terméket produkálhatott volna.
Reklamálhatok az eladónál? Hát persze. Kábeleket fog, összedug, gép bekapcsol. Érdekes, minden rendben, gond nélkül működik. Mosolyogva elküld a fenébe. Igaza van? Hát persze.
Tudod, PPeter, valójában igazad van. Sokan nem olvassák el a megfelelő dokumentációt, így nem megfelelőképp állnak a dolgokhoz. (Hű, de suta mondat...) Azonban mi van azokkal, akik gondosak, mégsem tudnak életet lehelni abba az átkozott vasba, amelyet az XP jól azonosít?
Nem a kötözködés volt a szándékom, PPeter. Ha mégis úgy véled, megbocsásd merényletem, kérlek. Egyébként minden tiszteletem a tiéd. -
Vakegérke
félisten
válasz
hétalvó #1581 üzenetére
Ha úgy érted, ahogy gondolom, akkor igen.
Primari master Samsung wincsi, Asus/Pioneer 111L író.
Secondary master Maxtor wincsi, Benq 1655 író.
Volt már a két winyó egy kábelen, úgyszintén a két író. Mindegy volt nekik. Nekem a jelenlegi felállás a szimpatikus, ennyi a történet.
Egyébként olyan lapot még nem láttam, amin csak 1 IDE van, de attól még lehet. Még a SATA-s lapoknál is ott a két IDE. Az enyémen is. Na jó, okoskodás vége... -
Vakegérke
félisten
válasz
henshaw01 #1557 üzenetére
Biztos, hogy 1.29-re akarsz frissíteni?
Ha nem, akkor rendelkezésedre áll a 8.29 Buffalo. Gondolom belső (beszerelhető) íród van, tehát az INT verzió a kívánatos számodra. Ha külső, akkor az EXT a nyerő.
Nézd csak: [link]
Először a 8.19-et kell felnyomni, csak utána kajolja meg (reboot után) a 8.29-es verziót.
Azon pedig el kell gondolkodni, hogy a Buffalo mennyire hivatalos. Hogy nem gyári, az tuti.
Nekem tutira bejött a dolog. Asus íróm van, aminek Pio a bélése, és az XP úgy ismeri, mint Pioneer 111L őnagyságát. -
Vakegérke
félisten
110-esem nem volt, az igaz. 109-esről váltottam, méghozzá Asus 1608P3S-re. Az Asus is Pio bélésű, és számomra ez volt a fontos. Firmware upgrade, (de szép magyar szavak) és máris Pio 111L-ként ismerős a Windowsnak.
Szóval.
Tapasztalataim csak jók. Igaz, Verbatim lemez a hisztim, csak nem ''fekete'' széria. Kis óvatossággal, és jó szemmel ki lehet szúrni a hamisítványokat. PPeter egész jó kis cikket írt már erről: [link]
Csak óvatosan.
Pillanatnyilag vár a szekrényemben egy kupac Plextor lemez, hogy megírjam. Állítólag a lemezek királya. Tuti nem hamis, a beszerzési forrásom -mondhatnám- baráti.
Végkövetkeztetés.
Ha már nehéz lóvét adtál ki az íróért, ne sajnáld azt a pár forintocska különbözetet kiadni tényleg tuti, megbízható lemezekre. Véleményem szerint a Traxdata ugyan nem rosz, de nem is a gyönyör csúcsa.
Még valami, talán érdekel.
Ez az író tudja a Labelflash technikát. Spéci lemezekre gravíroz bármit, amit csak akarsz. Egyben tudja a DiscT@2 technikát. Bocs, ha tudod, de azért elmondom. Az adat oldalra (állítólag CD-re is) írhatsz szöveget, beilleszthetsz grafikát, de csak az üres területre. Ehhez viszont a 111L firmware szükséges. -
Vakegérke
félisten
válasz
avalanche73 #1393 üzenetére
Üdv néked.
Mikor még nagy szám volt az AMD K3 400-as proci, már akkor is írtam CD-t. Ebből következően nem hiszem, hogy lenne gátja egy író beépítésének.
Felhasználó vagyok, nem szakértő. Amondó volnék, hogy nem borul a rendszer, ha éppen írsz. Az már más, hogy esetleg lelassul. Olyan nagy baj? Viszonylag rövid idő alatt végez az író, azalatt lehet pihengetni, mást csinálni. Szerintem inkább a memória mennyisége lényeges, mint a proci frekvenciája. Ha nem így van, kiigazítanak azok, akik jobban értenek a vashoz, mint én.
Ami meg az író progit illeti, általános kedvenc a Nero. Azért linkelek valamit, íme: [link]. Válogass kedvedre. Van ingyenes is dögivel, legfeljebb kisebb tudású, ám amit tudni kell, azt tudják. Jó részét persze nem próbáltam ki, ez bizony rád vár. Azonban vigyázz, egyszerre csak egy progi legyen a gépen. Ha nem vált be, uninstall. Hajlamosak összeveszni. Pontosabban megeshet, hogy nem megfelelően működnek. Úgyis csak egyre van szükség, fölösleges a konkurrencia.
A 111-es Pio pedig a szívünk csücsköcskéje, így valószínű, hogy ahányan reagálnak írásodra, csak ajánlani fogják velem együtt.
Zaj? Igen, van. Elég hangosan nyílik, és záródik a tálca. Kilöki, berántja. Írás közben nem zavaró, olvasásnál suhog, de tűrhető. De nem is ezek miatt szeretjük. Nagyon tuti, megbízható író.
Magánvéleményemet olvashattad. Kívánok jó döntést, sok örömöt a használathoz, bármilyen típust választasz. -
Vakegérke
félisten
-
Vakegérke
félisten
Bocsánatot kérek, PPeter, elírtam a neved.
-
Vakegérke
félisten
-
Vakegérke
félisten
Én sem az ujjamból szoptam a tudományt. Ebből a topicból kaptam a hatékony segítséget. Sok kedves fórumozó társ vezetgetett, mikor botorkálva kerestem a ''111L-esítés'' lehetőségét.
Nos, íme: [link]
Részletek.
Szedd le a 8.19 INT, és a 8.29 INT verziókat.
Csomagold ki mindkettőt.
Indítsd el a 8.19-est, de ne legyen lemez a meghajtóban, és semmi fölösleges progi ne fusson. Hidd el, megtalálja az eszközt, és frissíti a belsejét.
Reboot. A Windows új eszközt fog találni, és birtokba is veszi, használhatod.
Ne érd be ennyivel, indítsd a 8.29-est.
Reboot. Íme, újabb eszközt talál a rendszer, és birtokba is veszi. Ennyi a bűvészkedés.
Amig szöszmötöl a meghajtóval a progi, ne babrálj semmit, nem tesz jót az egészségnek.
Nem nézlek értetlennek, paryxx, csak részletesen igyekeztem leírni a folyamatot.
Sok sikert! -
Vakegérke
félisten
Jó ez az író, és kész.
Minden formátumot ismer, kezel, és spéci lemezekre gravíroz is szép kék képet. Nem spéci lemezeknek is megrajzolja az alját, ha a tulaj abban akar gyönyörködni.
Mondom ezt úgy, hogy Asus meghajtóból varázsoltam 111L-t.
A fentiek értelmében köszönettel tartozom mindazoknak, akik segítettek.
Ramius, emil ment. -
Vakegérke
félisten
Jól mondja shteer, a premium kóddal kell megetetni a Nero-t, akkor fog ''rajzolgatni''.
Ami a gyakorlati részét illeti, a ''Nero StartSmart'' elindítása után az ''Extrák'' közt találod a lehetőséget. Indíthatod lazán a ''Nero Burning Rom''-ot is, belépés után az ikon látható látható felül jobbra. Ha mégsem, akkor a sor legvégén van egy pici lefelé mutató nyilacska. Kattints rá, ''Add or Remove Buttons -> Customize -> Extras''. Ott megtalálod az ikont, engedélyezd. Nálam ennyi volt a műtét. -
Vakegérke
félisten
Viszonylag egyszerű, Woid.
A szerkesztőben balra található eszközök közül a legalsónak adtam munkát, a ''Custom text''-et jelöltem ki. Elhelyeztem kedvem szerint a korongon. Dupla kattintásra előjönnek a lehetőségek. A megfelelő rovatba beírható a szöveg. Ami pedig kérdésed illeti, a választ a ''Brush'' fülre kattintva kapod meg. Húzd azt a fránya csúszkát legalulra. OK, ennyi a játék.
Mellesleg bennem sincs már olthatatlan vágy, hogy kihasználjam ezt a lehetőséget. Jó tudni, hogy megtehetem, ha akarom, dicsekedhettem is a ''műremekkel''. Ennyi, és csókolom. -
Vakegérke
félisten
válasz
golyani #1151 üzenetére
Na, most kiderül, hogy okoska vagyok, vagy pedig kinevettetem magam.
Szóval a ''Sajátgép'' ikonon két klittyentés, vagyis nyisd meg.
A kívánt eszközön, jelen esetben az író ikonján jobb klikk, legalsó sor: ''Tulajdonságok''.
Rákattintasz az ''Automatikus lejátszás'' fülre.
Kedved szerint beállítasz mindent szájíz szerint.
Örülsz a sikernek.
Mondtam ezeket XP alól, és lehet, hogy reboot szükséges.
Amennyiben így sem stimmel, akkor passz, jobb ötletem nincs.
Sok sikert!
[Szerkesztve] -
Vakegérke
félisten
-
Vakegérke
félisten
Remélem ide tartozik, legalábbis csatlakozom az előttem szólókhoz.
Egy jól irányzott reinstall után az eszközkezelőben megnézem, hogy mi nem stimmel. Szép sárga felkiáltójel figyelmeztet rá. Alaplap CD-je be, telepítőből kilép. Eszközkezelőben a kérdéses eszközöknél driver cseréje, avagy pótlása. A keresést rábízom a rendszerre. A módszer nálam bevált, probléma mentesen fut minden.
Ami meg az írókat illeti, a winyók mögött szolgák. Még akkor sem sértődtek meg, amikor firmware frissítésre került sor. -
Vakegérke
félisten
válasz
Marco_83 #956 üzenetére
Esetleg menézhetnéd az Asus 1608P3S írót is. Csicsás, és belül ő is Pio 111D, bár lehet, hogy sima 111. Ugyanis írja alapból a RAM-ot is. Firmware hercehurca, és mindent tud, amit a 111L, olyannyira, hogy a rendszer így ismeri fel a firmware frissítést követő reboot után.
Az ára? Tessék, nézd meg: [link]
[Szerkesztve] -
Vakegérke
félisten
A #862-ben saját mesterkedésem írtam le, talán segít, olvasd el.
Asus 1608P3S külső, jelenleg Pioneer 111L belső, 8.26-os firmware.
Nero 7.2.3.2b, és tiéd a LabelFlash lehetősége is.
Végül elmondom, hogy a fórumozó társak tanácsait használtam fel, nem egyedül voltam ilyen okos... -
Vakegérke
félisten
Arra vigyázok, fecoka, hogy megfelelően burkoljam mesébe a lényeget. A lényeg nem veszett el, és nem is fog elveszni.
Felnőtt fejjel is tudni kell játszani. Aki ezen képességét elveszti, nem is igazán él.
Ez a fórum is csak az, ami a többi. Kommunikációs lehetőség. De ha már kommunikálunk, beszélgetünk, lehet barátsággal, érzelmekkel telve, hummorral, Isten bocsá' mesélve is.
Száraz adatok mellett egy kis érzelem belefér a dologba, én úgy gondolom. Nem bántok vele senkit, és a lényeg könnyedén kihámozható.
Szóval barátian tracsizunk, méghozzá szakmai dologról. Hát nem kellemes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Politika
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- Debian GNU/Linux
- Revolut
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest