- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
don_peter #17917 üzenetére
"Kiíratásnál pedig ezt:
localStorage.getItem("lastname");
Az oldal frissítése után nem ír ki semmit."
És ennek mégis mi a frászért kellene bármit is kiírnia?Nem tároltad el sehova a függvény visszatérési értékét, nem használtad fel sehol... mit vársz, mit kellene tennie ettől a sortól?
Szóval nem, nem jól használod.(#17910) don_peter:
"És igen, megfeledkeztem arról, hogy a PHP az szerveroldali megoldás bár ajax-al nyilván megoldható a textarea kiolvasása, de sokkal jobb és közelibb egy javascript."
Ennek a mondatnak mi értelme van? Az AJAX az Asynchronous JavaScript and XML-ből alkotott mozaikszó, szóval hogy miért választod külön a kettőt, az rejtély. Mi az, hogy "sokkal jobb"? Minél jobb? Mi az, hogy "közelibb"? Mihez képest van közelebb, és az miért lesz bárkinek is jó?Tehát: van a kliensoldali, böngészőfüggő mentés, meg a szerveroldali. Ha nem para, hogy böngészőadatok ürítésekor elvész az addig megírt piszkozat, vagy hogy egyáltalán böngészőfüggő a dolog, tehát nem folytathatja az emberke bárhol az addig megkezdett szövegét, akkor maradhat a kliensoldali tárolás. Ha nem szeretnéd, hogy klienshez, böngészőhöz kötődjön a tartalom, vagy hogy a böngésző oldalspecifikusan tárolt adatainak törlésekor elvesszen a tartalom, akkor küldd el a piszkozatot szerveroldalra, és ott tárold (lásd Gmail-piszkozat). Persze itt azért figyelj rá, hogy ne tudjon kismillió darab piszkozatot tárolgatni a júzer, hogy tömködje feleslegesen piszkozatokkal az adatbázisodat, mármint ha ez gondot jelent.
IP-cím változása hatására nem kell, hogy a session is megszűnjön, erre ismét jó példa a Gmail. Vagy a Drupal is így oldja meg. Nézz utána, hogy kell megoldani.
(#17905), (#17907):
"elmegy a NET"
Akarod mondani net. Ez a szó NEM egy mozaikszó! Nem értem, emberek miért írják csupa nagybetűvel, nem kell. Lásd ezt."COOKIE lehet járható út?"
Akarod mondani cookie. Ez sem mozaikszó."persze mehet egy kis ajax-al is a dolog"
Akarod mondani AJAX.Pont azt nem írod csupa nagybetűvel, amit meg kell?
-
CSorBA
őstag
válasz
Jól, és nálam működik is, konzolból is. De én is javaslom, hogy fáradj át vagy a Weblap készítés vagy a JavaScript topic-ba
-
supercow
őstag
válasz
Nézd meg pl a jstorage.info-t szerintem egy egyszerűen használható eszköz, de ez már inkább JS nem PHP. Én már használtam űrlap-adatok offline tárolására, képekkel, mindennel.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Trollok komolyan
- Path of Exile (ARPG)
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest