- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
nevemfel #20501 üzenetére
DesktopServer-t használok a tesztek és a fejlesztés időszakára.
Azt vettem észre, hogy talán onnantól ment félre a dolog, hogy beletúrok egy-egy link forrásfájljába, hogy kiszedjek pár infót belőle.
$all_lines = file($feed_item_link);
foreach ($all_lines as $line_num => $line) {
$keywords = '"keywords" content="';
if (!empty(strpos($line, $keywords))) {
$keywords_strstr = strstr($line, $keywords);
$keywords_strstr_substr = substr($keywords_strstr, 20); //ennek a hossza: "keywords" content="
$keywords_closing_stripos = stripos($keywords_strstr_substr, '"');
$keywords_result = substr($keywords_strstr_substr, 0, $keywords_closing_stripos);
$return_keywords_link = $keywords_result;
$return_keywords_link = str_replace(", ", ",", $return_keywords_link);
}
}
Ha ékezet nélküli adatot szedek ki (pl. linket), akkor nincs gond, ez a fenti kód tökéletesen működik. (nem pont ugyanez a kód, de a lényege ugyanez, csak más string-re keres, és nincs a végén replace)
Viszont azt vettem észre, ha van benne ékezet, akkor az egész kuka, a logtól az adatbázisig minden.Fura ami itt történik, mert pár bejegyzésre a PHP error.log-ja ezt dobja:
PHP Warning: file(https://index.hu/techtud/2021/03/27/allatok-oroszorszag-leopard-nagymacska/): failed to open stream: HTTP request failed!
A link srting-ként van átadva, szóval ez a valóságban file("link")-ként néz ki, de így logolja valamiért. Egyik csatornán működik mindre, másik csatornán mindig csak az első 21-re. Már a hajam tépem, nem értem.
------------
Szóval igazából ez 2 probléma:
1) Ha ékezetes tartalmat szedek ki, az hazavágja a logot és az adatbázis ezen részét is. De ez sem mindig, mert láttam már ékezetes tartalommal a logot és az adatbázist is. De valamiért valahol néha hibázik, csúnyán.2) Az
$all_lines = file($feed_item_link);
nem mindig ad vissza eredményt. Lehívom 60 linkre, abból 21 jó lesz, a többi nem. Lehívom a rosszul sikerült 49-re, abból 21 megint jó lesz.
De ugyanez egy másik csatornával (Index.hu helyett Origo.hu) meg csont nélkül viszi az összeset elsőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Gigabyte alaplap topik
- Házimozi belépő szinten
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged