- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
szebbé tetted a napomat
Nemrég láttam valami utazós youtubert, aki mondogatta ezt a "oszt jóidő", de még most mosolyra fakasztja a számat
Így, utolsó munkanapon szabi előtt, nem is jött rosszulbájdövéj, tegnap megvolt a váltóolajcsere végre a Skodában. Nem tudom miért, hogy kellett-e vagy szorgalmas volt csak a kolléga, de az aksit is kivette. Mikor visszatette, amit a kocsi produkált... világított ott minden. Mentem egy kis kört, meg törölt, amit tudott hibakódot, de a kormányszögjeladóra csak hibát jelzett. Egyedül az segített, hogy egy hosszabb útra elmentem, ahol rendesen kb. végállásig tekertem a kormányt. És mint megtudtam, maximum fölé volt töltve a váltóolaj, ami állítólag szintén nem jó....
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
tibbike01
őstag
Nemrégiben volt szó féktárcsa+fékbetét ajánlásokról. A Zimmermann márkát miért nem ajánlotta senki?
-
imyourfriend
őstag
5e5 lengéscsillapítónál miként tudom megtalálni az alkatrészt, elől a rugó felső részébe ül bele hátul pedig mivel merevített hidas ezért a rugó alján és tetején is van egy-egy gumi elem.. TMBJG7NE4G0029363 a VIN, [link] 3-as és 5-ösre gondolok. Elsőt nem sikerült megtalálni katalógusban, de oda is kell ilyen elem.
-
zsole84
senior tag
Sziasztok!
Másfél éve volt vezérlés+vízpumpa+fagyálló csere előző tulajnál (Audi a4 b8 2.0 dízel,2013 evj.) Szervízlap szerint g12 rózsaszín fagyálló (intercars) ment bele. Kb. 7.000 km-t mentem azóta és max. szintről 3/4-ig van jelenleg hideg motornál, nagyrészt autópályán használom a kocsit. Milyen fagyállóval (márka /típus) tudom utántölteni amivel tuti nem lövök mellé?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Snooker
senior tag
Sziasztok!
TFSI 2.0, BWE motorkódról vélemény?
-
grizlisandor
veterán
válasz Snooker #210063 üzenetére
Nem vedd meg, első generációs 2.0 TFSI, problémás motor, max akkor gondolkozz el rajta, ha valami híresen profi helyen generálozták a motort. Bővebben a lap alján talál infókat.
-
veterán
Sziasztok!
CFGB Passat B7, 2021 novemberben lett cserélve mindkét termosztátom, Gates TH47787G1 és Behr TH 5 75 típusúak mentek bele.
Tökéletesen is működtek eddig, tegnap sem tapasztaltam semmit, csak pont regenerált a kocsi mikor hazaértem, 1000 fordulat.
Nem volt kedvem már mászkálni, megálltam az udvaron járjon csak, vacsora után kimentem még mindig 1000 volt, p-ben nyomtam a gázt, ugye limitál 2500-ra kb egy percig, mikor elengedtem már leesett 800-ra, be is álltam és kész.
Reggel viszont úgy tűnik nyitott állapotban ragadt a termosztát, 20 kilométerrel indulás után sem volt még félútonse a vízhőfok, és 75-ön az olaj. Később Pesten pár kilométerre a melótól már elérte a középső állást a víz, az olaj meg a 84-85 környékét, nem tudom hogy végül mégiscsak megszűnt a megszorulás, vagy a városi tempóban nem hűtötte a menetszél.
Létezik, hogy ilyen hamar megkotlott, vagy csak megszorulhatott mondjuk a regenerálás hőhatása miatt?https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
-
csababarca
őstag
2012-es skoda superb-nél a hátsó üléstámlákat le lehet hajtani, hogy aztán az ülés háttámla viszonylag síkot képezzen a csomagtartóval?
Ha igen, hogyan?Szállítanom kellene 7 doboz 60x60-as járólapot, nem annyira szeretném egymásra stócolni őket.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
csababarca
őstag
válasz csababarca #210076 üzenetére
Jah sedan, és teliben egyben van a hátsó üléslap, csak olyan videókat látok, ahol külön van a bal hátsó keskenyebb üléslap.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
macilaci78
nagyúr
válasz csababarca #210077 üzenetére
Ha tippelnem kéne, a csomagtartó felől dönthető az üléstámla. Gondolom, az utastér felől nem találtál semmit.
Valahol a csomagtérnyílás felső részén két oldalt van 1-1 húzófoggantyú.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
csababarca
őstag
válasz macilaci78 #210078 üzenetére
Húzófogantyút csak a háttámlán látok, azzal nincs gond.
maga az üléslap van egyben, próbálok turkálni mögötte, hátha találok valamit.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
válasz csababarca #210076 üzenetére
Az üléslap nem hajtogatható csak eltávolítható . Az elején alányúlsz és végighúzva az újad bele fog akadni egy rögzítési pontba. Ott felfelé kell húzni elméletileg.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
zsole84
senior tag
Sziasztok! A4 ( évj : 2013 ) 4 ágú kormány cseréje faceliftesre (3 ágú , kör légzsákos) mennyire macera? A mostani is multi, viszont a csere kormányhoz kellene még légzsák is.
Köszönöm előre is.
-
Stylewars_kp
őstag
Sziasztok, b5 passatban hátsó lengéscsillapító cserélve volt. Kell a futómű beállítás szerintetek? Nem húz semerre.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Stylewars_kp #210084 üzenetére
Az nem egy faék csatolt lengőkaros híd? Ha úgy van, nincs is mit állítani, lengéscsillapító nem szól bele amúgy sem
-
grizlisandor
veterán
válasz Stylewars_kp #210084 üzenetére
Pirosban mikor cserélte a szerelő kérdeztem, azt mondta, hogy nem kell.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz molnarpeter #210085 üzenetére
Igen, első bonyolultságához mérten a hátsó egyszerű.
Csak azért jutott eszembe, mert amikor csinálták az első futómű beállítást, akkor a hátsó kerékre is tettek ketyerét. Bár nem kérdeztem meg, de lehet az csak egy bázis, egy nullpont, de ha utólag módosul, akkor az már nem szól bele az autó viselkedésébe. Első futómű szerelésébe meg végkép nem szól bele, hiszen "fixek" a csavarok.A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz grizlisandor #210086 üzenetére
Köszi!
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Stylewars_kp #210087 üzenetére
A hátsó híd fix pont, ahhoz kell állítani az elsőket ha egyenesen szeretnél menni kormány középállásán. Kell rá a kegyere, másképp csak összetartást tudnának állítani, utánfutást nem.
A kérdésre válaszolva, nem kell állítani lengéscsillapító csere után, sőt, a multilinkben elől sem kell állítani, ha az első gátlókat cserélik, mert nem a lengéscsillapítón fordul el a kerék.
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Üdv!
2011-es évjáratú 2.0 CRTD 140 LE B7 Passat kettőstömegű ( Sachs) cseréje szükségessé vált.
Az előre megbeszélt LUK szett helyett Valeo 837405 [link] került bele.
Már benne van...
Mik a tapasztalatok, mennyivel hamarabb fogja összefosni magát?
-
-
csiga8
senior tag
válasz Mágus2 #210091 üzenetére
Most már mindegy, majd kiderül.
A régi Sachs szettben - gondolom viszakapom, akkor tudok fotót mutatni- valami eltört.
Igazából nem volt az még annyira gané, leállításkor, indításkor nem volt hangja, a tárcsa sem kopott.
Menet közben - kb 140 km/h- egy csúnya, súrlódó hang jött elő hirtelen, a hang a gázra reagált. Én előszőr nyelestengely csapágyra gondoltam.A váltóházban van némi súrlódó nyom is.
Mutatta a szerelő a régi szettet és törött darabot. Igazából nem tudtam beazonosítani, kb 15 cm átmérőjű kb 2 mm-es furatokkal ellátott és leginkább a kerékpár féktárcsához tudnám hasonlítani azt, ami kettétört és elhajlott.
-
TheMarci
addikt
Sziasztok,
Passat B8-ban a kocsiban levo SIM modul lehet, hogy csak 3g-s? Kulfoldon tunt fel, hogy felmegy a 3g halozatra, mert meg nem kapcsoltak le, otthon csak edge(?)-re.
Do You Dream?
-
válasz rasotamas #210097 üzenetére
Elolvastam és még mindig áll a kérdésem. Mondom miért kérdem. Nekem 1 modul került 1700€ anyagáron és még nem volt szerelve. A szerelőm mondta hogy majd ő beszerzi jó áron. 2,5 hónapig állt a kocsi úgy h a végén én szereztem be barátom segítségével teli áron inkább mint hogy még álljon a gép és ezen rugózzak.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest