Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban megvehető a Honor Magic8 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagyot léphet előre az Oppo Find X10 kameraképességek tekintetében
- Felturbózott energiaszelettel érkezik a OnePlus 16
- Google Pixel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Aktív témák
-
Májsztró
addikt
Engem lehet hogy érdekelne egy darab ! holnap este tudom megmondani hogy igen avagy nem ! utánvét lehetséges ? vagy hogyan ?
[Szerkesztve] -
Robert7x
aktív tag
Huh. de surun vagyok erre
Na mailertesito meg miert erkezzen
Ha leold a holmi akkor - altalaban tuleli. Impulzusuemben jol birja a gyurodest. De ekkor a tapot illik cserelni, mert altalaban nem veletlenul old le...
Impulzusban ~200-220A-t bir, ez 2-3 periodusnyi fesztusket jkelentz. ha meg efelett van, akkor a felvezeto rovidzarba megy, es igy vedi meg a tobbi aramkori holmit... -
Kubbi
tag
''...ha előreutalsz akkor a posta az enyim.''
Akkor érdekelne 1db ilyen kütyü. Ha pü-ben küldesz egy számot, akkor átutalom a pénzt előre...
Ha egyszer leold ez a cucc, akkor em még működik, vagy ezt cserélni kell?
Ja és a pontos címet is.
-
Kubbi
tag
Hali!
Lehet hogy érdekelne 1 ilyen kis tapasz!
Posta éldegél? Vagy pest?
ha él a posta, mennyi a posta költség?
Illetve ez olyan törékey féleség, mint a vinyó?
Í -
Robert7x
aktív tag
Használt lehet a megfutásvédő?
Ami még lenni szokott: A 12 V vagy a 5V ág induláskor egy tüskét ad ki, és az egyből aktivizálja a védelmet.
Ha én követtem, el akkor az 5 ill a 12V-s ágban levő jumpert vedd le. (ez ~0,5Vl csökkenti a érzékenységét). Ha másfajta, akkor próbáld ki másik tápon hogy mit művel.... -
Robert7x
aktív tag
A tápon belül 1 nagy forrasztási szigetben vannak benn a vezetékek. Sok táp fordult meg a kezeim között, nem volt olyan ami áganként vagy csoportonként külön-külön állította elő a feszt (ettől még lehet)....
3 db van
, ill ha kell van több is.
Ha előre utalsz akkor néhány nap múlva ott a holmi, és nincs postaköltség (ekkor is ajánlott csomag/levélként utazik a holmi....) A www.tavir.hu oldalon a rendelést leadva, a visszaigazolásban benne is van a számlaszám... -
Vicro
csendes tag
válasz
Robert7x
üzenetére
Azt írtad, hogy mindegy hogy hova rakjuk a molex csatik közül, mert a tápban úgyis összekapcsolódnak. Nekem volt egy 300W Mercury tápom, aminek az egyik molex ágában túlfesz volt, és mindent széjjel pörkölt, amit arra az ágra raktam. Viszont a másik molex ág tökéletessen működött.
Egyébként kellene 3db. Mi ennek a menete? Valaki írta, hogyha előre utalom a zs-t, akkor nincs postaktsg? -
Robert7x
aktív tag
1400/db a tápvédő, ha átutalással vagy, akkor a postát átvállalom. ha utánvétes, akkor a postaktsg 700 Ft.
A www.tavir.hu oldalon meg is tudod írni a paramétereket Bővebben: link -
Robert7x
aktív tag
1400 Ft/db túláramvédő + ha kell elosztóka...
Amúgy kép miegyéb van fenn a www.tavir.hu oldalon...Bővebben: link -
Comm
senior tag
Engem érdekelni fog egy.Nem gondoltam, hogy ilyen olcsó!

-
Robert7x
aktív tag
válasz
Parsifal
üzenetére
Y kábelem is van - ha ezen múlik. 1 db 3,5'' es 2 db 5,25 csatlakozóra oszt 300 Ft.
Személyesen Bp megoldható (jellemzően 4-ig dolgozom, utána a kékmetró vonalán szokok előfordulni - Kedden megyek be a citybe, 4kor a Kőbánya kispesti vége felől->Kálvintér(~16.20), onnan Műegyetem fele.). -
Parsifal
csendes tag
az a gond, hogy napközben 0 az itthon tartozkódásom, este tudom lesni a postást, nem is vagyok ide bejelentve..stb..ha elkerül, elkavarodik stb.. nem tudok reklamálni (volt már ilyen) a városban viszont mozgok egész nap. Ezért szeretném személyesen.

-
Parsifal
csendes tag
szasz!
Kellene nekem egy védőkütyü + egy Y elágazó (gondolom így is mükszik, mert nincs több szabad csatim)
Személyesen szeretném átvenni, mert a postát utálom. Mikor, és hol?
-
Rhino666
addikt
Egy kis reklám: sz@r Codegen mellé kötelező!

-
Robert7x
aktív tag
A korai PC táphalállal egybekötött gépönfeláldozás ellenszere elkészült.
Csak 1 szabad 5,25''-s csatlakozó kell... A PC házán belül öntapadós ragasztóval bárhova elhelyezhető.
Az 5 és a 12V-os ágat is védi.
Bővebben: link a http://www.tavir.hu oldalán található. -
Robert7x
aktív tag
válasz
szilvaspet
üzenetére
Ki tudod probalni, hogy a regi tapodat (alaplap minden nelkul) a konnektorba bedugva mit csinál (elvben semmit), és kihúzás után a zöld vezetéket(atxON) és a feketét (föld) egy gémkapoccsal összekötöd, és így dugod be?(ekkor be kell kapcsolnia).
Éa ha eddig OK, akkor áramtalanítás után a megfutásvédőt visszatenni rá, és úgy bekapcsolni. (ekkor is működnie kell)
Ha ezek megvannak (és van feszültségmérő a környéken), akkor a feket és a piros ill a fekete és a narancs v. sárga közt a feszültséget (5 ill 12 Voltnak kellene lennie) -
Robert7x
aktív tag
válasz
szilvaspet
üzenetére
Nálam az egyik gépen belül lóg (nem túl szabályosan), a másik rögzítve van.
Ha reptében lehúzod a kábelről semmit sem okozhat, ugyanis csak a feszültségemelkedést figyeli (alaphelyzetben átfolyó áram ~0,1mA), így leválásakor semminek nem szabad történnie. Egy Hdd is kihúzható reptében (az meg 0,7-1A körül vesz fel.
Táp nekem akkor halt le amikor a 12V-os kimenet véletlenül az 5V-tal kötődött össze (kisfloppy kilógó részéhez amin 5V volt, hozzáért a 12V-s része az egyik molex-nak.
A védelem ha bekapcsol, akkor a +5V és a föld valamint a +12V és a föld között rövidzárat hoz létre és ettől a táp lekapcsol. Ekkor a gépet áramtalanítva (konnektorból kihúzva), majd ~1-2 perc után visszadugva működik tovább (a kapcsolóüzemű tápokat ezért nem lehet rövodzárral megszalasztani).
Pont emiatt nem tudom, hogy mi történhetett. -
szilvaspet
tag
válasz
Robert7x
üzenetére
Hello!
Én sem értettem... a cucc lógott a gépházon belül. Kézzel megfogtam és kicsit megemeltem ill. arrébbtettem és ekkor működésbe lépett...
Lehetséges hogy a molex csatlakozásnál is elmozdulhatott? (nem rángattam)
Mit csinál olyankor ha menet közben mondjuk lehúzod a kábelről? -
Robert7x
aktív tag
válasz
szilvaspet
üzenetére
??? Ezt nem értem. A holmi szigetelt, belül az 5V és a 12V-s részek fizikailag is távol vannak. Hogy értél hozzá, hogy''sikerült''?
A gépben belül a holmi csak úgy ''lógott'' vagy valahova belül rögzítetted? mi érhetett hozzá, nem sértette meg valami a burkolatát?
Természetesen ezesetben az árát vissza tudom utalni ha tudsz számlaszámot adni/postán küldöm. -
szilvaspet
tag
Nekem sajnos nem jött be a cucc...
Megrendeltem, beszereltem, majd az első kis moccanásra (a gép működése közben hozzá értem) levágta a tápot végleg...
kössz. -
Robert7x
aktív tag
Pontosítok:
Ez a védelem benne _kéne_ legyen minden tápban.
Jelenleg a helyzet a következő (kicsit műszaki):
Van egy 230-at egyenirányító rész, igy lesz ~230V egyenáramunk. Ebből 50kZh-s jel előállt és ezt transzformáljuk át +5 +12 +3,3 -12 és -5Vra. A szabályozóáramkör ami az átalakítást ''kormyányozza a kimenő +5V-os ágat figyeli és a gyengébnb tápok esetén ebből van a tápfeszültsége is leosztva. A tápegységek ben az 50kHz jelét kondenzátorokkal szűrik, melyeknek ezeket a magas frekvenciás (50 Hzhez képest) és nagyáramú jeleket kell kisimítani. Ez igénybeveszi a kondikat. Ide nem is lehet akármilyet berakni illik 105 Celsius-fokos, low ESR kondikat rakni. A gyangébb tápokban sima elko van és sokszor csak 85 Cfokos. ezek idővel kiszáradnak, és púposodnak (elektrolit felforr bennük szépen lassan). A kondi kapacitása csökken, az áramot a trafó nem tudja leadni, valamint ingadozni kezd a kimenőfesz is. A trafó kezd túlterhelődni. (bekapcsoláskor van nagy áramigény (videókártya, Hdd, CD/DVD motor felporog, kondik feltööltődnek...), és ezt ezek a kondik nem mindíg bírják. Úhgy néz ki, hoyg alacsonyodik a tápfeszültség, a szabályzókör beavatkozik, felnyoja a feszt. Ennek a szabályozási körnem az időállandója ~10-35 msec között van (ilyen durva kilengések esetén, amúgy 0,5-2 msec alatt szokott menni üzemi állapotban.
A tápszabályzó kör a saját energiaellátását is ebből a szabályozozz 5V-os körből állítja elő. fesz megugrik, és a szabályzókörben megjelennek 10-35V-os tüskék. Ez a szabályozóICt hanyattlöki, kiakad. Innentől a táp teléjes kivezérlésben működik, és küldi ki a feszt. (~25-40V között az 5V-os ágon) (többit ehhez viszonyítja)
A normális tápokban _független_ tápláláson van a szabályzókör és ez a védelem be van építve benne. De a JNC, Vargánya, Acorp és egyéb ''nevesincs ultrakönnyű'' tápokban ez nincsen benne. És a hőmérséklet/hűtés sem az igazi bennük.
A tápmegfutás az 1,5-2 éves tápokat veszélyezteti igazán. Addiga érik el a kritikus állapotot. De márkás (súlyosabb) tápok esetén ez a védelembenne szokott lenni.Én meg úgy vagyok, rászánom ezta pénzt, max dupla védelem van. Ha meg mégsem volt a tápban megúsztam. Ha nem rakom fel és elszáll, ugrik a gép (azaz majd 100 vagy több eFt és itt igazán az _adat_ az érték....) -
Ide is érkezett...

-
Robert7x
aktív tag
Szemeleset megszervezni a kovetkezokent lehet:
Jellemzoen Budapesten benn elofordulasom az du 4 ora utan tortenik, a Kobanya-Kispesti metromegallo felol (kekmetro).
Az idobeosztasom kisse kotott (munkahely), igy ha lehet akkor kerem ezt figyelembe venni.
A heten a kovetkezo napok szabadok:
- Pentek du 1/2 4-tol
- Csutortokon kb. 1/2 4 orai starttalKobanya-Kispest-> Kalvinter fele (16.00), Onnan Moricz Zsigmond korter iranyaba(16.15)
Jovoheten a Hetfot kiveve barmelyik nap 4 ora utan.
Koszonettel a turelemert -
Bikeman
aktív tag
ez is ilyen nem? Bővebben: link
-
Robert7x
aktív tag
hoppáfel!
Bővebben: link -
Robert7x
aktív tag
Hopfel!
oregcsóka
őstag
Ma sem jött meg a cuccos. Mikor adtad fel pontosan?

-
Hmmz
senior tag
Kéne 1 db...
El tod hozni vmikor az XVIII-XIX ker határához, a sorompóhoz?
vagy ha nem vagy messze el is megyek érte... -
Robert7x
aktív tag
Igen, ha előreutalsz, akkor nincs PK.
A cím ahol jelezd ezt, a válaszemailban ott a számlaszám:
http://www.tavir.hu->Rendeles
Itt kivalasztod mi kell, postacimet adsz, kivalasztod, hogy atutalas, es a beirt e-mailcimre megy a level benne a bankszamlaszam, es egyeb adatokkal.
Koszonom. -
Szia,kellene egy számlaszám,utalnék 1,4k-t..ebben az esetben nincs pk?
-
Robert7x
aktív tag
Némi fotó róla:
[az első hozzászólásban...]
Csak 1 szabad 5,25''-s csatlakozó kell... A PC házán belül öntapadós ragasztóval bárhova elhelyezhető.
Bővebben a Bővebben: link
http://www.tavir.hu oldalán található.
Telefon csengetésjelző, PC-távirányítás, Földhurok-leválasztó, IrDA ->http://www.tavir.hu
[Szerkesztve] -
Robert7x
aktív tag
Bucilali:
Igen játszik. Értéktől függően részben átvállaom, bővebben a www.tavir.hu oldalon is írok róla. (azt hiszem 2eFt-ig 700 jut rád, 2001-5000-ig 550, 55001-től 8000-ig ~400, felette átvállalom az egészet. ill ha előreutalsz akkor a posta az enyim.
Vjannus2:
Ha ennyit kapcsolsz be, akkortúl nagy a felvett amper, és ezért vág le az óra. Az ekkor a hálózaton keletkező feszültséglökéseket ami a gépre is kihatna (jellemően induktív lökések) a PCtápon nemigen mennek át. Ami átmegy azt természetesen megfogja. (fesznövekedést és feszültséghatárnál védia gépet.
Túl alacsony bejövő áram esetén már nagy baj van, mert akkor a tápd sem tud működni. A tápok 95....240V közötti bejövő 230V-ból állítanak elő 3,3-5-12V-okat.
Ha belül a gépben a fesz lecsökken ott valami táp alulméretezés esete/rövidzár forog fenn. Ha a fesz a gépházon belül a 12 vagy az 5V-os ágon megemelkedik (~15% a tűrés), akkor _azonnal_ lekapcsolja a tápot (pontosan aktiválja a rövidzárvédelmét a tápnak). A védelemben levő aktív elem 150-200A csúcsáramú tápot képes megfogni (minda 12 mind a 5Vos ágban). Ez ~600-700 W-os PC-tápnak felel meg.. Ennél kisebbet vigyorogva
.
Hú de tudományosra sikerült... -
vjannus2
aktív tag
Akkro kérdés:
1. ha pl túl áram avan állandóan (vagyis szarul van megcsinálva a lakásba a vezeték) be kapcsolod a gépet+ a tv-t+a villany sütöt lebassza itt ugye ilyenkor át megy ez+az a gépen azt is meg fogja?
2. ha túl alacson avgy túl nagy áramnál is jelez vagy ki is kapcsol ? -
bucilali
aktív tag
posta is jáccik?

-
bucilali
aktív tag
teccik a cucc, meggondolom...
UPP neki
-
Robert7x
aktív tag
Igen, mehet sima MOLEX elosztóra is (ha kell az is van) ~200 Ft.
Mit értesz mindenféle tápegységhiba alatt?
- ha leáll a tápventillátor azt nem látja. De ha ennek következtében megnő a kimenőfesz, akkor letiltja a tápot.
- Ha villám csap a házba, és fesz indukálódik azt sem tudja megfogni, mert annak az energiája túl nagy (de nem is erre káészült, ahhoz 4 lépcsős villámvédelem javasolt, ami a gép árának többszöröse: - Áramszolgáltatónál a trafóházban (ez megvan), nálad az óránál, a konnektorban szikraköz, a fogyasztónál varisztor. Kb. ezek a lépcsők _kellenek_. Ha ebből 1 is hiányzik NINCS villám ellen védve a 230-as holmi.
Helyileg Bp, XVIII.ker, de pl. csüt-n megyek a Citybe. Dobj egy mailt, és megbeszéljük (csehrobert (kuka c) mail pötty datanet pötty hu) -
mh197
őstag
Nekem is kellene egy! Ez a cucc amúgy mindenféle tápegység hiba esetére védi az alkatrészeket a gépben, vagy csak a túlszaladást nézi?
Hol lehet megvenni/átvenni? -
Robert7x
aktív tag
Köszönöm.
Lesz folyamatosan, a http://www.tavir.huBővebben: link lapon mindíg tudsz rendfelni. De van itt még sokminden egyéb is hátha megtetszik valami
(PCtávirányítás fotelből, Alaplapi IrDA, Telefonvisszajelző stb.) -
zottty
aktív tag
jó kis cucc ingyen UP ha lesz uj gépm és lesz/tudsz szerezni még akkor bizt veszek.
-
Robert7x
aktív tag
Nem, összesen 1 elég. Benn a tápban a Molexeken lógó kábel össze van kötve (pontosabban a nyákon összeforrasztva).
A tápok feszültségtűrése (működési) 5V-os ágban 5V -10%+15...20%, a 12V-os ágban +/-15%. A tápok szabályozása az 5V-os ág figyelésével történik.
Az elektronikai alkatrészek működési tartománya az 5V-os ágon a 4,75...5,25V között garantált, a katalóguslapok pedig az abszolút határt 4,5V....5,6V(5,75V) tartományban írja elő.
Nálad az is lehet hogy a ventillátorszabályozó elektronika a feszültségingadozást nem bírta, ha mikrovezérlő volt benne és nem volt jól kialakítva (szűrés+fox potenciálú lábak (lebegés nem lehet!), akkor átprogramozódhatott
. -
gro0ms
aktív tag
Nekem volt ilyenem és úgy elszállt 2db 5.25''ös ventillátorszabályozóm mint a f*sz. Márbocs. Vagy minden molex ágra kell tenni 1et?
[Szerkesztve] -
Robert7x
aktív tag
A lehetőség a holmin adott, hogy kb. +0,3V-l megnöveld ezt.
Pont az ilyen tápok miatt. De amúgy a mérőprogik (vagy inkább a PC alaplapján levő elektronika ami ezt méri) nincs igazán a helyzet magaslatán...Általában azok tévednek...
A félvezetőkben nincs ekkora tűrés azért... -
zottty
aktív tag
én is vennék csak az a baj hogy 5.6V után kapcsolja a tápot le nekem meg Everest szerint van hogy 5.8-re is felmegy akár

-
Robert7x
aktív tag
válasz
access_denied
üzenetére
köszönöm.
-
access_denied
senior tag
Pontosabban:
Robert7x
aktív tag
Némi fotó róla:![[kép] [kép]](http://www.tavir.hu/temp/megfut2.jpg)
Bővebben a [lhttp://www.tavir.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=5[/l]
http://www.tavir.hu oldalán található.
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Yettel topik
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban megvehető a Honor Magic8 Pro
- További aktív témák...
- Akko, Gateron, Haimu x Geon kapcsolók
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256 GB újszerű állapot
- GamerPC RX 9070/7700X/32GB DDR5/1TB M2
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- darkFlash Shadow Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4303
- Samsung Galaxy Watch8 44mm, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Na mailertesito meg miert erkezzen