- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
oroltbors
csendes tag
Az oldalon minden karakterbeállítás működik, és a MySQL szervert is feltúrtam, hogy minden lehetséges helyen utf8-ra állítsam a karakterkódolást. Működik is két dolgot leszámítva.
Keresésnél az Ő és az ő, valamint az Ű és az ű karaktereket nem felelnek meg egymásnak. Tehát ha szerepel ő az adatbázisban, és én Ő-vel írok be olyat, amire találatot kéne adnia, nem kapok semmit, más ékezetes betűkre működik.
A másik, zavaróbb dolog, hogy ha a keresésnél joker karaktereket használok, nem kapom meg azokat a találatokat, ahol ő-t, Ő-t, ű-t vagy Ű-t kéne behelyettesítenie.
Van ezekre valami megoldás?
-
oroltbors
csendes tag
válasz
fordfairlane #1949 üzenetére
Igen, az megoldódott.
-
oroltbors
csendes tag
válasz
fordfairlane #1945 üzenetére
Notepad++-t használok, a formátumot "UTF-8 without BOM"-ra állítottam minden fájlban. Némelyik azonban westernre állítja a böngészőben a karakterkódolást...
Volt is már valami ötletem, hogy mit nézzek meg azokban a fájlokban, csak elfelejtettem...
-
oroltbors
csendes tag
válasz
fordfairlane #1940 üzenetére
Ez elso ranezesre megorultem, mukodott, az oldalak zome jol jelenik meg, nehany azonban meg mindig nem... Pedig a karakterkodolasa mindegyiknek jo...
-
oroltbors
csendes tag
Sziasztok!
Csinaltam egy oldalt, ami majdnem hibatlanul mukodott, amig ra nem jottem, hogy a maradek hibat az okozza, hogy nem unicode-ban van kodolva. Atkonvertaltam a fajlokat utf8-ba, a .css-be beirtam, hogy @charset "UTF-8";, es azota nem mukodik az atiranyitas, azt irja, hogy mar kikuldte a headeroket.
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\xampp\...\index.php:1) in C:\xampp\...\index.php on line 2
Pedig az elso ket sor csak ennyi:
<?php
session_start();Nincs valami otletek, hogy milyen szabalyt nem tartottam be, merre keressem a hibat?
-
oroltbors
csendes tag
Sziasztok!
Olyan formot szeretnék csinálni, ahol a bemenő numerikus adat több különálló blokkra van osztva, de balról jobbra tab nélkül haladhatnánk, tehát ha betelt a bal oldali, automatikusan átugrik a következőbe, mint installkor a serialoknál. Bogarásztam, de sehol nem találtam ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI MAG 341CQP QD-OLED 34" UWQHD ívelt Gaming monitor + több mint 3 év garancia
- Sony PlayStation 5 Media Remote eladó
- Eladó Xiaomi Mi 10 5G 8GB / 128GB Twilight Gray Szinte karcmentes!
- iPad Pro 12.9" 4.Gen 2020 1TB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest