Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
A hsz vége az igazán ütős, de érdemes végig olvasni.

-
Robi86
senior tag
válasz
purpledonkey
üzenetére
Attól függ mivel nyomsz rá
nálam működik -
emmm
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ehh, most látom csak

-
válasz
philoxenia
üzenetére

-
Enzolord
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére

-
philoxenia
MODERÁTOR
-
emmm
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Csak a pár napos állott. Vagy tudja fene, nem találkoztam olyannal
Naplóleon állítolag szerette. Na de ez már tényleg nagyon off 
-
emmm
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Most kezd csak érdekes lenni, dejszen' a kép alapján ez már csak egy becézett muff egy mutatós darabkája lehet...

-
Enzolord
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem mondod, hogy nincs saját képed a muffról, amibe rakod..
Így nem elég hiteles a muffba rakó forrás...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DeFranco
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
hajajaj ha még el is magyarázod, hogy a linkelt muffot hogyan használják, akkor fog itt elszabadulni igazán az immature joke hell

-
atike
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
...és akkor miért itt raktad offba...?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Má' montam mútkor is. Nem itt kéne offba rakni, hanem otthon a muffba, az sokkal jobb szórakozás, higgyétek el!
-
Enzolord
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Tessék... Már kész is..

-
Enzolord
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Így van, nem igaz, hogy nem tanulta még meg, hogy a Modik hogy ki tudják nyírni a játékot..
[ Módosította: MurdR ]
-
dobragab
addikt
Prémium topik újabb gyöngyszeme.
Szerk: banhammer...
Sebaj, itt van még egy, mielőtt minden off-ot törölnek...
-
dobragab
addikt
Prémium topikban feature request - válasz
- D1Rect
-
bambano
titán
-
dobragab
addikt
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
dobragab
addikt
Beg a prémium topikban

-
-
dobragab
addikt
-
DeFranco
nagyúr
@Enzolord: te csak ne félts engem

-
DeFranco
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
két napja azzal szórakozom, hogy ezt úgy olvasom, mintha a bibliáról írtál volna

-
Enzolord
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
na ez kiváló, köszi az infót, érdekesnek hangzik..
Könyv méretileg olyasmi élmény lehet, mint az Asimov összes..
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Enzolord
üzenetére
Rettenetesen bonyolult fantasy világ, azért fogok neki újból. Nagyon nagy vertikálisan és horizontálisan is, azaz széltében-hosszában, időben stb. Sok szempontból teljesen más, mint a megszokottak, ez is a vonzó benne, meg az, hogy hónapokra elég olvasnivalót ad. A cselekmény szerteágazó sokszereplős, nincs hasonló általam ismert fantasy univerzum. A cselekmény kiszámíthatatlan, nagyon sötét az egész, semmi hepiend, sőt közben se hepi a történet általában. Ellenben ha van rá mód, elektronyosan érdemes olvasni, a könyvek roppant súlyosak, karizomfejlesztés kézben tartva őket olvasni. Aki aránylag lassan olvas, annak nem ajánlott, kamaszoknak meg a téma és a karakterek miatt sem. Húsz alatt ritka aki élvezi szerintem, olyan harminc éves kortól van elég élettapasztalat és gondolkodásmód, hozzáállás, hogy a teljes művet megértse az ember nagyjából. Persze sokszor újraolvasható, nem olyan lelövöm a poént típusú könyv.
-
Enzolord
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem tűnik kicsi olvasmánynak..

Nagy vonalakban összefoglalnád, miről szól? -
emmm
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Én a Potter utolsó részét még angolul olvastam el (én már nem tanultam oroszul
), aztán persze mikor megjelent, akkor megvettem magyarul is. Na, pl. az a sorozat tényleg sokkal jobb könyvben. Még akkor kezdtem olvasni, mielőtt kijött az első rész filmben, nem volt ismert. -
philoxenia
MODERÁTOR
Szerencsére az első négy Martin könyvet még a sorozat előtt elolvastam, az ötödik ugye már közben jelent meg, a hatodik meg később jön mint a sorozat.

Van még egy elég monumentális regényfolyam, abból nyolc kötet jelent meg eddig magyarul, az első hatot olvastam már, de újrakezdem, az utolsó kettő előtt, mert nagyon bonyolult...
Aztán meg van ami nagyon érdekelne, de magyarra csak az elejét fordították le. Például ezek a könyvek:[link] Tanulok már angolul, talán pár év múlva el tudom őket olvasni eredetiben, persze úgy marha lassan fogok haladni...
Oroszul hamarabb menne én még azt tanultam nyolc évig... 
-
emmm
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nálam most a Kardok vihara megy (klónok harca), majd alkalmadtán előveszem egyszer újra.
Én kb. 13-14 lehettem, mikor olvastam, a hatosztályos gimi elején...érettségire meg kijött a film első része, tesómmal jól rá voltunk izgulva
-
atike
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Jó a buli...

-
atike
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Na akkor most ki fog bannolni kit?

-
válasz
philoxenia
üzenetére
Hú, rossz lehetett 16 évesen megtanulni olvasni...
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Én is 16 évesen olvastam először. Úristen, te nem én vagyok?

-
philoxenia
MODERÁTOR
A könyvet olvasd el újra, ha nagyon régen olvastad! Először a megjelenésekor olvastam el, ezt kiadást, azóta már elég sokszor. Érdekes, hogy a tizenhat évesen "unalmas" első száz oldalt egyre inkább tudom élvezni.
-
emmm
őstag
+ (#11724) daa-raa : Igazatok van. Bár nekem Bombadil rész az unalmas volt, nem bántam, hogy kimaradt. Tényleg, a Széltetős rész az megvan, de pl. Glorfindelre így hirtelen nem emlékszem így 15+ év távlatából.
Viszont élményre nekem akkor is jobb volt a film, visszakanyarodva ezzel az eredeti témához.
-
törölt tag
Azért Glorfindelt kicserélni a könyvben éppen csak megemlített Arwenre is eléggé necces volt. És a sok apróságról már ne is beszéljünk. Mint pl a filmben Széltetőn eloltja a tüzet, merthogy az felhívja a Nazgul figyelmét. A könyvben meg éppen biztatja Frodoékat, hogy gyújtsanak tüzeket, mert attól félnek a Nazgulok.
Mondjuk még mindig jobban megőrízte a könyvet a film, mint a Hobbit esetében. Ott kb összesen három esemény van, ami megmaradt.
-
emmm
őstag
válasz
üzenetére
Nézőpont kérdése. Nekem anno tizenegypárévesen lassan olvasható volt a könyv, nehezen indult. Kb. 3x olvastam a trilógiát, de a film nekem jobban bejött. A 15 %-ot azért túlzásnak érzem, a fő szál benne volt, a dalok, mesélések persze kimaradtak a filmekből. Talán a legnagyobb kihagyott/átírt rész a Megyébe való visszatérés és Szarumán halála.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Enzolord
üzenetére
ó, ezek szerint te túl fiatal vagy, hogy ismerd a '80-as '90-es évek nagy romana-tiffany stb. hullámát, minden unatkozó háziasszony legjobb szórakozását az éva vermut mellett 30-tól 60 éves korig
ott aztán szépen érzékletesen negyedoldalas jelzős szerkezetekkel be volt mutatva az összes görbület sóhaj és mozdulat ahogy az kell
rá is volt izgulva szinte mindenki a célcsoportból, ezt olvasták aligán a strandon, a villamoson a piacra menet, meg persze csendes magányba elvonulva egy vasárnap délutáni szundi idején a vidéki birtokon iykwim ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az olyan örökbecsekről nem is beszélve, mint a p.-sztár volt őnagysága és társai ami az akkori hardcorenak felelt meg.
érdekes módon tudtommal a lapozgatós kaland-játék-kockázat műfaj kimaradt a szórásból, pedig óriási potenciál lett volna benne
tessék, feltártam egy 25 éves piaci rést 
-
Enzolord
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére

Ebben mondjuk van valami.. Könyvben nem mindig jön át, hogyan örül meg annyira a Milf a kigyúrt vízvezeték szerelő által megjavított csapnak, hogy még pénz sem marad nála, ezért kifizeti természetben.. De lássuk be, ez életszagú..
-
emmm
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére

Amúgy meg Gyűrűk*rva.

-
törölt tag
válasz
quailstorm
üzenetére

-
L_YKing
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére

-
törölt tag
-
donmackó
addikt
A fárad tgőzös topikban fáradtak a fiúk -> [link]
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
+1
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ami nem aranyköpés, tegyétek OFF-ba!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sorozatok
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- foobar2000
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG ADATA 750W
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- Samsung 990 PRO 4TB Gen4 NVMe SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- Lenovo ThinkPad T470,14",HD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lementem az egészet...