- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
3psilon
aktív tag
válasz
BlacKSouL #66 üzenetére
Köszi.
Nos, ez nekem már túl sok... tudod, valószínűleg meg tudnám csinálni de egy 40000 vagy mennyi forintos procit nincs kedvem így elcseszni.
Tényleg alámér az Asus... köszi a linket.
Egyébként megnéztem játék közben is a hőmérsékletet, és 70 fok alatt maradt throttling nélkül, szóval nincs probléma.
Mindenesetre nagyon köszönöm szépen a szakszerű segítséget, akár egy szervízben. ;)
Majd jelentkezem, ha még adódnak problémák. -
BlacKSouL
addikt
Nos, javult az igaz, de jó lenne valahogy 70 alá szorítani, az alatt talán már throttling se lenne. Mivel azt írrtad, hogy nyitottan és jól kiszellőztetve alacsonyak voltak a hőmérsékletek, ezért feltételezem, de nem merném állítani, hogy a hűtő még úgy-ahogy fel van rakva, de a ház szellőzése nem az igazi, valószínűleg kevés neki az az egy venti a tápban, mégha az 12-es is. Arra kéne valahogy megoldást találni. Pláne mert az alaplap is sokkal melegebb mint kéne. Szerintem a hűtőventi csak keringeti a meleget bent, de a táp nem szívja le róla eléggé. Ha van hely hátul, nem ártana esetleg egy plusz venti ami hátrefelé kiszívja, vagy ha nem elég lyukas a ház, akkor előlre egy ami befújja a levegőt. Amúgy sem szerencsés csak a táppal szellőztetni a házat, pláne nem ezeket a Prescottokat.
A hűtőt csak akkor vedd le, ha biztos vissza is tudod jól, vagy esetünkben jobban rakni. Elvileg nem nagy dolog. Ha olyan a gyorsoldója mint a gyárinak, akkor csak el kell egy csvarhúzóval fordítani az óramutató járásával ellentétesen negyedfordulatnyit a rögzítőt, és az átellenes oldalon párosával óvatosan, de határozottan meghúzni az alaplaptól elfelé. De most megnéztem a honlapján, hát...nem biztos hogy olyan mint a gyári, úgyhogy inkább ezt passzolom. De a leírását ha átnézed, biztos nem olyan bonyolult. Ha viszont mégis leveszed, akkor visszarakás előtt érdemes kiszedni a procit, hogy letisztítsd a régi pasztát róla, meg persze a hűtőről is. A procit csak egyféleképp lehet betenni, de figyelj oda, ha a helyén van ne nyomogasd. A pasztázásnál először csak keveset tegyél a visszarakott proci tetejére. Azt óvatosan kend szét valamilyen műanyag lapocskával úgy, hogy egyenletesen fedje a tetejét, de ne legyen túl vastag, mert akkor csak szétnyomja a hűtő a proci mellé meg befolyhat. Ha kevés, tegyél még. Amikor a hűtőt rárakod, ne mozgasd rajta ide-oda, hanem előre nézd meg hogy megy rá pontosan. Mindig átellenes oldalon csavarozd meg vagy nyomd le a rögzítőpöcköt. Hogy pontosan hogy rögzítsd, az már a leírásban pontosabban benne van. Kis segítség esetleg: [link]
A te hűtőd nem biztos hogy így működik, de a proci ki/berakás stimmel. De ha nem nagyon bízol magadban, akkor inkább vidd el valakihez, aki csinált már ilyet, és nézd meg hogy csinálja. Legközelebb neked is menni fog. -
3psilon
aktív tag
válasz
BlacKSouL #64 üzenetére
Jó. Köszönöm a segítséget. Akkor teszt típusa: prime95. Az eddigi legnagyobb prímszámot úgyis nemrég megtalálták nagy áttörés nem ilyen formában lesz.
Most, zárt gépház, fal közelében megy net, chat, Azureus, szinte nulla terhelés. Gép már megy egy ideje. Hőm.: 51°C. Alaplap hőm.: 41°C.
Teszt indul. Két db Prime95 Torture Test, ''In-place large FFTs'' mód (max melegítés, fogyasztás). Szóval ennél durvábban nem lehetne terhelni a gépet. Idő 15 perc. Throttlewatch és Asus Probe naplózás indul.
Go. Melegszik. Meglepő.
Az eredmény: kereken 75 fokon megállt az emelkedés (alaplap 50 fok). Volt throttle (ez baj?).
Nos, azt hiszem, ez határozottan pozitív eredmény ahhoz képest, amikor az 50%-os terhelés során, nyitott házzal volt 81 fokos a gép. Még mindig lehet a hűtőborda rossz felhelyezése / gél hibája? Mert ilyen gél van otthon, és ahogy nézem mindössze 4 pöcköt vagy mit kell elfordítani a borda levételéhez. Kell ez? Biztonságos? Megcsináljam én? Ha mind a három válasz ''igen'', akkor hogyan kell?
Még egyszer köszi. -
BlacKSouL
addikt
Hmm
Bizony nem árt néha a portól megszabadítani őkelmét. Én részemről azt szoktam csinálni, hogy a porszívó csövét átteszem a kifújó oldalra, (nem Rakéta) És azzal az erkélyen szépen kifújatom belőle. Alapból nemlehet baja, de a ventiket érdmes addig lecelluxozni nehogy túlpörögjenek. Rengeteget számít a bordás léghűtőrendszereknél az, ha nincs vastagon rajta a por.
A 40->60 °C már egész elfogadható, 65 fölé nem nagyon kéne engedni. A fal közelében a 67-68 fok ugye a terhelt hőmérséklet?Mert akkor még egye fene belefér. De a teljes terheltséget mégsem játék közben kéne megnézni, mert egyrészt az szerintem nem 100%-os prociterhelés, másrészt ahhoz akkor naplózni kell. Két Prime-ot kéne legalább 15percig nyomni, mert ha rövidebb, akkor mire felmelegszik, már vége is. Szerintem már 70 fölé nemigen megy akkor sem.
A 47fok még mindig egy icipicit magas, de már sokkal jobb, mint ami volt.
[Szerkesztve] -
3psilon
aktív tag
Nos, bekukkantottam a gépházba, és rövid 10 perces csavarhúzómunkával sikerült 5-6 porcicatörzset kiirtanom a CPU venti és a hűtőborda között. Igencsak el volt tömődve. Ezekután a házat áttettem az asztal másik oldalára
Így a teszt futtatása alatt (1 progi, 50% terhelés, nincs hibakeresés) fél perc alatt a kb. 40 fokról 45 fokra ment fel, és a 60 fokot négy és fél perc múlva érte el. Ezen a hőmérsékleten megállt. Semmi throttling, semmi hangosodás (lehet ilyen?).
De igaz, hogy a gépet nyitott ablak mellett szereltem, ezért indulhatott ilyen alacsony hőmérsékletről.
A gépet visszatéve a fal közelébe, ám attól kb. 20-25 centire a kezdeti kb. 45 fokról fél perc alatt 55 fokra ment fel, és 67-68 foknál állt meg. Hát, ennyit számít egy fal közelsége.
Igaz, mindkét teszt kb. 5 percig tartott csak.
Kérdés: ha megy a játék és az 100%-os terhelést csinál (gondolom...), és azért a fenti teszteknél jóval tovább megy (), akkor megint fölmehet 80 fokra?
Most, mialatt ezt írom, a proci hőmérséklete ugyanezen a helyen kereken 47°C.
Elég jó eredmény ez? Most rajta van a gépen az oldalfal (marad is... emiatt szavhatott be annyi port). Most már nem túl meleg? Még majd csinálok játéktesztet is ma este.
Remélem ezzel kizárhatjuk a venti hibáját.
Még egyszer köszönöm a segítséget. -
BlacKSouL
addikt
Mint az a leírásából (és most nézem a tiédből is
) kiderül, a venticsatlakozó 3pin-es, tehát nem valószínű, hogy a PWM működne. Attól még tudod szabályozni ha akarod, de nem szoftveresen, hanem a jó öreg potméterrel. Azokból meg van sokféle.
Ha a ház két oldala, mármint az oldal+tető le van véve, akkor azért két irányba már távoznia kellene a melegnek, de ha egy kicsit is szűkösebb helyen van a földön, (a 20-30centi nem mindig elég) akkor a meleg nem távozik el így sem a házból olyan gyorsan, mint ahogy újratermelődik, vagyis körforgás alakul ki. A meleg levegővel ''hűtött'' erősen melegedő procinál meg nincs szörnyűbb. A táp ugyan hasznosan leszívja a hőt a prociról, de ha a ház mögé csapva azt visszaáramlik a nyitott oldalfalon, az nem okés. Továbbá az sem lényegtelen, hogy nem csak a melegnek kell eltávoznia, de a helyére meg hidegnek kell valahonnan érkezni. Amúgy személyes példa: Mivel nekem (szombatig még) a gyári hűtő van, tudom, hogy az a gépben szétcsapja a meleget. Nekem a 12centis összerakva a házat a ház hátulján kiszívja a meleget, mondjuk 42°C a proci. Ha viszont csak leveszem az oldalfalat(a fanduct így nem irányítja a levegőt) akkor a proci elkezdi a szétcsapott meleglevegőt visszaszívni, a 12-es hatása szinte 0 lesz, nincs ''huzathatás'' a gépben a proci körül, a hőmérséklet 50°C-ra emelkedik.
A melegedés sebessége szerintem jó, nekem is kb így melegszik 42-ről 63-ra, de éppen ezért furcsa, hogy ha nem ''lóg'' a hűtő a procin, mégis hagyja túlmelegedni. A boltban valóban reklamálni kéne, ha van rá lehetőség kérd hogy nézhesd amikor felrakják immár rendesen a hűtőt, mert mégis ez lehet a gond. Mivel gyárilag pasztás az alja(bár nemtom mennyire megbízható) nemigen spórolták le róla, de ki tudja.
Egyébként ha nem kivett alaplapon szerlik a hűtőt, akkor nem is tudnak meggyőződni róla, hogy át van-e tolva rendesen a rögzítőpöcök, és ha akár egy is visszacsúszik...Gáz lehet. Pl ilyen, mint a tiéd
Egyébként nem biztos, hogy a boltban a ''szakértők'' jobbak, mint a szomszéd srác aki óvoda óta már a 13. gépét nyúzza, és még mindegyik működőképes.De lehet hogy többet láttak, az igaz. Van ilyen is olyan is. Én pl ezért szerelem magam a gépeimet.
-
3psilon
aktív tag
Hú, köszi a válaszokat. Tehát kicsit _meleg_ a cucc. A ház szellőzése: egy oldalfal (nem az alaplap oldali) és a teteje levéve.
A gép kicsit falnál van, de mindenképp 20-30 centire tőle.
A táp 12 centis, a CPU hűtő pedig itt van: http://www.spirecoolers.com/fcc.asp?ProdID=268 . Szabályozható egyáltalán? Megnéztem, az alaplapon a ''cpu fan pwm'' csatlkozótű nincs használatban, a venti csatlakozója 3 tűs.
A tápventillátor lefelé néz, kb. 5 centire van a hűtőbordától. A levegőt kifelé fújja a gépből.
Megnéztem BF2 alatt is 80 fok körül volt a proci.
Kösz a ThrottleWatch tippet: 1 db Burn-in CPU futtatása (hibakeresés _nélkül_) során
-indult 58 fokról
-fél perc alatt 10 fokot emelkedett
-újabb két és fél perc után (összesen 3) érte el a 80 °C-ot.
Ekkor indult be a throttle, szépen ingadozva s maradt a hőmérséklet 81 °C körül. Valószínűleg ez van BF2 alatt is...
Szóval igazoltan túlmelegszik a proci, és valószínűleg nem a táp a rossz (ollyan nagy szegénykém és új is jó kis q-tech cucc). Marad a szobában levő rossz körülmények vagy a CPU hűtő hibája - vagy mindkettő. Szerintem ekkora melegedést inkább az utóbbi esetleges rossz felhelyezése okozhatja - amit nem én tettem meg hanem kedves bácsik a szervízben, de nem láttam.
Mindenesetre jómagam nem merek ilyenekbe beletúrni, főleg ha garanciális, így holnap azt hiszem felhívom a ''Bleu Poisson'' számítógépboltot. Remélem segítenek. Ha minden más veszik, még van egy adag bontatlan hővezető gél a procihűtő dobozában egy használati utasítás társaságában.
Várom a további véleményeket, és köszönöm a segítséget! -
Atapi
senior tag
Valoszinüleg döglödik/kicsi a tápod. Azért nem indul ujra csupán proc terhelés miatt, mert azt még birja, de ahogy megrántja egy 3d alkalmazás a videokaridat, ami szintén nem elhanyagolhato fogyaszto, megadja magát. Legalábbis szerintem.
Viszont a hűtőd valoszinüleg nem tudja ellátni a rá bizott feladatot, és azért nem megy 83fok fölé (ami sztem 80fok alatt van pár fokkal a valoságban), mert throttlingol a procid... Lehet hogy csak a ház szellőzése nem elégséges, de igazábol mindegy hogy miért, valamit kezdj vele, mert igy drasztikusan csökken a kivehetö teljesitmény. Intel proci lévén más baja a _procinak_ nem lesz a melegtöl.
üdv -
BlacKSouL
addikt
Hát ez már elég sok, mégha korai is a proci. Ennyire azért nem lenne szabad melegnek lennie. De pláne meg ha 2100-on megy a venti. Összetett lehet a probléma, először is a ház szellőzése szerintem hiányos. Van benne legalább egy venti a tápon kívül ami kiviszi a meleget? Vagy a táp se 12-es ugye? Az is használ ha valahonnan hideg levegőt kap, ha alaplap felé fújó a hűtő, akkor a leghasznosabb a proci szempontjából a fanduct(légkürtő) ha jól illeszkedik a prociventihez.
Másik ok szvsz a pasztázás nem igazán okés, vagy a hűtő nem tökéletesen van felrakva. Némelyiket nehéz átpasszírozni a lukon, vagy ha csavaros, azt is jó határozottan, de nem trancsírozósan kell meghúzni. Meg kéne nézni, hogy milyen meredeken emelkedik és esik a hőmérséklet nagy terhelés hatására, mert ha hirtelen, akkor ezek az okok, ha szép egyenletesen, közel lineárisan, akkor ezeket kb. kizárhatjuk.
Valószínűleg azért fagyogat, mert az érzékelő, a TM1 és a C1E már leállítja a procit, nem csak lelassítja. ha ilyenkor tényleg 80 fok fölött van a proci, akkor az már gázos lehet rá nézve(szerintem). Ezzel aztán szerintem kizárhatjuk azt, hogy
az alaplap rosszul mér. Ennyire nem hiszem.
A játékot nem tudom, hogy rossz-e, mindenesetre ki kéne próbálni olyannal, ami úgy terhel, hogy közben látod a hőmérsékleteket. Prime95, SuperPI, CPU Burn-in, meg közben a Throttle Watch, az meg mutatja is, hogy bekapcsol-e a TM1. A PC Probe közben szépen mutatja a hőmérsékleteket. Ha ezekkel hosszabban nyúzva sem indul újra, fagy le, akkor alighanem a vga körül is gondok lehetnek. Azt meg 3DMark200x-ekkel kéne kipróbálni.
Mindenesetre az elsődleges a jó szellőzés/huzat kialakítása a házban, és a hűtő/paszta kérdéskör ellenőrzése. (Addig ne szedd le a hűtőt amíg nem szereztél pasztát, tapasztalat)
Ha már ezekkel sikerül lejjebb szedni a hőmérsékletet, akkor jöhet a fordulatszám probléma(BIOSban mennyire van állítva a Target Temperature? azt azért ne tedd 66°C alá szerintem) Biztos hogy a venti szabályozható? A CPU_FAN csatlakozóra van kötve?
Nekem ugyanez a konfigom kb, csak RX600-as kártyával. Én sem érzem tökélynek a hőmérsékleteket, de azért tűrhetően szellőzik a ház(12cm+fanduct) és húzva 3.0@3.6 is 63-64 °C-ra áll be terhelve. Gyári hűtővel! Én 60°C-ra tettem a Target Temp-t, és így 63 foknál 1900 körül pörög a venti, 64nél már feltekeri 2350-re is. Viszont terhelés függvényében jól működik az automata.
Ja, és a prociizzasztókból 2-t futtass párhuzamosan, mert ugye a Hyper-Threading.
[Szerkesztve] -
3psilon
aktív tag
Eztnézzétek:
Intel p4 (lga 775) 3.0 GHz semmi tuning.
ASUS P5GD1 pro alaplap, Spire (nem gyári) hűtő. Valamiért sehogy nem bírom szabályozni, se Speedfan, se alaplapi q-fan. Mindig 2100rpm-en megy. Lehet, hogy ilyen.
Alaphőmérséklet: 53-56 °C (terhelés nélkül).
Játék közben (BF2 - ez ugye jól terhel. van még egy gf 6600 gt grafkártya és 1 giga memória. a játék maga jól fut) fölmegy 75 fokig is. Eközben néha újraindul a gép csak úgy minden szó nélkül (teljesen renszertelen), ekkor a BIOS 82 °C-ot mutat. Ez, ha jól tudom kicsit magasabb a valódinál, tehát az ''igazi'' hőmérséklet úgy 80 °C körül lehet.
CPU Burn-in program futtatásakor sehogy nem bír 83 °C fölé menni, de újra nem indult, nem is fagyott.
Nem meleg ez egy kicsit? Lehetnek az újraindulások a melegedés miatt? (vagy csak a játék rossz, mert az könnyen lehet) Csökkenthetem valahogy a proci hőmérsékletét?
Előre köszönöm a segítséget.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Ah, köszi. Azt hogy ''ezek'' a procik azt arra értetted, hogy az 531 a 630-ashoz képest lehet ennyivel melegebb, vagy általában a Prescottokra értetted? Mert ez utóbbival tisztában vagyok. Mindkét lap Asus, ha más chipsetes is, tehát akkor mindkettőnek felül kellene mérni
Azt is látom, hogy a gyári hűtő gyenge, a hangja csak 1900 felett jön meg inkább, vagy csak onnantól hallom a házventi mellett, ami 1400-1700 közt változtatok, de az is zajos. De éppen ezért már megvettem az új Igloo 5700-ast, elvileg szombaton szerelem, naggyon kíváncsi vagyok a változásra. Mindez az elsőnek leírt konfigra.
Amúgy talán lehet hogy félreértetted a kérdést, vagy én tettem fel rosszul. Szóval azt nem értettem, hogy a két gép között miért lehet ekkora a különbség. Elvileg annak kéne hidegebbnek lenni, amin a 12 centis házventi meg a fanduct van( az az enyém) Bár most jut eszembe, hogy a másik gépben meg egy 12centis táp szipkázza a meleget a prociról. Ez lehet a kulcsa? -
x_o_n
veterán
válasz
BlacKSouL #51 üzenetére
nos, a probléma egyszerü
az asus lapok egyrészt felül mérnek,másrészt ezek a procik ennyire melegszenek harmadrészt hütöt kell cserélni , a gyári coolerek gyengusok,hangosak....
pld nekem d820 gyárival állitolag 60-65 terhelve ls zug a gyári mint atom....lecseréltem giga neo-ra és 46-48 c terhelve ugy hogy 600on pörög a cooler alapon meg 32-36 -
BlacKSouL
addikt
Asus P5GD1PRO (I915P)
P4 531 E0
2x512M DC DDR 400
XP SP2
Gyári hűtő 1750rpm
12cm hátsó 1550rpm + fanduct
CPU : 40/60 °C
NB : 40/44 °C
Asus P5P800 (I865PE)
P4 631 (?stepping)
512M DDR 400
XP SP2
Gyári hűtő 1750rpm
8cm hátsó 1100rpm
CPU : 36/53 °C
NB : 32/36 °C
Szerintetek létezik ilyen? Ha igen, mi lehet az oka? A későbbi gyártás pontossága? Az 531 még koraibb széria lehet? Rosszul mér valamelyik alaplap?
Az első változat húzva: 3.0@3.6 :
CPU : 43/63 (gyári hűtő 2300rpm)
NB : 42/45
Kevésnek érzem a külömbséget -
mzeperx
tag
vettem egy ninja plust a 630-asomra (3Ghz N0)
DE lecserélve a gyári hűtőt a p4 630-ason (3@3.3GHz)a hőfok 60/72 fokról (terheletlen/100%) 52/63 fokra csökkent 650 rpm Silentblade venti mellett (a gyári ''hangos'' ventit fel se tettem). Hangja tényleg nincs a gépnek a ninjával, de hőfokban kicsit többet vártam tőle, sőt 3.45 GHz-re húzva gépet 100% procterhelésnél 73-fokig kúszik a hő (igaz itt tápfesz 1.35 helyett 1.4 Volt.a procin, de az még mindig a gyári max 1,4 Volton belül van). Arra gondoltam, hogy esetleg még a paszta lehet gyenge amit a ninjához adtak........De azért így is elégedett vagyok, mert 1-ső szempont a zaj volt. -
gyurcsok2
csendes tag
már nem kell,a házba 2 12c,-es,és egy 8 cm-es venti van,ugyhogy rendszer hütöt má nem veszek.
abba viszont segithetnétek,hogy mien procihütőt vegyek,me most HYPERCOOL ll van,de nem naon hűt -
gyurcsok2
csendes tag
szevasztok!
vettem egy Aerocool Engine JR házat,és 5-6 fokot egyböl esett a hömérséklete.
nyárra meg majd veszek egy komolyabb hütést rá.
thx mindenkinek. -
Balint133
aktív tag
-
törölt tag
még nem, miaz?
amúgy asszem Prescott magosból majd az ''E'' steppinges lesz jó vagy már az vagy a fransetudja, az intel meg a microfos mindég szart árul az elején,
mostanság nemigen figyelem ezeket, még egy fél évig biztos nem cserélek procit
P4 1.8GHz/400(Northwood)
[Szerkesztve] -
!Overdose!
őstag
Intel Pentium 4 3.0 E GHz (Prescott)
Primecooler Hypercool II+ (alapfordulaton, kb.:1800 rpm)
Artic Cooling paszta
2 rendszerhűtő
alapon: 38 C
100% terhelés mellet: 50 C
SZVSZ vegyél 1-2 rendszerűtőt és megoldódik a problémád.
Ha vettél rendszerhűtőt beírhatnád, hogy megoldódott-e a problémád... -
Torma
csendes tag
ennyi eszed volt vettél egy KAZÁNt
-
killahdrums
senior tag
miért? miért? miért kell ez még ebbe a topicba is? Hihetetlenek vagytok...
Ahelyett, hogy értelmesen segítenénk a srácnak... Ha meg valaki hülyeséget mond nem kéne fölvenni a stílust és ''überelni''...
-
-
gege71.hu
addikt
válasz
gyurcsok2 #25 üzenetére
Ahogy itt végolvastam nálad a legnagyobb gond a házventik teljes hiánya.
Lehet neked akár a legatomabb procihűtőd is felszerelve a cpu-ra a legzsírabb pasztával, a hűtés hatékonysága meg van lőve ha a CPU hűtőventije csak a házban rekedt egyre melegebb levegőt kavarja maga körül...
Amúgy ha a Prescott fulol terhelésen megy 65 fokon akkor az még nem kétségbeejtő. -
gyurcsok2
csendes tag
köszi hogy segitettetek.
majd ha lesz pénzem egy komolyabb hütöt veszek inkább én is,azt ha azzal sem lesz jo,le..rom,használom amig leég... -
Mike T.
tag
válasz
gyurcsok2 #18 üzenetére
Hasonló konfiggal (P4 3G), és egy normális hűtővel nem lehetnek ilyen eredményeid. Nekem max 50-51 terhelten a höm.
Kezd az elejétől, újrapasztázás, stb...
Bár az a zalman utánzat nem biztos, hogy a legjobb választás volt arra a procira.
Lehet, hogy meg kéne próbálnod, egy ''komolyabb'' hűtő+venti párossal is, ha nem segít a pasztázás... -
-
djyuri
őstag
válasz
gyurcsok2 #20 üzenetére
EZ marhaság. Engem is etetni akrtak a 2.5-ös northwoodommal,hogy jó neki a 45 fok. Közben 46-47 foknál már 80%-osan tiltott.
Szal: Ha van egy nagyobb höteljesíményű procid,akkor nem azt kell mondani,hogy ez azért van,mert a proci 60-80 fokra lett kitalálva,hanem azt,hogy ez egy olyan el...ott széria,amit úgy lehet orvosolni,hogy keményen visszahűtöd az üzemi hőfokra. (kb40-55 fok)
MOD: Ma csak este leszek. Szal addig nédz meg az említetteket. HA a barátom reagál az üzenetre,akkor még az ő tapasztalatát is beíratom vele.
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Ha alapból a tápra van kötve a ventid,akkor már gyorsabban az nem fog menni a fordulat szabályzóval.
JA és télleg nézd meg a felettem említetteket.
Ezenkívűl még nézd meg,hogy a bordának egyenes-e az alja,mert az okozhat rossz felfekvést.
Ha találsz benne érdességet,akkor nyugodtan reszeld,csiszold simábbra.
Vagy prószáld visszavinni,hogy gyárihibás a borda. -
gyurcsok2
csendes tag
venti nincs egy darab se a házba,most lesz véve 2 VANTEC TORNADO,egyébként most hivtam fel a boltot ahol vettemés azt mondták,hogy ez normális hőfok a 3as prescottnál,és volt aki telefonált már 80 meg 85 fokkal is,és az se gáz,mert kb ott kezd vissza venni a pörgésböl,ezzel hütve magát....
hát nemtom,a házat kibélelem egy-két ventivel az biztos -
killahdrums
senior tag
...érdekes! Nekem a konfigomnál említett hűtővel, ArcticSilver pasztával 3500MHz-re rántva, szanaszét terhelve sem megy 60 foknál följebb a procim hőmérséklete. Ja és nincs is max fordulatra állítva a 4360, úgy 2000-2200-at pörög.
Sok minden lehet...
Lehet, hogy nem jó a paszta közte, vagy a felület... (én az említett pasztával 4 fokot nyertem!!!)
Lehet, hogy nem szellőzik a házad eléggé... (van benne legalább 1-1 venti ami szív meg fúj?)
Lehet, hogy C steppinges a procid és még a kazán szériából való...
stb.
Szal ezeket a dolgokat nézd át sztem! -
gyurcsok2
csendes tag
nem szivesen vagdosnám,lehet elrontanék valamit
inkább vennék egy fordulatszám szabályzot.azzal meddeig lehetne pörgetni kb?
most 3000-3200-on megy -
gyurcsok2
csendes tag
és ettöl lehet baja hogy ilyen meleg?az a para,hogy nyáron ennél csak melegebb lesz
-
gyurcsok2
csendes tag
a videokártya,meg a táp is elég meleg.
venti fordulatszám szabályzoval nem lehet felhuzni a ventit?attol nem lenne jobb? -
gyurcsok2
csendes tag
szaga is van,lehet érezni
-
djyuri
őstag
válasz
Westnotebook #5 üzenetére
Az is lehet.
Viszont azt még jó lenne tudni,hogy fagyogat-e a gépe ettől vagy nem.
Ja és,hogy van-e valami,amit a proci túl fűt. pl a felette lévő táp. -
Dreamcaster
senior tag
válasz
Westnotebook #5 üzenetére
Ja Én is esetleg arra gondoltam, hogy a hőmérőnél nem stimmt valami.
-
gyurcsok2
csendes tag
mindjá keresek
de a gyári hütövel is ennyi volt -
Dreamcaster
senior tag
Primecooler Hypercool II olyan mint a Zalman 7000 vagy 7700 -ak, nem igazán vált be ez a forma / teljesítmény, a 65 fok nem olyan brutális. Előtte milyen hűtő volt, milyen értékekkel? Thermalright XP-90 v XP-120 és egy kicsit bártabb venti, tehát nem 20 dba alatti (gyengébben fújó) venti. Gondolom jokor ajánlom... De szerintem a 65 fok terhelten még elmegy ugy ahogy.
-
A hőmérő is lehet rosz,szal nem hinném,hogy ha nem meleg a borda akkor pontos a 65 fok.
-
gyurcsok2
csendes tag
a borda annyira nem meleg
-
gyurcsok2
csendes tag
hi.
Az a problémám,hogy van egy 3ghz prescott-os procim,és 65 fokra is felmegy,ha valamit csinálok rajta.Lett véve rá egy Primecooler Hypercool II ,de ugyanugy melegszik.
Ez nagy probéma?És ha igen akkor mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest