Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
válasz
Jinxb1rd
üzenetére
Tapsi felvetése jogos, de SQL arthmetic operátorok is jók ide
. Én mindenképp szorzással gondolkodom. Azzal meglehet kapni a kívánt sorrendet a példád alapján. Így fejben nézve..., nekem az ilyen szorzások csak terület számításnak tűnnekÖtletnek esetleg tárolt eljárást lehet írni, igaz nem kötelező, de jobb.
1. Arról van szó, hogy a csempe méretnél ott az X ahelyett jobb lenne a * mint szorzás, azt lehet parselni, vagy regex-szel kiszedni és összeszorozni, az értéket a szórzás jeltől álló bal és jobb operandusokat.
2. Lehetőségként split-elni, azt a stringet, és úgy is lehet szorozni.
Az 1. és 2.-ra itt találsz egy példát, amitől elmegy majd a kedved.
De külön itt is van, hogy a varchar szereplő matematikai kifejezést hogyan lehet exec-elni.
3. A kedvencem, és ez lenne az ideális szerintem: 1 oszlop a szélességnek és 1 oszlop a magasságnak. Nem tudom, hogy mennyire tudsz migrációt végrehajtani az adattáblán (technikai, vagy üzleti okok miatt)
Itt is szorzással lehetne a méreteket meghatározni, ez lehetne az első ORDER BY kritérium. Második kritériumnak pedig ottlehetne hogy a csempe szélesség vagy magasság alapján rendezne. Így lazán elkerülhető sort_order (Tapsi javaslata alapján) a 3x2 és 2x3 dilemma, mert ugye második ORDER BY kritérium ezt tudná tisztázni is. (Kivéve ha manuálisan akarjátok ezt is állítani, akkor van értelme a sort_order-nek).
Bár ilyen esetben ott van a 24-es csapda. 4x6, 6x4, 3x8, 8x3, 2x12, 12x2-es méretek. Itt is lehet kell a sort_order, bár ez tényleg a megrendelői kritérium alapján dől el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 G2 i7-1165G7 / 16GB / 512GB SSD EU billentyűzet
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mini PC - HP ProDesk 405 G4 DM / Ryzen 5 PRO 2400GE / DDR4 / NVMe / HDMI / több db / számla
- ÚJ, bontatlan iPhone 17 256GB levendula KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
. Én mindenképp szorzással gondolkodom. Azzal meglehet kapni a kívánt sorrendet a példád alapján. Így fejben nézve..., nekem az ilyen szorzások csak terület számításnak tűnnek