- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Megint én. Kiváncsiságból megnéztem egy másik gépben is.
Socket A-s Sempron 2200+ @1800MHZ/200FSB, 512MB mem, Radeon 9550 128/128, egyéb szoftverkörnyezet szinte ugyanaz, de a lejátszók, dekóderek 100%-ig egyeznek.
A Christina.Aguilera-Beautiful.HDTV.1080.mpg-t, és a Coral_Reef_Adventure_1080.wmv-t próbáltam, szinte ugyanazt az eredményt kaptam (minden ment röccenés nélkül), mint a saját gépemen, sőt, picit még alacsonyabb is volt procihasználat. -
Lortech
addikt
Az gáz, nálam simán bejött.
Teszteltem pár videót közben, konfigom: Asrock k8nf4g-sata2, A64 754 3000+, 1GB ram,integrált geforce 6100
Windows media player 10-zel próbáltam, az mpg/ts-hez nvidia decodert használt, mivel fent van az nv purevideo ( egyébként azzal is ugyanilyen eredményt produkált értelemszerűen. ), wma-khoz meg a saját dekóderét használta, próbáltam nv pv-val wmv-t is, ugyanazt az eredményt kaptam.
Közben futott msn, azureus, tűzfal, és alap dolgok, cnq be volt kapcsolva, videót nem kódoltam közben.
Outkast-Hey.Ya.HDTV.1080i.AC5.1.mpg, Christina.Aguilera-Beautiful.HDTV.1080.mpg:
MatrixReloaded_HDTV_1080p_multi_HDL-S_Sample.ts
20-30-40% procterhelés, full screenen átlag 30% inkább.
Coral_Reef_Adventure_1080.wmv 80-90%, 100-at nem érte el, full screenen stabil 80% körülire beáll.
The_Living_Sea_1080.wmv - 70-90%
Titanic_EscapeFromLovejoy_720p.wmv -40-65%, jellemzően 50-55% ful screenen.
[Szerkesztve] -
pintyesz
senior tag
Skacok!
Honnan lehet ilyen HD videókat letölteni?
Nem nagyon találok
Köszönöm! -
Loha
veterán
Egy 6200-as elvileg elég az nvidia szerint, gyakorlatialg annyi az esélye, hogy jól fog menni mint egy 6600GT esetén
Szóval szerencsén múlik, de ez nagyon jól látszik az első hozzászólásból is
Szóval sztem ha biztosra akarsz menni, akkor próbálj ki elötte.
Elvileg egy R9550 is elég lehet.
Ami nekem volt 6200 azon volt. -
Loha
veterán
Megmondom őszintén, szerintem senki nem tud ebben biztosat mondani.
Mint a topicban is írtam kisérleteztem több gépen is, és a végeredmény az volt, hogy egyik gépen megy minden frankón a másikon nem. Utána is néztem több helyen, van akinek frankón megy minden egy 6200-al, vagy R9800-al, másnak meg mint nekem sem ment 6600GT-vel sem. Most ott vagyok, hogy közel 100%-os prociterhelés mellett mennek a 1080-s wmv-k és mpeg2-es HD filmek, de ez éppen hogy csak megy kategória.
Ugyan az a kártya 3000+-os 939-es A64 mellett meg szaggat mint az állat, és fogalmam sincs hogy miért. Szóval lutris a dolog. Elvileg egy 6200-al is megy frankón minden. -
glacious
addikt
Én most néztem 1440*1080-as filmbemutatókat, 1920*1080-ban, hát eszméletlen szép és oylan 50% körül terhel
-
PEPE85
senior tag
Abban kérném a segítségetek, hogy melyik az a legolcsóbb videókártya(ATI és NVIDIA-ból egy-egy) amin tökéletesen megy az összes HD videó?! Játékra nem használom a gépet, tehát az a része lényegtelen. Annyi a lényeg, hogy menjen rajta HD DVD, HD WMV, nagyfelbontású mpg-ek, tehát minden és természetesen legyen rajta HD TV kimenet. 3000+ -os 939-es, de ha kell feltudom húzni 2400MHz-re és akkor a ram-ok is kicsit többet mennek, mint 400MHz. 2*256MB RAM dual-ban.
-
Loha
veterán
Teszprogiban volt előrelépés, de még a lejátszás még mindig nem az igazi...
Azóta a VGA-m egy 6600GT lett.
[Szerkesztve] -
bumper
senior tag
FELADOM
-
bumper
senior tag
Válaszolna vki a kérdésemre?
-
bumper
senior tag
up
-
bumper
senior tag
up??
-
bumper
senior tag
up
-
bumper
senior tag
Ilyen fasza vidkarival nem megy??
Nekem csak egy Geforce 440 mx 64 megácskás van és azt írja a progi hogy a 1080 is okés lenne rajta.
Viszont a ''front side bus and main memory subsystems'' már gyenge lenne... ez mit jelent? Ha veszek mellé még egy félgigát akkor nem lenne gond ?? -
zeg
őstag
Ez most jó vagy sem? Nekem nem szaggat WMP Classic lejátszóval, a prociterhelés 100%
Soft: WinXP+SP2+WMP legújabb+1db divx legújabb codec utólag felapplikálva
Hard: Intel Pentium M715 Dothan (2MB), intel 855GME+intel extr.graph.2 64MB shared, 1GB ram, abit ua10 usb hangk. -
Loha
veterán
Itt egy progi ami leteszteli és megmondja, hogy alkalmas-e a géped wmv-hd lejátszására, és azt is megmutatja, hogy ha gond van akkor mivel:
[link]
Ha nem indul a progi, a rendszeridőt állítsátok vissza 2004-re!
Bejött amit gondoltam, a gépem megfelelő a feladtra, csak a VGA-val van vmi gáz: -
Loha
veterán
Magával a purevideóval is lehet lejátszani, csak ilyen szar MCE-s kezelőfelülete van...
Egyébbként ez egy codec, ha DVD-t vagy mpeg2-őt játszol le, akkor megjelenik az nvidia logó jobboldalt a tálcán, és ott van pár beállítás... Persze csak akkor megy a kikapcsolod a többi mpeg2 decodert... Egyébként ezzel az összes lejátszón megy a DVD lejátszás, és elég frankó minőségben végzi a dolgát... -
LordX
veterán
Azt mondtátok már, hogy kinek a gépében mennyi a memória?
-
Akkor passzolok. Mondtam hogy csak találgatok és nekem ez tűnt logikusnak. Lehet a végén igazad lesz a procival?
Egyébként ezt a purevideo-t hol találom meg a gépen? Letöltöttem az nV oldalásól, felinstalláltam, kért egy újrainditást és utána semmi változást nem vettem észre. A terhelés nem változott és plusz programot sem találtam, ami lejátszó lehetne. -
zeg
őstag
Gépemen: WinXP Home+az összes elérhető frissítés.
Megj.: A windows media player legújabb rettenetesen szaggatott.
[Szerkesztve] -
zeg
őstag
Kipróbáltam az integrált intel extreme graphics 2 + 1.5GHz dothan noti+media player classic kombinációt, de nekem egyáltalán nem szaggat a video, pedig egy processzorgyilkoló USB-s Abit UA10 hangkártyával próbáltam. Valamit elcsesztem, vagy ennek a cuccnak ennyire vinnie kell a LOTR 1080p videót?
-
Tényleg csak találgatás, de szerintem ilyen szinten nincs különbség a procik között. Sokkal könnyebben gondolok akkor már arra, hogy a filmnézéshez felpakolt kodekjeim számitanak valamit. (Ugye azonos VGA, driver és hasonló teljesitményű gép mellett már csak a szoftver lehet eltérő.) Nekem egy AceMCP 5.91, egy ffdshow-20050611 és egy divx6 kodek van fent.
Annál is inkább gondolok a kodek problémára, mert a saját kodekjeit használó VLC player 0.8.2 ugyanezt a videót 63-75% terheléssel játsza le! Tehát jobban terhel, mint a rendszerkodeket használó mediaplayer9, de még így is folyamatos! -
Loha
veterán
Nekem is ugyan ez a driver van. Lejátszóból meg már végigpróbáltam mindnet...
Akkor most a procira vagy a lapra gyanakszom... Öcsémgépe szinte ugyan az mint az enyém, csak VIA chipset, de azzal sem megy szóval nforce2 is kiesett. Akkor meg csak a proci maradt, vagy pedig vmi szoftveres dolog, bár szerintem ez nem valószínű... -
Loha
veterán
Ilyen gyanúm már nekem is volt, de én pont fordítva gondoltam, hogy a PCIe-esekkel megy az AGP-sekkel meg nem...
. Most mézem, hogy hajszálra pontosan ugyan olyan VGA-m van mint neked
. Procim is teljesítményben kb. ott van, tehát mennie kéne elvileg...
Milyen drivert használsz, és mivel játszod le?
[Szerkesztve] -
Szia Loha.
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy az AGP-PCIe-től függ hogy megy-e. Nekem ugyanis egy sima 6200-es AGP-s kártyával és az adataimnál lévő konfiggal az 1080p-s video is tökéletesen fut, kb 50-60%-os terheléssel. Ellenben több PCIe-s ismerős több is panaszkodott, hogy szaggat nekik nagyon. Jobb ötletem hirtelen nekem sincs. -
Loha
veterán
mpeg2-HD ugyan az... Van akinek megy hasonló konfiggal, meg az ajánlott gép is csak egy 3GHz-es P4...
6200, 6600, 6600GT tudják harveresen gyorsítani a lejátszást, de vmiért egyik embernél megy másiknál nem... Lehet, csak a dobozos kártáykhoz jár ez a feature
Érdekes, hogy a 6800-akon egy hardveres bug miatt nem megy...
Driverből a legújabb van fent, gondolom annak már támogatni kellene nem?
[Szerkesztve] -
max-pain
senior tag
-
Loha
veterán
Nekem ugyan ez a gondom van... 100%-os prociterhelés mellett akadnak a videók...
2500+ Barton, és AGP-s 6600.
1280*720 wmv még éppen megy 90%-os prociterheléssel, de a nagyobbak már nem.
Fent van az nVIDIA PureVideo is...
Próbáltam MPC-t, MP10-et, PowerDVD-t, MPlayert-t, semmivel sem megy...
Egyébként 4 másik gépen is megnéztem a videókat és sehol sem ment...
A gépek:
XP 3200+, AGP 6600;
XP 2000+, GF4Ti;
A64 3000+, R9250;
A64S 2600+, Matrox G450; -
kovasz
senior tag
szerintem a lejatszoddal van gond. venice 3000+ van msi sli platinum-ban, msi gt6600-al es 40..60%-os terhelessel jatsza le a belinkelt lotr video-t.
hansznalj normalis lejatszot pl mplayer. www.mplayerhq.hu. van win32-es verzioja azzal probaltam. a linuxos egy 2500+-os bartonon is viszi ati r9800pro vga-val. -
zooly
aktív tag
Az MPEG-et nekem sem játsza le egyik sem (vagyis WinDVD igen, de elég furcsán, a kép kb fele olyan magasra összevan zsugorodva).
Letöltöttem a fenti helyről a ''Terminator 2 trailer (1080i WMVHD).wmv''-t, ezt nagyon szépen viszi, a procihasználat 60-80% közt ugrál.
cpu: A64 3000+@2160MHz
ram: 400MHz 2-2-2-5
vga: Inno3D 6600@400/600MHz -
<Adamsky>
nagyúr
Én is most a napokban próbálkoztam HDTV-s MPEG-2 lejátszásával PowerDVD-vel és WinDVD-vel (konf. az adataimnál). Innen Bővebben: link szedtem le a Lord of the Rings bemutatóját. A PowerDVD-vel akadt, a WinDVD pedig meg sem nyitotta. Lejátszás közben a proc. használat max. 44%. 5let?
-
zooly
aktív tag
Legujabb drivert használod?
-
dansun
csendes tag
Adott egy AMD64 3000+ S939 rendszer MSI alaplap+MSI GF6600GT videókártya összeálltással.
Sajnos a HDfelbonású videókat darabosan/szagggatva játsza le.
Milyen PIE videókártyát javasotok ami támogaja a 1920x1080-as videók lejátszását?
Már 21e.-ért a legolcsóbb Inno3d GeForce 6200-banis meg
van ugyanaz ami a GeForce 7800GTX-ben:
-High-Definition MPEG-2 and WMV Hardware Acceleration
-Integrated HDTV Encoder supports up to 1920x1080i resolutions
Akkor az MSI GF6600GT-ben miért nincs?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- HP OMEN 3080Ti
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest